icon

Je váš manželstvo naozaj prvoradé? Diskutujme!

prosimpekne
18. sep 2024

Ahojte.
chcem sa spýtať,len tak informatívne,či si myslíte,že je toto v poriadku?
mam manzela,manzelia sme relativne kratko.nakolko byvame spolu v byte,manzel pracuje na zmeny (ranne,nočne),tak ked ma voľno,ktoré nepadne na víkend-pretože vtedy sa snažíme tráviť čas spolu ,(nakoľko ja pracujem PO-PIA) tak cez jeho voľno cez týždeň odbieha rodičom na dom a záhradu pomôcť,pretože na dome sa stále niečo nájde,čo treba.Ja to robím takisto,pokiaľ je manžel na nočnej,idem k našim alebo pokial jeho služba víde na víkend.aby som nebola na byte sama,idem k našim,tam som užitočnejšia.Rozdiel v tom ale je,ze ja pridem vzdy predtym,ako manzel pride z prace,popripade este aj navarim,aby sme neboli hladny a cakam ho,kym pride,aby nemal pocit,ze uprednostujem ine veci a jeho davam bokom.on ked je u rodicov,velakrat sa stane,ze meska.argument je ,chcel som dokoncit hento a tamto...dohodli sme sa na nejakom case,dokedy bude chodit,no aj tak sa velakrat stane,ze meska,pretoze tamto chcel dokoncit atd...ja uz si pridem,ci ja som normalna,ze chcem travit cas s manzelom,pokial sa da?tym,ze robi nocne aj vikendy (co znamena,ze cca 7-9 noci spim bez neho,iba sa obchadzame,jeden z prace,druhy do prace).chcem tym povedat to,ja viem,ze nie vzdy to ide,ale to manzelstvo a manzel je pre mna prvorady a vzdy sa snazim zorganizovat veci tak,aby ked on pride z prace domov,tak ma tam nasiel.kdez to,ja mam pocit,ze ja ho musim nahanat,aby on prisiel tak,ako ma.A argument je,ked pride neskoro a ja mam uz nervy je,ze dolezite je,ze som prisiel...
nehovoriac o tom,ze zijeme spolu uz takmer 3 roky a este donedavna hovoril domov rodnemu domu a nas domov bol BYT.upozornila som ho nato,ze mi je luto,ze sa snazim vytvorit teplo domova a on nazyva nas DOMOV iba BYT ,tak uz si dava pozor,ako nazyva nas domov.
myslite si,ze sa k tomu staviam zle?

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@betulinka1 toto vobec neznie ako zly napad .nebudem vyzerat ako stihacka? 🙈

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@sashabb nie,ze on nechce travit cas so mnou,to zase viem,ze chce.tam ide o to,ze on volaco zacne u rodicov nieco robit a proste nestihne to do nejakeho casu a pride neskor.ide o to,ze ked robi na smeny,tak sme spolu malo a ten cas co mozme byt spolu normalne,tak velakrat nie sme.ja vidim,ze sa snazi ale proste stane sa takmer vzdy.ked to porovnam,ked sme spolu zacali byvat,tak teraz je to podstatne lepsie.on vtedy,ked mal volno,chodil domov o 8-9 vecer.teraz aspon pride o 5-6

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@timing nieeee,ty si to zle pochopila.ja zase nechcem,aby sedel pri mne,ked sme doma.ale normalne spolu fungovali.upratali si,navarili,isli nakupit,presjst.internet si preboha prebehnut moze,to som nepovedala.iba to,ze velakrat sa rano,ked prisiel z nocnej zavrel na zachode z mobilom a kym vysiel,ja som isla do prace...vysvetlila som mu,ze radsej by som si s nim rano dala tu kavu a uz tomu chape

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@ivangeline ja vidim na nom,ze sa snazi..len problem je,ze s jednym zadkom by chcel sediet na viacerych stolickach a to sa neda

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@vilma7 ja nechcem od neho,aby so mnou sedel na gauci ale sttarali sme sa spolu o nasu domacnost.nemame zatial dom,tak sa spolu starajme o domacnost na byte.nech ide k rodicom ale chcem od neho,aby ked ma volno prisiel do nasho domova tak ,ako chodim ja,aby sme spolu mohli riesit nasu spolocnu domacnost

ropucha6
19. sep 2024

To by som ja nedavala. 40rocny chlap, aby behal tolko k rodicom? Ved chodte rovno do domu, ak sa tolko nudi na byte. To nema nejake ine hobby? Neviem, celkom nerozumiem, naco sa zenil, ked sa zjavne neodtrhol od maminej sukne.

ropucha6
19. sep 2024

A celkovo nechapem, ze mu robis full service za takychto okolnosti. On ti niekedy navaril, ak si dosla z prace a on mal volno? Ak nie, tak to mas celkom problem. Nastav mu zrkadlo a ak nepomoze, mozes sa rozviest, kym nie su deti.

