Kedy a prečo klesli nároky žien na mužov?
Príde mi šialene úbohé, ako sa dnes mladé ženy doslova vnucujú mužom. Ako keby nemali žiadne nároky, hranice a neuvedomovali si vlastnú hodnotu.
Ja mám partnera a šťastný vzťah. Ale vidím okolo seba tú mizériu. Príklad: Kamarátka ide na dovolenku s priateľom a platí si zo všetkého polovicu, ešte aj každú blbú večeru platia pol na pol (on pracuje a ona je študentka). Druhá kamarátka pravidelne nedostáva od snúbenca ani len blbú čokoládu a kvety na sviatky a toleruje mu to….
Bolo to tak stále, alebo je to ozaj len “novodobý trend”? Nechápem jednak, ako sa môžu tváriť muži, že sú tak hlúpi, že nepoznajú základnú slušnosť a ako ženy môžu tolerovať tupcov?
Ak si muž neváži ženu aspoň natoľko, že v začiatkoch vzťahu si spomenie na jej narodeniny, meniny, ich výročie, tak čo vôbec očakávajú ženy od takého vzťahu? Keď tam nie je prítomná slušnosť a úcta v začiatkoch nebude to už len horšie ?
@wolf_ práveže vtedy u nich nastupuje to čo odmietajú keď príde účet : 50/50 domáce práce zrazu vyžadujú, niektoré ženy si vyberajú len výhody z feminizmu 😅 povinnosti už nie...
@wolf_, tak si to poňala ty. Vo väčšine vzťahov (aspoň dúfam) je určitá reciprocita. Ja dnes zaplatím veceru, ty zajtra kino, ty vymalujes byt, ja umyjem okná, ty máš možnosť kariérneho rastu, tak teraz ja uvediem a postarám sa o dieta, potom zase podporis ty mňa. Proste ty mne, ja tebe, spolu navzájom. O tom je vzťah. Nie o zaplatení polovice účtu, lebo to je spravodlivé. Pracujúci muž, ktorý si delí účet so študentkou je u mňa lakome hovado a neoprela by som o neho ani bicykel. Čo neznamená, že doma všetko platí muž a ja som bez neho stratená. Teda, vlastne som, ale nemá to žiadne finančné dôvody. Mám kam ísť aj bez neho, slušný plat a prax a napriek tomu mi urobí dobre, ak veľkoryso peňaženku vytiahne on a zaplatí. A to napriek faktu, že peniaze považujeme za spoločné. Proste len to gesto.
Emancipacia zien v praxi?...pocula som rozhovor, v ktorom jedna moslimka hovorila, ze preco my Europanky ich lutujeme...ona je spokojna, je doma, stara sa o deti, domacnost, muz zaraba...Europanka robi to iste ako muz a este aj to, co ona. Su zeny a zeny. Dnes mam pocit, ze za pohar kofoly v bare chlap ocakava sex za to, ze jej ju kupil. 😂 Za mojich cias mi bezne pristal drink na stole a muz si len na dialku akoze pripil so mnou na zdravie. To co opisujes, tazko povedat ci je to dosledok spravania sa zien alebo sa zmenili muzi... z obojeho asi. Ja som stara skola, takze tieto novodobe vztahy fifty fifty idu mimo moj pochop. 😉 Mne sa paci, ked je muz galantny a stedry...pre mna je to znak, ze je schopny a nie je lakomy. Spolocnost je nastavena tak, ze muzi v globale zarabaju viac, to je statisticky fakt.
@katkazocele počúvaj ma moja drahá...ty máš nejaký až moc dobrý prehľad o kamionistoch a miestach kde parkujú...vlastne to dáva zmysel, prečo si taká rozhľadená osôbka ..🙈
Chcieť od niekoho čokoládu je akože nárok? ;))) A keď nechcem, nemám žiadnu hodnotu? Ty asi ešte nevieš veľmi o čom je život.
Ženy stále bojujú za emancipaciu a keď ju majú,tak už nie je dobre. A kamoška donesie partnerovi len tak niekedy niečo? Či len mravči že ona nedostane nič?
@sardinka32 presne tak... gentlemanstvo uz sa nenosi? Mne to pride, ze drzgrosi sa teraz tvaria, ze su za roznopravnost. Ale muz by mal ostat muzom a zena zenou. Vzdy som mala muzov na vyssej financnej urovni ako ja s hypotekou a detmi na vysokej. Mam kde davat peniaze a proste keby mi dotycny navrhol, ze podme a zaplat si, tak mu rovno poviem, nech ide sam. Vobec sa za to nehanbim a nikdy som ani takeho muza nestretla. Vsak ja rada za to muzovi urobim domov, zazemie, prijemnu spolocnost atd atd. Ze muz nieco RAD zaplati milovanej zene, to neznamena automaticky, ze je to neschopna zlatokopka. Je to normalne! Ale ked chce byt zena pysna na svoju samostatnost, vyhovuje jej to, je s tym stotoznena, tak preco nie... ja ich neodsudzujem.
