Kamarát pozval na svadbu len priateľa
Dobrý deň, stretol sa niekto s tým, že na svadbu bol pozvaný len jeden z páru ?
Snúbenec má kamaráta, o ktorom ani netušil, že je zasnúbený a bol pozvaný na svadbu. Kvôli tomu, že svadbu platia jeho budúci svokrovci a majú okresaný rozpočet, pozval len jeho.
Samozrejme, že to chápem a nerobím rozruch, len mi to pripadá divné, keďže sa s oboma budúci novomanželmi poznám osobne a s mojim snúbencom sme spolu už vyše 4 rokov, nie je to tak, že som len "nejaká priateľka".
Nechce tam ísť sám, no snažím sa ho presvedčiť, keďže je to jeho celkom dobrý kamarát, len stratili komunikáciu kvôli tomu, že sa odsťahoval.
Moja otázka ale je - tiež sme v procese plánovania svadby. Platíme si ju sami a z tohto pohľadu mi pripadá rozumné a férové pozvať na svadbu taktiež jeho, no samého. Na druhej strane ale chápem okolnosti a nechcem sa zachovať zle. No nejako mi to vadí, že sa takto zachoval. Čo by ste robili na mojom mieste ? Pozvať ho samého alebo oboch ?
@frederikasucha38 Ja by som pozvala iba jeho. Ako on vas,tak aj vy spravte. Ty nie si len priatelka,si snubenica a ked nemaju peniaze na to,aby pozvali par,tak nech nepozyvaju ani jedneho.
V uvode pises, za ani nevedel, ze je zasnubeny. Tak sa velmi nepoznate, Ty ho mozno vobec nepoznas. Preto ho vola sameho. Nechod ani na obrad. A na vasu svadbu? Nemusite ich volat vobec, nie su vasi priatelia, nestretavate sa, tak naco
Ja by som asi partnera nechala vybrat, ci chce ist sam a ak by ich chcel velmi na svadbe, tak by som ich pozvala aj na svadbu. Ale ak by ich nespomenul, tak by som s nimi vobec neratala.Znie to, ze tvoj partner s nimi tiez celkom stratil kontakt, kedze nevedel ani o zasnubach a ja by som teda na svadbe mala radsej fakt blizkych ludi a naozajstnych kamaratov, co pri tomto tazko povedat ci su alebo nie.
@nikushka8 Nie, nepozýva kamarátov ako partiu. Selektuje ľudí, niektorí idú s partnerkami, niektorí bez aj keď ich majú, niektorých dlhoročných priateľov ani nezavolal. Pravdepodobne to má v réžii budúca svokra, preto sa nehádam a nestrkám sa niekam, kde ma proste nechcú. Či už on alebo tá jeho svokra. Len hľadám cestu, aby to všetko bolo férové. Nechcem byť za každú cenu ten "rozumnejší" človek a mať ja neskôr na svadbe niekoho, komu som nestála o to, aby tam mal on mňa a trochu "zabojoval" o svojim známych. Preto tá dilema.
@frederikasucha38 uplne tomu rozumiem, aj tomu rozcarovaniu,najma ked si snubenica. Planovali ste ich/ho pozvat aj predtym ako prislo toto pozvanie? Lebo ak ho snúbenec predtým neplanoval pozvat,ani by som to neriešila. Pises,ze snubenec tam nechce ist, tak ho nenut, on to ma zjavne vyriesene
@janetinka27 bingo. 3 z 4 niekde boli spolu a ten 4 nie lebo medveď…
@biba_18 no a co, ze neboli na tej "zurke" vsetci? To stoji priatelstvo na 1 svadobnom dni? A ine temy nemaju, len svadobna zurka? Autorka sama pise, ze sa poznaju, no ani jej frajer nevedel, ze kamarat je zasnubeny. Snad sa nebudu chlapi medzi sebou zduvat kvoli tomu.
