icon

Je dieťa u rozvedeného chlapa prekážkou?

13. sep 2021

Ahojte dámy, dievčatá, slečny. Vyše roka som rozvedený, mám 38, mám malú dcérku a aj keď samozrejme je zverená do starostlivosti bývalej manželke, tak ženy akoby sa báli, že budú na druhej koľaji, resp. nerozumiem ich pohnútkam, čo im môže prekážať na tom, že už má chlap v mojom veku ďieťa. Veď práve naopak, niečo by nebolo v poriadku s chlapom, ktorý vo veku 38 ešte nieje otec....
Veď mne práveže imponujú ženy, ktoré už majú dieťa (imponovali mi aj keď som ešte nemal dieťa) a vôbec by mi nevadilo, práve naopak, je to plus, keďže ženy akoby s narodením dieťaťa dospeli duševne a to isté vnímam aj u chlapov, aj keď je pravda, že poniektorí nedozrejú celý život 🙂. A už vôbec by mi nevadilo, keby som zdieľaľ spoločnú domácnosť s partnetkou, ktorá už má deti. Samozrejme, že ešte by som chcel mať aj naše spoločné dieťa :🙂.
Je to taký divný pocit, keď prídem domov a veľký byt prázdny, nikto ťa nečaká s otvorenou náručou, nepočuješ detský krik a dupot... 🙂.

kristiii
13. sep 2021

Ja som sa kedysi vyslovene snažila nájsť chlapa s dieťaťom, ale vo svojej starostlivosti. Dôvod: myslím, že len taký vie naozaj pochopiť ženu s dieťaťom v jej starostlivosti. Ale s chlapmi, ktorí mali deti, ale vídali ich raz za čas som veru dobré skúsenosti nemala, preto ich už ani nevyhľadávam.

autor
13. sep 2021

@kristiii Tú moju som si aj chcel zobrať do osobnej starostlivosti, len bývala samozrejme nesúhlasila, čo aj chápem a súd prednostne určuje dieťa do starostlivosti matke.

autor
13. sep 2021

@taskataska lebo?

zooeynka
13. sep 2021

...lebo skaces do zien, ktore ti uprimne napisu preco muza s dietatom nie. Ako urazeny baran ides svoje, nazves ich nevyzretymi, s neupratanymi myslienkami, bez vlastneho nazoru len s okukanymi nazormi od inych....neuvedomujes si to?

matkahelka
13. sep 2021

mas reakcie ako moja 12 rocna pubertiacka a nie 38 rocny chlap - otec.

spadnutaslivka
13. sep 2021

Vieš, ono je to o tom, že žena, ktorá si berie chlapa so záväzkami, si vlastne berie do rodiny nielen jeho a jeho dieťa, ale aj jeho bývalú. Lebo či chceš, alebo nie, tak tie vzťahy sa tam riešiť musia. A toto nezvládne každá. A každá rozumná by si mala predom rozmyslieť, či do tohto pôjde alebo nie. Lebo vezmi, aké je ťažké, aby sa zosúladili muž a žena spolu v domácnosti, názory na výchovu, na financovanie, na priority, školu a pod. A do toho teraz zamotaj ešte bývalku, ktorá má samozrejme tiež právo rozhodovať o jej dieťati. A kto bude mať hlavné slovo? Kto nakoniec rozhodne? Alebo sa bude hlasovať a väčšina prehlasuje menšinu? Nie vždy je bývalka ok s tým, že chlap si nájde novú ženu a zároveň náhradnú mamu pre jej dieťa a bude jej kafrať do jej výchovy a plánov. A tak sa automaticky začne brániť a obrazne vám začne robiť zo života peklo. Jasné, nemalo by to tak byť, ale vidíme, koľko psychicky zrelých ľudí chodí po svete, koľkí sa reálne rozhodujú pre dobro svojich detí. A ak by ste si tak super rozumeli, nemuseli by ste sa asi rozvádzať, však? Tak zväčša preto si baby neberú chlapov so záväzkami. A ak si niektoré berú, tak buď si zaslúžia obdiv pre svoju odvahu a odhodlanie alebo sú naivky a po pár mesiacoch tu vyplakávajú na koníkovi, že prečo on toto a prečo jeho bývalka tamto. Na takýto vzťah proste treba silných zrelých ľudí, ktorých nezloží hneď prvý alebo druhý problém a hlavne musia vedieť aj ustupovať.

