icon

Je dieťa riešením problémov v manželstve?

5. aug 2025

Spravili by ste si dieťa keby ste po ňom veľmi túžili aj keby Vám to v manželstve nefungovalo? My sa stále hádame máme tichu domácnosť a prestali sme sa snažiť o dieťa. Mne je to dosť ľúto tešila som sa veľmi. Manžel ma aj veľmi v návale hádky sotil a škaredé slová určite ho už nemilujem. On nechce to ukončiť a ja sa trápim.

Strana
z3
zazka666
9. aug 2025
@anonym_autor

On sa teraz hrá na dobrého vždy to tak je, keď je veľká hádka potom je chvíľu dobre. Ja som ale povedala, že ďalšie už nechcem tak nemáme ani sex. A mne to je každé ráno ľúto no nechápem tým pocitom.

@anonym_autor Nie. Nie, a 500 x nie. Toto je ten čas, keď máš mysleiť na svoju záchranu. Zbaľ sa a utekaj. To vždy začína prvým sotením a prvou fackou a vzapätí ospravedlňovaním a fantastickým sexom...a potom dalšie sotenie a tak dookolečka. Ked s tým agresorom budeš mať dieťa, v živote sa ho nezbavíš a Vaše dieťa bude rukojemník. Ved si pozri tie zúfalé diskusie.

makodob
9. aug 2025

@anonym_autor keď majú dvaja zranení a duchovne nezrelí dospelí ľudia deti, tak ich rovnakým nezrelým a zraneným sposobom vychovávajú a teda história sa opakuje. A to dieťa nevyrieši vaše traumy. Skúste najprv popracovať každý sám na sebe, čo sa odrazí na lepšom vzťahu.

belle_vie
9. aug 2025

My sme mali pred dieťaťom podľa mňa ideálny vzťah. Ale dieťa je podľa mňa veľký test aj pre fungujúce páry - človek nemá čas na seba, na toho druhého, vypadne 1 príjem, únava, nevyspanosť, hormonálne zmeny... Určite by som si ho neurobila s mužom, ktorého neľúbim a nefunguje nám to. Ver tomu že to bude len horšie. A odchádzať s malým dieťaťom, kým si na rodičáku, to nie je nič moc. A ani žiť s rodičmi, ktorí sa nemilujú a otec je nervák.

ravehami
9. aug 2025

Hold obete castokrat prilnu k nasilnikovi (ci uz fyzickemu alebo psychickemu), je to jeden zo znakov..zamysli sa nad vsetkym, ci toto je zivot, ktory neolutujes na smrtelnej posteli, ved vsetci tam raz budeme

hopsas
9. aug 2025

@anonym_autor vždy som si myslela že.nie. ale jeden pár v mojom okolí to spravil a pomohlo. Problémy zmizli. Tak teraz neviem.

saraxyz
9. aug 2025

@anonym_autor to jedno dieťa máš s manzelom?

brest9
9. aug 2025

Odpoveď na otázku: nie!

yasina
9. aug 2025

Boze
. Zle sa to cita... Nie nie dieta!!! Ved vam to neklape aj tak ss rozvediete este mas cas na dieta paneboze s inym chlapom

pasomnica
9. aug 2025

To si zas ty, čo si mu fajčila zvädnutého kolibríka hodinu?

gerrwie_girl
10. aug 2025

Nie.

anonym_271461
10. aug 2025

@anonym_autor vieš čo, to že ta mláti tak mi vôbec ťa ľúto nie je, lebo s akým si človekom je tvoja voľba. Ale chcieť aby decko toto videlo a znášalo (sama som bola takým deckom) je vrchol sebeckosti a prajem ti aby sa vám to dieťa nepodarilo. A mozno raz dospejes a nájdeš chlapa ktorý si ťa bude vážiť a možno aj to dieťa príde

anonym_b3acaf
10. aug 2025
@anonym_autor

Vek mám 30 rokov ale mám PCOS takže otehotnenie bude ťažšie. Vyše pol roka sa snažíme a nič. Preto sa bojím

@anonym_autor vidis, to je proste osud, ze sa vam nedari.. a za takých podmienok chvalabohu. Maj rozum,zena!!!