Možno neprídu vôbec. ;D
@biba_18 no a co, ze neboli na tej "zurke" vsetci? To stoji priatelstvo na 1 svadobnom dni? A ine temy nemaju, len svadobna zurka? Autorka sama pise, ze sa poznaju, no ani jej frajer nevedel, ze kamarat je zasnubeny. Snad sa nebudu chlapi medzi sebou zduvat kvoli tomu.
@janetinka27 mne je jedno aké máš ty vzťahy s kamarátmi, ja sa proste nestýkam s ľuďmi ktorým za to nestojím 🤷♀️
pozri druha téma o tom.Ja ti napíšem toľko moja švagrina teraz v auguste bude mať svadbu ja som z mužom 21 rokov.A pozvala len jeho mna nie a nerobím žiadnu drámu.Stretla ma dala mi pozvanku s odkazom že ale len jeho pozyvame teba nie.Daj mu to všetko to ma tam napísane.
@frederikasucha38 nepozvala by som nikoho koho som 4 roky nevidela a je mi jedno, ze to kamos alebo rodina. Ja som si zadala jasne pravidlo, iba ludia s ktorymi som v kontakte pravidelne. A kludne som pozvala iba niektorych ludi z rodiny. Vybavene. Cize na tvojom mieste by som kamosa a jeho manzelku ani neriesila. A na svadbu im ani nesla. Ale teda OK, asi tvoj priatel na svadbu kamosa pojde a bude chciet kamosa pozvat a teda v tom pripade sa pozýva aj manzelka. To je ine ak by bola priatelka. Ale za mna je blbost volat niekoho s kym nie som v kontakte. Akoze naco? Zbierajú peniaze na svadbu?
pozri druha téma o tom.Ja ti napíšem toľko moja švagrina teraz v auguste bude mať svadbu ja som z mužom 21 rokov.A pozvala len jeho mna nie a nerobím žiadnu drámu.Stretla ma dala mi pozvanku s odkazom že ale len jeho pozyvame teba nie.Daj mu to všetko to ma tam napísane.
@alickapusinka ale asi nemáte dobré vzťahy s ňou. či?
@janetinka27 mne je jedno aké máš ty vzťahy s kamarátmi, ja sa proste nestýkam s ľuďmi ktorým za to nestojím 🤷♀️
@biba_18 vztahy mam dobre a asi prave preto, ze sa nerobim dolezita a nevynucujem si pozyvanie a neoduvam sa pre blbosti ako je jeden den v celom zivote.vztahy na tom nestoja, najma nie na svadbe,kde snad kazdy rozumie, ze financie aj kapacita saly ma svoje hranice.
@biba_18 vztahy mam dobre a asi prave preto, ze sa nerobim dolezita a nevynucujem si pozyvanie a neoduvam sa pre blbosti ako je jeden den v celom zivote.vztahy na tom nestoja, najma nie na svadbe,kde snad kazdy rozumie, ze financie aj kapacita saly ma svoje hranice.
@janetinka27 ja si myslím že vzťahy treba budovať. oni len tak z neba nespadnú. a toto nie je prejav budovania vzťahu. pre mňa je to prejav toho ako sa presne robiť nemá…
@janetinka27 ja si myslím že vzťahy treba budovať. oni len tak z neba nespadnú. a toto nie je prejav budovania vzťahu. pre mňa je to prejav toho ako sa presne robiť nemá…
@biba_18 ale ved o tom pisem, ze vztahy nestoja na jednom dni. Ked ta dobry kamarat nepozve na svadbu, tak s nim seknes lebo mu nestojis za pozvanie? A ked ta pozve, tak s nim neseknes? Tak potom ten vztah nema pevny zaklad, lebo ho znicilo jedno nepozvanie na svadbu.mali by ta prekuknut a radsej nepozyvat, lebo ti asi za vela nestoja, no.
