icon

Keď má 41-ročná žena dieťa so 60-ročným mužom

katurs
27. jún 2025

Uz nevyhnutné mať dieťa.
Žena 41 prvorodicka a muž 60, prosím o vase názory, skúsenosti, ďakujem

Strana
z2
biglovemom
28. jún 2025

Autorka rob ako citis
Tazko je sa rozhodnut medzi hlavou a srdcom😄 moj ex mal 51 ked sa dcera narodila.
Zivot nejde podla nasich predstav , tiez som si svoj zivot inak predstavovala ,ale osud to zariadil Inak.
Prajem vsetko dobre😊

sevrin
28. jún 2025

Slovensko vymiera, treba robiť čo sa dá 😅

berta100
28. jún 2025

Je to sebecke a lutujem to dieta.

bielasovicka
28. jún 2025
@dennissa16

@katurs za mňa nezodpovedne!

@dennissa16 presne. Toto je to správne slovo - nezodpovedné.

andreeeaa
28. jún 2025

Ahoj. Je to samozrejme každého vec, chcem vám dať iba pohľad zo strany toho dieťaťa, ktoré raz dospeje..
JA som dieťa starých rodičov. Detstvo som mala skvelé, narodila som sa ako vymodlená a do zázemia, všetko zabezpečené, žiadne dlhy, vyrovnaní a dospelí rodičia. Na maturiťáku boli moji rodičia najstarší, teraz už bežná vec.
Ale.. nemám súrodencov, bolo už neskoro. Generačná priepasť medzi nami,chceš nechceš, takže pre mňa od malička dosť osamelosti. Keď som dospela a osamostatnila sa, a chcela som im všetko, čo pre mňa robili vrátiť, cestovať s nimi, ukázať im svet, oni už na to fyzicky nemali. Mám ich ešte oboch, díky bohu, majú 83 a mama často plače, že ešte stále ich potrebujem a, že mi už k ničomu nie sú. Deti nemám, nešlo to, holt nie každý môže mať všetko. Zvyšok rodiny máme ďaleko, sme len taká mikro bunka a je mi jasné, že v dohľadnej dobe zostanem úplne sama. Podľa mňa je sebecké mať aj jedno dieťa, do budúcna ho odsúdite k samote, mať súrodenca s ktorým si rozumiete musi byť úžasné. Samozrejme naši ma naučili sebestačnosti, snažím sa postarať sama o všetko, poradiť si, zaimprovizovať, žijem za seba, ale už len ten pocit, že sa máte kam vrátiť keby sa niečo stalo, že u rodičov máte stále to doma a pocit bezpečia, miesto kde môžete byť ešte trochu dieťaťom, kde vás mama pohladí po vlasoch a čaká na vás s jedlom..neviem si predstaviť ako budem bez nich.
Môžete oponovať, že človek môže zomrieť aj mladý, že nikdy neviete čo osud prinesie, áno, ale to je niečo iné ako vedomé rozhodnutie rodiť deti na staré kolená.

