Je váš manželstvo naozaj prvoradé? Diskutujme!
Ahojte.
chcem sa spýtať,len tak informatívne,či si myslíte,že je toto v poriadku?
mam manzela,manzelia sme relativne kratko.nakolko byvame spolu v byte,manzel pracuje na zmeny (ranne,nočne),tak ked ma voľno,ktoré nepadne na víkend-pretože vtedy sa snažíme tráviť čas spolu ,(nakoľko ja pracujem PO-PIA) tak cez jeho voľno cez týždeň odbieha rodičom na dom a záhradu pomôcť,pretože na dome sa stále niečo nájde,čo treba.Ja to robím takisto,pokiaľ je manžel na nočnej,idem k našim alebo pokial jeho služba víde na víkend.aby som nebola na byte sama,idem k našim,tam som užitočnejšia.Rozdiel v tom ale je,ze ja pridem vzdy predtym,ako manzel pride z prace,popripade este aj navarim,aby sme neboli hladny a cakam ho,kym pride,aby nemal pocit,ze uprednostujem ine veci a jeho davam bokom.on ked je u rodicov,velakrat sa stane,ze meska.argument je ,chcel som dokoncit hento a tamto...dohodli sme sa na nejakom case,dokedy bude chodit,no aj tak sa velakrat stane,ze meska,pretoze tamto chcel dokoncit atd...ja uz si pridem,ci ja som normalna,ze chcem travit cas s manzelom,pokial sa da?tym,ze robi nocne aj vikendy (co znamena,ze cca 7-9 noci spim bez neho,iba sa obchadzame,jeden z prace,druhy do prace).chcem tym povedat to,ja viem,ze nie vzdy to ide,ale to manzelstvo a manzel je pre mna prvorady a vzdy sa snazim zorganizovat veci tak,aby ked on pride z prace domov,tak ma tam nasiel.kdez to,ja mam pocit,ze ja ho musim nahanat,aby on prisiel tak,ako ma.A argument je,ked pride neskoro a ja mam uz nervy je,ze dolezite je,ze som prisiel...
nehovoriac o tom,ze zijeme spolu uz takmer 3 roky a este donedavna hovoril domov rodnemu domu a nas domov bol BYT.upozornila som ho nato,ze mi je luto,ze sa snazim vytvorit teplo domova a on nazyva nas DOMOV iba BYT ,tak uz si dava pozor,ako nazyva nas domov.
myslite si,ze sa k tomu staviam zle?
@prosimpekne tak inak dufam, ze ten tvoj blizenec je aspon pri rakovi … lebo napr. ja ako skorpik blíženca a strelca neznesiem 🤣🤣🤣 nechapem ale vzdy kto mi nesedel, boli tieto znamenia. Inak to, ze sme sa rozisli nebola ako vyhrážka, ja som v tom proste nechcela pokracovat. Cize takyto postup urcite neodporúčam, z dovodu, ze chces muza postrašiť, lebo nevies co sa stane. A nasledky to zanechalo vo mne voci muzovi. Hoci ho lubim aj som si ho zobrala ale uz nie som taka tolerantná a viac urcujem hranice aby som zase nereagovala nejako prudko, lebo rozvádzať sa mi nechce 🤣🤣🤣
@betulinka1 ano je pri rakovi,je posledny den blizenca 😉 .nie,nie ja sa s nim nechcem rozist,to vobec.len vidim,ze proste je dobrak a velakrat je to na ukor nas...a manzel to ako berie teraz?poucil sa a snazi sa respektovat tvoje hranice?ake znamenie je on?
Zeny zeny. Robite zasadne chyby. Doprosujete sa, vysvetlujete, hadate sa s tymi muzmi. Chlapov to akurat tak otravuje. Na chvilu budu robit co chcete a potom zase po svojom. Co chyba chlapovi? Zena vzdy doma, uvarene, upratane.
Citala som len prve dve strany, ale vies co mas urobit? Ked on pride domov, nebyt doma. Nemat navarene. Nemusis byt zrovna u rodicov, mozes byt kludne niekde inde. Ved sa doma tiez nudis nie? 😁 Parkrat ta doma nenajde, bude prekvapeny, potom inykrat sa zdrzis u rodicov, zrazu nepopraces tak ako bol zvyknuty a podobne. Ale ty s usmevom, pojdes si zacvicit, s kamoskami na kavu, na kurz, uzi si to. Na nic sa ho nepytaj a neprenasleduj ho ze kedy pride domov. Nepodriaduj svoj zivot jeho. Skus to takto mesiac/dva, nebud v napati, kedy pride, vtedy pride. A zariadis sa podla toho, ci sa u vas nieco zmeni alebo nie.
@liv1 myslis? a nesposobim tym akurat tak to,ze uz si uplne prestane davat pozor a bude chodit neskoro stale?toto nechcem docielit...povie si,ty nato series,preco by som sa mal snazit ja?
