Je v poriadku zdieľať na sociálnych sieťach nenávisť?
Ahojte musím povedať že som úprimne zhrozená z mojej kamarátky, ktorá je lezba a na svojom Instagrame zdieľa stories vysmievajuce sa z vraždy Kirka. Aj mne bol vrcholne nepríjemný a najmä tie jeho protipotratové reči. Vo veľa veciach sa určite mýlil. Ale aby sme schvaľovali že bol kvôli tomu zastrelený? To už je za mňa choré. Je toto podľa vás v poriadku? Btw. tiež som bývalý volič PS ale takáto nenávisť by mi nikdy nenapadla z akej obviňujú práve liberálov
Ja som ani netušila ze nejaký Kirk existuje 🤭
@anonym_autor áno teším sa z každého jedného úmrtia človeka čo bol proti potratom pretože je to základná ľudská starostlivosť 🤷
@anonym_6cca1a vykonať potrat je základná ľudská starostlivosť ? Nie je náhodou základné byť zodpovedný ?
@anonym_6cca1a vykonať potrat je základná ľudská starostlivosť ? Nie je náhodou základné byť zodpovedný ?
@subartic hej úplne budemzodpovedna keď ma niekto znásilní 😵💫🖕
@anonym_6cca1a koľko znásilnení pripadá na celkový počet vykonaných interupcii? Minimum . Interupcia nie je ľudským právom ani právom na poskytnutie zdravotnej starostlvosti . Sama o sebe nie je zdravotnou starostlivosťou . Je to kontroverzná téma a sú dva tábory. Rozdielny názor je potrebné rešpektovať a nie sa tešiť zo smrti protivníka, toto robia len slabí jedinci ako mentálne tak aj fyzicky .
@anonym_6cca1a koľko znásilnení pripadá na celkový počet vykonaných interupcii? Minimum . Interupcia nie je ľudským právom ani právom na poskytnutie zdravotnej starostlvosti . Sama o sebe nie je zdravotnou starostlivosťou . Je to kontroverzná téma a sú dva tábory. Rozdielny názor je potrebné rešpektovať a nie sa tešiť zo smrti protivníka, toto robia len slabí jedinci ako mentálne tak aj fyzicky .
@subartic áno má byť právom na poskytnutia zdravotnej starostlivosti inak tu budeme o chvíľu dopadať ako ženy v poľsku
https://www.startitup.sk/cakali-kym-v-jej-mater...
@subartic áno má byť právom na poskytnutia zdravotnej starostlivosti inak tu budeme o chvíľu dopadať ako ženy v poľsku
https://www.startitup.sk/cakali-kym-v-jej-mater...
@anonym_6cca1a nie to nie je žiadne právo a samotná interupcia nie je poskytnutie zdravotnej starostlivosti , pokiaľ nie je ohrozený život matky. Je to nezodpovednosť rodičov ( okrem výnimočných situácii ako znásilnenie alebo postihnutie dieťaťa )
@malinkajozka akože ty riadne neznášaš mužov 🙂.
Môj muž má vazektómiu a ja som sterilizovaná . Nechcené tehotenstvo je nezodpovednosť rodičov , ak sa tak stane treba tomu čeliť. Potrat nie je cesta, ani právo a ani poskytnutie zdravotnej starostlivosti . Ľudia majú byť zodpovední ako voči sebe tak aj voči svoji deťom , narodeným aj nenarodeným . Interupcia má byť riešením v prípade postihnutia plodu , akútneho ohrozenia života matky alebo znásilnenia. Všetko ostatné je o zodpovednosti .
@anonym_6cca1a Keď ťa niekto znasilni, aj keď proti tvojej vôli, ale to dieťa nesie 50% tvojich genov... čiže je to aj tvoje dieťa. Nie som na to odbornik a neštudoval som to do detailov, ale v mojom pripade, ak by nedajbože nastala taka situacia, že manželku niekto znasilni a otehotnie, rozhodne by som chcel, aby sa to dieťa narodilo a budem sa o neho starať ako o vlastne.
V žiadnom prípade by som nesuhlasil, aby šla manželka na potrat (ale to by nesuhlasila ani ona) a v žiadnom prípade by som si nelahol do jednej postele s vrahyňou vlastneho dieťaťa.
Netvrdím, že toto je všeobecná pravda, tvrdím, že toto je môj názor na túto problematiku.