janulka1802
28. jún 2025
@andreeeaa

Ahoj. Je to samozrejme každého vec, chcem vám dať iba pohľad zo strany toho dieťaťa, ktoré raz dospeje..
JA som dieťa starých rodičov. Detstvo som mala skvelé, narodila som sa ako vymodlená a do zázemia, všetko zabezpečené, žiadne dlhy, vyrovnaní a dospelí rodičia. Na maturiťáku boli moji rodičia najstarší, teraz už bežná vec.
Ale.. nemám súrodencov, bolo už neskoro. Generačná priepasť medzi nami,chceš nechceš, takže pre mňa od malička dosť osamelosti. Keď som dospela a osamostatnila sa, a chcela som im všetko, čo pre mňa robili vrátiť, cestovať s nimi, ukázať im svet, oni už na to fyzicky nemali. Mám ich ešte oboch, díky bohu, majú 83 a mama často plače, že ešte stále ich potrebujem a, že mi už k ničomu nie sú. Deti nemám, nešlo to, holt nie každý môže mať všetko. Zvyšok rodiny máme ďaleko, sme len taká mikro bunka a je mi jasné, že v dohľadnej dobe zostanem úplne sama. Podľa mňa je sebecké mať aj jedno dieťa, do budúcna ho odsúdite k samote, mať súrodenca s ktorým si rozumiete musi byť úžasné. Samozrejme naši ma naučili sebestačnosti, snažím sa postarať sama o všetko, poradiť si, zaimprovizovať, žijem za seba, ale už len ten pocit, že sa máte kam vrátiť keby sa niečo stalo, že u rodičov máte stále to doma a pocit bezpečia, miesto kde môžete byť ešte trochu dieťaťom, kde vás mama pohladí po vlasoch a čaká na vás s jedlom..neviem si predstaviť ako budem bez nich.
Môžete oponovať, že človek môže zomrieť aj mladý, že nikdy neviete čo osud prinesie, áno, ale to je niečo iné ako vedomé rozhodnutie rodiť deti na staré kolená.

@andreeeaa ja len, že mať súrodencov neznamená automaticky úžasné vzájomné vzťahy. Vôbec to nie je pravidlo, že si súrodenci rozumejú. V dnešnej dobe je to skôr vzácnosť.

adkamal
29. jún 2025

Poznám veľa mladých mamičiek, ktoré sa o svoje nevedeli postarať, žili v zlých ekonomických podmienkach. Nie sme tu preto, lebo chceme niekoho súdiť, ale podporiť v jeho rozhodnutiach. Som mamou troch detí a život bez nich si neviem predstaviť. Skoro každá žena túži mať dieťatko, takže si myslím, že chod do toho. Dnes sa dožívajú ľudia vyššieho veku a mať dieťa v 40 už nie je nič neobvyklé. Nakoniec aj tak budeš mať Ty posledné slovo v rozhodovaní. Mňa len zaráža krutosť niektorých žien na tomto fóre…dá sa aj jemnejšie oponovať a vyjadrovať svoj názor.

janinah
29. jún 2025
@andreeeaa

@andreeeaa prepač,ale je to tvoja " vina" ,ze nikoho blizkeho okrem rodicov nemaš.To nemas ani nijaku sesternicu ci kamošku? Alebo manzela a najsť domov aj v jeho rodine sa predsa dá,len sa o to treba pokusiť. Raz ti bude velmi ťazko,ked sa rodicia pominu.

laurika999
29. jún 2025

@katurs Maximálne nezodpovedné a sebecké. Už len to, že si si začala s o 20 rokov starším chlapom je šialené.

didiba1986
29. jún 2025

@katurs za mňa nie, nezodpovedne

katurs
autor
29. jún 2025
@adkamal

Poznám veľa mladých mamičiek, ktoré sa o svoje nevedeli postarať, žili v zlých ekonomických podmienkach. Nie sme tu preto, lebo chceme niekoho súdiť, ale podporiť v jeho rozhodnutiach. Som mamou troch detí a život bez nich si neviem predstaviť. Skoro každá žena túži mať dieťatko, takže si myslím, že chod do toho. Dnes sa dožívajú ľudia vyššieho veku a mať dieťa v 40 už nie je nič neobvyklé. Nakoniec aj tak budeš mať Ty posledné slovo v rozhodovaní. Mňa len zaráža krutosť niektorých žien na tomto fóre…dá sa aj jemnejšie oponovať a vyjadrovať svoj názor.

@adkamal ďakujem za Vašu podporu, vždy som túžila aj po 4 deťoch, dnes by som bola vďačná aj za 1 zdravé, samozrejme ideál aspoň 2, nech nie sú samé deti.

katurs
autor
29. jún 2025
@enmery

"Už nevyhnutné mat dieťa"....zaujímavá veta😃

@enmery áno pre opak sa zdravot problémy

katurs
autor
29. jún 2025
@janinah

Ak to dieťa viete zabezpeciť do jeho dospelosti aj keby sa vam dvom najmá otcovi nieco stalo,tak nevidim problem.Človek ma byť šťastný aj ked nie su celkom idealne podmienky.Reci,ze bude mať starych rodicov si nevsimaj.Mame 19r.syna a my 62 a 70r.Obaja pracujeme,žijeme v pohode. ,mame vnučatá.Rob tak,aby si na smrtelnej posteli nič neľutovala.