nikasaj
10. aug 2025

@anonym_autor tak s týmto človekom dieťa už určite nie. iba ak s novým partnerom ktorý bude mať rád teba aj dieťa a neublíži fyzicky ani psichycky.dieta by manželstvo nezachránilo.iba by sa mohlo trápiť

zuzi0911
10. aug 2025

Al chceš dietatko a vieš sa on sama postarať..tak áno...
Ak chceš zostať s manželom tak nie

beronsche
10. aug 2025

@anonym_autor NIE!! Žena, spamätaj sa!!
Vzťah ti nefunguje, ty sa trápiš a do toho chces priniesť dieťa?
Akože podľa logiky - ja som nešťastná, urobím si nešťastne dieťa? Toto chces?
Ukončí nefunkčný vzťah, začni žiť a uvidíš, čo ti život prinesie.

natalka81
10. aug 2025

@anonym_autor určite áno
Dieťa vždy je aj bolo riešením na nefungujuci vzťah.
Keď sa narodí bábätko akoby sibnutim čarovného prútika sa všetko zmení, muž zmäkne, bude sa usmievať a s láskou sa po nociach starať o placuce bábätko. Cez deň sa.bude starať o domácnosť a o unavenu nevyspatu a neupravenu mamku. Začne nakupovať, variť, jednoducho na 100% zastúpi mamku a ešte popri tom.bude stíhať vlastnú prácu a svoje tradicne koníčky. Svoju ženu bude objímať a s láskou sa pýtať s čím jej ešte môže pomôcť.
Každý chlap čaká len na to ako môže denne kocikovat dieťa kým si mamka dá sprchu a pospi si. A takto už bude navždy. Aj ked dieťaťu pôjdu zúbky, bude sa učiť chodiť, pôjdete na dovolenku ci na výlet, prípravu do škôlky ci školy, všetky detske choroby bude chlap vždy prítomný ako.pomohol ako vedel.
Mamka sa nestačí čudovať, kde sa tu odrazu vzal ten úžasný chlap, ktorý ma denne urazal a ponizoval a hádali sme sa nonstop.
Po narodení dieťaťa sa stane zázrak !!!

Čítaš ako absurdne to znie? Cítiš ten sarkazmus? Tak máš odpoveď

anonym_19d8a7
10. aug 2025

Nie nie nie, Nie!!! Neurob to.. Vlastna skusenost.. Odid..

kassandra25
10. aug 2025

@anonym_autor ahoj. Je to iba tvoja vec, tu ta nema pravo sudit nikto, ani ti radit, uplne zbytocne to sem píses. Ako aj moze dieta vzniknut, ked ho uz neskusate urobit? Je prva otazka. Druha otazka, zrejme, ak by ste sa zblízili a mohli by ste tak dieta skúsit spravit, dieta by sa vydarilo, moze sa vam vztah zlepsit docasne, moze to byt potom zasa velmi zlé, si pripravená na to, ze vztah by bol docasne lepsí a potom by ste ho ukoncili a bola by si ty s dietatom, on sám? Alebo si pripravená aj na variantu, ze vztah by vobec nebol dobrý po tom, co by sa dieta vydarilo spravit? Ze by si bola celkom oddelená od tohto muza s dietatom? Ked pises o násilí, dávaj si pozor na seba ci neskor na teba a dieta, ked ide o násilníka, nech sa nieco nestane. Nie je potom dobré citat o tragédii v novinách. Mozno toto skaredé správanie ci obdobie je iba teraz, docasné? V kazdom prípade netoleruj nic taketo dlho, treba sa stranit a chranit. Dá sa stretnút este urcite aj iného partnera v budúcnosti, vsetko je iba na tebe.

jumama
11. aug 2025

Co je pricinou vasich hadok?
Ludia sa nemenia, ak by ste mali dieta, ty budes mat menej casu na vsetko a ak ti muz nepomahal doteraz, neprejavoval city tak ako potrebujes doteraz, dietatom sa to nezmeni. Dieta je najtazsia skuska vztahu, kedy si siahnes este trosku hlbsie do svojej trpezlivosti, kedy sa menia priority.

hefo
11. aug 2025

Nečítal som zvyšok diskusie, tak možno to opakujem:
- dieťa rozhodne nepomôže zlepšiť zlý vzťah! Dieťa (a ešte lepšie niekoľko detí) dokáže štatisticky výrazne predĺžiť trvanlivosť vzťahu, ale nie zlepšiť jeho kvalitu (vychádzam z dát a prednášok jedného českého psychológa).

T.j. ak sa cítiš s partnerom/manželom zle, tak dieťa ti "pomôže" akurát k tomu, aby si to takto znášala ešte mnoho rokov. A to aj po prípadnom rozchode/rozvode, konflikty o deti to ešte zhoršujú. A tie deti ľutujem už vopred, pokiaľ sú už počaté s vedomím, že vzťah ich rodičov stojí za veľké guľové...

Strana
z3