Je šetrenie v rodine normou alebo obmedzením?
Ahojte baby, potrebujem nezávislý pohľad, lebo už neviem, či preháňam ja, alebo je toto naozaj cez čiaru. S manželom sme sa zobrali krátko po tom, čo som otehotnela. On mal už postavený dom, dobrú prácu a momentálne živí v podstate celú rodinu on. Ja som zatiaľ doma s dieťaťom. Lenže on tvrdí, že keďže všetko financuje, mali by sme čo najviac šetriť. A to znamená, že odo mňa očakáva veci, ktoré som v živote nerobila a totalne ich neznášam.
Musím pestovať zeleninu na záhrade, hoci som vyrastala v meste a záhradkárčenie ma vôbec nebaví. Tvrdí, že je škoda kupovať zeleninu v obchode. Do obchodu mi kúpil bicykel a vraj načo by som robila vodičák, keď obchod je 10 minút na bicykli. On pritom auto má, a nie práve lacné. Ja som chcela spraviť vodičák a časom kúpiť aj druhé auto, ale podľa neho sú to zbytočne vyhodené peniaze. Okrem toho mu mám strihať vlasy, kosiť trávu, lebo vraj načo platiť kaderníka, alebo kupovať robotickú kosačku, keď to zvládneme sami. A aj dovolenky vyberá vždy on. Teraz sme boli v turecku, minulý rok grécko, predtým ciprus. Ja by som chcela raz skúsiť niečo exotickejšie, napríklad egypt, alebo omán, ale tam vraj nepôjdeme, lebo on rozhodol inak. V podstate je vždy po jeho.. Ja chápem, že keď zarába hlavne on, tak chce hospodáriť "rozumne"Ale začínam mať pocit, že už nerozhodujeme ako partneri, ale že ja sa mám len prispôsobiť. Ako by ste to vnímali vy? Je to normálne šetrenie v rodine, alebo už skôr využívanie a sila mňa mať pod kontrolou? Zaujímajú ma úprimné názory, možno mi otvoríte oči.
@patrike Presne tak, odmlčala sa, lebo sme jej pravdivo naložili.
@anonym_autor Tak napíš, aká je pravda aj v iných aspektoch Vášho bytia? Ty chudiatko varíš, perieš, žehlíš, pečieš atď, len muž Ti upiera tú exotickú dovolenku a vodičák? Či už si teraz zbabelá napísať pravdu?
@anonym_e15b32 pravdivo?
Odkiaľ berieš tu istotu?
Lebo sa neozýva?
Žgrlos sebec manipulátor. Je normálne že keď sa staras o VASE! dieťa bude ťahať rodinu on. Problém je ak je majiteľ domu iba on ty si prišla bývať do cudzieho a si bez strechy nad hlavou a príjmu s rukojemníkom teda dieťaťom odkázaná na neho. To je veľmi zlá dynamika vzťahu kde si v podstate nútená robiť to čo chce on a zavisla na nom. Bez auta vodicaku. V zime daždi vetrisku budeš ťahať nákupy a dieťa na bicykli? Zachvilku povie Zlatko netráp sa na tom bicykli nakupim ja. Bude určovať aj to čo si môžeš kúpiť jesť variť ake vlozky budeš používať. Načo strihať vlasy zlatko dlhé máš krásne naco farbiť mne sa páčis. Postupne ťa uvarí ani nezbadas ako. On ťa chce mať doma pod kontrolou úplne pohltenu záhradou dieťaťom domacnostou kdesi v prdelovciach bez auta bez moznosti niekam vybehnúť socializovat sa. Je to kontrolór nečudovala by som sa keby aj chorobne žiarlivý sebec čo dopraje sebe ale nie ostatným manipulátor a začína ťa izolovat od zbytku sveta a nejde to dobrým smerom. Daj si pozor aby nezačal tlačiť na ďalšie dieťa a mám pocit že ťa nepustí do roboty. Toto na zdravý vzťah nevyzerá bola by som opatrná a nemám s toho dobrý pocit. Tvoj problém je hlbší ako len financie.
@anonym_1a5ac8 no, lebo tu sa poniektoré osobky bez schopnosti myslieť v súvislostiach chytili toho, že:
- Pán manžel má dom
- Pani manželka sedí doma na zadku - že je s dieťaťom je zrejmé nepodstatné, ony určite išli do práce takmer rovno z pôrodnice
- Chodia na dovolenky.