@janinah ❤️

clementisa
29. jún 2025

Každého osobná vec

luccija
29. jún 2025

@katurs rob ako cítiš.Ja poznám pána, ktorý mal dieťa v 64 r chalan má 20 a otec žije, mama 42 a veľa starostlivosti o syna bolo na otcovi.Varenie, krúžky, učenie mama podniká a často chodila do zahraničia.Samozrejne, že na trampolíne s ním neskakal, ale majú a mali pekný vzťah.Vzdy bolo u nich veľa kamarátov a otec obskakoval všetkých.
Áno, je to starý pán, ale veľmi vitálny šoféruje, robí v záhrade dodnes vari prevažne on.

lion777
29. jún 2025

No podľa toho, koľko máš zdravotných problémov, ktoré si opísala na profile, od gyn po kĺby. By som už do toho nešla.

estellas
29. jún 2025
@andreeeaa

@andreeeaa Nie každý má výborný vzťah so súrodencami. Poznám ľudí ktorí ani nie sú v kontakte so súrodencami.

irusa
30. jún 2025

Och..... veď to je vek na vnúčatá a nie na detí... koľko si to dieťa užije otca ????

andreeeaa
30. jún 2025
@janinah

@andreeeaa prepač,ale je to tvoja " vina" ,ze nikoho blizkeho okrem rodicov nemaš.To nemas ani nijaku sesternicu ci kamošku? Alebo manzela a najsť domov aj v jeho rodine sa predsa dá,len sa o to treba pokusiť. Raz ti bude velmi ťazko,ked sa rodicia pominu.

@janinah Ja nikde nepíšem, že nikoho nemám a že nemám svoj život, píšem hlavne o vzťahu k rodičom z pohľadu jedináčika a rodičovstva v pokročilom veku, a že je nám všetkým ľúto, že sa to podarilo tak neskoro. Pre mňa sú rodičia dôležití, každý to tak samozrejme mať nemusí.

andreeeaa
30. jún 2025
@janulka1802

@andreeeaa ja len, že mať súrodencov neznamená automaticky úžasné vzájomné vzťahy. Vôbec to nie je pravidlo, že si súrodenci rozumejú. V dnešnej dobe je to skôr vzácnosť.

@janulka1802 určite aj na tom je kus pravdy, ale aj vzťahy sa menia, niekedy si ľudia k sebe cestu nájdu časom. Alebo nikdy.

cukroska
30. jún 2025
@billy_jean

Ak sa nemýlim, tak Erika Judínyová mala pred 50tkou a Skrúcaný 60. Bolo to jej prvé dieťa. Sklenaříková 49, jej partner podstatne starší.

@billy_jean Chce to odvahu, ale zase zabezpečený sú, zachovalý tiež..a chceli, túžili po tom a túžba je veľa krát silnejšia...a ešte šance vždy sú dožiť sa pekného veku.

pulcinella
3. júl 2025

Vsetko su to dohady- ci dieta bude poškodené, otec sa nedozije stuzkovej, atd. Moja svokra porodila dieta 41 rocna, ma krasnu zdravu dceru, myslim najinteligentnejsiu zo všetkých deti. V dnesnej dobe sa predlzuje vek dozitia, takze otec sa kludne moze dozit v dobrom zdravi 85-90 rokov. A keby aj nie, dieta bude mat matku. A nikdy neviete ako clovek dopadne, su ľudia co maju mladých rodicov, ti ochoreju a musia ich tlacit na voziku v 50tke. Nic nie je zarucene. Samozrejme, ak sa bavime o prirodzenom počatí, tlačiť to cez IVF, to uz ma viac rizik.

Strana
z2