Kamarát pozval na svadbu len priateľa
Dobrý deň, stretol sa niekto s tým, že na svadbu bol pozvaný len jeden z páru ?
Snúbenec má kamaráta, o ktorom ani netušil, že je zasnúbený a bol pozvaný na svadbu. Kvôli tomu, že svadbu platia jeho budúci svokrovci a majú okresaný rozpočet, pozval len jeho.
Samozrejme, že to chápem a nerobím rozruch, len mi to pripadá divné, keďže sa s oboma budúci novomanželmi poznám osobne a s mojim snúbencom sme spolu už vyše 4 rokov, nie je to tak, že som len "nejaká priateľka".
Nechce tam ísť sám, no snažím sa ho presvedčiť, keďže je to jeho celkom dobrý kamarát, len stratili komunikáciu kvôli tomu, že sa odsťahoval.
Moja otázka ale je - tiež sme v procese plánovania svadby. Platíme si ju sami a z tohto pohľadu mi pripadá rozumné a férové pozvať na svadbu taktiež jeho, no samého. Na druhej strane ale chápem okolnosti a nechcem sa zachovať zle. No nejako mi to vadí, že sa takto zachoval. Čo by ste robili na mojom mieste ? Pozvať ho samého alebo oboch ?
@aj47456 Áno, snúbenec sa pýtal a vraj kvôli rozpočtu sa rozhodli pozvať len jedného z nás a teda jeho, keďže ho poznajú dlhšie. Samozrejme sa ospravedlnili, ja to chápem, ale pripadá mi to divné
@frederikasucha38 Je to cudne, a tvoj chce ist bez teba? Moj by nesiel…
@aj47456 Áno, snúbenec sa pýtal a vraj kvôli rozpočtu sa rozhodli pozvať len jedného z nás a teda jeho, keďže ho poznajú dlhšie. Samozrejme sa ospravedlnili, ja to chápem, ale pripadá mi to divné
@ha_ha
@frederikasucha38 tiež som dostala pozvánku na moje meno a ku stolu sme pozvaní s deťmi, o priateľovi ani slovo ale ide aj on😊
Nesiel by a na nasu by sme nepozvali ani jedneho z nich :D sorry ale tu nejde o pomstu, ale preco by som chcela mat pritomneho niekoho na svadbe, ktoremu ja za to nestojim, aby on mal mna na svojej? A rozpocet je vyhovorka.. my sme setrili na vsetkom moznom, len aby sme mohli pozvat tych, ktori su nam blizki.. take ze by tam bol niekto bez dlhodobeho partnera neexistovalo. To je moj nazor, chapem, ze niekto ma iny, ale nemyslim si, ze nepozvat ich by bol “truc”. Kamaratstva maju byt z isteho hladiska ako partnerstva, nie je “zdrave” ak niekomu viac zalezi na tom druhom ako naopak..
správny partner by kamošovi pomohol v šetrení a na svadbu kde nieje vítaná jeho dlhoročná priateľka by ani nešiel …
Otazka je- chteli jste je mit na vasi svatbe oba jako par nebo nechteli? Pokud ano, tak bych se jejich rozhodnutím nenechala odradit. Nebyla bych vztahovačná, byla bych velkorysá. A pozvala si tam lidi, které jsem na svatbě mit chtěla. Pokud te to ale natolik zranilo, ze to narušilo vaše pratelstvi, tak si je na svatbu nezvi, je to tvoje svatba.
Sama několikrát píšeš, že ti to přijde divné, jak se zachovali, a ptáš se, jestli se na vaší svatbě mas zachovat stejně. Proč? Abys jim ukázala, jak je to nepříjemné? Jako odplatu, ze te nepozvali?
Na nasi svatbe jsme meli „prostorem a ubytovanim“ omezeny pocet hostu, navic jsme chteli mit stejny pocet muzovych a mych pratel, aby zadna skupina nebyla v presile- i proto ze to byla svatbe cesko- nemecka.
Mam paradni tym kolegyn, ktere jsem tam chtela mit. Ale nemohly by jit všechny, likalita nepustila. Proto jsem se nakonec rozhodla pro zadnou z nich. Mezitim se uz dve vdaly, na jejich svatby jsem presto s muzem pozvána byla. S otevřenými kartami jsem jim pred mou svatbou vysvětlila, co me k memu rozhodnuti vedlo a všechny to pochopily. Jsem rada, ze se zadna necitila ukřivděně, a ze to mezi námi nezustalo viset ve vzduchu…
@anjelicek26 lenže je rozdiel pozvať partiu - a niekoho iba soliterne - zvlášť keď sa poznajú aj s autorkou ...
@biba_18 zas to take vynimocne nie je a ani divne.. ked mozu snubenci robit svadbu bez deti, mozu aj pre kamaratov bez partnerov.. sama som tak bola pred 2 tyzdnami, byvalej kolegyni, pritom je stale kolegynou mojmu muzovi 🙂 proste nas pozvala ako partiu bab
@biba_18 zas to take vynimocne nie je a ani divne.. ked mozu snubenci robit svadbu bez deti, mozu aj pre kamaratov bez partnerov.. sama som tak bola pred 2 tyzdnami, byvalej kolegyni, pritom je stale kolegynou mojmu muzovi 🙂 proste nas pozvala ako partiu bab
@nikushka8 ale vás pozvala ako partiu báb... a nie ako kamarátov, alebo terajších kolegov ... aj nám boli mužovi kolegovia na svadbe a nepozývali sme ich manželky alebo frajerky - ale ja som sa s nimi nekamošila, iba som bola frajerka (potom manželka) jedného z kolegov...
Nepozvala by som ho
@frederikasucha38 oni uz budu manzelia, takze to je sakra cudne pozvat len jeho a smutne, ze vobec rozmyslate nad takouto “pomstou”.
Vy ste len frajeri a navyse svadbu plati niekto iny - a za mna kto plati, ten rozhoduje. Takze ber to tak, ze ta nepozvali svokrovci kamarata tvojho frajera a to uz hadam ti aj samej docvakne preco.
No a čo keď budú manželia? Musia prísť spolu? Aj Vás prečo by ste museli ísť obidvaja ak ty nemáš s nimi blízky vzťah?
@frederikasucha38 oni uz budu manzelia, takze to je sakra cudne pozvat len jeho a smutne, ze vobec rozmyslate nad takouto “pomstou”.
Vy ste len frajeri a navyse svadbu plati niekto iny - a za mna kto plati, ten rozhoduje. Takze ber to tak, ze ta nepozvali svokrovci kamarata tvojho frajera a to uz hadam ti aj samej docvakne preco.
@sissy27 a pred chvíľou tu bola diskusia o svadbách - a že je to len papier ... no, zjavne nie je ...
Aj u nás už bol taký prípad že muž išiel sám, lebo ja som nebola pozvaná a ani vzťah som s nimi nemala. Vôbec mi nevadilo.
A on sa ozvať nevie? Prečo bol pozvaný sam keď ma priateľku? Správny chlap by bez svojej partnerky na svadbu nešiel
Mne to divné nepríde..nieste manželia,nemajú na to volať každého plus 1 tak pozvali iba jeho..ak ísť nechce nech sa ospravedlní že nepôjde a vybavené...
@nikushka8 ale vás pozvala ako partiu báb... a nie ako kamarátov, alebo terajších kolegov ... aj nám boli mužovi kolegovia na svadbe a nepozývali sme ich manželky alebo frajerky - ale ja som sa s nimi nekamošila, iba som bola frajerka (potom manželka) jedného z kolegov...
@biba_18 ved toto moze byt rovnaka situacia, autorka to este neozrejmila.. mozno ich tiez pozyvaju ako partiu kamosov zo skoly/detstva
Ak by môj rozpočet dovoľoval, pozvala by som oboch, nech vidia že ja nikoho nechcem dostať do takej zvláštnej situácie.. ak by to môj rozpočet nedovoľoval, tak by som pozvala len rodinu a naozaj blízkych kamarátov - čo tento už asi nie je keď nie sú často v kontakte (v skutočnosti by som svadobnu hostinu vôbec nerobila, nemám rada svadby.. moja ale bola s najbližšími a najlepšími kamarátmi)
No a na mieste tvojho priateľa by som šla len zagratulovať ale pozvanie by som odmietla.. ak majú obmedzeny rozpočet tak by sa ich to nemalo dotknúť.. skôr chápem že sa take nepozvanie zivotneho partnera môže niekoho dotknúť..