Tak, čo tá ženská preboha chce? Leniva hnida je to.(Podľa nich..)
Ze možno chce len byť rovnocennou partnerkou muža, že jej je nepríjemné, že on s ňou jedna ako so svojou podriadenou, to im ušlo..
Ale možno niektorým nevadí držať hubu a krok, hlavne, že bývajú v dome a chodia na dovolenky..
@anonym_37eb1e wau, wau... máme tu Sibylu ? Presne vieš ako sa bude manžel chovať v budúcnosti a vôbec ich skutočnú situáciu nepoznáš...
Moja milá a nenapadlo ťa čo tu bolo spomenuté, že môže platiť vysokú hypotéku na dom, splátky na auto k tomu živiť manželku, dieťa, ona chce ďalšie auto, vodičský... že sa musia uskromniť kým pôjde autorka pracovať.
@beronsche ty osôbka mysliaca v súvislostiach 😂 zrejme ti to až tak nemyslí, že môžu mať vyššie spomenuté výdavky a preto sa musia na čas uskromniť. Vidím, že ťa téma dosť nasrdila, vidíš sa v autorke? Manžel ťa tiež vydeľoval, alebo stále vydeľuje peniazmi, ale doma musíš šúchať nohami, tak púšťaš páru a žlč na MK ?
@mima595 z dovolenky sme uz nazad. a kosenie travy nema zmysel, kedze je zakazane polievat a trava nerastie a je cela vysusena. Ja chcem pocut nazor. Nie riesit ci sa teraz kosi trava.
@anonym_autor
To vazne toto je tvoja odpoved??? 🫣
Mne by vadilo zahradkarcenie, proste nie, som mestské dieťa a nemám k tomu vzťah. Ostrihať vlasy nie je problém a teda nie som nijak extra šetrná ale teda zbytocne dať 20e za niečo ,čo zvládnem aj doma. Čo sa tyka dovoleniek, mi to príde on zarába on rozhoduje. A vodičák. Ten si mohla mať už pred dieťaťom. A teda nákupy môže robiť aj on autom.
Mne to príde tak že ste sa malo poznali a dieťa s a pritrafilo tak ste sa zobrali. Pritom ste nekompatibilny. A možno v ste už ani neboli spolu keby si neotehotnela
sadenie strihanie kosenie?? rehoooot 🙈🙈🙈 RAZ by to po mne niekto chcel a potom by ma PROSIL aby som to nerobila 😂😂😂
šoferák si urob a neexistuje takým štýlom že on síce veľkoryso zaplatí "ale kým si ho budeš robiť tak si zožeň niekoho kto sa postará o dieťa" ☝️no nie môj zlatý, ty si otec, starať sa budeš ty ... lebo nie raz som podobné čítala na konikovi, chlapi sú prepnutí v tomto 🙈
a čo sa dovoleniek týka, chudinka moja, on ťa nechce zobrať do Ománu.... čtjbe 🙈 ty si troll?
Autorka mlci. Preco ? Mna velmi zaujima, z akych pomerov vysla a ako fungovali jej rodicia.
@patrike autorka mlci, pretoze je to troll. Vzdy je to tak. Prvy druhy komentar a ticho. Ak naozaj chcu radu a debatovat, odpovedia na otazky, napisu svoj pohlad. Tu nic.
@patrike autorka mlci, pretoze je to troll. Vzdy je to tak. Prvy druhy komentar a ticho. Ak naozaj chcu radu a debatovat, odpovedia na otazky, napisu svoj pohlad. Tu nic.
@anonym_8bf8d6 debatovat ano, ale co je toto za debatu ked si tu vymyslaju vlastne teorie, namiesto toho aby sa spytali. Niektore komentare su silno pravdive, ale vacsina su balast anonymov. No aj take vnimam a niektore su ozaj na zamyslenie. A vlastne mi vyhovuje neodpisovat, Vsetko to co ma najviac hneva bolo v zadani.
@anonym_37eb1e wau, wau... máme tu Sibylu ? Presne vieš ako sa bude manžel chovať v budúcnosti a vôbec ich skutočnú situáciu nepoznáš...
Moja milá a nenapadlo ťa čo tu bolo spomenuté, že môže platiť vysokú hypotéku na dom, splátky na auto k tomu živiť manželku, dieťa, ona chce ďalšie auto, vodičský... že sa musia uskromniť kým pôjde autorka pracovať.
