icon

Je normálna chladná reakcia na oznámenie tehotenstva?

babynadej
12. aug 2024

Zdravím Vás tu a vopred ďakujem za radu.

Konečne po 2 rokoch som otehotnela na druhý pokus po IVF. (komplikovaný dlhý bolestivý proces). Išli sme to oznámiť manželovej svokre a švagrine s rodinou. Manžel povedal, že čakáme naše vytúžené dieťatko. Ich reakcia bola len "TICHO" (pár sekundové ticho) a potom usmev a horkoťažko povedali "gratulujeme" Svokra sa iba usmiala (možno nasilu), reakcia žiadná..., žiadná radosť.... proste nič… Všetci traja boli len ticho ako na pohrebe. Je to normálne???? Ako sa mám teraz k nim chovať????

Ako bonusom bola švagrininá reakcia (je matkou zlateho chlapčeka) hneď po oznámení sa iba pozrela dole očami na zem, sklonila hlavu a ticho... až neskoršie povedala gratulujem aj s ostatními.
Na švagrovi som videla, že bol veľmi dojatí ten jediný sa veľmi tešil. Potom podali ruku a povedali gratulujem, radosť tam nebola žiadna, nič boli veľmi chladný a asi nečakali takúto životnú udalosť, že ešte vôbec budeme mať dieťa.

Nečakala som takúto reakciu od nich, bolo mi to ľúto a veľmi do plaču... :( :( :(
Manžel videl na mne, že sa mi to nepáčilo a nič nepovedal. Keď sme odchádzali tak mi v aute povedal, že nečakal takúto reakciu, čakal, že bude lepšia... Tlačím naňho aby to povedal jeho mame a zastál sa mňa ale on to nikdy nepovie tak sa hádame kvôli tomu a chce sa odsťahovať z môjho bytu a vyťahuje rozvod ak nezmením svoj postoj k jeho rodine. Je to normálne?????? Oni mi ublížili, nie ja ím!

Večer som veľmi plakala a potom som sa aj zrutila po psychickej stránke v noci, tak zle mi bolo, divný pocit som mala aj v bruchu... :(
Urobila som chybu, že som tam išla a povedali sme to :(

Na druhý deň som začala krvácať a išli na pohotovosť tam si ma nechali 3 dni lebo to bol spontany potrat a nejak sa im to tam nepozdávalo, nepáčilo a neskoršie sa to skončilo kyretážou :(
Moje dievčatko zomrelo vo mne, čo im nikdy neodpustím.... :(

Svokra vždy uprednostňovala iných ľudí ako mňa ale ja som k tomu nekládla veľký dôraz až doteraz…Neskoršie som jej volala povedala a vykričala som všetko čo som mala na srdci… ani nevedela, že som 2x bola behom 2 mesiacov v nemocnici po mojej návšteve u nej. Zaujíma sa iba o ľudí o ktorých chce. Mohli aspoň predstierať, že sa tešia a nie byť ticho ako na pohrebe
Je takáto reakcia normálna????
Švagrina mala meniny i napriek tomu som zavolala a zablahoželala (zdvihla hovor tak nasrato a povedala mi "PROSIM" a teraz bude mať svokra narodeniny)
Išli by ste jej zagratulovať???????? Alebo ako sa mám k nich zachovať, poradte prosím...
Vopred ďakujem.

babynadej
autor
12. aug 2024

@aurora33 Ďakujem za info Aurora tvoje manželstvo je určite bezchybné... :D

babynadej
autor
12. aug 2024

@mamamasama tak to mi je veľmi ľúto, možno sa už zmenila a je lepšia k tebe či?

babynadej
autor
12. aug 2024

@sardinka32 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

babynadej
autor
12. aug 2024

@tamitamitami veru máš pravdu poučila som sa z vlastnej chyby o oznámení. Teraz by som to ináč riešila, nezaslúžili si to vedieť hneď od samého začiatku. Ak sa rozhodnem nato dať s ním a ak by sa podaril daľší pokus IVF tak dozvedia sa to ako posledné :D Ďakujem.

babynadej
autor
12. aug 2024

@jana_eyre_2 to neviem či potratila, mne také nikdy nepovedali ale vždy hovorili, že dieťa už nechcú, jedno švagrinej bohate stačí, daľšie určite nie.

babynadej
autor
12. aug 2024

@maranta_leuconeura určite by som to v tom prípade neoznámila ak by som to vedela a možno by to bolo aj lepšie. Vždy hovorili, že už nechce mať dalšie dieťa, jedno bohate stačí.