@prosimpekne ale Ano on sa uplne zmenil v tom co bol problem. My sme sa vela o tom rozpravali, rozoberali z prava a z lava. A nevrátilo sa to spat ani po rokoch. Sem tam ma svoje dni ale to mame vsetci aj ja hlavne pri PMS 🤣🤣. On zase vie, ze nevie predpokladať moju reakciu 😉. Ja potrebujem doma pohodu ale uplnu a ziadne húkanie, nátlak alebo nejake primitívne manipulácie. Pricom on je uplne sikovny, Dorby clovek ale proste vyrastal v com vyrastal a teda chapem, ze si to musel uvedomit a zapracovať na tom, ze komunikacia moze byt ina.
@betulinka1 velmi dobre sa cita,co pises,naozaj.clovek ked chce dokaze prisosobit a chovat sa normalne.my sa tiez vela rozpravame,padlo to na urodnu podu,ja nehovorim,ze nie ale stale sa to proste deje.tiez je dobry clovek,az moc a zabuda natoo,ze uz ma manzelku.
@prosimpekne veci ktoré si napísala (kosenie, opravovanie atď.) by sa dali urobiť tak 1x za týždeň. Čiže treba hľadať iný dôvod prečo uteká.
Ale ako bolo spomínané vyššie, treba si nájsť svoj program, nerobiť mu slúžku ani gazdinú. Veľa žien robí na začiatku vzťahu/manželstva túto chybu, že sa chcú chlapovi ukázať aké sú dokonalé, ako sa o nich postarajú a všetko okolo, ale to si len na seba upletú bič. Chlap si na to zvykne a teba potom porazí.
@prosimpekne nepoznam vas ale myslim si, ze on je proste rad aj vonku na dvore a je to jeho relax, nieco robit v dielni a okolo domu… Skus s nim hodit rec, ze ci chce v budúcnosti dom…mozno to je ten hacik, ze nie je bytový typ….moj je taky, ze on stale nieco robi okolo domu. Akoze je aj treba, Cize si nevymýšľa ale takto by si ho mala doma.
Ja chapem ze privezu drevo a treba rodicom pomoct ale s beznymi dennymi vecami? 365dni v roku? Ak nevladzu , nech to predaju. Naco chocat xy zvierst ked sa nevladzu o ne starat?
Mne to pride ze uteka z bytu.
Nactvojom.mieste si bajdem zaluby kamosky ..... on si zije svoj zivot, zi si ho aj ty.
@betulinka1 presne tak,on tam chodí relaxovať a žiť svoj život, určite tam ma susedov,kamošov...
@prosimpekne nepoteším ta,toto nikdy neprestane,ani keď prídu deti...potom budeš mať dve možnosti...trčať s deťmi v byte, všetko si porobiť sama a cakat kedy dôjde ocino z gazdovstva a povenuje sa vám,ak na to 3ste bude mat energiu...alebo zbaliť deti,jedlo,plienky,oblečenie,nočník. Atď a ísť na víkend na gazdovstvo,aby ste boli s ocinom,a ver,že ty tam relaxovať nebudeš...a ešte dôjdeš do bytu a uvidíš v ňom kopu roboty,prať,variť,žiadnea zázračná vila ti to tam neurobí počas tvojho víkendu na dedine...a milostpan skončí na gauči pred TV lebo však on už má svoje odrobene, že na rodičovskom a nie vašom území nie je podstatné...
Presne viem o com píšem...
Nerozumiem tomu tvojmu bazirovaniu na presnom čase príchodu domov, na tom čakaní manžela na teba. Z coho to prameni, prečo si sa tak rozhodla (sama)? Pretože ty to tak robíš, musí i on? Čo je za tým?
Chápem, keď by ste mali niečo naplánované ale inokedy? Môžeš mužovi povedať, aké ti je to prijemne, keď ho nájdeš doma, akú máš z toho radost. Avšak práve z toho odvodzovať jeho postoj, lásku k tebe, k manželstvu? Skús sa nad tým zamyslieť, možno keď prehodnotis toto svoje vnútorne nastavenie a očakávania, prinieslo by ti to viac pokoja.
mne sa zda ze sa spravas tros histericky aspon moj muz by ma tak ohodnotil… z vlastnej skusenosti by som sa zariadila podla seba a muza nevycakavala… ak chces byt s nim tak ked idem z prace zavolam kde je a ked tak idem za nim… a spolu potom domov, mne zas pride cudne niekoho nahanat ked ma iny program aby utekal domov… mne osobne by to bolo tiez neprijemne keby ma niekto takto uhana… citila by som sa stale pod dozorom ako male dieta… ved muz skonci v praci, zavola mi kde som a dohodneme sa ci pride za mnou alebo uz som na ceste domov a a stretneme sa tam… podla mna je uplne normalne ze odchadzate z bytu, nie kazdy chce vysedavat len doma… nas byt tiez obcas sluzi len na prepatie a sme hlavne v lete non stop vonku
@prosimpekne Nuz, zobrala si si mamickara...