@beronsche ty osôbka mysliaca v súvislostiach 😂 zrejme ti to až tak nemyslí, že môžu mať vyššie spomenuté výdavky a preto sa musia na čas uskromniť. Vidím, že ťa téma dosť nasrdila, vidíš sa v autorke? Manžel ťa tiež vydeľoval, alebo stále vydeľuje peniazmi, ale doma musíš šúchať nohami, tak púšťaš páru a žlč na MK ?
@anonym_28b60a ja púšťam žlč?
Zásadne nikoho neurazam..
Povedala by som, že sa skôr čudujem, čo všetko sú ženy ochotné vo vzťahu tolerovať, či považovať za normálne..
Aby jeden z partnerov prikazoval čokoľvek tomu druhému?
V zdravom vzťahu neakceptovateľné.
Tam to ma predsa fungovat na základe konsenzu. A to aj v prípade potreby šetrenia.
V autorke sa rozhodne nevidím, môj vzťah je rovnocenný a s mužom máme také nastavenie v každej situácii - či zarába viac on, či ja (častejšie som to ja).
Vždy o zásadných položkách rozhodujeme spoločne - či som bola na rodičovskej, či som zarábala viac ako on, vždy to boli spoločne peniaze - príjmy aj výdavky. Aj hmotný majetok.
Naivne som si myslela, že toto je väčšinový model. Zisťujem, že práve naopak...
Ja rozumiem aj tebe, ale aj jemu.
Tiež som z mesta, pestovať domácu zeleninu by ma nikto ani párom volov nedonutil. a náhodou si nemyslím, že pestovanie doma je ekonomicky výhodnejšie (ak započítame čas, ktorý pri tom stravis a mohla by si ho namiesto toho venovať dieťaťu alebo svojmu vzdelávaniu).
Na druhu stranu, a to hovorím z vlastnej skúsenosti, keď som bola na rodičovskej a prišla za muzom s tým, že chcem ísť na mega luxusnú dovolenku, tak mi povedal: chceš? Zarob si.
A nemyslel to v zlom, ale tiež sa mu nechcelo brat nadčasy kvôli tomu, aby som ja mohla ísť na druhý koniec sveta. Ale strašne ma to urazilo, že ja som doma a starám sa o dieťa a skratka on ešte chce, aby som si zarobila na dovolenku.
Sú muži, ktorí si ženu rozmaznávajú a dajú jej prvé a posledné. A potom sú takí, ako tvoj muž. Nemyslím si, že sa da prerobiť. Môžete komunikovať, môže trochu posunúť svoje hranice, rovnako ako to budeš musieť urobiť aj ty. Alebo potom rozvod.
A ten vodicak si zaplať z vlastných peňazí, len aby si bola potom mobilná. To je základ!
@anonym_8bf8d6 debatovat ano, ale co je toto za debatu ked si tu vymyslaju vlastne teorie, namiesto toho aby sa spytali. Niektore komentare su silno pravdive, ale vacsina su balast anonymov. No aj take vnimam a niektore su ozaj na zamyslenie. A vlastne mi vyhovuje neodpisovat, Vsetko to co ma najviac hneva bolo v zadani.
@anonym_autor Nemyslis, ze je dost podstatne napisat, na co si zvyknuta z domu ?
@anonym_autor nachádzate sa v situácii, kedy musíte "uťahovať opasok"?
Alebo je tvoj chlap len zgrlos?
Bývaš v jeho nehnuteľnosti?
Vyhadzuje ti na oči, že ty neprispievas?
Vy ste všetci v poriadku? To o čom jej tu tliachate?
Žena nie je príživník. Práca okolo dieťaťa a domácnosti má obrovskú finančnú hodnotu. Ak by si na tieto činnosti (pestúnka, upratovačka, záhradník) najali firmu, stálo by to tisíce eur mesačne. To nie je šetrenie, ale finančná kontrola, čo robí ten jej manžel. Ak muž jazdí na drahom aute, ale partnerke odopiera vodičský preukaz a núti ju bicyklovať s nákupmi, nejde o šetrenie. Ide o vedomé obmedzovanie jej nezávislosti a mobility. Manželstvo má byť rovnocenný vzťah dvoch dospelých ľudí. V tomto prípade sa muž správa ako šéf alebo zamestnávateľ, ktorý jednostranne určuje pravidlá a prideľuje prácu svojej manželke. Odopieranie vodičského preukazu matke s malým dieťaťom na dedine, alebo na predmestí je nebezpečné. V prípade lekárskej pohotovosti alebo potreby socializácie je žena odrezaná od sveta a plne závislá od neho.