@subartic áno,názor je potrebné rešpektovať. Ale len pokiaľ nezasahuje do tvojich osobných práv a tvojej osobnej zóny. A tie proripotratove agitacky teda do osobnej zóny žien žiadajúcich potrat často zasahujú. Minimálne tým že obviňujú tie ženy z vraždy! Ale to je asi v poriadku,že áno? Horšie sú potom tie ktoré vyslovene napádajú tie ženy ktoré sú v nemocnici na zákroku. Najčastejšie len slovné,ale osobne. Ale i to je asi prijateľné. Či?
@anonym_6cca1a Keď ťa niekto znasilni, aj keď proti tvojej vôli, ale to dieťa nesie 50% tvojich genov... čiže je to aj tvoje dieťa. Nie som na to odbornik a neštudoval som to do detailov, ale v mojom pripade, ak by nedajbože nastala taka situacia, že manželku niekto znasilni a otehotnie, rozhodne by som chcel, aby sa to dieťa narodilo a budem sa o neho starať ako o vlastne.
V žiadnom prípade by som nesuhlasil, aby šla manželka na potrat (ale to by nesuhlasila ani ona) a v žiadnom prípade by som si nelahol do jednej postele s vrahyňou vlastneho dieťaťa.
Netvrdím, že toto je všeobecná pravda, tvrdím, že toto je môj názor na túto problematiku.
@thirstymonk no a ďalší kto takú ženu nazýva vrahynou... Ak budeš schopný vynosiť dieťa tak môžeš rozhodovať čo s ním spravis so svojím telom.
@thirstymonk vrahyňa nie je žena čo o ide na potrat podľa takejto logiky si vrah aj ty keď si vyhonis a necháš spermie umrieť ;)
@thirstymonk no a ďalší kto takú ženu nazýva vrahynou... Ak budeš schopný vynosiť dieťa tak môžeš rozhodovať čo s ním spravis so svojím telom.
@mizoko So svojim telom nech si robí čo chce. Dieťa v lone nie je jej telo, to je iné telo. Iná DNA, úplne nov organizmus.
@thirstymonk vrahyňa nie je žena čo o ide na potrat podľa takejto logiky si vrah aj ty keď si vyhonis a necháš spermie umrieť ;)
@anonym_6cca1a To nie je logika. Spermie sú haploidné bunky, teda majú len 23 chromozomov, to isté ženské vajičko. Až oplodnením, čiže splynutím spermie a vajíčka vzniká nová 46 chromozomová plná bunka s jedinečným DNA. Od tej chvíle je to človek a od tej chvíle je to vražda. Podľa mňa samozrejme...
Môžete mať iné názory, ja vám ich neberiem. Neberte ani vy mne môj. AJ hitler mal nazor. Že žid nie je človek. Ako to dopadlo - vieme.
@anonym_autor neries.. 🙂 kazdy sa musi sam so svojim hnevom popasovat a potrebuje si svoje traumy vykricat, niekto as len chce urobit zaujimavym, iny ani nechape o com hovoril a preco. Je tu o kirkovi uz skupina, su tam rozne nazory. ALE teda na kamaratku (ak nezije v usa) nema on ziadny vplyv podla mna. Je to americka vec.. nas v Europe, sa mozno oneskorene dotknu veci, ktore z tohoto mozu vzniknut, Cize skor sa chce hrat na zaujimavu, ako zase moja znama musi denne (a to sa tvari ako velmi vzdelana, rozumna a zamozna zena) vyslovene vulgarne fica a spol riesit na sietach a v prispevkoch, a nestiti sa ani hoaxy vytiahnut. Neriesim. Proste je mi uspevne, ked k nej mam ist ako k odbornicke riesit veci, ale nevyjadrujem sa. Proste = preco? zmenime nieco? nie. Keby sa mylila, riesila by fakt = da sa povedat nieco, pravda, skusit = ale len hejtovacky = ze ju az trasie pomaly ked rozprava o nikom, tak s tym sa fakt neda nic urobit. Vela ludi toto ma.. proste nezije sa ludom dobre, mame kopu klamstiev a pochybnosti okolo seba, a su flustrovani.
Sa tu rozohnila debata o potratoch... Kirk nepovedal, ze zena je vrahyna, vrahmi oznacoval lekarov a zenu malo informovanou, pripadne donutenou atd.