luccija
13. sep 2021

Veď môžeš mať striedavu starostlivosť nie?
Ak by som bola vo vyššom veku a mám jedno svoje a nájdem fajn partnera s dieťaťom nevadilo by mi to.Ale chce to strašne veľa kompromisov aj z jednej, druhej strany.Plus exovia, ex babičky a podobne srandy.Ina výchova, prieky cez ex manželov máloktoré rodiny sa rozídu ako slušní ľudia, ohovaracky čo otec mama kúpili za oblečenie....čo jedli cez víkend u otca a podobne...neviem si predstaviť, že človek by robil rozdiely moje, tvoje dieťa...ona je zvyknutá na toto a pod...chce to obrovský kus šťastia zlepiť takto rodinu.A už vôbec si nehladaj ženu bezdetnu, lebo pokým nemáte vlastne tak sa to neukáže.Kolko žien tu napíše, že keď sa narodí vlastne zrazu im vadí, že príde "cudzie na víkend, prázdniny učí ich deti hlúposti,...každý je háklivý na deti a toto býva najväčší kameň úrazu a hádok.A celkom sa mi nepáči, že tu ženy napísali, že rozvedenemu chlapovi sa ukroja peniaze na výživné a pod...ale, keď ženy s dieťaťom hľadajú chlapa sú rady, že sa im spojí príjem a niekto im platí pol bývania či stravu 🙂)zase je to o peniazoch.

autor
13. sep 2021

@zooeynka No keď mi tu niekto pošle link na nejakú diskusiu, druhá zas, že niekde niečo počula, ďalšia si vytvára v hlave pravdy, z ktorých väčšina sa nenaplní ak sa o to obaja pričinia? Tým "otvorená" som nemyslel, že dokáže povedať, čo si myslí, ale otvorenú myseľ (bez komplexov, obmedzení, ...).

luccija
13. sep 2021

A len tak pomimo...prečo si rozvedený, keď dcérka je malá a už rok ste od seba?to sa naozaj nedalo zachrániť?tak si si zle vybral?

autor
13. sep 2021

@matkahelka Vážne? Tak ju pozdrav ;), že má skvelú mamu.

autor
13. sep 2021

@luccija Ako sa hovorí, chyba je na oboch stranách. My sme po čase prišli na to, že máme iné pohľady na život, životný štýl, hodnoty, čo sa prejavilo extrémne po narodení malej a prisťahovaní sa bližšie k svokre :D.

0silvia0
13. sep 2021

ty si ale jesitny chlap, ja sa ti snazim priblizit myslenie niektorych zien pridanou diskusiou. Nikde nepisem, ze toto je moj nazor...
Ja som 20 rokov vydata, moj muz sa zenil ako 38 rocny, ako 39 rocny sa stal otcom, co je zas podla teba divny chlap, lebo sa nestal otcom skor...
My tu nemozeme za tvoj zly vyber zivotnej partnerky, tak sa tu laskavo nevyvrsuj...
Pytal si sa na pohnutky zien, ktore nechcu chlapa s deckom. Vysvetlujeme ti tie pohnutky a ty nas obvinis z negativizmu? Vies ty vobec, co chces? 🤷‍♀️

spadnutaslivka
13. sep 2021

@0silvia0 on napíše, že nerozumie ich pohnútkam, ale keď mu ich niekto vysvetlí, tak dupe ako tvrdohlavá mulica 😂

0silvia0
13. sep 2021

@spadnutaslivka ved to... clovek vysvetluje mozne pohnutky, aby bol v obraze a aby to pochopil... asi cakal skor ponuky na vztah🤷‍♀️🥴

autor
13. sep 2021

@luccija Úplne s tebou súhlasím, hlavne s tým, čo si písala ma záver..A čo sa týka k tým deťom, ako som písal, ja veľmi rád prijmem partnerku s dieťaťom, ale rád by som ešte spoločné.
Čo sa týka starostlivosti o moju malú, my to máme pekne dohodnuté, nerozišli sme sa v zlom, všetko sme urobili pre spokojnosť malej aby vôbec necítila čo najmenší diskomfort a berie to ako samozrejmosť, že bývam inde ako ona. A čo týka tých ostatných vecí, o ktorých si písala, všetko sa dá keď sa chce ;). Hlavne musíte byť spokojní vy dvaja. Tie veci čo sa týka jedla, áno, je to náročné, ale už to beriem tak, že veci, ktoré neviem zmeniť, nechávam tak, ja malej ukážem svoj pohľad na stravovanie a prístup k zdraviu a k zdravému životnému štýlu (ktorý je u mňa priorita) a nech si sama vyberie, či bude mať 100 kíl ako jej babička, 5x do roka mať respiračnú chorobu, brať chémiu na bolesti kĺbov a iné problémy spojené s obezitou alebo bude zdravá a votálna ako jej otec ;)

autor
13. sep 2021

@0silvia0 To nieje vysvetlenie, je to iba iný pohľad na vec a áno, podľa mňa obmedzený ;)

diewcatqoo
13. sep 2021

Tak mne pride 38 rocny muz bez rodiny odvela menej divny ako muz, ktory zaklada temy na fore pre mamicky.

zooeynka
13. sep 2021

Baby, uz mu niektora napiste ake super je si najst rozvedeneho muza s dietatom/mi, ze je super ked musi platit alimenty, ze nova partnerka z neho otca neurobi kedze nim uz je, ze vsetko to pekne, nove ako tehotenstvo, porod, vychova dietata - ze to uz vsetko zazil s inou zenou, vzdy tu budu porovnavacky, dotahovacky s exkou, zvysovanie vyzivneho, naroky na cas a pozornost ktoru by mohol venovat nasej rodine, ale musi ju delit a davat aj inde...dalo by sa pokracovat, ale naco? Autor je presvedceny, ze zeny co nechcu rozvedeneho so zavazkom su kravy ktore nevedia o co prichadzaju....

autor
13. sep 2021

@diewcatqoo Mám sa ísť radiť na fórum kde sú samí oteckovia o veciach, ktoré sa týkajú žien a dostať skreslené názory? :D

autor
13. sep 2021

@zooeynka Tak taaaaaak. A obmedzené si zabudla dodať.

mimka1402
13. sep 2021

Mám 21 a dieťa pre mňa nie je prekážka. Teda, záleží od toho aký je chlap otcom. Vadilo by mi ak by mal dieťa a nemal by o neho záujem, alebo by sa mu nevenoval dostatočne. Problém môže skôr byť, že niektoré ženy sa obávajú, že nebudú u teba One Number. Ale to myslim vyspelejšie osoby musia chápať. Ale nie je to ľahké, lebo čas spoločný sa delí medzi ďalšou osôbkou. Ak si ešte tí dvaja nesadnú, vznikne ďalších milión problémov, ktorým sa s bezdetnym chlapom vyhne. Ohľadom toho, že stále niekde v pozadí je bývalá, ktorá nie vždy je stabilná a niektoré ženy, sa mstia za nepodareny vzťah skrz dieťaťa na novej partnerke... Tak je pochopiteľné, že je ľahšie si nájsť bezdetneho partnera. Lenže všetko je o kompromisoch.

kaculda2
13. sep 2021

Prispejem aj ja z môjho života. Keď som mala 20r môj vtedajší priateľ mal malého syna. A bola to akurát pre mňa výhoda lebo milujem deti,dokonca 2 mesiace v kuse bol u nás a starala som sa o neho ako o vlastného. A teraz súčasnosť mam 2 deti z iného vzťahu a môj priateľ (už manžel) nemal a ani nemá problém s tým ze mam deti. A dokonca rozpráva všade že to sú naše deti. Takže treba len nájsť tu pravú a dieťa nebude problém 🙂

autor
13. sep 2021

@mimka1402 To môj prípad našťastie nieje, čo samozrejme druhá strana na začiatku nevie zhodnotiť, ale odsúdiť hneď od začiatku chlapa, ktorý už má dieťa, je naozaj odmedzené ;)

spadnutaslivka
13. sep 2021

nerozišli ste sa v zlom, všetko ste urobili pre malú, ale kto z vás už má nový vzťah/ novú rodinu? Aké to bude, keď si bývalá nájde nového ocka pre svoju dcéru? Aké to bude, keď ty budeš mať novú mamičku pre dcéru a kde budú sviatky? Oslavy? Čo ak ju budete chcieť obe rodiny na sviatky alebo naopak ani jedna? Čo potom? Vieš, koľko detí je nakoniec na príťaž svojim vlastným rodičom a ich novým rodinám? Jasné, že dieťa potrebuje rodinu, milujúcich rodičov, ale ten chaos a neistoty, ktoré rozchodmi a rozvodmi rodičia svojim deťom spôsobujú, sú hrozné. Poradím ti, nehľadaj silou mocou. Počkaj, kým nájdeš tú správnu, ktorá bude ochotná do toho všetkého ísť hlavne pre dobro tvojej dcéry. Mne by nevadil chlap s dieťaťom, ale ako vravím, to chce zrelých ľudí a blbých egoistov.

autor
13. sep 2021

@kaculda2 tak taaaak presne..Toto je otvorená myseľ ;). Obmedzenkyne, berte si príklad :*

spadnutaslivka
13. sep 2021

správne je obmedzené a nie, nie je to obmedzené. Aspoň nestrácaš čas so ženou, ktorá by to nezvládla. Ak ti ide len o sex, tak hľadaj inde. Ak chceš hodnotný vzťah, tak ten vyžaduje zodpovednosť a teda sa treba zodpovedne postaviť k faktu, že už to dieťa máš a nie je to kus nábytku, ktorý si nechal u bývalky v garáži.

zooeynka
13. sep 2021

Ktory z argumentov, ktore som ti obsirne popisala sa ti nezda realitou?

autor
13. sep 2021

@spadnutaslivka Čo keď, čo keď a zase len čo keď :D. K tomu zase len klišé "Kde je vôľa, tam je cesta" ;)

hederamonstera
13. sep 2021

Si si prisiel zdvihnut svoje rozvedene a odmietane ego?

mimka1402
13. sep 2021

@anonym ja osobne nesúdim, pri výbere partnera to u mňa zatiaľ nehralo rolu. Záleží to od osobnosti chlapa. Môj blízky kamarát má dcérku a zbožňujem ju, ale on absolútne nemá problém si nájsť partnerku. A pritom ma veľmi komplikované vzťahy s bývalou... Takkže problém môže byť aj inde než len v dieťati.