Je sex na prvom rande potrebný?
Ahojte,
chcela by som sa opýtať na jednu vec, ktorú možno vnímam zastaralo. Poslednú dobu som začala viac chodiť na rande. Čo ma ale prekvapilo je, že skoro každé rande chce ten druhý skončiť v posteli. Už asi každý počul heslo, že "dobré rande končí sexom", no ja som presne zrejme tá stará škola, ktorá to tak vôbec nevníma. Len nerozumiem, či to tak muži maju s každou ženou, ktorú pozvú na rande alebo je dnešná mladšia generácia nastavená tak, že sex na prvom rande je potrebný, pretože však potrebuješ vyskúšať toho druhého. A ja to tak nejako beriem, ale hneď na prvom rande? Som veľmi konzervatívna alebo mám len ja okolo seba ľudí, ktorí sú viac open minded? Je to vôbec o tom, či som open-minded osoba? Nie, neboli to rande s mužmi pod 30, takže oni nespadajú do tej mladšej generácie a vnímajú to rovnako. Ak mi napíšete, že je to trochu zastaralé, tak nad tým budem uvažovať (minimálne), nezmením to hneď a možno vôbec, len by som chcela vedieť ako to vnímajú ľudia nie v mojej sociálnej bubline.
@veronka1996 90-100 len na skole? To si stihla popri tom aj dostudovat????
@nika247 ak muž chce sex ešte v ten večer ako ta prvýkrát vidí, určite to nieje rande. Chce iba sex.
Takto sa nezačína žiadny vzťah ani láska ani nič
Muž ktorý ide na rande a nechce hneď sex, určite ťa pozve aj na ďalšie stretko. Alebo sa už nestretnete. Ale to už vieš
A ked veríš ze dobre rande konci sexom, tak jedine keď ideš na rande so svojím mužom/ priateľom. Nie s cudzím chlapom
@tinatitti A to som ešte stíhala aj brigádovať, robiť modeling, športovať a cestovať. A ešte som mala aj dobré známky v škole. Som ja ale šikovná, že??
@veronka1996 noooo tak to potom si šikovnica
@veronka1996 no a teraz vážne. Ak je pravda co o sebe tvrdíš, tak zbohom moje/naše ideály,čo sa týka výchovy našich detí. Ak dnešná mládež považuje sex ako zoznamovací prostriedok ci nástroj namiesto komunikácie. Prepáč, ale pri takom množstve neverím,že si mohla mat pekný, nežný, odovzdávajúci sa sex resp milovanie. Kvantita neznamená mat kvalitu. Iste, nevravím, sex ako telocvik môže mať každý aj niekoľkokrát denne a nech aj vždy s iným partnerom. No také to krásne milovanie, to zažijes len s niekym výnimočným. Toť môj názor. Tvoj sucastny partner vie o tvojej promiskuite? Co si o tom mysli?
@nika247 A potom sa čudujeme, koľko je neželaných tehotenstiev, pohlavných chorôb a vírusov, keď takto na seba mnohí bez rozmyslu hneď skáču. Som stará škola, nespala som ani s exami, lebo som to tak ešte necítila, potrebovala som vedieť, že budeme spolu, že sú to dobrí ľudia a že si rozumieme. Nakoniec sa ukázalo, že som urobila dobre, že som s nimi nespala, lebo nestáli za to, po čase sa ukázalo, akí sú, resp. možno som len zložila ružové okuliare. Radšej si na toho pravého počkám, hoci mám x rokov po tridsiatke. A ak nepríde, tak mi potom nebol súdený. Nepotrebujem skúšať všetkých, ktorých stretnem, zaujíma ma charakter človeka. A takýchto ľudí, ktorí bez rozmyslu sexujú s kadekým, vnímam ako ľudí, ktorí nemajú rozum a nemyslia na možné dôsledky, nevážia si svoje zdravie, nevážia si samých seba...
@tinatitti Vie o mojej minulosti a páči sa mu. Fakt. On je z podobného cesta a rozumieme si. Ja som netrvala na tom, aby som mala nežný sex, pre mňa to bolo uspokojenie môjho nadmerného libida. Fakt na tom nevidím vôbec nič zlé. Nekradnem, nevraždím, k ľuďom sa správam slušne a úctivo. Mám pocit, že na Slovensku je menším zlom kradnúť a podvádzať ako striedať partnerov.
