Je môj muž príliš závislý na svojej mame?
Ahojte, s manželom sme spolu 3 roky. Bývame sami vo vlastnom dome, od začiatku sme vždy bývali sami nikdy nie s rodičmi ...Na začiatku mi to nepripadalo nejako divné že manžel si sem tam zavolal s mamou až teraz keď sme si postavili vlastný dom a čakáme bábätko sa začínam pozastavovať nad tým , aký je jeho vzťah s mamou. Svokra býva asi 20 min cesty od nás , stretávame sa pravidelne 2x do týždňa. Tak isto je to aj s mojou mamou. Napriek tomu svokra každý deň zavolá 3x do dňa aby sa opýtala na všetko čo sa cez deň stalo. Volá manželovi každýý večer presne o pol 7 a začne mu do telefónu ohovárať svoje kolegyne z práce a tak...koho to má zaujímať? manžel jej často ani neodpovedá lebo ho to nudí ale večerný telefonát s mamičkou si proste neodpustí.
Má manželovu polohu na iPhone a stále ked vykročíme z domu hneď nám volá kde sme sa zas vybrali. Už som mu povedala že prečo si to zdieľanie polohy nevypne , že nemáme 15 rokov aby nás kontrolovala ale proste nespraví to. Vždy musí vedieť o každom našom nákupe, manžel jej rozpráva o našich financiách (aj keď som mu 100x povedala že je mi to nepríjemné).Taktiež teraz počas tehotenstva sa zaujíma o také veci ktoré sú mi nepríjemné.. trpím tehotenskými depresiami a zverila som sa len manželovi keďže je to dosť citlivé. On to hneď na druhý deň povedal jej a samozrejme hned ma oni dvaja spolu začali diagnostikovať a rozoberať...Svokra už dobre vie že u mňa nepochodí a teda mne nezavolá ani nenapíše ale schválne volá môjmu mužovi ked som ja v práci alebo tak a rieši s ním veci ako sú nákupy pre novorodenca, výchova, zariadenie nášho domu...
čo s tým? S manželom som sa rozprávala niekoľkokrát na túto tému a nikam to nevedie..ani s hádkou ani bez nej..
bojím sa čo bude keď porodím...
@anonym_autor Ja keby som volala synovi 3x denne, tak ma zastrelí😝 Tak raz do týždňa, na 10 minút, aj to je veľa...
Vela sil, budes ich potrebovat. Prichodom vnucata sa to este zhorsi. Bude sa vam miesat svokra do vsetkeho. Zacni to riesit kym je cas. Lebo o 18:30 budete mat online hovor kazdy den, aby videla vnucatko a davala nevyziadane rady.
@vler môžu sa o tom porozprávať ale je to na ňom
To je všetko
Za to že ma ženu neznamená, že je jediná s ktorou si môže rozumieť, rozoberať sukromie, že nemôže kecat s nikým co ON uzná za vhodne
A aj to, že ma aký vzťah má, veď to je jeho vec a nijako ich to neobmedzuje, keď ešte svokra je na toľko tolerantna, že volá ked žena je v práci
A o tých rečiach, že mu hovorí o kolegynach co nikoho nezaujíma
Nech mi nikto nevravi, že aj my ako ženy netrepeme veci co chlapa ajtak moc nezaujímajú
Len my môžme ale nikto iný nie?
