icon

Kedy a prečo klesli nároky žien na mužov?

9. feb 2024

Príde mi šialene úbohé, ako sa dnes mladé ženy doslova vnucujú mužom. Ako keby nemali žiadne nároky, hranice a neuvedomovali si vlastnú hodnotu.
Ja mám partnera a šťastný vzťah. Ale vidím okolo seba tú mizériu. Príklad: Kamarátka ide na dovolenku s priateľom a platí si zo všetkého polovicu, ešte aj každú blbú večeru platia pol na pol (on pracuje a ona je študentka). Druhá kamarátka pravidelne nedostáva od snúbenca ani len blbú čokoládu a kvety na sviatky a toleruje mu to….
Bolo to tak stále, alebo je to ozaj len “novodobý trend”? Nechápem jednak, ako sa môžu tváriť muži, že sú tak hlúpi, že nepoznajú základnú slušnosť a ako ženy môžu tolerovať tupcov?
Ak si muž neváži ženu aspoň natoľko, že v začiatkoch vzťahu si spomenie na jej narodeniny, meniny, ich výročie, tak čo vôbec očakávajú ženy od takého vzťahu? Keď tam nie je prítomná slušnosť a úcta v začiatkoch nebude to už len horšie ?

sardinka32
10. feb 2024

@lienka.7 no pani, tak to su tiez riadni zgrglosi 🥴

chodec15
Odpoveď bola odstránená
la_dolce_vita
10. feb 2024

Nikdy som neplakala do vankusa 🙂... na dovolenke som bola aj s kamoskami, ale vzdy ma pozval aj partner. Sam od seba, bez nutenia a rad... a vzdy sme si to uzili a boli to krasne zazitky. Ako chudera sa tiez necitim, som v zrelom veku, vsetko som si zabezpecila sama. Moj 80rocny otec je dodnes galantny pan, stara skola, asi som to videla na nom.

la_dolce_vita
10. feb 2024

Este doplnim, ze aj synov som takto vychovala, aby si zenu vazili, pomahali jej, ale boli aj pozorni a stedri. Nastastie to nie su lakomci a nasli si fajn slecny. Zo stipendia kupovali darceky a ja to schvalujem.

zuzulka558
10. feb 2024

@reanda ak takého hľadáš co bude mat väčší finančný obnos a nemusíš chodiť do roboty dám ti kontakt na môjho bývalého presne taký ako opisujes len po 3 rokoch pred svadbou potom zistíš že ti bude rozkazovať aj kedy máš ísť na WC 🤣🤣 a nie to ešte niekam ísť von, telefonáty stále kontrola atď,, pred svadbou som ho poslala prec a stačí mi chlap robotnik co ma v hrubom vyše 2000 a nie 7000

wolf_
Autor odpoveď zmazal
majlo1234
10. feb 2024

@la_dolce_vita super, ja tiez dufam, ze budem schopna vychovat normalneho muza😂 a zaroven dufam, ze natrafi aj na normalnu zenu, a budu si spokojne zit

Ja som velmi hrda povaha a vzdy bolo pre mna tazke prijat nieco len tak. Vzdy som mala pocit, ze sa treba revansovat a nechcela som nikdy posobit ako bezmocna ovecka, ktoru treba zachranit a financovat. Mozno aj preto som mam muza rovnako silneho 😂 ktory to ustal

kristiii
10. feb 2024

@egonsk gágá, napísal si to všeobecne o slobodných mamickach a ich výchove na základe svojej blbej skúsenosti. Mimochodom matku svojich detí si si vybral sám, rovnako ako som si ja vybrala blbo otca svojho dieťaťa, preto ale nebudem hádzať neschopnosť niektorých jedincov na výchovu/nevychovu ich otcov, ktorí na svoje deti poväčšine kašľú alebo sa im "venujú" každý druhý víkend. Každý normálny rodič robí pre svoje deti to najlepšie.

la_dolce_vita
10. feb 2024

@majlo1234 chapem a mam to podobne, ale casom som prisla na to, ze toho, kto chce obdarovat, potesi obycajna uprimna radost a nadsenie, necaka revans, hoci my zeny sa predsa vieme revansovat 🙂. Ja tiez rada obdarovavam ludi, ktorych mam rada, alebo pohostim, niekam pozvem.. proste robi mi to radost a o tom to cele je.. A v mojom veku je to uz o inom, my uz si zivot uzivame.. 🙂

lakebabe
10. feb 2024

Tu tuto tému veľmi nemá zmysel rozoberať, skoro ma rozniesli v zuboch, keď som si v inej téme dovolila povedať ,ze očakávam od vlastného muža že si spomenie na moje narodeniny a dá mi nejaky darček co mi sam vyberie. Už ani to nie je pre niektoré ženy normálne, chlapi im bežné ani negaratuluju a ženy to obhajuju a ty keď cosi také vyžadujes si náročná 😂
Každý má iné nároky, len potom je tu milión témm, aké boli ženy sebestacne pred materskou a na MD im chlap odmieta pomáhať s nakupmi a dávať financie, lebo je lakomy žid a ma si to poriesit žena sama.

