icon

Je správne, keď si priateľ zvykne na moje platenie?

1. apr 2024

Ahojte baby chcem sa opytat jednu otázku. Mám priateľa s ktorým som 3 roky a on pracuje v zahraničí v Nemecku ale nie vždy zarobí veľa peňazí niekedy viac niekedy menej ale o to mi nejde skôr by som chcela radu ohľadom toho že či je zle keď niekedy zaplatím niečo aj ja, napríklad kino, kávu alebo nakup v obchode… zatiaľ spolu nebývame iba chodievame k sebe domov. Neviem možno je to hlúpa otázka ale mne to príde trápne že on zarába viac peňazí ako ja a nechá má platiť sem tam nieco kludne zaplatím ale mám pocit že si už na to ako keby zvykol a berie to ako samozrejmosť…Prosím o radu. Ďakujem

zejdlikova
2. apr 2024

Autorka ano rozumiem určite by sa mi nepáčilo platiť viac keď priateľ zarába viac…chápem ťa má to byť fér a toto nie je
človek chce vidieť od svojho partnera aj snahu obdarorovať nie len brať
Mňa keď niekam pozve mám chuť to vrátiť. Keby vidím, že to nerobí neurobím to ani ja. A páči sa mi to tak.
Keby pozývam len ja a on sa k tomu nemá mala by som pocit že ma využíva a verím že aj veľa chlapov sa cíti rovnako.
Verím že to spolu vyriešite ☺️

gab1sol
2. apr 2024

A ty to od svojho priateľa neberieš ako samozrejmosť?

majarumm
2. apr 2024

Tak zase samozrejmosť no.. nič nemá byť samozrejmosťou ale nejak extra to riešiť, ja tiež kopu veci zaplatím a práveže s radosťou. (Možno je to aj o tom, ako si zaľúbená pretože ja by som dala aj posledné a vôbec ma to neťaží) Nechcem aby priateľ všetko platil, čo sa týka či už mňa alebo nás spoločne. Keď platíš kávu, kino a podobne tak to sú fakt maličkosti.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
2. apr 2024

@gab1sol nie on je chlap a u chlapa by to malo byt automatické zaplatiť niečo alebo pozvať niekde priateľku😊

majarumm
2. apr 2024

Predpokladám, že v práci v zahraničí sa aj narobí hoci viac zarobí 👍🏻 čiže treba myslieť aj na túto vec

kremlicka250
Autor odpoveď zmazal
autor
2. apr 2024

@majarumm nie nenarobí práveže iba dáva pozor na chlapov a prekladá do nemčiny :D

majarumm
2. apr 2024

Ty asi potrebuješ byť vydržiavaná a to musíš teda hlľadať inde, nie je to automatické, je to pekné vo vzťahu (začiatky také, že chlap niekam ženu pozve, zaplatí) ale nesmie sa to brať ako samozrejmosť a keď to tak vidíš tak nemáš budúcnosť v tom vztahu žiaľ. Všetci inak no, pre mňa je samostatnosť najlepší pocit 👌🏻 a keby niečo, pomôžeme si navzájom.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
majarumm
2. apr 2024

@chodec15 onlyfans 🤣🤣 v tejto dobe hlavne ženy vidia takéto peniaze a potom sú nespokojné

lubiduch
2. apr 2024

Sommsa zaskiala ze robi v zahranici, dava pozor na chlapov a zaraba 6.000 v cistom 😅

kremlicka250
2. apr 2024

Ale pises, ze sa zacal tak chovat v poslednej dobe. A dovtedy to bolo ako? Pises,ze ste spolu 3 roky. Mozno mu uz rupli nervi, ze vacsinou platil on vsetko doteraz. Mozno pol roka spat ,mu ini muzi poradili, nech necha platit obcas aj teba, ked sa im stazoval, ze uz 2,5 roka vsetko taha on.
A je mi zvlastni vztah, ked ste spolu 3 roky a neviete sa porozoravat o takychto veciach narovinu.

autor
2. apr 2024

@majarumm vďaka 🙂 a áno súhlasím… nepotrebujem zas niekoho kto zarába milióny alebo niečo len aby to bolo take vzájomne aby si aj on uvedomil ze veď preboha zarábam viac ako priateľka nemôžem ju nechať platiť väčšie sumy…

autor
2. apr 2024

@lubiduch áno má takýto plat, je priamo pod nemeckým šéfom

majarumm
2. apr 2024

Neútočím a ani to nemyslím zle ✌🏻
A čo sú pre teba väčšie sumy a začo napríklad?