Mne príde strašne smutné, koľko ľudí tu obhajuje správanie manžela len preto, že nosí domov peniaze. Žena na materskej nie je neplatená domáca slúžka ani otrok. To, čo robí on, nie je rozumné šetrenie, ale čistá ekonomická kontrola a manipulácia. Sám jazdí na drahom aute, ale jej zakazuje vodičák a núti ju bicyklovať s nákupmi a deckom? Kde je jej sloboda a osobná nezávislosť? Starostlivosť o dieťa a dom má obrovskú finančnú hodnotu. V normálnom partnerstve sa o financiách a životnom štýle rozhoduje SPOLOČNE, nie direktívne z pozície sily. Táto žena investuje svoj čas a energiu aj do JEHO dieťaťa a JEHO domu, no nemá žiadne slovo. Nie, toto nie je normálne a nie, autorka vôbec nepreháňa.
@anonym_635587 presne! .. a ako niekto spomenul, Egypt a Cyprus.. ci napr Jordansko a Turecko nie su financne skoro ziadny rozdiel. Toto je podla mna cisto kontrola. Neexistuje, aby len jeden partner vyberal dovolenky bez ohladu na to, aký maly je rozpocet. Aj keby rovno mali len 500 euro, furt sa mozu spolu rozhodnut, ci Balaton, ci Zakopane. 😅
A to s tým autom a vodičákom je naozaj obmedzujúce, nefér a nebezpečné. My máme tiež len jedno auto. Ale zostáva doma. Máme malú dcérku a potrebujem mať auto k dispozícií. Si neviem predstavit, ze by ma muž nechal bicyklovať so 16 mesačnou, niekde na dedine bez auta. Celé zle.
A ono čo sa napr tyka aj tej luxusnej dovolenky, skúsila si mu povedať Jožko môj ,čo keby sme tento rok nešli do Turecka a ostali bez dovolenky a za to budúci rok sme šli do Omanu alebo spln si čo chces.
Alebo prísť s nejakým proti návrhom čo by si urobila z alebo spravíš ty, čo sa týka hospodárenia. Nielen požadovať? Alebo len negovať jeho návrhy.
Tiež som z mesta, pestovať domácu zeleninu by ma nikto ani párom volov nedonutil. a náhodou si nemyslím, že pestovanie doma je ekonomicky výhodnejšie (ak započítame čas, ktorý pri tom stravis a mohla by si ho namiesto toho venovať dieťaťu alebo svojmu vzdelávaniu).
Na druhu stranu, a to hovorím z vlastnej skúsenosti, keď som bola na rodičovskej a prišla za muzom s tým, že chcem ísť na mega luxusnú dovolenku, tak mi povedal: chceš? Zarob si.
A nemyslel to v zlom, ale tiež sa mu nechcelo brat nadčasy kvôli tomu, aby som ja mohla ísť na druhý koniec sveta. Ale strašne ma to urazilo, že ja som doma a starám sa o dieťa a skratka on ešte chce, aby som si zarobila na dovolenku.
Sú muži, ktorí si ženu rozmaznávajú a dajú jej prvé a posledné. A potom sú takí, ako tvoj muž. Nemyslím si, že sa da prerobiť. Môžete komunikovať, môže trochu posunúť svoje hranice, rovnako ako to budeš musieť urobiť aj ty. Alebo potom rozvod.
A ten vodicak si zaplať z vlastných peňazí, len aby si bola potom mobilná. To je základ!
@anonym_6cc530 až na to, že mimo darov a dedičstva sú v manželstve peniaze spoločné.
@anonym_635587 presne! .. a ako niekto spomenul, Egypt a Cyprus.. ci napr Jordansko a Turecko nie su financne skoro ziadny rozdiel. Toto je podla mna cisto kontrola. Neexistuje, aby len jeden partner vyberal dovolenky bez ohladu na to, aký maly je rozpocet. Aj keby rovno mali len 500 euro, furt sa mozu spolu rozhodnut, ci Balaton, ci Zakopane. 😅
A to s tým autom a vodičákom je naozaj obmedzujúce, nefér a nebezpečné. My máme tiež len jedno auto. Ale zostáva doma. Máme malú dcérku a potrebujem mať auto k dispozícií. Si neviem predstavit, ze by ma muž nechal bicyklovať so 16 mesačnou, niekde na dedine bez auta. Celé zle.
