icon

Je váš manželstvo naozaj prvoradé? Diskutujme!

prosimpekne
18. sep 2024

Ahojte.
chcem sa spýtať,len tak informatívne,či si myslíte,že je toto v poriadku?
mam manzela,manzelia sme relativne kratko.nakolko byvame spolu v byte,manzel pracuje na zmeny (ranne,nočne),tak ked ma voľno,ktoré nepadne na víkend-pretože vtedy sa snažíme tráviť čas spolu ,(nakoľko ja pracujem PO-PIA) tak cez jeho voľno cez týždeň odbieha rodičom na dom a záhradu pomôcť,pretože na dome sa stále niečo nájde,čo treba.Ja to robím takisto,pokiaľ je manžel na nočnej,idem k našim alebo pokial jeho služba víde na víkend.aby som nebola na byte sama,idem k našim,tam som užitočnejšia.Rozdiel v tom ale je,ze ja pridem vzdy predtym,ako manzel pride z prace,popripade este aj navarim,aby sme neboli hladny a cakam ho,kym pride,aby nemal pocit,ze uprednostujem ine veci a jeho davam bokom.on ked je u rodicov,velakrat sa stane,ze meska.argument je ,chcel som dokoncit hento a tamto...dohodli sme sa na nejakom case,dokedy bude chodit,no aj tak sa velakrat stane,ze meska,pretoze tamto chcel dokoncit atd...ja uz si pridem,ci ja som normalna,ze chcem travit cas s manzelom,pokial sa da?tym,ze robi nocne aj vikendy (co znamena,ze cca 7-9 noci spim bez neho,iba sa obchadzame,jeden z prace,druhy do prace).chcem tym povedat to,ja viem,ze nie vzdy to ide,ale to manzelstvo a manzel je pre mna prvorady a vzdy sa snazim zorganizovat veci tak,aby ked on pride z prace domov,tak ma tam nasiel.kdez to,ja mam pocit,ze ja ho musim nahanat,aby on prisiel tak,ako ma.A argument je,ked pride neskoro a ja mam uz nervy je,ze dolezite je,ze som prisiel...
nehovoriac o tom,ze zijeme spolu uz takmer 3 roky a este donedavna hovoril domov rodnemu domu a nas domov bol BYT.upozornila som ho nato,ze mi je luto,ze sa snazim vytvorit teplo domova a on nazyva nas DOMOV iba BYT ,tak uz si dava pozor,ako nazyva nas domov.
myslite si,ze sa k tomu staviam zle?

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@lucia11kob s jeho rodicmi vychadzam dobre.ano,bolo to aj tak.ale nehnevaj sa na mna,ja chcem mat tiez nejake sukromie a byt so svojim muzom a nie stale byt u svokrovcov.raz za cas nenamietam ale vsetko ma svoje hranice

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@h2 v tom pripade by som to mala urobit tak,ze ked on ma volno prist normalne domov hned z prace a ked on bude v praci,prist pol hodinu po nom.tak ako to robi on,ked ja som v praci.a nestarat sa,ze nie je uvarene...len bojim sa,ze tot ym este zhorsim

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@h2 presne si to vystihla.vidim,ze ma chapes.alebo napriklad,tento tyzden povedal,ze je unaveny uz z prace,ze by potreboval tak mesiac PN .hovorim super,aspon budem mat navarene,upratane...ale to by si dal asi miesto pobytu na PN rodicovsky dom,lebo na byte sa bude nudit a takto aspon porobi.chapem na jednej strane ale na druhej,to kedy bude chodit domov??

gribka1
18. sep 2024

@prosimpekne No takto jemnúčko to neporiešiš, veď predpokladám už sa snažíš dlho.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@terry658 ja som mu to velakrat povedala,ze mi bude pomahat.ja zase nechcem ho hanit,berie si kazdy mesiac nedcasynejake ,aby zarobil peniaze navyse,tak ja to beriem,ze mala by som zase ja potiahnut doma a makat.v sobotu ale hovorim,ideme upratovat,lebo u nas to robim v podstate ja.tak povysaval a umyl dlazku,boli sme v obchode.ten rozpis by moc nebol dobry,pretoze je zmenar ale zase snazim sa ho zapajat,aby robil aj on.nie je to ale pravidelne

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@vler ano,nehovorim,ze mame byt iba sami.ale ak budeme stale takto niekde,kdeje nas domov?