ouwecka
2. apr 2024

Podla mna je v pohode ked on platí a.potom.zas ty

autor
2. apr 2024

@kremlicka250 Na začiatku to bolo práveže take 50 na 50 raz on raz ja bolo to úplne v pohode ale teraz si začal v poslednej dobre na to zvykať ako keby už cakal na to kedy zaplatím niečo 😄

chodec15
Odpoveď bola odstránená
gab1sol
2. apr 2024

Ok, tak vidíš, že to automatické nie je a ani by to tak nemalo byť. Ale tak, ak takého chceš, tak musíš hľadať inde…

autor
2. apr 2024

@chodec15 ja som zatiaľ spokojná so svojou prácou mám dobrý kolektiv pracujem ako barberka/kadernicka a mám celkom dobrý plat a ani tak neminam peniaze na zbytočnosti a veci ktoré si musím platiť tak si ich zaplatím a mám pokoj, nepotrebujem zatiaľ hľadať si inde prácu s väčším platom, nesťazujem sa chcela som iba radu to je všetko 🙂 a napíšem to este raz ako som to už napísala, mam pocit ze to berie už ako samozrejmosť.

1maminkaaa
2. apr 2024

U mňa by to bol varovný signál. Lebo takto, každý to má vo vzťahu nastavene po svojom, ja som v tomto stará škola. Muž má byť hlavný živiteľ rodiny, lebo žena sa stará o gro domácnosti a deti. Keď je žgrlavý už teraz, čo bude keď budeš na MD? Nechá ta platiť účty z materskej?

kremlicka250
2. apr 2024

No ale ja ti nerozumiem. Mam pocit,ze raz pises tak,potom tak. Raz pises ,ze obcas platis ty, potom pises 50:50,potom vacsinu ty.
Tak sa tazko k niecomu vyjadruje, ked nevieme kde je pravda. Ono bude asi naj si sadnut s priatelom a porozoravat sa. A taktiez zistit,ako sa citi on. Mozno sa tiez citil vyuzivany. Sadnite si a porozoravte sa.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
charlottelavender
2. apr 2024

Skoro každý ti tu bude písať vety štýlu že by sa za to hanbili a neviem ale pravda je taká že vždy kto zarába viac tak aj viac ťahá vo vzťahu financie, bohužiaľ nikdy sa to nevie vyrovnať je to tak a inak to nebude

1maminkaaa
2. apr 2024

@chodec15 ale veď vravím, že nech si každý spraví ako mu vyhovuje. My s mužom to máme takto obaja. On sa stará o rodinu finančne a ja vytváram domov. P.s. zarábam a pracujem 😉 ale tak aby som mala čas na domácnosť a deti...

kremlicka250
2. apr 2024

@1maminkaaa ano ,kazda to mame inak,jadne. Nesudim. Len mna by z praktickeho hladiska zaujimalo to,co sa stane, ak nedajboze zivitel rodiny ostane nezamestnany, chory alebo nejaka ina hrozna tragedia. Samozrejme,nikomu nic take neprajem. Len ma to zaujima, uprimne, bez odzucovania. Ze ako to take rodiny potom riesia?

autor
2. apr 2024

@kremlicka250 napísala som že na začiatku vzťahu to bolo take 50na50 ale že teraz to už berie úplne ako samozrejmosť

nisia
2. apr 2024

My to mame tak ze mame 2 byty (kazdy svoj a mame kluce od oboch) ja kupujem do svojho bytu potraviny obcas k priatelovi. Sme vacsinou u mna, som tam viac zvyknuta. Obed vonku plati on, dostavam obcas darcek len tak ja jemu radsej uvarim. Ja sa staram o jedlo on o zabavu vonku. Ale nechodime casto. Ked sa spytaci nieco treba tak mu napisem co ma kupit (nejaky mensi nakup (chlieb, mlieko maslo) velke nakupy platim ja. Rada varim a peciem tak mne toto problem nerobi.

1maminkaaa
2. apr 2024

@kremlicka250 musí potiahnuť žena. Toto sa v mojom okolí presne stalo. A tu sa presne potvrdilo tvrdenie, že vernosť ženy sa potvrdí keď muž nemá peniaze, a vernosť muža keď peniaze ma 💰

chodec15
Odpoveď bola odstránená