Ale o tom nerozhodujeme my ale dotyčný
Lepšie mať butlavu vŕbu u mami ako u kamošky kolegyni alebo neviem komu
Najlepší prípad čo môže byt
@anonym_7b38aa aj vtedy je tolerantna ked je pol 7 večer , konečne sme sami dvaja po celom dni v práci a ona nás oberá o čas ktorý by sme mohli tráviť ako pár spolu? 🙂
nepísala som sem aby som spustila takúto negativitu ale skúste si predstaviť ako by sa cítil chlap že príde domov z práce a žena namiesto toho aby sa mu venovala si hodinu klebetí s mamou na telefóne a rieši muža a jeho psychiku
@anonym_7b38aa aj vtedy je tolerantna ked je pol 7 večer , konečne sme sami dvaja po celom dni v práci a ona nás oberá o čas ktorý by sme mohli tráviť ako pár spolu? 🙂
nepísala som sem aby som spustila takúto negativitu ale skúste si predstaviť ako by sa cítil chlap že príde domov z práce a žena namiesto toho aby sa mu venovala si hodinu klebetí s mamou na telefóne a rieši muža a jeho psychiku
@anonym_autor uplne neakceptovatelne. Muz musi byt ten co si poriesi svoju mamu a nastavi hranice, pretoze je v prvom rade manzel a buduci otec
@anonym_autor ako by sa citil chlap? no moj ex by bol rad, ze ma aspon odo mna pokoj a moze sa venovat sam sebe 😀
ty by si rada videla problem hlavne v svokre, ale bohuzial, problem je v tvojom muzovi.. co s tym? to by ta nepotesilo
@anonym_autor ako píšu ostatni, problém je tvoj muž, že matku nestopne. Aj moja mama by najradsej mala u nás doma kameru, aby vedela o každom prde, ale je na mne, ako s tým pracujem.
@mandarinka555 10 minút? u nás nehrozí 😂
@mandarinka555 10 minút? u nás nehrozí 😂
@biba_18 Veď som napísala, že aj to je veľa...Vymeníme si pár viet, čo nové, či sú deti zdravé a pa pa...
@anonym_autor U nas to bolo velmi podobne, a pritom som mojho muza spoznala v zahranici, kde zil sam daleko od jeho mamky. Ked sme vsak zacali planovat svadbu a otehotnela som, bola to cista katastrofa. Stale kontrolovala na akom predporodnom vysetreni som bola a spochybnovala vsetkych lekarov a vsetky nase a lekarske rozhodnutia, kazdy den volala nespocetne mnozstvo raz len, aby jej nieco neuniklo. Ked sa maly narodil, muz jej poslal spravu z nemocnice, aby mohla pocas kovidu prejst cez hranice. Podla mna z hluposti a jeho naivity, k tomu pripol celu porodnu spravu. Ked som bola prepustena z nemocnice a dosla som domov s malym, ona ma uz cakala s detailnym opisom, s cim vsetkym nesuhlasi (nie, nie je lekarka). Ona je hlasna truba. Tak ako ja viem, ktora jej kamoska ma aky zdravotny problem, tak isto aj oni teraz vedia o mne. Ver, ze s tou hormonalnou nerovnovahou bol ten rozhovor s MUZOM velmi neprijemny, ale nikto nema pravo sirit info o tvojom zdravotnom stave bez tvojho suhlasu. To ake hranice si nastavis, take budes mat. Muz si ma nastavit hranice so svojou matkou. Ver ze s prichodom dietata to bude cele este horsie.
Zdielanie polohy s matkou? V tomto veku? A inak vsetci doma zdravi? Asi nie.
Zdielanie polohy s matkou? V tomto veku? A inak vsetci doma zdravi? Asi nie.
@anonym_4e039e tiež som si toto prvé povedala, to je už extrém ani vysrať sa s prepáčením aby maminka nevedela, za mňa choré
Mamickar. Toto je vzťah kde je mama jej syn a ty budeš vždy tá druhá. Neverim že takto zaseknutý chlap sa niekedy uvedomí. On si musí v tej hlave prepnúť že vo vzťahu je s tebou a nie mamičkou.
moj nazor... kazda matka by chcela mat takyto vztah k vlastnym dietatom hoci aj v dospelosti, ze sa s nim moze porozpravat hocikdy o hocicom. nic zvlastne na tom nie je. je to jeho matka. na druhej strane nepochopim chlapa (cloveka) ktory ma potrebu vykecavat sa s rodicom kazdy den aj 1/2 hodku ked nie je o com, evidentne to ona potrebuje a doma ju muz nepocuva, tak si nasla syna. co sa tyka k zdielaniu polohy, ci rozpavanie veci medzi vami dvoma to si musi nastavit tvoj muz hranice, co je vhodne a co nie je vhodne rozoberat mimo vlastnu rodinu. mal by si uvedomit, ze uz ma svoju vlastnu "novu" rodinu a nie je nou jeho matka. toto treba vysvetlit chlapovi. otazka je ci to pochopi... a hlavne nastav hranice aj svokre 🙂
@kacena4 takýto vzťah s dospelým dieťaťom ktore má svoju rodinu je cez čiaru. Čítala som rozhovor so psychologičkou a súhlasím s ňou že v istom veku príliš blizky až partnersky vzťah s rodičmi hlavne s mamou je varovný signal a nie je to zdravé. Pre mňa to vždy bolo znamenie že v kontakte s tým človekom nebudem pokračovať. Dieta sa má v istom bode odstrihnúť dozrieť a dospiet a keď si zalozi rodinu nemal by už ako tento za sebou ťahať pupočnú šnúru mama ho vychovala a musí si nájsť inú náplň života a iné vzťahy.