lakebabe
10. feb 2024

@sardinka32 za toto máš 100 percent pravdu som rada, že som randila v dobe keď chlapi boli gentlemani a nikdy nič nečakali za pozvanie na večeru alebo drink. Nikdy mi v tej dobe muž nedovolil za seba zaplatiť na rande ani za dovolenku, bral by to ako urážku. Keď vidím niektoré kamošky ktoré teraz randia a počúvam tie zážitky no comment.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
lakebabe
10. feb 2024

@wolf_ toto už rozoberať nejdem nanovo očakávam od chlapa omnoho viac ako dar na sviatok. Ale to je pre mňa elementárna slušnosť minút energiu a čas na výber darčeka k sviatku a uctiť si tak rodinu a kamarátov

vroni
10. feb 2024

@wolf_, nuž, peniaze a vzťah k nim sú dobrý ukazovateľ. A sú vlastne nám všetkým. Niektorým viac, iným menej, ale všetci peniaze na život potrebujeme. Ochota zo strany muža peniaze dať a schopnosť ženy dar akceptovať ukážu v podstate okamžite ich základný predpoklad spolunažívania. Na prvom či druhom rande ťažko zhodnotíme Jankovu ochotu priniesť raňajky do postele či prebaliť dieťa, ale mieru ochoty zaplatiť za ženu kávu (v prenesenom význame, podeliť sa o zdroje) zistíme ľahko. Ak je moje jediné kritérium na Janka či pusti perie, tak by som z jeho rastra (ak je pricetny) mala zase vypadnúť ja. Finančné správanie sa je výborný katalyzátor nevhodného materiálu. Žena (a v podstate aj muž), ktorí tvrdia, že financie nie sú podstatne, klamú (možno len seba, ale na tom nezáleží). Nie sú jediné podstatne, ale bez nich je to o ničom.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. feb 2024

@vroni v mojom okolí mam teraz veľa žien, ktoré riešia krízu alebo rozvod presne pre to , že roky všetko klapalo a na materskej to islo dolu vodou , lebo chlap je zid nechce dávať žene peniaze na nič a ta z materskej je v koncoch a keď som sa jednej kamarátky opýtala ci to nevidela pred deťmi , že ma doma lakomca povedala, že problém nikdy nebol lebo zarábala a všetko platili 50 50 a ten chlap to očakával aj potom. Chcel rovnoprávnosť aj keď žena bola na rodicaku. A takých prípadov mam okolo seba X
Peniaze dôležité sú v dnešnej dobe viac ako v minulosti.

lakebabe
10. feb 2024

@stastnamanzelka áno samozrejme poradím sa alebo opýtam sa keď si nie som istý len veľmi veľa žien obhajuje to že chudáčik chlap ma toho hodne nemusí si predsa pamätať na moje sviatky.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. feb 2024

@stastnamanzelka žiaľ je smutné sa na to dívať keď sa to deje okolo na živo lebo na lakomych chlapov trpia hlavne deti keď nie je chlap ochotný zobrať rodinu na dovolenku ani na blbe kúpalisko veľa rokov lebo od ženy na materskej čaká že to dá na polovicu a ti chlapi na to majú len su lakomi

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. feb 2024

@stastnamanzelka no žiaľ presne takto to je žena nemá ani na nove tepláky a chlap ma nasporene tisíce.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
wolf_
Autor odpoveď zmazal
lakebabe
10. feb 2024

@chodec15 kedysi chlapi nechodili na modrého koníka a nemudrovali na fórach pre ženy napríklad.
Chlap ktorý sa není ochotný postarať o rodinu nech si ju nerobí. Nič viac

rikarika
10. feb 2024

@barbora0308 zamotávas sa sama, teraz už píšeš že on nejde na luxusnú dovolenku ale pre partnerku len letenka na tú dovolenku je drahá.....za mňa celé zle

chodec15
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
10. feb 2024

@chodec15 drvivá väčšina žien je na materskej a chlap vtedy robí, taka je realita. Keď chceš byť na materskej a žena ta bude živiť nech sa páči keď ti to vyhovuje

sheila121
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená