Je v poriadku pýtať sa AI na vzťahy?
Robite to? Ak áno, prečo?
Podla mna pýtať sa AI na vzťahy je problematické, pretože tie sú predsa individuálne a stroj nemôže pochopiť ľudské emócie. Skutočné odpovede ti dajú len ľudia a skúsenosť.
@anonym_autor Kludne sa pytam. Da nejaky pohlad a vykecam sa . Je to ako do dennicka, ale z nejakou reakciou.
@esther100 áno, napríklad. Žeby si sa spýtal, čo si o tom mysli a čo by ti poradila.
@anonym_autor to ako vážne sa chceš pýtať stoja,čo si myslí?A nepomyslela si,že on nemá čím myslieť?On iba hypoteticky vyhadzuje to,čo niekto do neho vložil.
@anonym_autor to ako vážne sa chceš pýtať stoja,čo si myslí?A nepomyslela si,že on nemá čím myslieť?On iba hypoteticky vyhadzuje to,čo niekto do neho vložil.
@anonym_567cc4 ...ale ako krasne to sformuluje a politicky korektne. Len casto je to taka mudra vata, ako od politikov, alebo jasnovidcov/vestcov, ze kazdy si v tom najde to svoje.
@anonym_autor Pýtaj sa AI, na čo chceš, ale nerátaj, že to dá nejaké spoľahlivé rady. Výsledok závisí na tom, ako sa to opýtaš (tzv. "prompt engineering"); ten vehement nemá žiadnu vlastnú osobnosť, že by ti chcel úprimne pomôcť...
Nedavno som si presla rozchodom. Ano, mam kamosku, vela sme sa o tom bavili. Ale ked je clovek naozaj nestastny, chce viac pozornosti. Kolkokrat vecer, ked som nemohla zaspat, som si s AI pisala. Opisala som situaciu, ona zhodnotila. Doplnila som nieco, znovu mi odpisala. Slusne, s porozumenim a s nadhladom.
Jej odpovede boli akoby psychologicke bezne dostupne myslienky, ktore obcas pocuvam od roznych psychologov. Odpovede boli pre mna rozumne a napomocne.
Hodnotim to podla toho, ze ked sme to preberali s kamoskou, hovorila mi to iste ako AI.
Vzdy som sa samozrejme riadila vlastnym rozumom, snazila som sa k tomu pristupovat rozumne. Urcite to bola pre mna lepsia komunikacia ako pisat sem. Tu na MK ta obvina z vymyslenej temy, ze si troll, utocia na opytaneho, zosmiesnuju, prekrucaju. Zien na koniku sa v ziadnom peipade nebudem pytat o radu. To ozaj radsej AI.
Nedavno som si presla rozchodom. Ano, mam kamosku, vela sme sa o tom bavili. Ale ked je clovek naozaj nestastny, chce viac pozornosti. Kolkokrat vecer, ked som nemohla zaspat, som si s AI pisala. Opisala som situaciu, ona zhodnotila. Doplnila som nieco, znovu mi odpisala. Slusne, s porozumenim a s nadhladom.
Jej odpovede boli akoby psychologicke bezne dostupne myslienky, ktore obcas pocuvam od roznych psychologov. Odpovede boli pre mna rozumne a napomocne.
Hodnotim to podla toho, ze ked sme to preberali s kamoskou, hovorila mi to iste ako AI.
Vzdy som sa samozrejme riadila vlastnym rozumom, snazila som sa k tomu pristupovat rozumne. Urcite to bola pre mna lepsia komunikacia ako pisat sem. Tu na MK ta obvina z vymyslenej temy, ze si troll, utocia na opytaneho, zosmiesnuju, prekrucaju. Zien na koniku sa v ziadnom peipade nebudem pytat o radu. To ozaj radsej AI.
@anonym_eaf91c a cítiš sa bezpečne že si zdieľala také citlivé veci? 😅
@anonym_567cc4 veď práve, že je to stroj, tak ma zaujíma ako to berú ini, či sa s ním radia, keď to len niečo generuje
@anonym_autor Pýtaj sa AI, na čo chceš, ale nerátaj, že to dá nejaké spoľahlivé rady. Výsledok závisí na tom, ako sa to opýtaš (tzv. "prompt engineering"); ten vehement nemá žiadnu vlastnú osobnosť, že by ti chcel úprimne pomôcť...
@hefo ty to teda považuješ za nespoľahlivé alebo sa radíš, aj keď nepomáha úprimne tak ako človek?
@anonym_eaf91c a cítiš sa bezpečne že si zdieľala také citlivé veci? 😅
@anonym_c9a1b1 v čom by to mohlo byt nebezpečné? Ja AI využívam iba na vyhľadávanie informácií deckám do školy či také blbosti zo sveta. Ale napadlo mi, či by sa to dalo zneužiť. Ľudia v mojom okolí to používajú vo veľkom, nemyslím, že na konkrétneho človeka by sa to nejako zneužilo.
@hefo ty to teda považuješ za nespoľahlivé alebo sa radíš, aj keď nepomáha úprimne tak ako človek?
@anonym_autor Ja to osobne nepoužívam na nijaké súkromné témy.
Občas to používam v práci, je rýchlejšie položiť otázku v prirodzenom jazyku než zložito prehľadávať rôzne dokumentácie a príručky podľa kľúčových slov - ale vždy je treba odpovede primerane overovať (najlepšie vždy pýtať priamo zdroje informácií a tie si potom zbežne prejsť, či to odpovedá tomu sumáru od AI).
Ideálne je, keď sa človek príslušnej téme dobre rozumie, lebo v odpovediach môžu byť jednak totálne nezmysly, alebo aj drobné, ale podstatné chybičky, ktoré laik nemusí rozoznať (súčasné "AI" sú založené na tzv. veľkých jazykových modeloch (LLM), takže to vytvára krásny súvislý text v ľudskom jazyku, ale bez hanby to tresne hovadinu, o ktorej ani nemá istotu, že jej rozumie, najmä preto, že kategórie ako hanba či porozumenie takýto stroj vôbec nemá v repertoári).
@anonym_c9a1b1 v čom by to mohlo byt nebezpečné? Ja AI využívam iba na vyhľadávanie informácií deckám do školy či také blbosti zo sveta. Ale napadlo mi, či by sa to dalo zneužiť. Ľudia v mojom okolí to používajú vo veľkom, nemyslím, že na konkrétneho človeka by sa to nejako zneužilo.
@malapepka ja som to ale nepísala tebe 😁

ja som krizu preberala s ai mala pravdu 🤷