icon

Kedy je žena pripravená na odchod?

9. sep 2022

Zaujíma ma také príbehy kedy žena odišla s deťmi od chlapa a začala sama na nule odznova,taká čo nemôže sa spoľahnúť na rodinu ani na nikoho.Kedy je žena pripravena na odchod,kedy je ten správny čas?Mám 2 deti školáčka a skolkar,s manželom nám to už neklape,bohužiaľ nedá sa to už zachrániť.Rozmyslam o odchode a nad rozvodom.Momentalne som na podpore a šetrím si peniaze,nechcem robiť unáhlené rozhodnutie.Kedy je vlastne žena pripravena na odchod,koľko má mať našetrené tisíc 5tisic či ešte viac?Na začiatok,viem že je to ťažké sama utiahnuť všetko a preto zatiaľ len sporim a rozmýšľam nad možnosťami.Nechcem dopadnúť tak že v podnájme pol roka,dôjdu nám peniaze a ďalej čo,kam pôjdem s deťmi.Ake máte skúsenosti?

Strana
z3
reanda
9. sep 2022

ty uz pripravena si.. zhodnotila si, ze manzelstvo sa neda zachranit a odist chces.. tie sposoby sa najdu, aj peniaze pridu, nemusis moc rozmyslat nad tym ako.. len ver, ze pridu..
nepripravene zeny este rozchod lutuju a dufaju v zazrak, ze sa vsetko nejak este spravi
ta psychicka 'pripravenost' je totiz podstatna

autor
9. sep 2022

@reanda Ja sa bojím že to nezvládnem finančne

stanulienkat
9. sep 2022

Mas pravdu. Nasetri par tisic a potom odid. Cokolvek sa moze stat, aby ste nezostali pod mostom. Do akejkolvek prace nevies ist uz teraz?

janinah
9. sep 2022

Z podpory veľa nenašetríš,neodchádzala by som,kým nemáš stabilnú prácu...teda ak ti nejde o život.

reanda
9. sep 2022

neboj sa.. doveruj, ze zvladnes.. a bud otvorena moznostiam.. pises, ze si na podpore, skus si predstavit nejaku moznost zarobku, ktora by ti sedela, aby sa prijem zvysil.. teraz je kopec moznosti aj prace z domu, ked mas este male deti.. hlavne si to dovol a netoc si v hlave strachy, ako to moze zle dopadnut.. lebo to ta brzdi.. ono zle by to mohlo dopadnut, aj ked by si mala nasetrene tisice.. lebo ako pises, casom minies a co dalej.. treba sa psychicky nastavit tak, ze tie prilezitosti, ako ziskat financie, k tebe budu chodit a take, ake zvladnes.. potom nepotrebujes ani neviemake uspory.. lebo peniaze budu chodit priebezne.. na to ale musis byt uvolnena a v tej dovere, ze to zvladnes, ze sa to da, nie zviazana strachom.. vtedy to ide tazko

janickacrazy
9. sep 2022

určite by som si najskor našla prácu, ideálne na dobu neurčitú, potom by som rozmýšľala nad odchodom od manžela, lebo teda ak tam nie je násilie a podobné veci, tak pár mesiacov hore-dole už tak nevadí

autor
9. sep 2022

@stanulienkat Teraz nie,budem hľadať novú prácu.
@janinah Nie nejde o život,preto pomaly šetrím a čakám.
@reanda Prácu na doma by bola super,no v našom okolí nič také není.

pribinak
9. sep 2022

@reanda fuuu … peniaze prídu? Len tak? Nemá prácu. Veriť že prídu? Veď potrebuje zaplatiť strechu nad hlavou, dať deťom i sebe jesť, obliecť ich, obuť, ….

No ja neviem, ale podľa mna nie je ready odísť. Ja netvrdím že musí mat 5 litrov, ale odísť a obracať každý cent v ruke ? To je zúfale

Potrebuje prácu. Vieš prečo sa ženy vracajú spat? Lebo to finančne nezvládajú

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sovica
9. sep 2022

Ako píše @reanda, Ty už "pripravená" - rozhodnutá si. Tá finančná stránka máta asi každú ženu, ktorá sa na rozvod chystá alebo si ním práve prechádza. Podľa mňa záleží aj od toho, či máte napr. nejakú spoločnú nehnuteľnosť, z ktorej Ťa manžel môže vyplatiť a aký má manžel plat, čiže cca aké vysoké budeš mať výživné na deti. Skús pohľadať nejakú lepšie platenú prácu, lebo z podpory toho veľa nenašetríš resp. šetriť budeš véééľmi dlho. Zatiaľ, kým si na podpore, skús si nájsť aspoň nejaké upratovanie bytov/domov. Ináč, držím palce, aby si to zvládla🍀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
reanda
9. sep 2022

@pribinak nehovorim, ze pridu sposobom, ze jej spadnu z neba do lona.. ale pride napr. prilezitost na dobru pracu, alebo proste nejaky sposob zarobku - ak ma male deti a nechce od nich z domu, tak moze napr. robit opatrovatelku u seba doma, alebo cokolvek.. lenze to si musi najprv dovolit tu predstavu, ze by to slo.. a nie sporit po par eur z podpory a rozmyslat, kedy uz bude mat dost, aby odisla.. to nebude mat dost nikdy..