Keď im to vyhovuje??
@barbora0308 ooooh no to je aké perfektne, tak tvoj ujo so svojou partnerkou chodí na low cost dovolenky ale na 3tyzdnovy luxus má svojich partakov. Úprimne mi je tej partnerky ľúto. Presne o tom je táto diskusia. Takého chlapa ako je tvoj ujo by som rýchlo porúčala do ....
@rikarika aj mne je tej zeny luto a neverim, ze je stastna a ze jej to vyhovuje. Najma ak je to muz za vodou...
@rikarika Nechodi tam na luxusne dovolenky, kde som prosim take nieco pisala? Samotna letenka do Ameriky stoji vela penazi, preto sa odmieta jeho priatelka pridat, je to ich rozhodnutie a ich vztah, ktory je urcite viacej naplneny, ako mozno vztah nejakej studenky, ktorej dovolenky plati partner lebo ona si to nemoze dovolit...
@wolf_ , to sú detaily, mne by zase liezli na nervy raňajky do postele. Alebo muž, ktorý by mi chcel kupovať kabelku. To je jedno, či čakám od muža bukrety, darčeky, pozvania, fyzickú zručnosť alebo čokoľvek iné, ide o to, že mám isté očakávania a nebojím sa hovoriť o nich nahlas. Ja od muža očakávam veľkorysosť. Nie financnu, takú "životnú". Proste urobím, donesiem, kúpim, zaplatím, len tak, nič za to nečakám.... Ja sa revansujem zase po svojom. Netúžim byť doma a pulirovať domácnosť, to je skôr moja nočná mora, ale ocenila som, že mi môj muž túto možnosť ponúkol. A akceptoval moje rozhodnutie (že nie, nepadla som na hlavu). Nie je dôležité, kde a v čom si robíme ústupky, podstatné je, aby boli vzájomne. A financie sú oblasť, v ktorej ochota robiť ústupky prejavi veľmi skoro. Muž, ktorý nie je ochotný zaplatiť večeru pravdepodobne nebude ani ochotný sa postarať o ženu na materskej, ktorá ostane s nepostačujúcim príjmom. A áno, môžem si našetriť vopred, aby som jeho starostlivosť nepotrebovala. Ale na kieho paroma mi je partner, na ktorého sa nemôžem spoľahnúť?
@sardinka32 len tak zo zvedavosti, to nevedela povedať, že sa nechce prechádzať, že chce ísť niekam do tepla, lebo jej je zima?
@sardinka32 si mi pripomenula "zazitok" co mi tiež rozprávala kamoska. Tiež mala rande, ale v lete, v meste. On navrhol, že teda poďme sa prejsť k Dunaju. Teplo, dusno, čakala ze si aspoň na džús sadnú. Nič. Išli okolo stánku so zmrzlinou, tak čaká ze aspoň toto navrhne. Zase nič. Tak sa ozvala ona, ze ci nedáme si zmrzlinu. On jej na to, ze nech si pokojne kúpi, on chuť nema 🤦♀️ akoze ostala ako puk. Samozrejme, že nečakala a ani nechcela aby jej na prvom rande platil 4 chodovu večeru alebo čosi pod. Ale aby si babu, ktorú eventuálne balis nebol schopný pozvať ani na drink ci zmrzku? Samozrejme, že sa este chcel stretnúť... pripadne ďalši, co s nim bola na čaji čašníčke keď doniesla spoločný účet zahlásil, ze prečo to dala na jeden účet (2 čaje podotykam), že on platí len za seba. Ešte aj ta čašníčka pozerá, ze co je to za debila. No proste no comment. Tu nejde o nejaké vynucovanie si platenia uctov, ale o elementárnu slušnosť. Akoze knihu by mohla napísať a bol by z nej best seller 👌
@wolf_ amen 👍🏻 Nechapem co to je za entitlement zien, ze muz ma pozyvat na dovolenky a vsetko platit len preto, ze lepsie zaraba. Citila by som sa ako uplna chudera. Ked chcem chodit na dovolenky, tak si na ne zarobim sama a ked to nedokazem, tak neplacem do vankusa, nech mi to zaplati chlap. Nehovorim o pripadoch, kedy je zena na materskej ci obcasnom darceku, ale v zaciatkoch vzahu by som si fakt ako muz tukala po cele.