icon

Je divné mať v byte vlastné portréty?

20. jan 2024

Brali by ste divne keby prídete na návštevu ku niekomu a mal by tam veľa obrazov na ktorých by bol on ?😃 konkretizujem som veľmi zaťažená na obrazy a pacia sa mi obrazy na ktorých sú ženy ale pravdaže nechcem mat po byte povesane hocijaké ženy ale seba. Nie akty ale portréty a podobne, take farebne kreslené nie čiernobiele. A keďže nechcem kombinovať rôzne štýly a mat doma mix obrazov prírodu abstraktne obrazy a ešte tieto čo sa mi pacia, budem mat teda dosť práve takých na ktorých budem ja. Deti ešte nemáme ani domáce zvieratá takze pár obrazov budem mat aj s priateľom ale tých bude asi menej
Samozrejne doma môže mat každý čo chce ale len ma tak zaujíma keď ku nám prídu aj nejaké návštevy či to nebude nejaké narcistické že zbadajú napr 10 obrazov na ktorých budem ja 😂

zuzitko74
20. jan 2024

@viestta Vieš čo, k autorke by som na návštevu v pohode išla a necítila by som sa zle, ani nepríjemne v spoločnosti ,,jej" obrazov. Viem si však predstaviť motívy, pri ktorých by som asi nezdieľala tvoju dávku tolerancie a akceptácie, Ak by som sa tam necítila dobre, tak by som tam už nešla, aj keby som ľudí čo v takto vyzdobenom dome žijú, mala rada.

kvietok173
20. jan 2024

Ak sa to atebe páči je to ok, mňa len zaujala jedno, keď si napísala, že obrazov s partnerom bude určite menej ako tvojich 🙂

ailiba
20. jan 2024

No, je to zvláštne... Ale tak pozivas k sebe domov len ludi, ktori ta poznaju a doverujes im. Tak ti vedia aka si a navyse mas pravo byvat tak, aby ti bolo prijemne, a tak isto partnerovi (ak je to pre beho v pohode).

viestta
20. jan 2024

@zuzitko74 ja sa na to pozeram inac. Ked ma niekto po dome 20 polystyrenovych HOME a LOVE, sedem bezocivych skriatkov a dve stajnove lampase, tiez sa mi to nepaci, ale ak je mi ten clovek prijemny a mily, tak tam neprestanem chodit len preto, ze ma podla mna priserny vkus. Tak isto neprestanem chodit k niekomu len preto, ze ma na stene len svoje portrety ak je ten clovek pre mna inac prijatelny.

koniarova
20. jan 2024

Mňa by len zaujímalo, v akom paláci to budeš žiť,keď sa ti tam zmestí toľko obrazov. To by mi bolo divné. Kvantum obrazov.

babulkomale
20. jan 2024

Ano, pre mna to je narcisticke.
Su mi taki ludia divni a necitim sa dobre u nich.
Doma nemam vystavenu samu seba absolutne. Ved mame zrkadla 😃
Tiez si nerobim selfie.

gab1sol
20. jan 2024

Ak by išlo o fotky z cestovania, spomienkové, ani by som sa nad tým nezamýšľala, dokonca by som si ich rada všetky pozrela… Ak by išlo o atelierové fotky v rovnakom štýle, už by som možno zodvihla obočie, ale viac by som neriešila, nie je to môj byt a každému sa predsa páči niečo iné. Ak s tým je obyvateľ bytu ok a chce to tak, tak prečo nie?

babulkomale
20. jan 2024

V komentaroch si to dost pomenila, v uvodnom prispevku jasne pises ze bude vidno, ze si na obrazoch ty.

taga
20. jan 2024

Za mna - obrazy na stenu si davame kvoli tomu, ze sa nam paci to, co je na nich zobrazene...
Pokial naozaj na celom sirom svete okrem samej seba nevies najst nic ine pekne, co by si si zavesila na stenu, za to mas potrebu zavesit si 10 rovnakych obrazov samej seba - ano, je to mega mega divne.. asi trosku vec ega, alebo pychy, sebestrednosti?