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@ropucha6 vidis...ja nehovorim,ja idem tiez,hlavne kvoli tomu,ze mama je sama,tak ju chcem potesit ale nikdy to nie je na ukor neho.dokonca,ked je v robote cez vikend,idem mame na pol dna,vratim sa domov a ckam ho s teplou vecerou.pri nom je to takmer vzdy,ked ma volno.nech ide,ja zase chapem,ze na byte sa nudi.on citi strasne velku povinnost pomoct ale velakrat mam pocit,ze je to na ukor nas.
ano,robim mu full servis,ja som to brala tak,ze on je ten,co nosi hlavny prijem do domacnosti,tak ked pride z prace aby ho cakala tepla vecera

sissy27
19. sep 2024

@prosimpekne mali ste zostat u rodicov - on kym neporobi vsetko co treba a ty kym sa prestanes bat v noci spinkat sama. Az potom ste mali obaja uvazovat o osamostatneni sa. Sorry, ja to vidim takto.
Pomahat rodicom ci pravidelne ich navstevovat je jedna vec, zostavat tam na ukor vlastnej rodiny je nieco ine. A to sa tyka vas oboch.

vilma7
19. sep 2024

@prosimpekne a co.chces každý deň riešiť na byte???

sense
19. sep 2024

@prosimpekne čítal teraz len tvoje príspevky. Bol taký aj pred svadbou a toto je najväčší problém veľa párov. Žena dúfa že sa chlap sobášom zmení a muž dúfa že sa žena nezmení.
Keď ti to vadilo pred sobášom načo si si ho brala? A keď ti to predtým nevadilo, tak prečo ti to vadí teraz. ?
Možno je najväčšia chýba práve to že ty by si pre neho urobila všetko na svete a máš stresy z toho že nepríde načas. A zrejme on tvoj nátlak cíti a preto sa necíti doma ako doma len sa od neho stále niečo očakáva. Píšeš že aj navarí ajbuprace občas. Tak sa svet nezrúti keď nepríde domov o pol piatej ale o siedmej. Veď ak si hladná si niečo rýchle daj sprav pre seba ,nemusíš ho čakať o pol piatej s teplou večerou. Začínam mať pocit že si určitým spôsobom na ňom závislá. Keď ešte aj to ti vadí že síce idete spolu k jeho rodičom ale problém je že ty si sama lebo on niečo robí a ty nie si pri nom
Apropos co chcela každý deň riešiť nonstop na byte? Mám dieťa, aj dve mačky a teda nemusím nonstop riešit byť, dokonca ani keby každý deň robím grundputz

aceris
19. sep 2024

@prosimpekne asi je cas na vlastne konicky. Bude sa ti lahsie s takym chlapom zit

colsami
19. sep 2024

@vilma7 tomu ja tiez nerozumiem, autorka stale hovori ako sa budu "spolocne starat o svoj domov" a podobne, navaria si spolu, upracu ...

Nikdy sme s chlapom spolu nevarili (jednak u nas to nerobi dobrotu naraz v kuchyni 😂 ) ale hlavne nevidim v tom ziadne hobby ze teraz si ideme varit, proste na koho vyjde cas a moznost, navari a hotovo.

Detto upratovanie, udrziavany velky trojizbak mam dobre upratany za 2,5hod raz za par dni (povysavane, poumyvane, utrety prach, umyte wc, kupelna, sanita) a hotovo, proste dvaja dospeli pracujuci ludia co nemaju doma deti a zvierata tam realne ani neurobia neporiadok. Keby chlap mi povie ze chcem s tebou travit doma cas upratovanim varenim staranim sa o domacnost tak kukam ako puk. A myslim ze chlap este menej tomu rozumie ze co to za spolocne aktivity 😁 nie v zlom autorka 🙃 Ved co treba sa spravi, cim skor, ktokolvek je akurat doma a ma cas a vybavene.

vilma7
19. sep 2024

@colsami presne, tam sú zrejme rozdielne očakávania. Nikdy by som nežiadal.chlapa.nech uteká od roboty alebo hobby domov len preto, lebo som už doma z práce.