psychológia na to má nejaký výraz, teraz si nespomeniem, ale je to niečo o tom, že matka si svojho syna postaví do role partnera a doslova bojuje s partnerkou o jeho priazeň a pozornosť, je to choré
@lucka_ke paraziticko symbioticky vzťah. On je v partnerskom vzťahu s mamou v podstate. Je to choré fungovanie mamička má záplatu na samotu a náhradu partnera a on nedokáže dospiet lebo je na nej zavisly
@kacena4 ja mám tiež s mojou mamou dobrý vzťah, vieme sa vyrozprávať ako kamošky ale nikdy by jej nenapadlo mi toľko vyvolávať alebo sa starať do môjho súkromia .Keby som ja mojej mame rozprávala také súkromné veci o nás ako môj manžel tej svojej tak by sa mu to teda tiež nepáčilo
@anonym_autor skús mu to zrkadlit - nech ti mama bola 18.15 alebo 18.45, potom aj nejaká kamoška a pekne rozoberaj súkromie z vašej domácnosti. Vydrž to aspoň týždeň, rozprávaj pekne podrobnosti, tak aby to počul nenápadne, aj keby si o blbostiach hovorila - podarilo sa mi konečne vydrhnut zájdené lyžičky od kávy, mužove trenky dá nejako natiahli, ponožky majú zmolky a neviem nájsť pár k tej modrej...
Nech si vychutná svoju polievočku, keď nepomáha dohovor a slušná komunikácia, keď nevie pochopiť čo je veľa to je moc
@vler hej hej chlap má zakázané všetko,hlavne keď niečo rozpráva mamičke
Ale ženy tie môžu všade všetko rozoberať rozpytvavat
A ešte aj na mk súkromné veci
Tiež to pre niekoho je ok a pre niekoho nie
A keby jej to muž mal zakazovať na mk dávať súkromné veci?uz by bol debil magor despota a pritom tu sme cudzí ľudia
Ale on keď rozpráva sa s najbližšiou rodinou to už je informačné embargo
Nič v zlom ale prehanate to ženy
A chvála bohu, že aj ja som žena
Lebo mať takú ženy hneď by letela aby mi zakazovala prikazovala
@anonym_7b38aa chlap sa správa ako keby jeho partnerka bola mamička a to teda nie je v poriadku
@anonym_autor Vidíš u nás zase opačne. So synom mám pekný vzťah, ako rodina držíme spolu ♥️ Ale ako býva s priateľkou, pár minút od nás, tak sa neozve ak sa ja neozvem.Pridu gratulovať vždy každému, ale inak neprídu a rovnako ani nás nevolajú. Vikendy majú pre seba ,keďže celý týždeň skoro vstávajú a pracujú do večera. Občas si píšeme, keď niečo treba samozrejme, že sa ozveme vzájomne. Inak si žijú svoj život. Ona sa stretáva viac so súrodencami aj k rodicom chodí. Aj vraví, že ho posiela a volá, ale on si chce oddýchnuť aj varia spolu,alebo niekde idú. Ale som s tým v pohode. Viem ako to beží a sama mám rada aj svoj kľud po práci aj víkend. To musíš ty nejako si vydiskutovať s ním, lebo pri dieťati bude u vás varená-pečená.
Acch, tieto nevesty 😤. No čo s vami? Načo sa vôbec vydavate keď vám tak vadia tie svokry?
Acch, tieto nevesty 😤. No čo s vami? Načo sa vôbec vydavate keď vám tak vadia tie svokry?