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@stvura ale ved ja s nim obcas idem,pomozem mu.ale zase,vsetko treba s mierou.naco potom mame byt aby sme tam neboli a neuzivali si pritomnost jeden druheho?

terry658
18. sep 2024

@prosimpekne aj môj robí na zmeny. Rozpis sa dá urobiť podľa zmien.

elviku11
18. sep 2024

@prosimpekne "užívať si prítomnosť jeden druhého" ako píšeš, je pre väčšinu mužov také nič nehovoriace niečo abstraktné.... Radšej mu daj konkrétny návrh: Fero, keď všetko v stredu pokosíš u rodičov, vo štvrtok si môžeme pozrieť ten film, čo si chcel a potom robiť XY (doplň, čo má rád)

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@terry658 aj vam to teda realne funguje?ja nechcem byt nejaky terosrista,ze si vyzadujem cas s nim.ale myslim si,ze pocas mojej nepritomnosti ma dost svojho casu,ktory si moze zadelit ako chce

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@elviku11 len on je u tych rodicov takmer vzdy,ked ma volno a ja som v praci (okrem vikendov).s tym,ze ma tam priestor byt takmer cely den.

stvura
18. sep 2024

@prosimpekne no podla toho co som citala a co si pisala tak bez zmeny - fakt radikalnej tam nie je nadej ani na spolocny zivot ani na rodinu. Vy dvaja nemate ujasnene co chcete do buducna, ste len spolubyvajuci, nechapem preco ste sa vzali ked evidentne nemate nic spolocneho a kazdy si riesi vlasne veci.
A niekto ti to vyssie i pisal. Chlap nevie citat myslienky, potrebuje presne vediet co a ako. On nevie co je to troska soli, musis mu povedat/napisat ze je to pol cajovej lyzicky. Tak isto mu musis povedat ze nato ste manzelia aby ste doma v sobotu spolu upratali, navarili, dali si kavu, sli sa prejst a potom mozno skocili na hodinu k jeho rodicom. A chvilka kym on poumyva naradie po praci nie je hodna a pol lebo tvoja zivanska na sporaku uz bude studena ako psi cumak a uz ju nezjete (tiez on samozejme nerata s tym ze varis lebo ved on jedol u mamy - toto maj nazreteli).
Ty nie si zena stavana na ten typ chlapa ktory opisujes. On je klasicky dedinsky chalan, ty potrebujes mestskeho svihaka.

terry658
18. sep 2024

@prosimpekne my už máme tri deti takže náš zoznam už nemá konca 😂 žiaľ ja som musela ostať na pol úväzku v práci,lebo inak by deti nestihli krúžky aj domáce úlohy, ale ostatné celkom funguje. Momentálne nám to trošku začala narúšať svokra,ktorej sa zhoršila demencia a úkoluje môjho muža každý deň.
No utekanie z domu a neochota tráviť s nami čas sa zázračne stratila keď som si začala robiť program mimo manžela a keď som odmietla robiť doma všetko.

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@stvura ale mame spolocne veci,to zase nie,ze nemame.ja som mu na rovinu povedala,co chcem.chod ale ja ked pridem,chcem aby si bol doma (ma tam aj rezervu).a k jeho rodicom,to nebolo na hodinu...to ked mse tam kolkokrat isli,ze v piatok,boli sme tam cely vikend.s tym som tiez nebola celkom oka,ked mse tam mali prespavat tak dlho,clovek ma predsa svoje sukromie doma.aj po robote,ked som tam isla za nim,vzdy to bolo s prespanim,to sa bralo ako automatika.ja nemam nic proti jeho rodicom ale clovek sa chce vratit DOMOV

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@terry658 VIDIM,ZE TVOJ CHLAP JE UVEDOMELY A POCHOPIL dufam,ze aj moj bude taky 😉

aceris
18. sep 2024

@prosimpekne bude len horsie. Moj muz hovoril asi 7rokov "idem domov...." Potom na zaver dodal "k nasim".... Furt som mu to vyhadzovala na oci az sa naucil pouzivat slovko "domov" tam kde byva. Ale trvaly pobyt ma u rodicov🤦 a ked sa tak spatne na nas zivot pozriem. Je to z roka na rok horsie. Uz nema potrebu ziadneho spolocneho programu....ked je doma len cuci do pocitaca, telefona alebo na telku a ked sa nieco opytam zrukne ze rusim...

prosimpekne
autor
18. sep 2024

@aceris ja chapem,ze clovek tam prezil detstvo,ale uz je domov nas spolocny..takze naucil sa ?ajmoj sa snazi,sem tam mu este ubehne.ale dava si pozor.fakt je to horsie?na to si tiez dava uz moj pozor (telefon).pretoze velkrat to bolo u nas tak,ze prisiel z nocnej a tu polhodinu,co sme mohli byt rano spolu a dat si kavu,tak stravil na zachode s telefonom.akoze sorry?

vilma7
18. sep 2024

Tak ja neviem, mne by to nevadilo. Skôr by mi vadilo, keby som musela k jeho rodičom chodiť stále s nim.
Ja by som si vychutnala ten čas doma aj sama pre seba 🙂.