@biba_18 ale ved o tom pisem, ze vztahy nestoja na jednom dni. Ked ta dobry kamarat nepozve na svadbu, tak s nim seknes lebo mu nestojis za pozvanie? A ked ta pozve, tak s nim neseknes? Tak potom ten vztah nema pevny zaklad, lebo ho znicilo jedno nepozvanie na svadbu.mali by ta prekuknut a radsej nepozyvat, lebo ti asi za vela nestoja, no.
@janetinka27 vážne reálne nazveš priateľom niekoho kto pozve každého okrem teba napríklad na oslavu narodenín? veď iste, super vec 🤷♀️
@janetinka27 vážne reálne nazveš priateľom niekoho kto pozve každého okrem teba napríklad na oslavu narodenín? veď iste, super vec 🤷♀️
@biba_18 🤣
Na svadbu si pozvem, som si pozvala ľudí, ktorých son tam chcela mať a žiaľ tiež sála nepustila, takže niekoho som pozvať ani len nemohla...ak by som mala volať všetkých, ktorým som voľakedy bola na svadbe aj ja, takú sálu ešte nepostavili....postáv sa k tomu ako.rozumny človek a nie, že keď vy mňa nie, tak ani a vás...správanie dieťaťa.
@janetinka27 pri dobrych vzahoch v rodine si pozvanie vynucovat nemusis. pri dobrych vztahoch pozvanie dostanes a ak nejdes a ospravedlnis sa, pri dobrych vztahoch sa nic nedeje, kazdy to pochopi a zivot ide dalej. to, co tu uvadzas a cim sa predzvadzas, na dobre vztahy vobec nevyzera.
@anonym_216441 toto je ina tema, tu pozval kamarat kamarata,ktory navyse ani necedel, ze je zasnubeny.v rodine je to snad ine...
@biba_18 tak ty si dobra kamaratka... niekto ta nepozve na svadbu, tak uz nie ste priatelia. Tak pisem opakovane, ze asi za vela take priatelstvo nestoji.
Celkovo nerozumiem tomuto oddeľovaniu partnerov. Ak rozpočet nepustí, nepozvem radsej ani jedného a vysvetlim to takto. Zvlášť, ak sa dobre poznáme, mne to príde divné. Tak niektoré páry tam môžu byť, niektoré zas nie.?..🙄.
A samozrejme ze potom vznikajú aj doma trenice, ze co teraz s tým. Môj muž by odmietol ísť bezomna, toto nieje pozvanie na ryby alebo pánsku jazdu niekde na chate.
A nejde o to, ze sa budem chcieť pchať niekde, vôbec nie. Ale ak viem, ze ma niekto partnera, tak mi je blbé povedať, ze prídi bez neho.
@anonym_216441 toto je ina tema, tu pozval kamarat kamarata,ktory navyse ani necedel, ze je zasnubeny.v rodine je to snad ine...
@biba_18 tak ty si dobra kamaratka... niekto ta nepozve na svadbu, tak uz nie ste priatelia. Tak pisem opakovane, ze asi za vela take priatelstvo nestoji.
@janetinka27 ja to píšem opakovane od začiatku - presne tak, to NIE JE priateľstvo, ak tráviš čas s každým možným namiesto s priateľmi 😉
@janetinka27 ja to píšem opakovane od začiatku - presne tak, to NIE JE priateľstvo, ak tráviš čas s každým možným namiesto s priateľmi 😉
@biba_18 tak musis mat zrejme velmi aktivny spolocensky zivot, ked chodis na svadby a narodeniny vsetkym kamaratom.
Asi sa nezhodneme v nazore, nema vyznam aby sme sa tu dotahovali
@biba_18 tak musis mat zrejme velmi aktivny spolocensky zivot, ked chodis na svadby a narodeniny vsetkym kamaratom.
