Je normálny prístup svokry na oslave?
Baby stala sa taka vec. Svokra mala 50. Velka oslava kde bolo kopec ludi. Svagor nal doletiet v den oslavy z Irska.Skuoy, lakomy stary mladenec si nielenze nezacvakol taxik ani len dialnicnu nekupil. Oslava zacinala od 13:00. Svokra zacala rano v den oslavy vyvolavat muzovi nech ponho ide ona staremu mladencovi vybavuje podotykam odvozy… Muz jej nato a co poviem ? Cize muz sa oddrbal od pol2 do pol5 na letisko. Na oslave sme boli hodinu a pol. Kedze sme isli domov lebo mame male babo a muz bezomna nechcel ostavat aj tak sme uz mali pokazeny den. Ja nanu mam tazke srdce co je toro za svinstvo aby vlastneho syna doslova vyhnali z takej islavy? Vedela ze budeme kratko🤦♀️Topka je ze kazdy bol nabaleny jedlom len nam v pondelok volala muzovi ci “Ma” doniest kolace?stvordnove??! Wtf? Som ja debil ze sa hnevam?!! Muz navyse je unich za otroka na pracu akurad
ja neocakavam z oslav ziadne vysluzky ani zo svadieb.
@natalka13 my ano sme tak nauceny my davame aj dostavame to je v nasich kruhoch bezny zvyk
Ja si myslim, ze ty mas nizke sebavedomie, stale mas pocit, ze sa spravaju k tebe zle, vysluzky zle, nerespektuju ta a dokola len toto....pritom to moze byt len tvoj pocit, ze si ta nedostatocne svokra vsima respk nevsima
@klementinka58 ano mas pravdu mam pocit a podla mna to aj tak
Je. Ostatni na prvom mieste my posledny. Hlavne ze o inych je postarane. Je vela situacii. Napr jedna: muzovi sa gratuluje na meniny aj o mesiac inemu z rodiny co je jej svagor hned o dva dni
Zas situacia vlastnemu synovi staci potom.. ked sme my raz gratulovali na bezne narodky jej na druhy den odbila nas, ze ja som mala narodeniny vcera!
ocakavat vysluzku z oslavy a potom nadavat ked ju nedostanes? alebo je nedostatocna z tvojho pohladu, to je super👍😁
no v Bratislave by si nadavala celorocne.
toto je tu out.
Lenze to su take kraviny co ty riesis, bud rada, ze sa grstuluje. Respekt v rodine si treba vybudovat, mojej svagrinej sa to za 20 rokov nepodarilo lebo presne mala taky isty pristup. Mne trvalo do polroka aby ma svokra respektivala ale bola som asertivna, co sa mi nepacilo povedala som slusne, kludne... nakoniec sme boli so svokrou celkom dobre kamaratky, zial uz umrela
@natalka13 tu in
@klementinka58 ja aj ked poviem co sa mi nepaci ona aj tak zavola muzovi a huci donho
@klementinka58 no vies, len nie vsetci mozu na tvoje spravanie reagovat rovnako. Jasne ze su ludia, ktorym to zblizovanie, usmernovanie a hranice idu lepsie, ale verim tomu, ze su ludia, s ktorymi zmozes velmi malo
Ale autorka ak sa budes takto ukrivdene citit aj spravat, je ti to na dve veci. Len sa v tom machas a uz len najmensi naznak a je zle. Skus to vziat uplne z inej strany. Ked vidis, ze takto to nefunguje
Nech by svokra urobila čokoľvek, stále by bola zlá. Napokon sa dočítame, že koláče dať chcela. A tak to asi bude zo všetkým.
Neschopný brat, ktorý je ale schopný žiť v zahraničí a zarábať milióny.
Svokra, ktorá koláče ponúkala až hnusné a staré v pondelok, napokon ich ponúkala už pri odchode domov.
Mňa by zaujímalo, ako im tá svokra ničí každý jeden deň, ako aa tu autorka vyjadrila a ako veľmi sa ten autorkin manžel prácou u rodičov pretrhne.