Pol hodina hore dolu milá autorka...A ak za každým debaty, nespokojnosť atď, sa ani nečudujem chlapovi, že sa mu nechce domov ponáhľať. A už vôbec nie 40.tnik ti nebude "sedieť " pri zadku, keď pomaly 15 rokov si žil ako chce, robil co chce...alebo teda co maminka nakazila🙂. Káže oddychovať, tak oddychuje...to ma pobavilo najviac.
Musíš si uvedomiť ze s tebou býva len 3 roky okus mínus, kdezto doma (áno doma) žil vyše 37.

betulinka1
19. sep 2024

@prosimpekne nie je to jedno? Niekedy svokruse dokazu upratat synov lepsie ako my 😉 Podla mna, keď jej to niekde pekne vysvetlis pri kavicke, tak to ako zena pochopi. Ja sa zvyknem postazovat svokruse, že napríklad furt len okolo domu, že ani na bike sme neboli, potom je vecer KO a furt len hlava ma boli...no čoby ho nebolela, keď je na slnku a dokonca kludne aj pred muzom, lebo ja sa najprv vždy jemu postazujem. Alebo zo začiatku, keď sme spolu zacinali žiť, tak on furt riesil všetko krikom.... tak som sa jeho rodičov spytala, že či oni na seba kričali stále, lebo on stále iba kričí a nedá sa s ním viesť diskusia, lebo ide do kriku a ja vtedy odchádzam do izby, lebo ja nekricim a nebaví ma to..... ze len chcem pochopiť v čom vyrastal aby som vedela prečo to robí, aby sme našli riešenie.... hned mi ujo povedal všetky pikosky, že to jeho mama a babka sa nevedeli rozprávat a stale iba kricali.... že svokor preto ani k babke nechodí už 20 rokov, lebo každý rozhovor končil krikom.... svokra mu predo mnou nič nepovie ale potom mu zavola 😉 a veru sa to postupne radikálne zmenilo. Videla som, že aj by už kričal ale snazil sa to potom riesit s kludom...nie je to samozrejme 100%, lebo každý má svoje dni...ale je to o 100% lepsie ako prvé 2 roky a jedno odlúčenie na 3 mesiace, kvoli jeho kriku, lebo ja som to už chcela ukončiť....No a už sme spolu 7 rokov a manželia...čiže tým chcem povedať, skús niekedy zapojiť svokru...ak je rozumná, tak sa bude snažiť aby si bola spokojná a chlapa nekopla do prdele....lebo úprimne si povedzme, že teba to tiež nebude baviť donekonečna prosiť o pozornosť....

sashabb
19. sep 2024

@prosimpekne prosím ťa a čo také im STÁLE chodí pomáhať? lebo podľa mňa sú to výhovorky. Ja mám tiež dvoch synov a aj ten dom, a teda neviem si vôbec predstaviť čo také by mi sem denne/týždenne museli chodiť pomáhať. 🙄

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@sashabb kosiť,srotovať,opraviť,keď je niečo pokazené,drevo narúbať na zimu,obcas sa stane,ze otcovi pomoct,ked ma nejaku fusku chytenu,cistit bazen...kade co

h2
19. sep 2024

@prosimpekne A to jeho otec sám nič nespraví? Ani nepokosí bez tvojho muža?

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@h2 jeho otec chodi este vela do prace,tak nestiha porobit a moj muz si mysli,ze ved on vsetko pekne stiha,ja ked som v robote pomaha tam ale potom je to na ukor mna...a dalej pribeh poznas

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@betulinka1 vyskusam to niekedy.ked uz nebudem vediet,kam z konopy,dakujem za paradnu radu 🙂 .a asi bude fakt dobre,ked mu nastavim torsku zrkadlo,len bojim sa toho,ze zacne meskavat este viac a povie mi,ze ved aj ty meskas.tam sa dopracovat nechcem.poriesila si to perfektne,k spokojnsti vsetkych.3 mesiace ste boli rozideni alebo iba ste spolu nebyvali?