babynadej
autor
12. aug 2024

@1sally12 Zažila si to? Bola si tam? Mne úplne stačilo iba keby povedali: super, vyborna sprava alebo teším sa ale hrobové ticho??? To ako keby som im dala dve facky po tvari...

babynadej
autor
12. aug 2024

@danyelia Asi to musím poriadne vysvetliť každej ja som bola vnemocnici ale na pozorovaní po spontánom potrate a potom druhýkrát na kyretáži moja milá a to som musela tam ísť.

babynadej
autor
12. aug 2024

@lenkakravcova tomu sa hovorí slušnosť, sranda je že švagriná darčeky hneď príjmne :D

lenkakravcova
12. aug 2024

@babynadej podľa mňa je to otravné. 😂 Ale každý to má inak.

mimka1402
12. aug 2024

@babynadej Potrebuješ odborníka ako soľ co je pochopiteľné. Za potrat nemôžu, ani sa po tom celom tvojom správaní nečudujem, že nechcú aby mal s tebou dieťa. Po ďalšie... Chyba extrémna je, že ste im to povedali skoro, možno nechceli tak skoro sa tešiť keď vedeli že ešte môže nastať milión reakcií. Ak muž sa na teba sťažuje a zrazu dôjdeš tadaa som tehotná. Tak by som tiež čudne pozerala.😀
A potešiť by som sa nevedela. Ak čakajú kedy sa on s tebou rozvedie a príde opak.. Z druhej strany nerozumiem vôbec tebe, prečo chceš dieťa s nim, načo to je dobré? Veď ani boh nechce aby si to dieťa vôbec s nim mala, to by si už mohla vnímať ako signál, že niečo nie je v poriadku. 🤷🏻‍♀️ Život nám dáva možnosti a my to často zbytočne ignorujeme. A ty si toho ukáz.

babynadej
autor
12. aug 2024

@minenkak tak čo by si nato povedala kebyže ti svokra frfle do svadby a prečo toto a tam to... aj k iným ľudom sa správa a ponižuje napr. predavača v obchode... Niekedy je povýšenecká tak sa má správať človek k druhým? Urážať a ponižovať ľudí?? Najprv zisti viac informácii a potom píš. Starať sa iba o vyvolených? Má dvoch synov a nechová sa férovo! To je podľa teba OK? Mne stačí iba úcta a rešpekt nič viac nemusela. Je toho až tak veľa čo som chcela od nej?
Ale máš pravdu v jednej veci, že ju to nepotešilo...

benit
12. aug 2024

@lenkakravcova v nasich koncinach sa meniny oslavuju, patri sa zablahozelat aspon. To ze ty si ineho vierovyznania a neprikladate tomu doraz, je len o tebe.

minenkak
12. aug 2024

@babynadej nič by som jej nepovedala ,nech si robí čo chce a ako chce,ja mám svoj rozum ale podľa situácie čo si tu písala ja by som ťa za nevestu nechcela

babynadej
autor
12. aug 2024

@minenkak Pekne tak by si si nechala skákať po hlave. No veď ani ja teba :D to by bola pohroma s tebou, určite by si brala moju svokru....:D

beata_k
12. aug 2024

@babynadej Ako sa mas zachovat? Mas chodit po kanaloch a svokre sa ospravedlnit. Keby moj muz krical na moju mamu, tak to by bolo to posledne, co by v nasom manzelstve urobil. A plati to aj opacne. Kde si nabrala tu drzost nakricat na muzovu mamu???

mimka1402
12. aug 2024

@beata_k Aspoň vieme po tomto, prečo bolo hrobove ticho pri oznámení tehotenstva.. Nie vždy sú zlé svokry a svagrine, tu mám pocit, že ony vedeli viac než my, prečo to nebrali ako skvelú správu..

babynadej
autor
12. aug 2024

@beata_k ty ani nevieš ako ubližuje druhým ľudom čo som prehliadala doteraz a ignorovala... Pohár trpezlivosti pretiekol. Mala by si poznať aj detaili ale to by som napísala román o tom... To je v poriadku urážať druhých ľudí a ubližovať????

babynadej
autor
12. aug 2024

@mimka1402 súhlasim s tebou.