petronelag
20. jan 2024

@taga Aj ja si myslím, že stačil by jeden taký obraz v nejakom peknom prírodnom prostredí napr. medzi slnečnicami, divými makmi, zasneženej krajine a pod.
A fotografie a obrazy seba si dať do albumu.

stanulienkat
20. jan 2024

Je to tvoja vec. Ja by som sa citila cudne, keby som mala povesane svoje obrazy po byte. 1-2 je ok. Ale je to tvoj byt.

trinityf
20. jan 2024

Pripomenulo mi to moju svekrušu. V dome žiadne fotky svojich detí a rodiny iba veľké portréty seba samej. Áno, je to divné a smiešne zároveň...alebo smutné? 🤔

mimi3008
20. jan 2024

Tiez by sa mi to zdalo divne, pomyslela by som si, ze dotycna sa ma asi az moc rada

sissy27
20. jan 2024

Pre mna divne. Hlavne ak su to “profi” fotky, na ktorych je po upravach vlastne niekto uplne iny 🙈😂 ved ak chcem vidiet seba, tak staci pozriet do zrkadla, nie? Pochopim este nejake vynimocne fotky, zo svadby napriklad.
Ja by som si ked tak dala fotky ludi, ktori su mi blizky ale nevidim ich hocikedy, resp uz sa s nimi nikdy nestretnem…

autor
20. jan 2024

Nemam čas odpisovať jednotlivo aj tak sa odpovede opakujú. Tak len zhrniem a upresnim. Ako jedna z vás napísala že bola na návšteve kde boli samé fotky a viac tam už neprišla-tak ja osobne keby idem na návštevu maximálne si poviem že niečo je mimo môjho vkusu ale divnejsie mi príde to správanie že neprídem niekde znova lebo niečo sa mi tam nepáči? Čiže prídem na návštevu kde majú iny gauč ako sa mi páči tak už viac neprídem lebo sa na ňom zle sedí?

Keď budem mat rodinu určite pribudnú aj take. Priateľ nie je typ žeby sme teraz jeho nafotili a urobili z neho obraz to by mi prišlo aj vtipne a jemu riez preto len niečo spoločne. Bežne majú v spalnach ženy najmä rôzne ľahké akty profesionalne fotky na stenách to by som si zase ( zatiaľ ) nedala ja.

Pravdaže nebude na jednej stene 10 obrazov s mojou tvárou. Nežijeme v jednej miestnosti to znamená jeden obraz môže byt na chodbe dva v spálni ďalšie inde rozmiestnené ale páči sa mi rovnaký štýl podobný farebne a zameraním aby to bolo jednotne nie všade niečo iné . A áno napísala že bude vidno že som to ja ale nebolo to myslene že tvar ako z fotky na vlas rovnake ale normálne ženská postava keď niekto príde pozrie na to a spýta sa či som to akože ja poviem že áno dajme tomu. Pridam na ukážku fotku aké asi obrazy myslím lebo všetci pochopili že to budú nejaké fotkove portréty mna kde sa budem ja všade na seba so záľubou pozerať. Mne ide hlavne o ten štýl a ako som napísala nebudem si doma vesat nakreslené napr blondiny keď ja nie som

autor
20. jan 2024

Mám na mysli takéto obrazy. Páči sa mi tento štýl neviem ako sa to nazýva. Preto chcem aby boli tie obrazy jednotne a nie jeden takýto a iny v uplne inom štýle, ale v celom byte jednotný rukopis. Keď sa pozriete na tento obraz viete z neho určit konkretnu ženu ? Ja by som teda nevedela ale keby je tento obraz v domacnosti kde býva blondínka tohto typu tak by som si povedala že to znázorňuje asi ju.
Takze takto to myslím , kresby mne podobne ale sú to len obrázky. S rôznym zobrazením je takýchto milion a chcem si nejaké aj sama nakreslit

autor
20. jan 2024

@sissy27 nižšie som pridala aj ukážku ako to myslím

autor
20. jan 2024

@mimi3008 pridala som ukážku ako to myslím mohla som to dať hneď do popisu no nevadí, takze aj v takomto prípade rovnaký názor ?