@prosimpekne nuž, ja by som už bola nervózna z toho, ako si na tú jeho "výpomoc" navykli jeho rodičia. Lebo sú prípady, keď sú rodičia tiež fixovaní na dospelé decko a vyžadujú stále viac a ak sa mu aj nechce, tak príde na rad citové vydieranie. Neviem, aké sú vzťahy v rodine, ale možno by som v rámci nejakého "nedeľného obeda" u svokrovcov spomenula, že ani sa nevidíte, že on je bude v práci alebo u nich... A chodí domov vyčerpaný. A ak by chceli nejaké vnúča, tak "není kedy"! Aby mu vlastne jeho rodičia, ktorí si v jeho živote evidentne No 1 dohovorili, že nech sa venuje aj svojej manželke. A mimochodom, tá predstava i tom, že keď chlap príde domov má mať o všetko postarané - aj upratané a voňavé doma, aj teplú večeru, aj vysmiatu trpezlivú poslušnú ženušku, čo ho bude čakať v negližé.... To je riadne MIMO! Staneš sa iba jeho "opatrovníčkou" v čase, keď nie je práve u mamky doma. Spomínala si, že už mal 40 rokov. Bývate spolu 3 roky. Kde býval dovtedy? Lebo ak u rodičov, tak je to mamičkár, a s tým už sa nedá v takom veku urobiť veľa zmien 🤔
Ja by som to určite takto neriešila..raz mám domácnosť svoju, tak som tam a robím všetko tam...a nie chodím furt k rodičom...nehovorím, že sem tam pomôcť ale určite nie stále byť tam...
@prosimpekne nečítala som všetky príspevky, tak možno napíšem niečo, čo tu už bolo spomenuté 🤷🏼♀️
ale.. vy nie ste manželia, vy ste spolubývajúci.. problém ani nie je v tom, že on, keď má voľno, ide niečo robiť k rodičom.. ja si moc neviem predstaviť, čo by muž robil v byte.. okrem napr. maľovania a montovania políc a podobne. Myslím tak, že si neviem predstaviť, že nejaký muž si z voľnej chvíle povie, idem upratať tieto skrinky v kuchyni a umyjem už rovno celú linku (aj keď, asi aj takí sa nájdu). Alebo mu napadne, že ide dať do práčky alebo ide žehliť. Problém je jeho práca, ktorá mu ten voľný čas prináša. A ak vyrastal v dome s hospodárstvom a pomáhal, tak proste len voľný čas vypĺňa tak, ako bol zvyknutý. To že ťa doma nečaká, je len toho výsledok.
Chápem, že zmeniť prácu nie je jednoduché, keď máte hypotéku na krku, ale lepšie to už nebude. Ani vhodnejší čas. Myslím, že tak či tak bude s pribúdajúcim vekom chcieť prácu zmeniť.
Vy keď sa stretnete, tak v 90 % je niekto z vás unavený. To naozaj nie je čas na rozhovor a hlavne nie na výčitky.
Mali by ste si povedať, ako to s vami vidíte ďalej, akú máte predstavu, že váš život bude vyzerať o 5, o 10 rokov, aj keď verím, že takú debatu ste už mali skôr, ako ste sa zobrali. Potom si už len sadnúť, keď budete obaja oddýchnutí a v dobrej nálade a úprimne sa o tom porozprávať. Keď sa dohodnete, nájdete konsenzus, môžete na vašej spoločnej budúcnosti začať pracovať. ☺️
@janinah presne tak ja som to mala asi 15-20 rokov od jari do jesene každé poobedie a každý víkend, áno mali svokrovci veľa zvierat, ktorým bolo treba chystať na celu zimu, mali sme z toho finančný efekt veľký všetko mäso, ovocie ,zeleninu, ale spoločný čas minimálny Ani ma nenapadlo protestovať Bohužiaľ vtedy sa žilo tak
Poviem ti úprimne mňa by asi piclo keby si mi stala furt za ritou s hodinkam a ze dokedy som bola preč a kedy som sa mala vrátiť ...Nedus toho úbohého chlapa čo doma pomáha rodičom buď rada že je to dobrý syn takí budú dobrí aj k tebe
@prosimpekne Aj moj muz mal problem prerezat pupocnu snuru. Svokra drzala vsetky svoje deti pri sebe. Ked muz rozpraval o svojej rodine, rozpraval o rodicoch a bratoch. Tiez sme mali koli tomu debaty. Casom sa to zlepsovalo. Velky obrat nastal ked jeho otec zomrel, mama isla do domova dochodcov a narodilo sa nam dieta. Az vtedy zacal mna a dieta brat ako ze sme jeho rodina a rodicia a bratia su rodina jeho rodicov.
Podla mna je velka chyba chodit k rodicom oddelene. On k svojim a ty k svojim. Ja som od zaciatku zaviedla pravidlo ze ked ideme k rodicom, vzdy spolu ako rodina.

@prosimpekne ja som Vodnár ♒