@veronka1996 zrovna tancovanim v nocnom klube by som sa nechvalila ako "si stihala aj brigadovat a aka si sikovna"..ale kazdy ma ine ciele a ked mas partnera s rovnakymi hodnotami, este lepsie
@nika247 Vobec to podla mna nie je zastarale zmyslanie. Je to uplne normalne zdrave zmyslanie zeny. Keby si na tom prvom rande otehotnela, bola by si s tym ok ? Len tak splodit dieta ? Kazdy sex prinasa to "riziko" otehotnenia. A to potom budes behat stale po tabl.PO ? Alebo nebodaj interupcie ? A co je chlap, nejaka baterka, co ju treba vyskusat ci funguje hned pri prvej "kupe" ? Sak sex je najintimnejsie spojenie, davas vsetko, celu seba. A to das len tak hocikomu koho dokopy ani nepoznas ? ( lebo na 1.rande proste nepoznas). Ja neviem, ja som randila s viacerymi, nastastie ani jeden, fakt ani jeden nebol z tych, ktory by chceli skoncit hned v posteli. Furt sme sa normalne spoznavali po ludskej stranke, stretavali sa, chodili von, na akcie, vylety. A intimno bolo uz po ovela dlhsom obdobi chodenia. Ja som napr. nikdy nepocula vyrok že "dobré rande končí sexom". Ale tak zas moze to niekomu takto vyhovovat, kto sa na sex pozera len ako na potrebu, chtic, chemiu a pod. Kto v tom vidi iny zmysel a berie sex skor ako ceresnicku na torte, tak ten asi sex na 1.rande nebude ani ocakavat ani ponukat.
@veronka1996 Posobíš na mňa ako človek, ktorý má veľmi vysoké IQ, ale nižšie EQ. Človek, ktorý je racionálne založený, ale nie až tak emocionálne. Pôsobí to síce nemorálne, ale vyzerá to tak, že máš plne pod kontrolou svoj život. Zaujimave..
@veronka1996 Vieš čo ja Ti fandím aká si otvorená a všetkým moralististom tu kľudne odpovedáš 😉
@nika247 Veronka je proste ten typ zeny, ktora berie sex len ako potrebu, ziadne vyjadrenie lasky. Len ako bohapustu jeb***u. No, proste su take zeny. Mne sa to napr. bridi. Ja na tom nevidim nic obdivuhidne, takto fungovat, jak zvieratko. Skor smutne. Co je u nej jedine stastie, ze neotehotnela z niekym z tych 100ks len tak pred rande.
@veronka1996 pokiaľ si ty so svojím životom spokojná a vyrovnaná,čo evidentne si, tak nás všetkých okolo je do toho prd. Proste to cele vnímaš inak. Vystihla to silvike. A keď máš ešte partnera,čo to vníma rovnako, tak win win
@silvike Tvoje prirovnanie k zvieratku je zavádzajúce a trocha urážlivé, hlavne ak ma vôbec nepoznáš. Zvieratá vykonávajú pohlavný styk výhradne za účelom plodenia potomstva. Jediné dva živočíšne druhy, ktoré súložia aj rekreačne sú delfíny a šimpanzy bonobo - aj to v oveľa menšej miere ako človek.
P.S.: Otehotnieť som nemohla, vždy som sa chránila.
@veronka1996 Pomohlo by ti to, keby som ta prirovnala teda radsej k delfinom a simpanzom bonobo ? Zmeni sa tym nieco na fakte, ze sex je pre teba len bohapusta trtkacka ? Asi nie. A takych co sa chranili a predsa otehotneli je tiez dost. Ja som povedala svoj nazor na takyto typ sex. spravania. P.s. prirovnanie k zvieratku znamena, ze sa spravas pudovo. Tam ide cisto o ten pud, o nic ine.