@tomiholjubavi presne tak, celé zle..
panko si tu zrejme predstavuje, že ona pôjde na nákup bicykli a ešte vezme aj dieťa..
Úplná absurdita.
Zaujímalo by ma, či vôbec niekedy nakúpi on...
A ono čo sa napr tyka aj tej luxusnej dovolenky, skúsila si mu povedať Jožko môj ,čo keby sme tento rok nešli do Turecka a ostali bez dovolenky a za to budúci rok sme šli do Omanu alebo spln si čo chces.
Alebo prísť s nejakým proti návrhom čo by si urobila z alebo spravíš ty, čo sa týka hospodárenia. Nielen požadovať? Alebo len negovať jeho návrhy.
@sense s tym omanom to uz mam pozrete, nakoniec stoji este menej ako posledny cyprus. Ale mne sa to zdalo ako exotika podla fotiek, No vsetci vravia ze je to tam vyschute vsetko okrem hotelov.
@anonym_6cc530 ozaj a urazilo by ťa, aj keď tvoj muž vtedy odmietol tu exotiku s odôvodnením, že si myslí, že v danej situácii si to dovoliť nemôžete?
Podľa mňa je rozdiel aj v tom, ako sa veci komunikujú..
Keď muž zhuci, že wtf, zarob si!
A keď povie, že nemyslím si, že je to teraz dobrý nápad, nechcem momentálne toľko minút.
Je to rozdiel..
@tomiholjubavi presne tak, celé zle..
panko si tu zrejme predstavuje, že ona pôjde na nákup bicykli a ešte vezme aj dieťa..
Úplná absurdita.
Zaujímalo by ma, či vôbec niekedy nakúpi on...
@beronsche moj muž sám povedal, že by sa cítil blbo, kedy nechá ženu a dieťa bez prístupu k autu, aby sa on odviezol 5 minut do roboty, 5 minut z roboty a potom by stálo auto 8 hodín pred firmou. 😅
Robíme to tak, že buď ide autobusom, alebo ho odveziem a po ceste domov sa stavíme s bábom nakúpiť. Neviem si predstaviť pedálovať s malou v nosiči... ja ani ťažké nákupy sama nenosím. Keď chceme niečo ako 16 litrov vody, tak si objednám cez Wolt, Košík.. A vôbec to nie je márnotratné. Za Wolt platím asi euro dopravu. Toľko by som minula aj na benzín a nemusím trepať 16 kíl vody do bytu. 😅
Som prekvapená, koľko komentárov tu obhajuje také správanie, že vodičák ti netreba, šľap na bicykli. 😅
@anonym_28b60a ja púšťam žlč?
Zásadne nikoho neurazam..
Povedala by som, že sa skôr čudujem, čo všetko sú ženy ochotné vo vzťahu tolerovať, či považovať za normálne..
Aby jeden z partnerov prikazoval čokoľvek tomu druhému?
V zdravom vzťahu neakceptovateľné.
Tam to ma predsa fungovat na základe konsenzu. A to aj v prípade potreby šetrenia.
V autorke sa rozhodne nevidím, môj vzťah je rovnocenný a s mužom máme také nastavenie v každej situácii - či zarába viac on, či ja (častejšie som to ja).
Vždy o zásadných položkách rozhodujeme spoločne - či som bola na rodičovskej, či som zarábala viac ako on, vždy to boli spoločne peniaze - príjmy aj výdavky. Aj hmotný majetok.
Naivne som si myslela, že toto je väčšinový model. Zisťujem, že práve naopak...
@beronsche si dosť agresívna a používaš veľa invektív, diskutovať sa dá aj bez toho.
Zrejme ti chýba základné logické myslenie, aj malé dieťa pochopí, keď vypadne druhý príjem a 3 ľudia žijú len z jedného rodina sa musí uskromniť a viac šetriť. Je smutné, že vám to nedochádza a manžel musí takú samozrejmosť autorke vysvetliť ako malému decku, že teraz nemáme peniažky na drahú hračku (auto, vodičský..)... a pestovanie zeleniny, presúvať sa na bicykli krátke vzdialenosti, menej luxusná dovolenka... je podľa niektorých ekonomické týranie ženy?? Bože, kam táto spoločnosť speje? Úplne sa vytráca zdravé myslenie, ľudia sú tak ovplyvnení absurdnosťou z médií, sociálnych sietí... narúša to medziľudské vzťahy...
