icon

Je správanie môjho partnera správne?

13. feb 2024

Stala sa mi taka cudna vec. Mam cerstvy vztah. Sme v stadiu randenia. Nenazvala by som to este vaznym vztahom. Ked sme sa spoznali boli sme obaja bez prace. Ja som vsak dobrovolne a platim si sama a on normalne na urade kde dostava dost penazi. Plus sa este na cierno zamestnal. Ma dva prijmy a ja ziaden. Raz sme sa dostali rozhovorom k peniazom. Pytal sa ci mu poziciam vacsiu sumu. Myslim ze to bolo skor zo srandy alebo chcel zistit ci mam peniaze. Povedala som ze nepoziciam. Tak sa zacal uistovat ze ci tolko aspon mam. Vravela som ze mam niekolkonasobne. Ostal sokovany. Ze on nema peniaze. Netusim co s nimi potom robi. Priznala som sa mu len preto aby si o mne nemyslel ze som nejak sprosta ze som doma a bez penazi. Normalne fungujem z nasetrenych.

No ale teda k veci. Odvtedy casto spomina ci mu teda poziciam. Vie ze nie a myslim si ze to robi skor ako podpichovanie. Naposledy sa vsak stalo to ze ma zobral do nakupneho centra a pytal sa ze co mu kupim. Stale som to brala hihi haha akurat ze tolko do mna dobiedzal ze som mu napokon dala kartu nech si to teda zaplati. Nebola to horibilna suma prezila som. Potom este pytal drobne v inom obchode a na konci vecera este na umytie auta. Dobre nic hrozne sa nestalo. Rovnopravnost vo vztahu fajn. Avsak mi pride cudny ten postoj od neho typu “kup mi”. Ja by som v zivote od nikoho nepytala aby mi nieco kupil. Nedovolila by som si to. Mam svoje peniaze a ked nieco chcem kupim si sama. A myslim si ze je ine kebyze ja sama poviem ze mu nieco zaplatim a je ine ked on ma pomaly donuti uz rovno pred kasou aby som to zaplatila. Takze teraz neviem co si mam mysliet. Ci to chcel raz vyskusat ci budem ochotna zaplatit za neho alebo mam teraz ocakavat ze to bude vyzadovat vzdy. Uprimne nepaci sa mi to. Rozchadzat sa s nim kvoli tomu nechcem ale ani si minut vsetky uspory len preto ze som setrnejsi clovek ako on a mam ich viac.

Vlastne ani neviem ci mam nejaku otazku na vas alebo som sa potrebovala vyzalovat. Ale budem rada za akukolvek radu ci pripadnu skusenost s niecim takymto. Dakujem.

Strana
z5
lalu_sk111
15. feb 2024

mne by sa taky chlap zhnusil... Patrim medzi typy, ktore rafsej zaplatia a pozvu ako byt pozvana ale keby sa pre domnou niekto hral na chudacika, co nema peniaze, chcel si poziciavat, vypytal si zaplatit..uplne by u mna klesol. To hned na zaciatku vztahu na teba financne veci vesia? Chlap ma v zene vzbudit istotu, ze sa dokaze postarat, vyriesit svoje problemy..ale on si z teba robi toho tahaca. Smutne.

mimibabybell
16. feb 2024

Ahoj, môj bývalý bol taký, že:" Zlatko,ja chcem ušetriť, môžeme ísť tvojím autom?" 🤦‍♀️
Samozrejme časom rozchod a v druhom vzťahu som sa dopočula, že ich s priateľkou nosila do práce ( robili v rovnakej firme) jej mama( tá tam nerobila,len ich vozila každé ráno) aj sa k nim nasťahoval, a div sa svete tiež po pár mesiacoch rozchod. Podotýkam, že mal auto za 25.000€ . Naozaj mal na čom šoférovať 🤦‍♀️
Rovnoprávnosť vo vzťahu je jedna vec, ale slaboch,sebec a nedospelé decko druhá. To, čo popisuješ,ja absolútne nevnímam ako rovnoprávnosť
Ale ako snahu manipulovať, viezť sa, využiť a ty si uvedom, či ho ty takto zneužívaš.... Že ho hanba nefackuje.
Za mňa si to s tým rozchodom ešte premysli. Vzťah ešte len začína a už sa musíš vyžalovať...
Aby sa ťa ešte časom nespýtal,kde máš v byte hotovosť...
A... tieto druhy chlapov inak vedia zväčša aj riadne citovo vydierať...tak nech sa rozhodneš akokoľvek prajem veľa sily a pevnú psychiku.
Znieš ako fér človek,prajem ti len to najlepšie a správneho chlapa 👋

sinusoida
16. feb 2024

No určite mu nikdy už nedávaj kartu a ani peniaze na umytie auta...otvor oči. Buď s ním, ak ťa to s takýmto chujom baví, ale nič mu nepožičaj, ani cent, lebo doplatíš na to. A čas ti ukáže, čo je zač...a najmä otvorí oči.

mareka49
16. feb 2024

Ja si vždy pomyslim, že žien je na svete proste o niečo málo viac a mužov menej a tak sa boja ci pre nich nejaky bude.
Moja, toto nie.
Máš na viac.
Ani vtipné ani nič.
Cez ciaru

Strana
z5