@anonym_8958bf podla teba je normalne, aby matka videla polohu svojho syna a bombardovala ho otazkami zakazdym, ked vytiahnu paty z domu? Rovnako ti pride ok, aby syn s nou rozoberal sukromne veci, ktore maju zostat medzi partnermi? Ty budes asi tiez taka svokra
Tipujem,ze svokra je sama alebo ak aj ma muza,nevychadzaju spolu dobre. Vacsinou zeny,ktore nie su spokojne s manzelmi,potom sa takto upnu na deti a nedaju im dychat. To si musi manzel uvedomit,ze nie je v poriadku,aby vas sledovala a ked uz aj sleduje,naco mu vola? To,ze spolu volaju je praveze pekne,len by to stacilo obmedzit na raz denne.
@anonym_8958bf podla teba je normalne, aby matka videla polohu svojho syna a bombardovala ho otazkami zakazdym, ked vytiahnu paty z domu? Rovnako ti pride ok, aby syn s nou rozoberal sukromne veci, ktore maju zostat medzi partnermi? Ty budes asi tiez taka svokra
@crazy_cat_lady vieš čo, moja svokra tiež vyvoláva skoro každý deň môjmu chlapovi, ale mne to vôbec nevadí. A nestará sa do nás, ani do výchovy detí, takže ja s nou nemám problém. A keď sa mi niečo nepáči tak jej to poviem, vysvetlíme si to. Ale tu na mk je každý deň taka téma o svokrach, a ja nejak neverím tomu, že si tie problémy tie nevesty už nevymyslaju. To je všetko.
Poznám podobný vzťah slobodného syna a matky. Lenže v tomto prípade je to vyslovene záujem zo strany syna. Pár jeho priateliek to po čase vzdali, terajšia to zvláda už cca 3 roky. Je veĺmi zaľúbená, matka jej na výletoch, dovolenkách, ani bežných kávičkách nevadí. Sú ako kámošky.
@anonym_8958bf prečo sa ťa to osobne dotklo? Každý normálny človek vie, že sú aj normálne a fajn svokry, aj nevesty a vzájomné zdravé vzťahy, tak isto ako zlé/zlý zať svokor. Ak je raz niekto pripečený a vytvára toxický vzťah, tak to veru ok nie je. A nebudem ju velebiť len preto, lebo je to svokra. 🤷♀️
@crazy_cat_lady vieš čo, moja svokra tiež vyvoláva skoro každý deň môjmu chlapovi, ale mne to vôbec nevadí. A nestará sa do nás, ani do výchovy detí, takže ja s nou nemám problém. A keď sa mi niečo nepáči tak jej to poviem, vysvetlíme si to. Ale tu na mk je každý deň taka téma o svokrach, a ja nejak neverím tomu, že si tie problémy tie nevesty už nevymyslaju. To je všetko.
@anonym_8958bf jasnééé, len tak si ženy tieto svokry vymýšĺajú 😀 Moja svokra to má v debilite na 🏆 Tiež som si to vymyslela? Nezažiješ, nepochopíš!
@anonym_autor povedala by som to muzovi, ze mi to vadi ale aj svokre. Ze nie je normalne aby vas sledovala a aby kazdy den volala. Nech si zavolaju cestou z prace ale doma nech mas klud. Ze aj ty sa chces so svojim muzom porozpravat a nie aby riesil stale telefon v ruke. Ze ti to narušuje sukromie a pohodu. Potom si z toho nervozna a nerobi to dobre dieťatku. A nech nestopuje kam idete. S normalne takto otvorene. Nie je to normalne volat kazdy den a nie je to normalne sledovat dospeleho syna. Ked sleduje, nech je aspon ticho.
Nie ONA Vas oberá o čas, ale tvoj manžel a ten je problém. Prečo jej nepovie aby večer už nevolala, prečo jej stale zodvihne?
Drblo by ma z takeho nemožneho chlapa.

Stretnutie 2x do tyzdna +denne telefonaty za mna normalne niesu. Neviem o com by som s mamou kvakala denne. Co som ranajkovala kolko kav v praci som vypila a ze som bola dnes cvicit?
A bude horsie az sa narodi vnuca. Bude mu davat rady a on ich tlmocit tebe.
Zdielanie polohy 🙈 30r chlap ma s namickou😃
Duevca toto ghce vela trpezlivosti.