Je môj partner flegmatik alebo iba ignorant?
Ahojte,
mam znamost. On uz ma davno po 30 tke. Ide o to, ze mam zmiesane pocity ci je to totalny flegmatik alebo ignorant. Mozno si poviete, ze je to super, ze sa nehada ani neni agresivny, lenze napr. Po vcerajsku od 17 tej sa mi ozval az dnes pred obedom. Vety typu: mne je to jedno, uzivaj si, rob co chces su u neho caste. Povedala som mu, aby mi prejavoval , ze mu na mne viac zalezi. Cenim si ze neziarli. Minuly tyzden som bola posediet s kamaratkou a ked som sa vratila, ani sa neopytal ako bolo, kde sme boli nic. Keby som odisla na 3 dni prec a sa neozvala , tak zacinam mat pocit , zeby mu to ani nevadilo.
@zuzana76 Preco by nebola ok? Lebo si predstavujes, ze to hovorim ironicky a s nezaujmom? Ja ho lubim, chcem aby sa mal dobre, bol stastny a robil veci, ktore mu robia radost, co sa da formulovat presne ako som napisala vyssie. Ked chce ist do Norska nech ide, ked chce sushi na veceru, nech si da, ked chce ist v nedelu rano cvicit, nech sa paci. Fakt nechapem ako toto moze niekto vnimat negativne 😀
@anonym_5e5dca tak nahrad tob si co chces: kludne si daj sushi, milacik. Ale nie rob si co chces, garantujem ti, ze vacsina to vnima negativne, nech je to akymkolvek milym tonom povedane. Ale ak to vam vyhovuje, je to vasa interna zalezitost. Vacsina to urcite vnima negativne. Presne tuto konstrukciu.
@zuzana76 Preco by nebola ok? Lebo si predstavujes, ze to hovorim ironicky a s nezaujmom? Ja ho lubim, chcem aby sa mal dobre, bol stastny a robil veci, ktore mu robia radost, co sa da formulovat presne ako som napisala vyssie. Ked chce ist do Norska nech ide, ked chce sushi na veceru, nech si da, ked chce ist v nedelu rano cvicit, nech sa paci. Fakt nechapem ako toto moze niekto vnimat negativne 😀
@anonym_5e5dca ale inak ja si to neviem predstavit povedat tak, aby to predstavovalo, ze je to len o slobobe a ma moznost rozhodnut sa, ak chce niekam ist. Ale vravim, nemontujem sa do vasho vztahu, ja by som to manzelovi nikdy nepovedala a ani on mne a to sme spolu 30 rokov.
@anonym_5e5dca ta formulacia nie je ok ziadnym sposobom v partnerstve, ani v rodine, nie som psycholog, ale presne o tomto som citala. Ak to vy neriesite, tak ok, ale tym rozkazovacim sposobom - rob si co chces, to vyjadrenie nie je v poriadku. Odporucali to nahradit inymi slovami.
@zuzana76 A sme pri tom, ze to vnimas rozkazovacnym sposobom... Ja som nijaky rozkazovacny sposob nepouzila(predpokladam, ze ani partner autorky), cize mam dojem, ze trochu projektujes.
@anonym_ecfeea
Moj drahy minuly tyzden: "Rozmyslam, ze by som isiel v lete na tyzden na turistiku do Norska s kamosom ako minuly rok"
Ja: "Jasne laska, kludne, rob si co chces."
Nijaka zlost ani nic podobne 😀 Manipulujem ho?
@anonym_5e5dca stačilo by povedať: jasné láska, kľudne choď. To "rob si čo chceš" mi znie negatívne, akokoľvek to obhajuješ.
@anonym_5e5dca toto urcite nie je ok, citala som o tom a takato formulacia medzi partnermi nie je ok, ak ti nevadi, ze pojde, treba to urcite formulovat inak
@zuzana76 no tak to musi byt 100% pravda ked si to citala 😂 Boze baby prestante si uz riadit zivot blbinami ktore citate na soc. sietach, mne uz rozum neberie co tu niektore beriete za red flags. To ako sorry ale vy ste spadli dokonale z neba?
@zuzana76 no tak to musi byt 100% pravda ked si to citala 😂 Boze baby prestante si uz riadit zivot blbinami ktore citate na soc. sietach, mne uz rozum neberie co tu niektore beriete za red flags. To ako sorry ale vy ste spadli dokonale z neba?
@kirin95 kto pise, ze sme dokonale, alurat som sa pytala muza a potvrdil mi, ze pre neho je to vyslovene negativne, aj ja to tak citim, to ze som ontom citala neznamena, ze ja to tak nemozem citit
@kirin95 ja napríklad nemusím nič čítať, aby mi to rob si co chceš, evokovalo absolútny nezáujem.
@anonym_5e5dca rob - je sloveso v rozkazovacom sposobe
@zuzana76 *"Jasne laska, mozes si robit co chces, zabav sa tam". Za mna je to to iste a je mi uprimne uplne jedno ako by mi to povedal. A kludne ho aj odveziem na letisko a upeciem mu kolac ked sa odtial bude vracat 😀 Vy ste strasne snowflakes niektore.