autor
20. jan 2024

@taga v úvode som napísala že sa mi pacia obrazy žien. Mám rada umenie v obrazoch a predovšetkým ľudské tvare emócie a celkovo všetko ľudské preto mi nelahodia obrazy napr prírody. Ani obrazy mužov nejako nechcem doma mat. Takze keď sa mi pacia obrazy na ktorých sú ženy a v kreslenej podobe prišlo mi prirodzene mat tu niečo vlastne a nie nejaký opak mna. Pridala som ukážku z netu čo vlastne myslím aký štýl.

autor
20. jan 2024

@babulkomale nižšie som to upresnila a pridala ukážku

muchotrafka298
20. jan 2024

Moj nazor sa nemeni, tvoj byt, tvoje rozhodnutie co tam budes mat. Osobne mi tento druh umenia nie je blizky a zachvilu sa ti to okuka.

autor
20. jan 2024

@koniarova niekto ma doma plno kvetín rôznych dekorácií ja mám čistý minimalizmus oreto aspoň steny chcem využiť na obrazy. Nežijem v paláci Ale ani garsónke takze stien mám viac od chodby cez kuchyňu až po samotné izby

autor
20. jan 2024

@muchotrafka298 jasne nemusí to byt každého štýl šlo mi ale o to či sa toto konkrétne považuje z niekoho za nejaký prejav samoľúbosti pretože pre mna osobne to take nie je , keďže to nie je vyslovene obraz mna ale skôr kresba zachytávajúca ženu s podobnými črtami ale nie niečo samozrejme

muchotrafka298
20. jan 2024

Vystavit si v byte kresby polonahych zien v lascivnych pozach s vlastnymi crtami tvare nie je samolubost. Je to nedostatok vkusu.

nikaeli
20. jan 2024

Prísť k tebe na návštevu a vidieť na stenách 20 takýchto obrazov, cítila by som sa divne bez ohľadu na tvár vyobrazenej ženy. S tvojou tvárou by to na mňa pôsobilo ešte o čosi viac divne. Tento štýl 'umenia' na mňa pôsobí lacno a krčmovo 🥴 a teraz nemám na mysli kvality umelca, skôr motív ako taký. V konečnom dôsledku je to tvoj byt a všetkým môže byť úplne jedno, čo máš na stenách. Môj ujo je poľovník a má na stenách trofeje. Ja by som to doma nechcela, ale to neznamená, že k nemu kvôli tomu prestanem chodiť 🤷🏻‍♀️

Inak zaujalo ma tvoje tvrdenie, že 'bežne majú v spálňach ženy najmä rôzne ľahké akty' - ja som to ešte u nikoho nevidela 😛

muchotrafka298
20. jan 2024

@nikaeli ja som to videla v byte modelky Simony Krainovej. Ona mala svoje obrovske fotky vsade v povodnom byte. Ale ona neni za mna bezna zena.

ankare
20. jan 2024

Mne by to vôbec nevadilo. Ak to tak chceš, sprav to tak.

autor
20. jan 2024

@nikaeli ja to vidím bežne už len v tv keď niečo pozeravam nejaké relácie a majú v spalnach obrazy čo sa dali ženy takto nafotiť 😃 samozrejme asi tie mladšie ročníky čo je stále aj môj prípad ale ja som skôr zameraná na tvar a celkovo len nejaké kresby napr oči a pekne pozadie ku tomu a tak

lindous
20. jan 2024

Tak niečo také aké si pridala by som si ja osobne asi vôbec nespájala s tým, že to má vyobrazovať niekoho konkrétneho, ani keby tam býval, len kvôli podobným vlasom, skôr by som si pomyslela, že asi má chlap slabosť na blondýnky, keď má aj takú partnerku, aj všade doma povešané obrázky blondýniek 😂 takže aj keď je to mimo môj vkus, divné by mi to neprišlo 😅

autor
20. jan 2024

@muchotrafka298 kto hovorí o polonahych? V úvodnom príspevku píšem že nie akty
Fotka čo som pridala ako ukážku je tam kúsok z tela bolo to prvé čo mi našlo keď som zadala čo hľadám
Alebo niečo takéto kde by bolo napr moje tetovanie tým pádom by to dodalo samotnému obrazu že je to niečo aj osobne nielen náhodná cmaranica, o to mi hlavne ide