Velmi podsattna vec v tejto debate je nabozenstvo a tym padom vy nemozete proste povedat, kto ma a nema pravdu. Inak sa bude vyjadrovat k tomu ateista, a inak krestan, ktory je prolife, profamily nastaveny. NIe je sa o com hadat. Pre neho je zrodenie zivota zazrak a pre "odbornika" nejaka zygota nie je clovek a nezalezi na nej. Proste zhluk buniek. Ako sa tu da argumetnovat proti jednej/druhej strane? neda.. takze treba to necaht tak .. a kazdy si urobit podla svojho svedomia vedomia ak to nastane.
V nejednej diskusii vyzýval k zodpovednosti ohladom sexu, zodpovenost aj v tom zmysle byt zodpovedny za svoje cinny, cize mas sex= mozes ratat s tym, ze budes rodic, odporucal antikoncepciu.. dokonca sex az po svadbe s manzelkou spominali. Cize aj jeho stupenci sa vedeli zariadit.
ja napr som za to, aby sa zena mohla rozhodnut a je to jej pravo mat v tom hlavne slovo, ale nepovazujem potrat za antikoncepciu a ani nepovazujem, to "ze porod je nebezpecny" za dovod. Dovod ma mat zena vazny a opodstatneny a ona sama by si to mala vediet riadne pre seba odovodnit, po interupcii moze mat vela dusevnych problemov (ale aj nemusi) a vobec jej s dietatom nemusi byt nakoniec horsie. Ale na to su tu uz ine diskusie.
@mizoko So svojim telom nech si robí čo chce. Dieťa v lone nie je jej telo, to je iné telo. Iná DNA, úplne nov organizmus.
@thirstymonk ešte raz,ak dokážeš vynosiť dieťa tak si rozhoduj ty. Ale to nedokážeš že nie? 😘 Tak nemel o tom čomu nerozumieš. Dokáže ten plod prežiť bez matky? Nie. Takže je súčasťou jej tela a teda so svojím telom ako vravíš si môže robiť čo chce. Ešte niečo vysvetlím?
@malinkajozka lenže zákony sa netvoria podľa toho či si heterak alebo nie chápeš? Kamarátka ma úplne rovnaké práva ako ja a to znamená že obidve sa nemôžme vydať za ženu a obidve sa môžme vydať za muža. Takisto ako ja nemôžem šoférovať lebo nemám vodičské oprávnenie a ona môže lebo ho má. To že by som tvrdila že sa cítim že šoférovať viem by mi nepomohlo. Ale toto som tu vôbec nechcela riešiť. Chcela som riešiť vraždu Kirka nie LGBT tematiku
@anonym_autor lenze tieto prava niektore krajiny maju.. tak.. bud budete bojovat ako skupina za tieto manzelstva tu u nas, alebo pojdete zit do inej krajiny aj ked to uz je extrem. Ver ci nie, vela ludi vas podpori, naozaj kope ludi namenej vadia homosexuali a ich manzelstva / alebo registrovane partnerstva, hocico. Kedze na manzelstvo su u nas haklive urcite skupiny. A myslim, ze ani ten kirk by nemal nic proti. Mal vela stupencov aj v radach gayov, takze nemyslim, ze bol homofob a mal s nimi problem (vid Jillian Michaels mali blizky priatelsky vztah)
Problem robia vsetky trans-veci, nonsense ohladom pohlavi, problem s "prejavovanim sa" navonok vid tie pridy a pod. , co vela ludi povazuje za nevhodne, vulgarne a vela veci za uplny nezmysel. A to celej skupine stazuje situaciu. U nas teda. pritom su ludia co sa nepotrebuju predvadzat, chcu len v klude zit svojim sposobom,slobodne, kludne.
Sa tu rozohnila debata o potratoch... Kirk nepovedal, ze zena je vrahyna, vrahmi oznacoval lekarov a zenu malo informovanou, pripadne donutenou atd.
Velmi podsattna vec v tejto debate je nabozenstvo a tym padom vy nemozete proste povedat, kto ma a nema pravdu. Inak sa bude vyjadrovat k tomu ateista, a inak krestan, ktory je prolife, profamily nastaveny. NIe je sa o com hadat. Pre neho je zrodenie zivota zazrak a pre "odbornika" nejaka zygota nie je clovek a nezalezi na nej. Proste zhluk buniek. Ako sa tu da argumetnovat proti jednej/druhej strane? neda.. takze treba to necaht tak .. a kazdy si urobit podla svojho svedomia vedomia ak to nastane.
