icon

Je v poriadku byť v kontakte s bývalým partnerom alebo partnerkou?

15. jan 2023

ahojte, je to podľa vás okej?
lebo zase ak to bol vzťah bez záväzkov, že ani deti ani byt/dom ani nič ich už nespája?
lebo mne to vždy prišlo divné ked ich nič nespája načo je to dobré?
ved ked ukončím vzťah tak načo sú v kontakte?
tak bud budeme spolu alebo spolu nebudeme vôbec nič medzi tým neexistuje a ked ukončiť vzťah tak bud uplne alebo vôbec.
treba si uvedomiť, že ten vzťah už skončil a aký relevantný dôvod môže byť ked ich nič nespája?

autor
16. jan 2023

@banderaska29 tak nejak

autor
16. jan 2023

@lavinis lenže mňa intuitícia na 99 percent neklame a moje teórie sa v drvivej väčšine vyplnia

zuzumajko
16. jan 2023

@autor tak to ukonci ak mas podozrenie. Naozaj nepotrebujes zotrvavat vo vztahu v ktorom nie si presvedcena o jeho lojalnosti a necitis sa komfortne.. potom nase rady, ani skusenosti vlastne nepotrebujes 🙂

banderaska29
16. jan 2023

no hlavne sa riaď intuíciou, mna nikdy neklamala len som si ho obhajovala, že to by určite neurobil a blabla.. a urobil to 😀 (ex) naozaj by som ti to aj ja odporučila ukončiť to.

autor
16. jan 2023

@zuzumajko dôvera je pre mňa veľmi dôležita ale nechcem konať pod vplyvom emócií a premyslieť si to

zuzumajko
16. jan 2023

@autor ako dlho ste spolu?

autor
16. jan 2023

@andreatytler párkrát došlo k náhodnému stretnutiu a normálne ju pozdravím ale nevidím dôvod sa s ňou kamošit, nemám jej čo povedať, nepoznám ju, nedovolím si súdiť ale kamarátit sa s ex súčasného partnera mi príde divne, skratka nedokážem iste veci spojiť, keď raz ukončim ukončim natrvalo a úplne, nezabudnem, ale uzavrieme kapitolu a pohnem sa ďalej 😊

autor
16. jan 2023

@zuzumajko zhruba 2 roky

zuzumajko
16. jan 2023

@autor no za 2roky nevyriesit pre teba tak krucialnu temu...

autor
16. jan 2023

@zuzumajko pretože je to nová situácia, také som neriešila a nie som si istá co je v úvodzovkách to spravne riešenie

autor
16. jan 2023

@zuzumajko každý má svoje skúsenosti a názory alebo zásady, ale ako som vyššie napísala neviem iste veci spojiť, nedávajú mi zmysel 🙃😀

zuzumajko
16. jan 2023

@autor predtym sa nestretavali? Ked pises ze nova situacia..

autor
16. jan 2023

@zuzumajko nová situácia v zmysle, ze predtým co som mája vzťahy neboli v kontakte s ex

autor
16. jan 2023

@zuzumajko mala *

anaj_janka
16. jan 2023

Ono to nie je ani o tej priateľke, ale o Tom či teba má skutočne rád, či si jeho milovaná alebo len dievča na spríjemnenie a skrátenie času....
Nehraj druhé husle,ak v jeho srdci je stále miesto pre bývalú, obhajuje si ju, tak nemáš to miesto,po ktorom zrejme túžiš.
Sama vycítis,kde ťa on vidí.....teraz i v budúcnosti....
Ale niečo je zle,ak on nebojuje o teba....drž sa. Prajem ti všetko dobré 🥀

autor
16. jan 2023

@anaj_janka ďakujem, vieš ja nechcem vyslovene zakazovať ale on jedinej žene ktorej sa má venovať som ja, samozrejme on ma kamarátov a občas s nimi zájde von, ved aj ja mam kamarátky a nemala by som nejak problém keby ma trebárs spolužiačku alebo ženskú známu co by sa občas stretli ale ex do kina 🤔

zuzumajko
16. jan 2023

@autor tak ale nechat do 2 roky vyhnit je dost... preco si to neriesila uz v zaciatku vztahu? Toto je vazne zasadna vec ocividne pre teba. Tak bud on chce byt s tebou a polavi v stretavani sa, alebo nechce a tak daj od neho ruky prec. Nemate ziadne zavazky, ste spolu relativne kratko, pokial su toto pre teba uplne ze neprekonatelne veci, tak sa rozidte.

anaj_janka
16. jan 2023

A kto bol iniciátorom rozchodu, on alebo ona....možno ona a on nechcel ...
Kamarátka mala aj syna a jej chodil s bývalou na kávu a s kávy má dcéru a už je s ňou.
Ja by som mu to netolerovala ale ani nezakazovala. Iba povedala,že mi to vadí a ak bude pokračovať nemôže od mňa očakávať plnú dôveru a že tiež možno budem mysliet na "zadné vrátka"... Bez pravej lásky vzťah nemá zmysel

autor
16. jan 2023

@anaj_janka obaja sa vraj dohodli

gerrwie_girl
16. jan 2023

No dohodli. Presne ako moj brat s byvalkou. Ona je Ukrainka, skvela baba, lubili sa, ale kedze moj brat cestuje stale po svete a ak aj bol doma tak ona zrovna nemohla pricestovat, tak sa dohodli na rozchode. Stale su v kontakte, obcas jej posle kvety ked ma sviatok, maju sa radi uz vraj ako kamosi, ale ja som presvedcena ze brat ju stale lubi.