@beronsche si dosť agresívna a používaš veľa invektív, diskutovať sa dá aj bez toho.
Zrejme ti chýba základné logické myslenie, aj malé dieťa pochopí, keď vypadne druhý príjem a 3 ľudia žijú len z jedného rodina sa musí uskromniť a viac šetriť. Je smutné, že vám to nedochádza a manžel musí takú samozrejmosť autorke vysvetliť ako malému decku, že teraz nemáme peniažky na drahú hračku (auto, vodičský..)... a pestovanie zeleniny, presúvať sa na bicykli krátke vzdialenosti, menej luxusná dovolenka... je podľa niektorých ekonomické týranie ženy?? Bože, kam táto spoločnosť speje? Úplne sa vytráca zdravé myslenie, ľudia sú tak ovplyvnení absurdnosťou z médií, sociálnych sietí... narúša to medziľudské vzťahy...
@anonym_28b60a Nie, menej luxusná, alebo aj úplne žiadna dovolenka je v poriadku. Druhé auto je luxus a nikoho nezabilo dopestovať mrkvu. Tu ide o to, že on sa stavia do pozície autority - otca, alebo šéfa, alebo sponzora. To nie je správne.
Aj ja som teraz na materskej. Ale to neznamená, že ma bude mať muž právo nútiť do vecí, ku ktorým nemám vzťah a bude o všetkom rozhodovať sám. Lebo áno, to je ekonomická kontrola.
@anonym_28b60a Nie, menej luxusná, alebo aj úplne žiadna dovolenka je v poriadku. Druhé auto je luxus a nikoho nezabilo dopestovať mrkvu. Tu ide o to, že on sa stavia do pozície autority - otca, alebo šéfa, alebo sponzora. To nie je správne.
Aj ja som teraz na materskej. Ale to neznamená, že ma bude mať muž právo nútiť do vecí, ku ktorým nemám vzťah a bude o všetkom rozhodovať sám. Lebo áno, to je ekonomická kontrola.
@tomiholjubavi keď takúto základnú vec nechápeš, tak ti to musí manžel vysvetliť doslova "po lopate" to neznamená, že sa stavia do pozície autority, šéfa... len vysvetľuje menej chápavému finančnú situáciu rodiny.
@tomiholjubavi keď takúto základnú vec nechápeš, tak ti to musí manžel vysvetliť doslova "po lopate" to neznamená, že sa stavia do pozície autority, šéfa... len vysvetľuje menej chápavému finančnú situáciu rodiny.
@anonym_28b60a otázka je či bol taký aj pred materskou.
A tiež aj menej chápavému sa dá povedať: náš rozpočet na dovolenku je XX euro, vyberme niečo do tej sumy. Vyššie ísť nemôžeme. A nie, že ideme do Grécka lebo som povedal.
@anonym_28b60a otázka je či bol taký aj pred materskou.
A tiež aj menej chápavému sa dá povedať: náš rozpočet na dovolenku je XX euro, vyberme niečo do tej sumy. Vyššie ísť nemôžeme. A nie, že ideme do Grécka lebo som povedal.
@tomiholjubavi pred materskou neživil manželku a dieťa je to také ťažké pochopiť, že sa finančná situácia zmenila, vyššie som to vysvetlila " po lopate "
Keď chce autorka dovolenku v exotike mala si pred MD našetriť, zrejme aj vtedy vyberal a platil exotické destinácie on sám a vie rozumnejšie porovnať ceny a vybrať, ktorá sa viac oplatí v porovnaní s autorkou, ani sa nečudujem po jej úvodnom príspevku a zmýšľaní...
@tomiholjubavi pred materskou neživil manželku a dieťa je to také ťažké pochopiť, že sa finančná situácia zmenila, vyššie som to vysvetlila " po lopate "
Keď chce autorka dovolenku v exotike mala si pred MD našetriť, zrejme aj vtedy vyberal a platil exotické destinácie on sám a vie rozumnejšie porovnať ceny a vybrať, ktorá sa viac oplatí v porovnaní s autorkou, ani sa nečudujem po jej úvodnom príspevku a zmýšľaní...
@anonym_28b60a ty ju poznáš? Lebo hovoríš veľmi suverénne o jej mozgovej kapacite. Nerýpem, fakt mám dojem, že ju poznáš a nemáte sa moc radi.
A ešte malý dodatok: či je niekto žgrloš s tendenciami kontrolovať, alebo hoci aj šetrný typ, vidno aj pred tehotenstvom. Šetrnosť je jedna z vecí, ktoré je takmet nemožné zakryť.
@anonym_28b60a ty ju poznáš? Lebo hovoríš veľmi suverénne o jej mozgovej kapacite. Nerýpem, fakt mám dojem, že ju poznáš a nemáte sa moc radi.
@tomiholjubavi možno je to troll, ale spravila som si názor podľa úvodného príspevku v porovnaní mne nemusel nikto hovoriť aby som pestovala zeleninu, na bicykli sa presúvam od svojich 3 rokov a príde mi to úplne normálne, mala som vodičský a svoje auto pred manželstvom, nežiadala som od manžela aby mi kúpil nové... na rozdiel od autorky tebe nie??
Nikde nespomína, že bol "držgroš " pred manželstvom... a dopraje im dovolenku aj teraz, hovorí sa že "každý chvíľku ťahá pílku" a platí to aj v manželstve, keď bude zarábať ona, tiež môže prekvapiť manžela s exotickou dovolenkou podľa svojho výberu 🙂
@anonym_autor chcela som ti napisat povodne dlhsi prispevok, ale ked neodpisujes zvazila som, ze je to asi vymyslena tema. Ale ak nie je. Tvoje pocity su spravne. Je velmi dolezite ako sa k tomu teraz postavis. Si v ovela nevyhodnejsej pozicii ako tvoj muz, ale nenechaj si takto skakat po hlave. S kludom anglicana by som na tvojom mieste odmietla alebo nerobila nic z toho, co ti muz nanuti. Ak nie je dovolenka spolocnym rozhodnutim, nechod. Ale nevynucuj si to, nehadaj sa s nim. Len rozumne a malo argumentuj. Aj mu daj za pravdu, ano ty to tahas, vazim si to, no ja sa staram o nase dieta a nebyt toho tiez by som zarabala. Nenechaj sa zneuzivat. Ale nechod na to hadkami. Viem o com hovoris lebo u nas to tak co popisujes ale len mozno z 5% bolo tiez. Ja nezarabam tolko, 90% starostlivosti o deti je na mne, rovnako dve domacnosti 90% na mne. Mohla by som pisat litanie. Takze moja praca je vzdy na poslednom mieste. Tym padom aj zarobim ovela menej. Ale vela sme si v nasom fungovani a vztahu upratali, som ovela vyrovnanejsi partner ako predtym, vsetky financie riesime spolu. Mna ale nenutil setrit, da mi vsetko co by som chcela (nechcem toho vela) a fakt na mne nesetri. Ale chvilku mi trvalo, kym pochopil ze proste ano zarobim podstatne viac, ale ja ovela viac obetujem v prospech rodiny. Ake velke mas dieta?
@anonym_autor takto: ja osobne by som nezvladla fungovat v takých podmienkach. partner chodi do prace, ja som na materskej, ale v záhrade zeleninu pestuje on 🙂 tiez mame obcas diskusie o tom, ze treba setrit, ale napr o dovolenke rozhodujeme spolocne. vodicak aj auta mame obaja, ale s tým uz sme do vzťahu prisli. vdaka bohu mam nejake peniazky popri materskej con pomaham 3-4x do roka s organizaciou podujati… ked tak nad tym rozmyslam, asi by mi tiez nechcel zaplatiť vodicak 😅 neskusis si nejakym sposobom privyrabat na materskej?

My takto fungujeme pestujeme si doma zeleninu aj ovocie,keď môžem chodim na nakup v dedine na bicykli (na väčšie nákupy chodíme autom)a pod.ALE my takto fungujeme spolu tak prirodzene nieje to o tom že mi muž povie takto budeme fungovat a riadime sa jeho rozhodnutiami.Napr.ja sa v septembri vraciam do prace a auto budem využívať ja, manžel bude chodiť na elektrobicykli alebo vlakom aby sme nemuseli živiť ďalšie auto.Myslim si že to že chodíte kazdy rok na dovolenku je už nadštandard a destinácie ktore si napísala niesu vôbec lacne 🤷♀️