PS : Ešte by ma zaujímala značka mobilu, ktorý prepisuje slová z byť na biť, nejaký na niaky, tiež na ties, svätá na sveta, a tak podobne.
@abbey1 taky mobil ani nenajdes na gogli. Ano pretrhne robi vsetko na traktori roli.. atd..kazdy jeden den pomaly
Ma zmeskany hovor. Scojra nerobi vzdy. Vsetko zle ale v takych situaciach dolezitych vzdy zakopne. V opacnom garde by sme my uz mali vytknutee
Vies co na zaciatku som ta zastala, ale cim dalej pises tym je to horsie. Ved ti tie kolace ponukala 🙄. Nie si stred vesmiru, netoci sa vsetko okolo teba, spamataj sa. Mame podobneho clena rodiny ako si ty. Vsetci robia vsetko zle, len on je lietadlo. Nauc svojho muza hovorit nie a ty zacni rozmyslat inak. Mozno vas aj kvoli tebe maju menej radi, menej vam daju, menej vas volaju ci gratuluju.
Ale no a co ze daju menej? Svet sa zruti? Buduj si radsej dobre vztahy, s niektorymi ludmi sa to neda, ale s vacsinou to ide.
@liv1 no v opacom garde by sme mali vyzrate. Nekruti sa kolo mna vsetko. Ale koli toho ze my si vzdy vsetko najhosrie vypijeme. Ty enpozns nas ani ich co nam kolko krat urobili takze tak
@liv1 a budovat vztahy maju hlavne oni aby z nas nerobili hovno
Ty si fakt nevesta "za odmenu".
Slovnik ako dlazdic, gramatiku tiez pomotanu. Tipujem vychod SR?
Mas jeho rodinu v zuboch, oni to vedia a tak sa k tebe aj spravaju, hold vydavala si sa a vedela si kam.
@natalka13 hold keby neorbili to co robia v zuboch ich nemam ja by som si v zivote nedovolila povedat svokre vy nemzsite byt na muzovej oslave pojdene sa oddrbt na cele poobedie na letisko chybat tam nebudete
Autorka, posla mňa ty ničiš samu seba a vašu rodinu. Dieťa je nervózne z teba. Manžel sa boji, tak radšej nehovorí. Svokra kebyže čokoľvek urobí/ neurobí je zle.
Z toho tvojho písania je proste všetko a všetci zle a zle.
@aurora33 nie vsetko ale precolwn ides durt svoje oreco neotocia list kebyze ja ju vyzeniem pocas oslavy nikede na letisko na pol dna tiez by bola nasrana ze co ona by mala chodit toto nevidia ty vidis len to ze ja ju ociernujem len to ine nic
Omg... Ty si nevesta, zena a zaroven aj matka "za odmenu" 🤦
Baby...pripomina mi to tu herecku, co tu zurila a dupkala nohami, ze nema fotku dietata s tortou na krste.
@veronikaszabova hlavne ze ty si spravnacka
Ja sa nepovazujem za "spravnacku"... 🙂 ale teda tvoje komenty su .... 😂
Peosim ta, zacni pisat ako normalny clovek. Alebo si nastav normalne klavesnicu a este si tie hrubice daj niekomu opravit...
@abbey1 Mne Moj kanadsky mobil meni slova v SJ aj velke pismeno hocikde pichne.🤣uz mi to tu raz jedna vycitala ze si mam nastavit mobil na SJ 🤣namiesto Naty pise Bart ., pred zmeni na prd ., atd . Ked je to slovo moc mimo tak upravim koment . Ale az take divociny ako to robi autorky “ mobil “ to teda nie su .
Ale nechápeš že tvoj muž sa nemusel nechať vyhnať? Ved je dospelý a svojprávny. Mohol povedať že nejde. Rozumieš tomu?