liljana
9. sep 2022

Zena je vtedy pripravena na odchod, ked ma kde byvat a ma pracu, ktora jej pokryva jej zivotne naklady, ma rocnu rezervu na ucte a vyzivne aspon 150 eur na jedno dieta (300 eur na dve). Podpora zial nie je ziadna praca.

autor
9. sep 2022

@pribinak Presne toho sa bojím čo keď to nezvládnem finančne a čo potom budeme musieť sa vrátiť naspäť k manželovi
@sovica Áno máme spoločny dom na hypotéku.Manzel zarába 850 výživné rátam minimum že mu určia platiť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
55kvetinka55
9. sep 2022

Ahoj ja som tak odišla..mala bola ešte v škôlke,malý chodil do školy..nebola síce vtedy ešte táto ukrutna dražoba,ale aj tak som mala co robiť..mala som niečo nasetrene..nasla som si byt(chcela som vlastny aby sme nemuseli chodit po podnajmoch)Isla som na obhliadku.Majtel ho predával.Vysvetlila som mu v akej som situácii že odchádzam od muža,potom bude rozvod a majetkové vysporiadanie.Suhlasil s tým ze ak mu zaplatím 2000€ rezervačný poplatok,byt nebude ďalej ponúkať na predaj a po majetkovom si ho kúpim ja.A tak aj bolo..dokonca som tam bývalá zadarmo v podstate,,platila som len energie,nájom už žiadny keďže som dala tu zálohu.Pracovala som od 8-4tej,takže som vedela ráno deti voziť a poobede ísť pre nich..nemohla som sa na nikoho spoľahnúť nakoľko moja rodina je vzdialená 170km.Takze na všetko sama.Ked boli deti uňho každý druhý víkend nasla som si druhú prácu(pomoc v kuchyni v restike kde sa robili svadby,vyplatil ma šéf vždy po šichte)nie je to ľahké,,ale na začiatok si nájdi určite prácu,aby si mala pravidelný mesačný príjem(najlepsie s prac.casom aby si nemala problem vozit deti zo a do skoly ),našetriť peniaze na "rozbeh",a potom už len pevné nervy,obrnit sa,nebáť sa a ísť do toho..všetko sa dá len musí človek chcieť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
9. sep 2022

@55kvetinka55 Si silná žena že si to dala.Ja na vlastný byt asi nebudem mať už nikdy,tak len po podnajmoch.No nič ružové to není,aj prácu od 8 do 16 ťažko sa hľadá

pribinak
9. sep 2022

@reanda opatrovateľka doma? Kde zoberie len tak klientelu? Ty by si dala svoje dieťa len tak hocikomu strážiť?
Fyzická osoba a inštitúcia je dosť rozdiel.

pribinak
9. sep 2022

Podľa mna je základ mat nirmalnu prácu, aby si vedela zaplatiť základne potreby sebe i deťom

reanda
9. sep 2022

@elizabet173 tak zalezi na tom, co si ochotna povazovat za 'istotu'.. ani ten staly prijem nie je ziadna istota, lebo aj on sa da velmi lahko prist.. dolezite je, ako to ma clovek nastavene v hlave.. lebo ak mas v sebe presvedcenie, ze to vzdy nejak zvladnes a vzdy sa nieco, co ti prinesie peniaze, najde, tak to aj zvladnes.. ak este nic a uz popredu mas strach, ze nezvladnes, lebo nic nenajdes a 'u nas v okoli nic nie je', no tak sa ti to bude darit len velmi tazko a uspory ta v tomto nezachrania, lebo raz dojdu a potom sa presne budes musiet vratit tam, odkial si odisla, lebo to nebudes zvladat presne tak, ako si sa obavala

janinah
9. sep 2022

prečo práca 8-16? moje deti boli v školke už o 6.30 ja v práci o 7 už prezlečená do pracovného,dá sa to,ty prácu potrebuješ čím skôr,hocijakú,kde ti daju viac ako je podpora

reanda
9. sep 2022

@pribinak opatrovatelka bol len taky priklad, ze peniaze sa daju zarobit mnohymi sposobmi.. a urcite by na tom bola napr. momentalne lepsie, keby mala aspon obcasny prijem, ako len podporu

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
pribinak
9. sep 2022

@reanda potrebuje riadny príjem, lebo potrebuje bývať jesť byt oblečená obutá a detto deti. Tu nie je priestor vyberať

nyusika
9. sep 2022

ktok cislo jedna - najdi si poriadnu pracu.

pribinak
9. sep 2022

Okrem toho ak bude pojednávanie ohľadne deti, jedna z úplne prvých otázok bude: aký je jej príjem? Či ma z čoho zabezpečiť deťom základne potreby?

belllinka
9. sep 2022

@reanda a ty žiješ v realite, či niekde mimo?
To si má ísť sadnúť von na lavičku a dúfať, že jej k nohám padnú prachy z ktorých zaplatí podnájom?
Odíď až keď budeš mám stálu prácu, keď budeš mať vyrátané, že z výplaty vyžijete a keď nájdeš podnájom, kde ťa zoberú aj s deťmi.

autor
9. sep 2022

Veď práve není to také jednoduché

Strana
z3