@frederikasucha38 keď nemám na svadbu, tak ju nerobím a beriem sa o 2 svedkoch na úrade a nevymyslam, ze ty nie, lebo si IBA priateľka. Toto čo má byť? Svadba je spoločenská udalosť, na ktorú sa chodí v pároch. Chvalabohu, že som nemala takýchto obmedzených známych a vždy sme všade šli ako par. Detto keď sme pozývali my, vždy platila pozvánka pre 2 osoby. Sami šli iba tí, ktorí boli naozaj single. Ak by priateľ chcel ísť, ok, nech si ide, ale dopredu by som mu povedala, že na našu svadbu tiež pride iba priateľ sám. Keď som mu nestala za to, aby ma ako oficiálnu priateľku pozval na svadbu, nech nečaká, ze ja budem pozývať jeho ženu. Tiez predsa musíme šetriť 😊
@frederikasucha38 ahoj,bola som na par svadbach sama bez muza (vtedy sme neboli este zobrati) a brala som to normalne, aj som sa super zabavila.keby tera pozval nejaky kamarat mojho muza na svadbu bezo mna, vobec by sa ma to nedotklo a mala by som cas pre seba
A ci ich potom pozvete oboch alebo iba jeho,je vasa vec a rozhodla by som sa podla rozpoctu a kapacity,nie podla metra spravodlivosti na koni
@biba_18 ved toto moze byt rovnaka situacia, autorka to este neozrejmila.. mozno ich tiez pozyvaju ako partiu kamosov zo skoly/detstva
@nikushka8 Nie, nepozýva kamarátov ako partiu. Selektuje ľudí, niektorí idú s partnerkami, niektorí bez aj keď ich majú, niektorých dlhoročných priateľov ani nezavolal. Pravdepodobne to má v réžii budúca svokra, preto sa nehádam a nestrkám sa niekam, kde ma proste nechcú. Či už on alebo tá jeho svokra. Len hľadám cestu, aby to všetko bolo férové. Nechcem byť za každú cenu ten "rozumnejší" človek a mať ja neskôr na svadbe niekoho, komu som nestála o to, aby tam mal on mňa a trochu "zabojoval" o svojim známych. Preto tá dilema.
@frederikasucha38 ahoj,bola som na par svadbach sama bez muza (vtedy sme neboli este zobrati) a brala som to normalne, aj som sa super zabavila.keby tera pozval nejaky kamarat mojho muza na svadbu bezo mna, vobec by sa ma to nedotklo a mala by som cas pre seba
A ci ich potom pozvete oboch alebo iba jeho,je vasa vec a rozhodla by som sa podla rozpoctu a kapacity,nie podla metra spravodlivosti na koni
@janetinka27 to je také super, budú sa stýkať a pamätáš na našej svadbe jaká žurka… hanba by ma fackovala…
@nikushka8 Nie, nepozýva kamarátov ako partiu. Selektuje ľudí, niektorí idú s partnerkami, niektorí bez aj keď ich majú, niektorých dlhoročných priateľov ani nezavolal. Pravdepodobne to má v réžii budúca svokra, preto sa nehádam a nestrkám sa niekam, kde ma proste nechcú. Či už on alebo tá jeho svokra. Len hľadám cestu, aby to všetko bolo férové. Nechcem byť za každú cenu ten "rozumnejší" človek a mať ja neskôr na svadbe niekoho, komu som nestála o to, aby tam mal on mňa a trochu "zabojoval" o svojim známych. Preto tá dilema.