No je zrejme, ze nemate dobre vztahy. Myslim, ze tu nebolo povedane vsetko, alebo ja som vsetko necitala. Ja ti uplne verim, to co pises. Su ludia, ktori potrebuju vyzerat dobre pred cudzimi alebo vzdialenejsimi a ti blizki ich netrapia. Su rodicia, ktori preferuju jedno dieta pred druhym a na to su rozne dovody, napr. jeden je schopny a sikovny a druhy nie. Jeden byval stale chory a druhy nie. Jeden bol maznavy od mala a druhy nie a pod.
Ja som si tiez velakrat vsimla, ked sme sli od svokry, ze vzdy nabalila viac a lepsie svojmu mladsiemu, slobodnemu mladencovi. My sme odchadzali od nej a on za rohom mal pripraveny plny kosik zeleninky z jej zahrady a my nic, nanajvys obcas tekvica, co sa jej asi na kvanta urodilo, pritom my mame deti, urcite by sa to u nas lepsie uplatnilo, on nevari, vecne sa stravuje burgrami a pizzou, dokonca som bola svedkom ako jedlo niekomu odniesol, hoci sa jej podakoval prevelice, ze ho tak nabalila. Alebo rovnako, chodil na oslavy a nikdy nepriniesol dar, ale najest sa nezabudol. To su take typy. Mrzelo ma to ale casom som si povedala, neviem, mozno aj dozrievanim a vekom, ze mi to je jedno, nebudem si kazit naladu, aj sme to eliminovali, stretavame sa inde napr. Snad sa nebudem rozculovat takymi nepodstatnymi vecami.
Podla mna sa koncentrujes na tieto prkotiny lebo vidis, ze si s vami resp s tvojim muzom robia co chcu. Ale to je uz o tvojom muzovi, ci to chce, alebo nie. Kludne moze takato manipulacia fungovat aj podvedome takto: ked budem toho jedneho ignorovat (ten co byva po ruke), tak ten bude robit vsetko preto, aby sa mi zapacil a vydobil si moju pozornost a co mu poviem, to urobi.
Takze je to na vas, zacat sa vyhovarat, ze nemozte to, nemozte hento a vtedy, ale treba pocitat aj s tym, ze sa mozu casom odmlcat na dlhu dobu - ze ci to tak chcete, sa trosku odrezat. Lebo vy nikdy nedocielite to, aby zmenila, co ta tak stve.
Vzdy da tomu druhemu, uprednostni toho druheho, nech to ma akykolvek dovod - takze co realne mozes zmenit, aby ta to nerozculovalo? Svoj pristup k nim a potom zmenit a ukorigovat tvoje nasratie na tieto veci.
Ty mas surodenca? Ako pristupuju tvoji rodicia k tebe a surodencom, tiez su tam rozdiely?
Mama ale ja som si uz dal alkohol. To len taky typ, ked ho nabuduce budu posielat 😉. Keby mna stale posielali, by som sa hned vyhovorila. Vybavene.

@lilitela nie boli cerstve ona mi povedala na uplnom konci ked uz dieta vrieskalo ze idem po kolace a ja ze nechcem. A tak nukala muzovi az v pondelok ked uz co sa zvysilo. Nehovorim, nukala, ja som odmietla, muz kolace neje a ja som nemala uz chcut.Ale to nam nukala lebo videla ze sme nervny inac ked mal svokor okruhliny v decembri tak napr po oslave mi povefáa na druhy den chod si vybrat kolacky domov..prisla som domkomory tam boli len suche a momre niake.. ostali take ktore nik nechcel. Ja ked mala mala krstiny som nabalila plne dve krabicky vseliake a povedala nech si vyberie torty a odkrsje kusisko aky velky chce. Niete po krstinach poviem podte si po omrvinky. Takisto jedlo ba odlave sa pytala kmotry varili ste dufa ze nie lebo Vam nabalim aj domov. Nam nenabalila nic muzovi iba vezmi si daky rezen domov tak si vzal dve.. ja da naprikald postaram najprv o najbliziu rodinu aby mali cosi naiac ako ostatni hostia niekto robi naopak