beata_k
12. aug 2024

@babynadej Ty sa nestaraj o to, co hovori o inych. Ty nie si jej sudca a ani hovorca inych. Tebe nik neublizil ( mam na mysli potrat, lebo to sa proste stava a nik za to nemoze). Ty si v prvom rade ublizila muzovi.

beata_k
12. aug 2024

@mimka1402 Mam z nich dojem, ze skor verili poveram, ze do 1 trimestra velmi opatrne s oslavami.

babynadej
autor
12. aug 2024

@beata_k Jasné mužovi ten čo sa nevie zastať ženy a ja som mu ublížila.... Netrep!!!
Tak preto mi davali kočík dopredu :D

kika2565
12. aug 2024

@babynadej Viem o čom píšeš. To isté sa stalo mne. Povedali sme ,že som tehotná a svokra ostala ako by som je dala facku.
Tak som sa jej opýtala či sa neteší...
Odpoveď.. ja sa mám tešiť? Šak vy sa tešte..
Nikdy na to nezabudnem. O 2 dní som začala krvácať a potom som potratila. Potom sme mali veľa konfliktov ,ale tam zasiahol manžel. Všetko jej povedal od srdca. Rok s nami nehovorila. Teraz spolu komunikujeme ,ale odtiaľ potiaľ.

beata_k
12. aug 2024

@babynadej Pozri neviem, ja s tebou nezijem, ale vrieskat na svokru je proste nepripustne nech je aka je. Mozes sa na situaciu pozerat ako chces, toto sa v ziadne spolocnosti neakcepuje. Dvihat hlas na manzelovu matku. Ona s tebou husy nepasla, ona vychovala muza, ktoreho si si vybrala za manzela.

mimka1402
12. aug 2024

@beata_k Skôr si myslím, že vedia o tom vzťahu medzi nimi a to aky ma k nim autorka vzťah viď opis rodiny dosť škaredo. Vtedy človek ťažko vníma niečo pozitívne keď vie, že priviesť dieťa do už nefunkčného vzťahu je zlý nápad...

beata_k
12. aug 2024

@mimka1402 Zrejme ano. Take veci sa neutaja. To sa potom tazko pretvaruje. No teraz tym kricanim na svokru spalila vsetky mosty s rodinou.

lenkakravcova
12. aug 2024

@benit neoslavovala som meniny ani keď som bola kresťanka. 😀 Vždy mi to prišlo také nejaké zvláštne. Ani u nás v rodine sa to neoslavovalo nejako špeciálne. A tie otravné označenia na Fb a podobne, to je samostatná kapitola.
Ako chápem ešte keď niekto oslavuje narodeniny (aj keď ja ani tie veľmi nemusím, hlavne u dospelých), ale meniny nepochopím. Nevidím za tým nič ani dôležité ani kultúrne.

babynadej
autor
12. aug 2024

@beata_k ja som si vyliala srdce a povedala som jej čo som chcela a to, že som zvýšila hlas po telefóne to bolo iba zato aká je... Meter by mal byť na každého rovnaký, nemyslíš?

akje
12. aug 2024

Ahoj @babynadej .
Nikdy som si nicim takym nepresla ako ty, je mi to velmi luto... musi to byt pre teba tazke. 😮‍💨

Mna zaujalo, ze manzel sa ta nezastal, ked mali svokra a svagrina oneskorenu gratulaciu. Ako sa ta mal zastat? Co mal povedat? Mozno ani on absolutne nepochopil, co si od neho pozadovala. Ak na teba svokra so svagrinou neutocili a nepovedali nic nepravdive, ako sa ta mal podla teba zastat?

Ja vsak verim, ze ta takato reakcia zaskocila. Uvazovala si aj nad moznostou, ze su take povahy / ze by im tvoj manzel mohol povedat o vasom probleme s otehotnenim / ze riesili ine rodinne zalezitosti, co s tebou nesuviseli a zobrala si to cele vztahovacne? Pytam sa, nepoznam vas ani jednu.

No aj tak. Ak by niekto nebol nadseny z mojho tehotenstva, zabolelo by ma to iba pri jednom jedinom cloveku. Pri manzelovi. Nerozumiem tvojej vyhrotenej reakcii a vsetkemu, co nasledovalo potom..

babynadej
autor
12. aug 2024

@kika2565 tak to mi je veľmi ľúto, že si potratila a bolo to krásne gesto od manžela, že sa ťa zastal čo by som ja zato dala. Ten môj sa bojí a neotvorí ústa...Dúfam, že sa vám podarilo potom dieťatko ❤