@frederikasucha38 moc nad tym dumas, nejde tam o to,ze ma o teba zabojovat, uvidis sama,ked sa budes vydavat, ta svadba je o nich dvoch a nie o vas.pust to z hlavy,pust tam frajera a nech sa zabavi a ty si urob cas pre seba a nehladaj pozadie ktore tam nie je
@janetinka27 to je také super, budú sa stýkať a pamätáš na našej svadbe jaká žurka… hanba by ma fackovala…
@biba_18 nechapem,precp by sa mali bavit o zirka na svadbe, ine temy nie su? Nikdy som sa nebavila o "zurke na nasej svadbe" pred ludmi, ktori na tej zurke neboli.pisem vyssie, ze som bola sama na svadbach a nikdy som s tym problem nemala a muz rovnako, nechapem, mam svoj zivot, nepotrebujem k stastiu dumat,kto ma kde mal pozvat, zivot je kratky na taketo sprostosti
@frederikasucha38 ja by som to urobila tak,ze môj by nešiel bezo mňa,ked nechce.. tým pádom ani my by sme ich nevolali.. veď si môžme ist gratulovať k sobášu a spolu..netreba z toho robiť vedu
@frederikasucha38 unas v okoli sa robi tak, mas partnera muza, decko atd idete normalne vsetci, nemas ides..ides sam za seba…ako nerobim svadbu ked na to nemam a selektujem, to nepochopim..ale je to dnes moderne, ze toho pozvem a toho nie atd..sak platim…za mna hanba na usta..uz sa nerobia svadby, ze pre rodinu juj sme spolu…
Nevidim v tom problem, ak pozvali len jeho. Aj nam sa stala raz taka situacia. Ak priatel chce ist, nech ide. Nevidim na tom nic divne. A na druhej strane, ak by sme mali svadbu my, pozvala by som ich oboch. Nie som male decko, ze teraz ty si ma nepozval, nepozvem ani ja teba. Nie sme v skolke.
@frederikasucha38 mne sa v zivote osvedcilo heslo: aky pozic, taky vrat. zial, kedysi som sa chovala tiez laskavo a mierumilovne, a vzdy, vzdy som na to napokon doplatila ja zle. nie som zly clovek, ak mozem, pomozem. ale v takejto situacii by som si so snubencom sadla, povedala mu, ze sice chapem ich situaciu, ale mne sa toto vobec nepaci, ved nie sme spolu tyzden, ale 4 roky a mame vazny vztah. a rovno mu povedala, ze to vidim tak, ze bud mu podme obaja zablahozelat na urad a potom domov alebo nech ide snubenec teda, ale na nasu svadbu pozveme len jeho bez manzelky.
mne osobne sa toto naozaj vobec nepaci.
@biba_18 nechapem,precp by sa mali bavit o zirka na svadbe, ine temy nie su? Nikdy som sa nebavila o "zurke na nasej svadbe" pred ludmi, ktori na tej zurke neboli.pisem vyssie, ze som bola sama na svadbach a nikdy som s tym problem nemala a muz rovnako, nechapem, mam svoj zivot, nepotrebujem k stastiu dumat,kto ma kde mal pozvat, zivot je kratky na taketo sprostosti
@janetinka27 bingo. 3 z 4 niekde boli spolu a ten 4 nie lebo medveď…
Ja som take pozvanie na svadbu odmietla. Nakoniec sme isli obaja. Za mna je to hlupe. Kto na to nema, nech vola len rodinu a nie takto polovicato. U nas aby som upresnila sa vydavala sesternica co mala na kazdej svadbe v rodine ineho frajera…cize nic seriozne. Pre mna to bolo cez ciaru od nej ze ona si tahala vsade znamosti ale ked ma platit ona tak uz len bez partnerov. Bez penez do hospody nelez 🤣
Mne by to vadilo, keby partnera na svadbu pozvali, a mňa nie. Svadba je spoločenská udalosť, ani raz som nezažila, že na svadbu šiel len 1, ak mal partnera. A hlavne, ak niekoho pozývajú v páre a niekoho len jedného. Pre mňa nanajvýš divné. A určite by som ocenila, keby nešiel ani partner. A potom by som ich pravdepodobne nepozývala tiež.

Sestra mala takto partiu zo strednej a z vysky asi 20 ludi bez partnerov pozvanych... nebrali jej to za zle, tancovali a bavili sa proste spolu.. myslim teda😅 Zvysok boli vsetko pary a kopa deti...
@anjelicek26 lenže je rozdiel pozvať partiu - a niekoho iba soliterne - zvlášť keď sa poznajú aj s autorkou ...