V nejednej diskusii vyzýval k zodpovednosti ohladom sexu, zodpovenost aj v tom zmysle byt zodpovedny za svoje cinny, cize mas sex= mozes ratat s tym, ze budes rodic, odporucal antikoncepciu.. dokonca sex az po svadbe s manzelkou spominali. Cize aj jeho stupenci sa vedeli zariadit.
ja napr som za to, aby sa zena mohla rozhodnut a je to jej pravo mat v tom hlavne slovo, ale nepovazujem potrat za antikoncepciu a ani nepovazujem, to "ze porod je nebezpecny" za dovod. Dovod ma mat zena vazny a opodstatneny a ona sama by si to mala vediet riadne pre seba odovodnit, po interupcii moze mat vela dusevnych problemov (ale aj nemusi) a vobec jej s dietatom nemusi byt nakoniec horsie. Ale na to su tu uz ine diskusie.
@simca06022011 Však jasne, že nepovedal. To hovorím ja.
@thirstymonk ešte raz,ak dokážeš vynosiť dieťa tak si rozhoduj ty. Ale to nedokážeš že nie? 😘 Tak nemel o tom čomu nerozumieš. Dokáže ten plod prežiť bez matky? Nie. Takže je súčasťou jej tela a teda so svojím telom ako vravíš si môže robiť čo chce. Ešte niečo vysvetlím?
@mizoko Stačí, že sa prehlásim ženou a záhadne to zrazu dokážem, nie? To je predsa ľavičiarska politika. Stačí sa prehlásiť za iné pohlavie, alebo za luster a už "to" som, či?
Tvoja logika je nelogická. Áno, v tele matky vzniká dieťa, ale to jej ešte nedáva právo ho môcť hocikedy rozmixovať na faširky.
BTW, ku holokaustu potom tiež nech sa vyjadruju len židia, či?
@anonym_autor ono je také zvláštne, že sa teraz všade kričí, ako tú nenávisť šíria liberáli a za všetko zlé môžu oni. A potom si čítať, ako každý jeden očkovaný, progresívny liberál má skapať. Alebo keď v BA zomreli dvaja chalani a jedna žena bola zranená, tak neraz som v tom čase čítala (a občas si prečítam aj teraz), ako by tak odpravili všetkých gejov a lesby, lebo sú chorí… Ale za všetko môžu progresívni liberáli.
Treba si uvedomiť jedno - toto sú extrémne názory a takto sa vyjadrujú len niektorí, netreba škatuľkovať len na základe voličských preferencií. Tí zlí, ale aj tí dobrí sa nájdu na oboch stranách. Akurát mám pocit, že keď útočí jedna strana na druhú, tak tá druhá to vidí, no prvá nie, považuje to za normálne, ale ak útočí druhá strana na prvú, tak je to presne naopak. Každý vidí len útoky na seba, ale to, že útočia, to už nevidia.
@simca06022011 Však jasne, že nepovedal. To hovorím ja.
tak nie len ty tu diskutujes :DD tak aby si niekto nemyslel hned ze to on hlasal..
inak za nim do diskusie prisli aj zeny po znasilneni, ale aj neplanovane tehotne.. aj s dietatom vzdy a spokojne vyzerali a nestazivali sa ze to bolo zle rozhodnutie, prave naopak. Tu sa naozaj neda vyhadat, kto ma pravdu alebo nie.. kazdy si musime zit podla svojho a najst si partnera co zdiela nase hodnoty v tomto.
tak nie len ty tu diskutujes :DD tak aby si niekto nemyslel hned ze to on hlasal..
inak za nim do diskusie prisli aj zeny po znasilneni, ale aj neplanovane tehotne.. aj s dietatom vzdy a spokojne vyzerali a nestazivali sa ze to bolo zle rozhodnutie, prave naopak. Tu sa naozaj neda vyhadat, kto ma pravdu alebo nie.. kazdy si musime zit podla svojho a najst si partnera co zdiela nase hodnoty v tomto.
@simca06022011 Hej hej... "my bad" Sory.

@malinkajozka ako to niekomu ubližuje a ako tie veci niekomu škodia? Veď žil na druhej strane sveta. Vypnem internet a je po probléme.
Som konzervatívny človek ale v živote ma nenapadlo priať smrť alebo tešiť sa z nejakého nešťastia ľudí, korí majú opačný názor.