betulinka1
19. sep 2024

Ja som ti ale neradila nastaviť zrkadlo. Podla mna to moze mat opacny efekt. To si tu mala rady od iných. To sme sa reálne rozisli. Ja som už stratila nervy. Isli sme z dovolenky, posledné dva dni mal svoje dni a potom ešte celú cestu furt hucal za nieco na deti (jedno moje, jedno jeho), mate nahlas tablety, nekop do sedačky, zase je v zadu bordel, nedávaj im zase nieco na chrúmanie celé to bude vzadu spinave, vypnite tablety a hotovo, ked nepocúvate, že sú nahlas (neboli nahlas) atd.....po 8 hodinách v aute sme prisli domov (on býval u mna na dome) a som mu potom povedala, že ja toto nedám....že nech si pobalí veci, že koncíme a ide domov (mal svoj byt a nastastie tam vtedy nemal nájomcov), že nech si poberie nevyhnutné a potom cez týždeň, nech si príde pre ostatné, ked nebudem doma. Ze ja nepotrebujem doma chlapa, čo furt huka za blbosti....tak si zbalil nejaké veci a isiel...potom sa cez týždeň postupne úplne odstahoval a vrátil kľuce a pípak od brány, dal ich mojej sestre. Lebo ja som sa úplne odmietla s ním stretnúť. Som kludna povaha, nehádam sa, nekricím ale ako klasický skorpión, že ked ma už niekto naserie totálne, tak ja pálim mosty. Čiže som nekomunikovala, neodpisovala ani nic. Asi po troch mesiacoch, začal tvrdý boj z jeho strany.... kvety do práce, odkazy pred bránou, vypisovanie odkazov cez mail a sms.....že si to uvedomil atd.....že nech dáme hrubú čiaru a zacneme od znova randit a tak....potom raz isiel okolo nás (okolo chodieval z práce), ked prisiel jeden známy a vchádzal do brány autom...on si myslel, že je to môj nový nápadník, pričom to bol sesternicin nový frajer, len ho nepoznal, lebo prisiel do rodiny v čase, ked sme sa rozisli....totálna zhoda náhod....tak na druhý deň prisiel a zazvonil a rozplakal sa mi tam....tak som vtedy povedala, že OK ideme na rande aby sme sa porozprávali... za pár dní sme sa stretli teda na tom rande, povedali si čo a ako....povedala som svoje pravidlá a čo je absolútne neprípustné je jeho húkanie za blbosti a v tom nebudem žiť ja a ani môj syn. Potom sme spolu randili asi pol roka a nastahoval sa ku mne späť. Vtedy ma aj požiadal o ruku, čo som mu povedala, nech zabudne, lebo ja až ked uvidím reálnu zmenu. Vtedy sa to tak prelomilo a podľa mna si uvedomil, že ja som milá a nekonfliktná osoba ale otál potál 😉 a potom sa mením na tornádo 😂

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@betulinka1 ahoj skorpionka,ja som tiez 😂 .ako poviem ti ,silny pribeh mas za sebou.nechat odist muza,ktoreho si lubila.no vidis ale pomohlo to,padlo to na urodnu podu.treba asi niekedy takuto priucku,aby sa veci pochopili.fakt ja niekedy neviem,co robit...ja viem,ze ma lubi,ze je so mnou rad...len on je taky dobracisko,ze chce sediet jednym zadkom vsade ale neuvedomuje si ,ze je to na ukor nas.mozno to takto beriem kvoli tomu,ze robi na smeny a fakt sme spolu bud o 7 vecer alebo ma nocnu a ked mozme byt spolu tak meska.mozno ak by mal klasicky pracovny cas,beriem to uplne inak...niekedy am pocit,ze sa z toho zblaznim a ze chcem neriesitelne veci,ale potom si poviem preco?ved sme rok manzelia,takto to nemoze byt

gribka1
19. sep 2024

@prosimpekne Tak ak si škorpióna🤣 tak dávam tomu koniec, ak sa nespamätá, len ešte dlho vydržíš.

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@gribka1 preco si myslis,ze ak som skorpion,tak davas tomu koniec?

gribka1
19. sep 2024

@prosimpekne No lebo je hranica po ktorú to vydržíš, len nevieš, kde tá hranica bude. Potom sa akosi vypneme, a nevieme to vrátiť. Ale to len taká vsuvka o škorpionoch. Nemusí platiť na každého. Ty sa určite poznáš, ak to tak nemaš😁.

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@gribka1 ty si tiez skorpion? 😅 uvidime no...uz sme sa velakrat rozpravali...vidim,ze sa snazi ale aj tak sa mu to velakrat nepodari

janickacrazy
19. sep 2024

@prosimpekne a tvoj muž je v akom znamení?

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@janickacrazy blizenec

janickacrazy
19. sep 2024

@prosimpekne zaujímavá kombinácia, môj muž je škorpión 🦂

prosimpekne
autor
19. sep 2024

@janickacrazy muz skorpion a ty si ake znamenie?