icon

Je hanba, keď mladý človek žije u rodičov?

15. nov 2023

Myslíte si že je hanba keď mladý človek okolo 25-35 žije u rodičov sám preto že jemu aj im to tak vyhovuje? Pokiaľ samozrejme normálne prispieva aj pomáha v domácnosti

Strana
z5
tetapetra
17. nov 2023

@abbey1 píšem z mobilu, niekedy si to všimnem, niekedy nie. Napísala som to ako odpoveď na otázku autorky. Nie,že som sa do niekoho obula! To, že to iné nezobrali, za to nemôžem. Pokiaľ by ma neoznačili, nereagovala by som.

kabyko
27. dec 2023

Ja mám 31 a žijem s rodičmi... Aj napriek tomu, že som si 3 roky dozadu kúpil kvôli hypo šialenstvu aj kvôli talku okolia, presne pre ten blbý názor typu "mamičkin maznačik" a podobne vlastný byt. Bol som v ňom presne 10 mesiacov, kedy ma skoro porazilo od nedostatku socialných kontaktov (do toho prišla aj korona, čiže komplet home office). Teraz tam žijú podnajomníci, ktorí mi platia časť hypotéky a ja žijem s rodičmi a som spokojnejší. Mám tu svoju dielňu, kde si môžem robiť veci čo ma bavia. Pomahám im opravovať/vynovovať dom a inak fungujem ako samostatná jednotka - sám si nakupujem, varím, periem atď. To by som samozrejme nechcel , aby mali so mnou nejaké starosti. Ale na druhej strane som rád, že sa mám s kým porozprávať, poriešiť nejaké tie "problémy" a podobne. To čo si napíšme pár viet s kamarátmi alebo kolegami cez internet. Alebo zájdem 2 krát za mesiac na pivo bolo proste málo...

ckatka
27. dec 2023

Pozri. V dnešnej dobe riešiť samostatné bývanie je pre single človeka peklo. A pre mladú rodinu ešte väčšie. Tie ceny sú šialené a splátky / úroky na hypo tiež.
Takže pokiaľ máš u rodičov vlastný priestor a viete sa ferovo dohodnúť a VŠETKÝM to vyhovuje, tak nikoho do toho nič.
Otázka je, ci máš partnera /partnerku a ako chceš riešiť bývanie v takom prípade.
My sme sa s mužom osamostatnili v 18, moja single teta žila u rodičov skoro do 50tky. Da sa rôzne.

mamusa123456789
27. dec 2023

Nech si v každej rodine zariadila tak, aby boli všetci členovia spokojný. Alebo aspoň väčšina.

alguno
27. dec 2023

Načo riešiš čo si myslia ostatní. Je to tvoj život, ži ho podľa seba!

iva120793
8. jún 2025

Určite je dobré odísť od rodičov aspoň v 20tke. Človek sa naučí ak žiť a robiť správne či nesprávne rozhodnutia, ktoré mu pridajú na životných skúsenostiach. Ak rodičom treba dopriať voľnosť a súkromie. Rodičia vychovali a tak to má byť. Ale potom si ma ísť každý svojou cestou. Samozrejme víkendové navštevovanie je super ale návšteva a bývanie je rozdiel. Treba to brať aj zo stránky rodičov , že aj oni majú nárok na svoje súkromie.

mandarinka555
8. jún 2025

Čistá katastrofa....päť strán..."milión" komentárov....hlavne okolo @tetapetra sa to točilo (asi vieme včetci, že prečo) ALE autorka sa pýtala niečo iné...Majú dvojgeneračný dom (jej rodičov), kde mama+otec+brat+sestra bývajú na poschodí a ONA a sestra jej matky by bývali na dolnom podlaží....Čo je aj tak v podstate divné, že prečo sestra jej matky tam vôbec býva🙈

Strana
z5