Asi sa nezhodneme v nazore, nema vyznam aby sme sa tu dotahovali
@janetinka27 ale tu nejde o to že nejde autorka - ale že ja nejde aj keď jej snúbenec ide ... a áno, priatelím sa s tými, s kým oslavujeme narodeniny spoločne, presne tak - sme priatelia a zdieľame takéto momenty... všetko ostatní sú iba kamaráti, známi, nikto koho by som nevolala ani na svadbu, ani na narodeniny ...
@janetinka27 ale tu nejde o to že nejde autorka - ale že ja nejde aj keď jej snúbenec ide ... a áno, priatelím sa s tými, s kým oslavujeme narodeniny spoločne, presne tak - sme priatelia a zdieľame takéto momenty... všetko ostatní sú iba kamaráti, známi, nikto koho by som nevolala ani na svadbu, ani na narodeniny ...
@biba_18 ale potom vec vyriesena.... zenich si na svadbu pozval len priatelov a kamaratku tam mat nebude. A o tom celom tu hovorim, ze by som frajera nechala ist, nezduvala by som sa a urobila by som si cas pre seba
A ty teda nakoniec tak isto nechodis na svadby kamaratom ale len priatelom, tak sme doma a snad by si tefa kamarata neodstrihla len preto, ze ta nepozval na svadbu.
@biba_18 ale potom vec vyriesena.... zenich si na svadbu pozval len priatelov a kamaratku tam mat nebude. A o tom celom tu hovorim, ze by som frajera nechala ist, nezduvala by som sa a urobila by som si cas pre seba
A ty teda nakoniec tak isto nechodis na svadby kamaratom ale len priatelom, tak sme doma a snad by si tefa kamarata neodstrihla len preto, ze ta nepozval na svadbu.
@janetinka27 mňa by len zaujímalo ako to vaše priateľstvo vyzerá ... keď ani neoslavujete spolu ... o čom to vaše priateľstvo je ...
@janetinka27 mňa by len zaujímalo ako to vaše priateľstvo vyzerá ... keď ani neoslavujete spolu ... o čom to vaše priateľstvo je ...
@biba_18 preco by sme neoslavovali spolu? Nepisala som nikde, ze neoslavujeme spolu.ved tak ako ty pises, s priatelmi mam hlbsi vztah a s kamaratmi sa porozpravam ked sa stretnem, ale nevolam ich na zivotne udalosti a vsetci sme s tym ok a nerozchadzame sa pre to
A ked su svadby a priatelia mali obmedzeny rozpocet, tak som tam nebola.a som s tym v pohode a nic to nezmenilo na nasom vztahu,lebo nejde o 1 den v zivote.svadbu som im priala a necitim nic negarivne.a dokonca bratrancovi aj inym priatelom som bola na svadbe sama,ked som bola slobodna a bola som vo vztahu s buducim manzelom.bratranec mal na svadbe 130 ludi a ano,uz si nemohol dovolit pozvat aj frajerov,lebo v hoteli nebolo tolko izieb,spali sme tam vsetci.
Ja som na svadbu tiez nepozvala vsetkych svojich blizkych priatelov,pretoze som pozyvala najma rodinu, ktorej mam vela a s ktorou mame dobre vztahy.ani jeden priatel sa neurazil a kazdy to pochopil.
Nepoznas ma a aj tak hodnotis ako asi vyzeraju moje priatelstva,ked neoslavujeme, pritom ani nevies ako zijem
Moje 3 najblizsie najlepsie dlhorocne kamaratky ziju daleko a sme v kontakte len na dialku a vzdy sa mozeme spolahnut na podporu.ved priatelov si zbierame cely zivot aj v skole, v praci,vo svete, nie iba v rodnej dedine,ze zijeme na jednej ulici, a mozeme si byt oporou kedykolvek, nie iba pri torte.