anaj_janka
16. jan 2023

Možno to nie je u teba také čierne, ale ty musíš cítiť istotu,aby si mala radosť zo vzťahu a vedeli obaja čo chcete, drž sa 💪

autor
16. jan 2023

@gerrwie_girl tak tie kvety mi prídu trochu príliš 🤔ale každý podla seba

srdeenko19
16. jan 2023

No vadilo by mi to a dosť a kto hovorí, že nevadilo, tak klame 🙂 Žiadnej, žiadnemu by sa nepáčilo, keby bol vo vzťahu a partner by sa stretával s bývalkou niekoľko x do mesiaca, choré. Nevidím dôvod na takéto stretnutia. Mám bývalých takisto a pre nejaký dôvod tí bývalí sú, čiže aké stretávania, za akým účelom.

gerrwie_girl
16. jan 2023

vsak jasne mne by sa to tiez nepacilo keby poslal moj drahy kvety byvalej, ale moj brat nikoho nema 🙂. To je za ine.

moonlight1210
16. jan 2023

A byvaly bol nejaky neustupny clovek, co ti nedal pokoj a stale hladal sposoby, ako ta kontaktovat a pisat ti, ked si na obycajne popriatie k narodeninam takto reagovala? Lebo uprimne, je to vcelku prehnana reakcia na spravu, kde stacilo napisat: Dakujem. A nic viac.

autor
16. jan 2023

@moonlight1210 nie, len mi bolo divne, načo mi píše keď už medzi nami nič nie je a napísala som to slušne 😊nevidím na tom nič zlé

autor
16. jan 2023

@moonlight1210 lebo on mal asi týždeň predom nou narodeniny a nepísala som mu, ved načo. A on napísal tak som mu dala najavo, že ako to medzi nami je respektíve niej e

katkazocele
16. jan 2023

@srdeenko19 presne , ten kto má nutkanie sa stretávať s bývalým, má ešte nedoriešenu minulosť, chce byť v jeho prítomnosti, to je dosť nezdravé a neférové voči aktuálnemu partnerovi 😑

alzbeta1301
16. jan 2023

@elementissa neviem teda toto mi príde ako pekny pribeh. Ale niesom typ človeka ktorý má potrebu vo svojom živote drzat takýchto akože “kamaratov” to je pre mna známy a nie priatel a známy mi nestojí za to aby som akýmkoľvek sposobom v partnerovi vyvolávala čo i len zlý a neprijemny pocit. Mala som milión známych bab, spoluziacok s ktorými sme ako pises v určitej etape živote zdieľali niečo podobne a ostali sme tak v kontakte že si možno raz za rok dva napiseme čo nove a tým to hasne. Pre mna toto niesu priatelia. Za cely svoj zivot si dovolím povedat len o dvoch osobách že sú moji priatelia a s obe sú zeny a obe má poznaju cez 20 rokov 🙂 takze keď niekto tvrdí že je v kontakte s ex priatelom s ktorým nemá žiadne záväzky deti a podobne. Tak je to len vyhovorka pre mna človek s ktorým som mala vzťah fajne tomu 4-5 rokov nieje priatel 🙂 pre mna je to krátka doba aby som toho človeka mohla nazývať priatelom.

alzbeta1301
16. jan 2023

@zuzumajko Ano nový nick a ? Mám tu ešte jeden starsi ale ten aktualne nepouzivam.

No aby som hovorila k teme. Tvrdíš o ex že ti dokáže dat viac ako nejaka kamaratka? Tak to potom nerozumies pojmu kamarat. Pre mna človek s ktorým sa mám trebárs o čom rozpravat ohľadom mojej hobby, prace kultúre a bla bla…. Nieje kamarat 🙂 pre mna je kamarat človek ktorý si to u mna vybudoval rivnako ako ja u neho rokmi vo sa poznáme. Koľko krat sme si pomohli v naozaj životných situaciach. Niesom človek ktorý potrebuje kopu kamaratov pretože chcem vidiet, ako ti z tých 100 kamaratov aspoň polovica ponúkne strechu nad hlavou keď skoncis niekde na ulici. Alebo ako ti polovička z tých tvojich super kamaratov povie do oci to, čo si o tebe naozaj mysli.

To že ty máš kamarátky ktoré potrebuju intrigovat a nato si hľadáš priateľstvo u tvojho ex to je tvoja vec.

Ale to že to autorke je nepríjemne a vy sa jej snažíte vsugerovať aké je to v poriadku. Nie nieje to v poriadku, mlady muz si veselo vypisuje s exkou . Nieje to muz s ktorým má ta ex deti a podobne že by ako pises mali medzi sebou roky manželstva tak si dovolím tvrdiť ze by možno to priateľstvo aj slo keď niekto spolu žil 30 rokov a zrazu sú len priatelia. To sa často stáva ale prepac ak chalan je v dajme tomu 2 ročnom vzťahu v ktorom si má ešte chut pisat s ex s ktorou bol napr tiež dva roky tak to nieje PRIATEĽSTVO to je hľadám si kde pichnúť inam a každá normalna zena ktorá nezatvára oci a potom place prečo ju podviedol vidi 🙂)