terry658
18. sep 2024

@prosimpekne uvedomelý 😂 vtipné. Trvalo mi to roky a ešte stále sa s tým občas trápim.

gribka1
18. sep 2024

@vilma7 No keď budú spolu dlhšie možno áno, ale teraz jej proste chýba

sissy27
18. sep 2024

@prosimpekne ja rozmyslam, naco ste sa brali, ked obaja kazdu chvilu utekate k svojej mame pod suknu…

betulinka1
18. sep 2024

@prosimpekne ked meska Skus zavolat svokre, ze poslite ho domov. Sme boli dohodnutí, ze pride o siestej a nic. A ked budete so svokrou pit kavu, tak jej povedz, ze ste malo spolu a kolkokrat, ked mozete byt spolu, tak je u vas a nieco robi. Mozno svokra dohovorí.

sashabb
18. sep 2024

@prosimpekne Je pekné, že chceš tráviť čas so svojim manželom, ibaže viditeľne on nechce ten čas tráviť s tebou. Nastav mu zrkadlo ako ti tu radili.
Tiež máme dom, no neviem si predstaviť čo také tam musí stále robiť. 🙄 To sú len výhovorky, aby nemusel byť doma s tebou. A toto si treba uvedomiť.

aceris
18. sep 2024

@prosimpekne pomenovanie sa naucil za to v ostatnom sa zopsul. Dake sedenie na zachode nemozem ani riesit. A to sa vzdy zasije ked ma pomahat s detmi a je to najkritickejsie...

culienka
18. sep 2024

vyzerá to tak, že tvojho muža viac baví tráviť čas doma t.j na dome u rodičov a nie s tebou v byte. Buď neprestrihol pupočnú šnúru s mamičkou, alebo ho to tam proste viac baví než s tebou. Keby ste mali svoj dom možno by ho tiež viac bavilo tráviť čas pri práci na dome a nie s tebou a robil by práce, ktoré by ani nemusel. Keď ti to už teraz vadí tak by si mala nad tým porozmýšľať, lebo vekom to bude len horšie. Aj moja skúsenosť je taká napr. mojho vždy bavilo cvičiť, športovať, čo je nakoniec aj dobré a keď som bola mladšia tak mi to tak nevadilo. Za to teraz máme viac práce, deti a teda by som prijala, keby viac času trávil so mnou. Takže ja ti odporúčam veľmi nad tým porozmýšľať.

ivangeline
18. sep 2024

Myslím, že je to z jeho strany zle nastavené ale ako si to uvedomí? NeviemX

timing
18. sep 2024

Ja budem uprimna. Precitala dom tvoje komentare,rozumiem co chces dosiahnut, ale podla mna si svojim spravanim docirlila to,ze on sa neciti pri tebe doma,uvolnene. Aj by nieco spontanne doma u vas robil,ale potom sa zhačí,ze je na mobile a to on nesmie lebo musi ten vzacny cas travit s tebou,neexistuje aby si prebehol internet. Mozno citi aj uzkozst z toho,ako to u vas funguje,preto ide prec domov.
On sa ti skor k vam domov nevrati,ak bude citit, ze doma je to iba o tom,ze sa musi tebe venovat.
Zial,stareho psa novym kuskom nenaucis. Uplne zle ste si to nastavili, odkomunikovali, a ten pocit z domova po ktorom ty tuzis,aby mal,mat nemoze.
Uz v tejto diskusii si tolkokrat napisala,ako chces s nim byt tie vzacne hodiny, ze uz mna to dusilo leb o tom citat,a nie zazit

vilma7
18. sep 2024

Stále píšeš dokola "ja chcem, ja.chcem a ja chcem. Ale zrejme tvoj manžel nechce. Alebo?
On nemá potrebu sedieť pri tebe na gauči a trkotat ako taká sliepocka, ja to chlap a chce, musí, potrebuje sa niekde realizovať...A to je práve ten dom a práca okolo neho.
Ako prepáč, ale mňa by tiež nebavilo sedieť na gauči.
On ma inú potrebu tráviť s tebou čas, ako ty...nebudeš nikdy na jeho prvom mieten, lebo v prvom rade, čo kn aj robí, je on sám sebe na prvom mieste a zaraďuje sa tak, aby to vyhovovalo jemu. A nie tebe.

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@gribka1 presne tak,ako si napisala.ja viem,ze on je tip chlapa,ktory musi robit okolo domu.ja som podobny tip.ale rozhodli sme sa zit na byte teraz,tak by sme to mali obaja akceptovat

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@sissy27 to nie je ze utekame.on ide preto,lebo jeho oco este robi a on tam chce co najviac pomoct,pretoze na byte sa citi nevyuzity.on sa snazi chodit na cas ale malokedy mu to vide