@zuzana76 *"Jasne laska, mozes si robit co chces, zabav sa tam". Za mna je to to iste a je mi uprimne uplne jedno ako by mi to povedal. A kludne ho aj odveziem na letisko a upeciem mu kolac ked sa odtial bude vracat 😀 Vy ste strasne snowflakes niektore.
@anonym_5e5dca napríklad aj mňa sa priateľ "pýta", či môže ísť na pivo (raz za čas), na bicykel či turistiku. Viem, že sa to pýta len preto, aby mi o tom dal vedieť. Ale vždy poviem, kľudne choď alebo pravdaže. V živote by ma nenapadlo mu odpovedať v štýle-rob si čo chceš. S milovaným človekom sa tak hnusne rozprávať nebudem.
@anonym_ecfeea
Moj drahy minuly tyzden: "Rozmyslam, ze by som isiel v lete na tyzden na turistiku do Norska s kamosom ako minuly rok"
Ja: "Jasne laska, kludne, rob si co chces."
Nijaka zlost ani nic podobne 😀 Manipulujem ho?
@anonym_5e5dca takáto formulácia nie je v poriadku. Oznámim, že idem do Nórska a odpoveď je vlastne kopa nezáujmu. Do prkna makového, keby mi sused zahlásil, že ide do Nórska, tak sa prejavím viac záujmu a pýtam sa okolo toho viac. "Rob si čo chceš" je vrchol nezáujmu a pasívnej agresivity, aj keď je to povedané s úsmevom na tvári. Nechápem, ako môže niekto pochybovať nad tým, že to nie je v poriadku. Opakom lásky totiž nie nenávisť, ale ľahostajnosť.
@anonym_5e5dca napríklad aj mňa sa priateľ "pýta", či môže ísť na pivo (raz za čas), na bicykel či turistiku. Viem, že sa to pýta len preto, aby mi o tom dal vedieť. Ale vždy poviem, kľudne choď alebo pravdaže. V živote by ma nenapadlo mu odpovedať v štýle-rob si čo chceš. S milovaným človekom sa tak hnusne rozprávať nebudem.
@anonym_ecfeea Vidis, mne by zas nikdy nenapadlo pytat sa ci mozem niekam ist 🙂
@anonym_ecfeea Vidis, mne by zas nikdy nenapadlo pytat sa ci mozem niekam ist 🙂
@anonym_5e5dca napísala som jasne, ze sa "pýta", schválne v úvodzovkách, lebo si to nepýta ako povolenie, ako skôr mi dáva vedieť, že tam pôjde. A aby som vedela, že má na ten deň iný plán. Ale očividne nechápeš.
@anonym_5e5dca takáto formulácia nie je v poriadku. Oznámim, že idem do Nórska a odpoveď je vlastne kopa nezáujmu. Do prkna makového, keby mi sused zahlásil, že ide do Nórska, tak sa prejavím viac záujmu a pýtam sa okolo toho viac. "Rob si čo chceš" je vrchol nezáujmu a pasívnej agresivity, aj keď je to povedané s úsmevom na tvári. Nechápem, ako môže niekto pochybovať nad tým, že to nie je v poriadku. Opakom lásky totiž nie nenávisť, ale ľahostajnosť.
@anonym_0bf072 Ale ja presne viem co tam ide robit lebo tam ide uz asi postvrte 😀 Tak aky nezaujem? Snad dvaja dospeli a vyrovnani ludia sa nemusia ofukovat z kazdej strany a rozpravat sa jeden s druhym ako s dietatom len aby validovali pocity toho druheho. Obaja si jasne povieme co chceme a absolutne nemam z nasho vztahu pocit, ze som mojmu drahemu lahostajna len preto, ze sa ma 3x denne nepyta na pocity a ze mi odpovie "uhm" ked mu oznamim, ze idem na vikend s kamoskou lebo viem, ze mu je to uplne jedno 😀
@anonym_5e5dca napísala som jasne, ze sa "pýta", schválne v úvodzovkách, lebo si to nepýta ako povolenie, ako skôr mi dáva vedieť, že tam pôjde. A aby som vedela, že má na ten deň iný plán. Ale očividne nechápeš.
@anonym_ecfeea
Viem, že sa to pýta len preto, aby mi o tom dal vedieť.
Tak pyta ci nepyta? 😀
@anonym_ecfeea
Viem, že sa to pýta len preto, aby mi o tom dal vedieť.