@biba_18 s 3 blizkymi kamaratkami som travila mnozstvo casu na psychiatrii, kde sa postupne po SS/VS ocitli, lebo ochoreli na schizofreniu a neoslavovali sme narodeniny ani ich ani moje, no asi chapes preco. Priatelstvo nie je len o oslavach a svadbach, ale o podpore a zdielani dobreho a zleho v zivote.jedna ma potom na svoju svadbu nepozvala a chapala som to, pretoze som nemala dovod spochybnovat jej rozhodnutie a navstevovala som ju na psychiatrii aj nadalej a bola som jej oporou aj ked prisli dalsie tazke casy v jej rodine.moj manzel im dokonca aj financne pomahal.
@biba_18 preco by sme neoslavovali spolu? Nepisala som nikde, ze neoslavujeme spolu.ved tak ako ty pises, s priatelmi mam hlbsi vztah a s kamaratmi sa porozpravam ked sa stretnem, ale nevolam ich na zivotne udalosti a vsetci sme s tym ok a nerozchadzame sa pre to
A ked su svadby a priatelia mali obmedzeny rozpocet, tak som tam nebola.a som s tym v pohode a nic to nezmenilo na nasom vztahu,lebo nejde o 1 den v zivote.svadbu som im priala a necitim nic negarivne.a dokonca bratrancovi aj inym priatelom som bola na svadbe sama,ked som bola slobodna a bola som vo vztahu s buducim manzelom.bratranec mal na svadbe 130 ludi a ano,uz si nemohol dovolit pozvat aj frajerov,lebo v hoteli nebolo tolko izieb,spali sme tam vsetci.
Ja som na svadbu tiez nepozvala vsetkych svojich blizkych priatelov,pretoze som pozyvala najma rodinu, ktorej mam vela a s ktorou mame dobre vztahy.ani jeden priatel sa neurazil a kazdy to pochopil.
Nepoznas ma a aj tak hodnotis ako asi vyzeraju moje priatelstva,ked neoslavujeme, pritom ani nevies ako zijem
Moje 3 najblizsie najlepsie dlhorocne kamaratky ziju daleko a sme v kontakte len na dialku a vzdy sa mozeme spolahnut na podporu.ved priatelov si zbierame cely zivot aj v skole, v praci,vo svete, nie iba v rodnej dedine,ze zijeme na jednej ulici, a mozeme si byt oporou kedykolvek, nie iba pri torte.
@janetinka27 ale zas dokolečka - ak by volali frajera a teba nie, to je predsa niečo iné. keď nezavolajú oboch, to je v pohode...
@janetinka27 ale zas dokolečka - ak by volali frajera a teba nie, to je predsa niečo iné. keď nezavolajú oboch, to je v pohode...
@biba_18 dokolecka ano, pisem,ze som tak bola viackrat a je to pre mna ok. Ak ma niekto vela kamaratov a pozyva vsetkych bo "niektory sa moze urazit", tak si mozno nemoze dovolit pozvat dalsich 20 frajeriek. Mozno nemastolko kamaratov,aby si vedela pochopit taku siatuaciu.Ludia si zbytocnym zduvanim len kazia vztahy.ty to samozrejme mozes urobit na svojej svadbe inak.je to ich svadba, respektovala by som to a bud by som isla alebo odmietla a nepotrebovala by som pre to zenicha ohovarat
@biba_18 dokolecka ano, pisem,ze som tak bola viackrat a je to pre mna ok. Ak ma niekto vela kamaratov a pozyva vsetkych bo "niektory sa moze urazit", tak si mozno nemoze dovolit pozvat dalsich 20 frajeriek. Mozno nemastolko kamaratov,aby si vedela pochopit taku siatuaciu.Ludia si zbytocnym zduvanim len kazia vztahy.ty to samozrejme mozes urobit na svojej svadbe inak.je to ich svadba, respektovala by som to a bud by som isla alebo odmietla a nepotrebovala by som pre to zenicha ohovarat
@janetinka27 rozlišujem medzi kamarát a priateľ. priateľov fakt veľa netreba...

@sissy27 a pred chvíľou tu bola diskusia o svadbách - a že je to len papier ... no, zjavne nie je ...
@biba_18 a co ja s tym? 🤔