Ja mam pochopenie pre zeny, co maju vela sexu s vela partnermi. Su zeny, asi vacsina, ktore potrebuju k sexu romantiku, lasku, atd. A su zeny, ktore to vnimaju len ako naplnenie fyzickej potreby a nevidia dovod si to odopierat, ked nemusia.
Nie je na tom nic nemoralne, ani nelegalne, ani odsudeniahodne.
Podla mna sa sex strasne nadhodnocuje.
@nika247 určite to tak nie je. Ani nepoznám tento výraz 😀 naposledy som bola na rande pred 2 rokmi a aj keď chceli pusu, ja som nechcela, jednoducho som sa rozlúčila. Bolo mi to proti srsti. A raz mi dohodol "rande" kamarát a keď som mu prišla na druhý deň vynadať tak sa strašne smial. Totižto ten jeho kamarát mi totiž zobral moju ruku a išiel si ju dať na svoju pýchu, tak mu napadlo že by som ho mohla vyhoniť 🙈🤦 odvtedy nerandím. Stačilo 😀 Ja tiež nie som nastavená na sex na prvom rande a ani iné intímnosti..
@veronka1996 A nikdy si nezapochybovala ze o co ide tym chlapom co sa ta doprosovali po tom prvom sexe. Ci im zalezi skutocne na tebe, alebo chcu len dalsi lahky sex?
Ja na priklad dotycnu veronku1996 tiez neodsudzujem, beriem to ako fakt, ze su taketo zeny a je to v pohode , osobne by som taku partnerku urcite nechcel, ale nemyslim, zeby som chcel na zaklade takehoto spravania moralizovat. Zeny robia aj horsie veci - klamu, emocne vydieraju to je pre mna horsi hriech ako mat 100 partnerov :D Na druhej strane si nemyslim, ze takyto clovek je vhodny do fungujuceho dlhodobeho vztahu (ani ona a ani jej partner ked mu takato minulost nevadi pretoze zrejme ju ma podobnu). Myslim, ze o par rokov budes slobodna mamicka na ceste za metou dalsich 100 chlapov a takto to pojde dookola. Takto promiskuitni ludia nedokazu fungovat "standardne" a mat naplnene vztahy. Moj nazor sorry.
@veronka1996 a máš aj sebaúctu?
Dievča za týmto tvojim správaním je schovaný problém, možno vzťah s vlastným otcom, to býva najčastejšia príčina, prečo mladé baby nepoznajú svoju sebahodnotu
Mať rád sex je OK, ale prečo tak promiskuitne? To sa nerobí, že sa vyspís s cudzím človekom. Nie je to OK. A ak si myslis, že je to OK, tak klameš len samu seba.
@andreatytler Ved jej to bolo podla mna uplne jedno, jej islo len o sex. Ona zrejme nechcela/nepotrebovala aby tym chlapom slo o nu ako o cloveka. Jej lichotilo, ze chlapi o nu javia zaujem len ako o sex.objekt. Moj nazor.
@soldi Tak ono mat rad sex je normalne. Ale v prvom rade si treba uvedomit, ze kazdy sex nesie so sebou skratka riziko otehotnenia (nebavime sa samozrejme o pripadoch ked ma zena steril. alebo muz vazekt.). Aj pri pouziti HAK, kondome, prerus.sul. a neviem com este. Ked sa nieco cirou nahodou nahodou "dodzubka", bude niest nasledky hlavne zena ( ci uz si dieta necha = cize ziska nechceny celozivotny "suvenir" o ktory sa treba starat, alebo si bude nicit organizmus kadejakymi potratovymi preparatmi alebo interupciami ? ) Takze fakt by si mala hlavne zena premysliet s kym do postele ide a ci je ochotna znasat riziko.
@andreatytler Neviem, či im na mne záležalo, nepýtala som sa ich 🙂. Mne išlo len o sex. Niektorí mi potom vypisovali, že by chceli so mnou seriózne chodiť, že sa zamilovali, ale odbíjala som ich.

@diamont00 Nesekla som s tým zo dňa na deň. Postupne som znižovala počet partnerov, posledný rok na výške kvôli štátniciam, dimplomovke a práci som vlastne ani nemala čas na to a už mi to ani tak nechýbalo.