Tak pyta ci nepyta? 😀
@anonym_5e5dca máš dlhé vedenie? Píšem jasne, pýta sa, ale nepýta si povolenie. Robíme obaja na rôzne služby, musíme sa zosúladiť a dohadovať, keď niečo spoločné plánujeme. Tak preto sa "pýta", neviem čo je také ťažké na tom.pochopiť
@anonym_5e5dca máš dlhé vedenie? Píšem jasne, pýta sa, ale nepýta si povolenie. Robíme obaja na rôzne služby, musíme sa zosúladiť a dohadovať, keď niečo spoločné plánujeme. Tak preto sa "pýta", neviem čo je také ťažké na tom.pochopiť
@anonym_ecfeea Dobre, tak este raz pre teba. Keby sa ma moj drahy "pytal" ci MOZE ist na pivo, tak sa akurat tak SPYTAM sama seba ci vobec chcem byt s takym typkom
@anonym_ecfeea Dobre, tak este raz pre teba. Keby sa ma moj drahy "pytal" ci MOZE ist na pivo, tak sa akurat tak SPYTAM sama seba ci vobec chcem byt s takym typkom
@anonym_5e5dca tak jasné, ale rob si co chceš je pre teba idealna komunikacia 😀👌viac uz ani písať nemusíš
@anonym_5e5dca tak jasné, ale rob si co chceš je pre teba idealna komunikacia 😀👌viac uz ani písať nemusíš
@anonym_ecfeea A ty si nerobis co chces? Nejdes na drink ked mas chut? Nejdes sa prejst do lesa ked chces? Nejdes si zaplavat KED CHCES? Ci preco je take tazke dopriat to inemu?
@anonym_ecfeea A ty si nerobis co chces? Nejdes na drink ked mas chut? Nejdes sa prejst do lesa ked chces? Nejdes si zaplavat KED CHCES? Ci preco je take tazke dopriat to inemu?
@anonym_5e5dca tvoja komunikacia je absolútne divna, cize ti uz ani odpovedať nebudem. Na co? Ides si len to svoje.
@anonym_5e5dca tvoja komunikacia je absolútne divna, cize ti uz ani odpovedať nebudem. Na co? Ides si len to svoje.
@anonym_ecfeea Lebo si iracionalna a vies, ze to co pises nedava zmysel.
@anonym_ecfeea Lebo si iracionalna a vies, ze to co pises nedava zmysel.
@anonym_5e5dca 😄😄😄 blbosti. Pretáčaš moje slová. Prečo vraj nedoprajem inému to, čo chce??? To z coho vychadzas??? Že nepoužívam tú hnusnú formulku-rob si co chceš? Nic z toho nie je iracionalne, len pre cloveka ako si ty. Pekný deň.
@anonym_5e5dca 😄😄😄 blbosti. Pretáčaš moje slová. Prečo vraj nedoprajem inému to, čo chce??? To z coho vychadzas??? Že nepoužívam tú hnusnú formulku-rob si co chceš? Nic z toho nie je iracionalne, len pre cloveka ako si ty. Pekný deň.
@anonym_ecfeea Znova sme pri tom, ze si dalsia, ktora projektuje svoje uzkosti na niekoho ineho. To comu ty hovoris hnusna formulka nema nijaku hnusnu konotaciu. Kludne si za "chces" dosad "potrebujes". Ma to uplne rovnaky vyznam, ktory by si tiez videla, keby si neprojektovala ale pozerala sa na to bez vlastnych uzkosti.
@anonym_ecfeea Znova sme pri tom, ze si dalsia, ktora projektuje svoje uzkosti na niekoho ineho. To comu ty hovoris hnusna formulka nema nijaku hnusnu konotaciu. Kludne si za "chces" dosad "potrebujes". Ma to uplne rovnaky vyznam, ktory by si tiez videla, keby si neprojektovala ale pozerala sa na to bez vlastnych uzkosti.
@anonym_5e5dca ja nemám žiadne úzkosti, fabulujes si svoje scenáre. Na co ma označuješ? Snažíš sa ma o niečom presvedčiť, a pritom je to blud. Už som ti popriala pekný deň, tak na čo tieto hlúposti okolo? Pre teba je-rob si co chceš normálne, pre mňa nie, a bodka.
A tu vôbec nejde o konkrétne slovo "chceš" ale celý kontext, a hlavne to "ROB SI"!
@anonym_5e5dca ty strasne manipulujes a prekrúcaš. Vkladáš jej do ust slova co absolútne nepovedala. Ked sa bavíš s mužom doma horšie ako s bezdomovcom je to tvoja vec, ROB SI CO CHCES😂, ale nepresviedcaj druhých ake su snehové vlocky za to, ze su vo vzťahu empaticki, milí a rešpektujúci
@anonym_autor Ani flegmatik, ani ignorant, ale moznost c) he’s not that into you (preklad: az tak ta nezerie). Je k tomu aj super film, odporucam.
Baby, par hodin som tu nebola a nejaka vasniva debata tu vznikla 🤣 asi som rada ze ten moj je flegmatik a asi zacnem byt aj ja 😅

@anonym_5e5dca ta formulacia nie je ok ziadnym sposobom v partnerstve, ani v rodine, nie som psycholog, ale presne o tomto som citala. Ak to vy neriesite, tak ok, ale tym rozkazovacim sposobom - rob si co chces, to vyjadrenie nie je v poriadku. Odporucali to nahradit inymi slovami.