Kedy sa budem cítiť dospelo?
Ahojte mám 27 rokov jednu dcérku 1 a pol ročnu ale stále mám pocit že som sa zasekla niekde medzi 15-17 ročnou ...užívam si život chodim na diskotéky s partiou celú letnú noc sme vonku vystrajame ideme na festivaly aj na Širavu a cítim sa ako taká pubertiačka mám muža a ten sa postará vždy o malú keď niekde takto idem ....
Nemusíš sa cítit dospelo, stačí zodpovedne. stačí keď nebudeš vyvádzať ako 15r.
To ti nie luto, že si každý piatok preč od dcérky a potom určite sobotu dospavas? Že odchádzaš pravidelne na festivaly a stanovacky?
Dieťa je zrejmé neplánovane, že?
@beronsche no s manželom tiež si ideme niekedy v piatok sadnúť na vinko ..ale s tým že muž nemá rád takéto akcie ..je odomna o 10 rokov starsi radšej bude doma s malou 🙂 ja som ale opačný typ extrovert a materská ma zabíja ..a dieťa bolo plánované 🙂 len som nevedela čo to všetko obnáša ..je aj moje jediné na viac sa neteším chcem si užívať život ..len raz proste musím dospieť a nejako mám 27 a stále sa cítim ako 15 ročná
Počkaj každý piatok? Mužovi nevadí, že má doma 15 ročné decko?
@januska12323 nie každý piatok urcite nie
Mne je divné, že ty chodíš takto s partiou a o dieťa sa stará tvoj muž. Že on sa toho nezúčastňuje s tebou. Jemu to nevadí?
@ha_ha akože jasné že povie že mu to vadí ale pre moju spokojnost urobí ústupok
A ty pre jeho spokojnosť urobiť ústupok nechceš?
Čo teraz čakáš od tejto "skutočnej" diskusie? Však si spokojná, rob si čo chceš, nepokladáš to za problém, tak čo? Živiť trolla nebudem, som presvedčená, že toto je výmysel celé. A píšem sem preto, lebo je to primitívne. Aj diskusia, aj ten zámer za tým.
"Ako to máte vy?" 🥴
@mdse myslí si čo chceš ;) vidíš že sú aj chlapi ktorí to vedia rešpektovať ..ja sa pýtam kedy príde ten pocit že som naozaj dospelá lebo je to dosť divné keď mám 27 a cítim sa na 15
Ale na to ti nikto neodpovie. Lebo absolútna väčšina žien v tvojom veku už ten pocit, že sú dospelé, dávno mala. A obzvlášť, ak majú dieťa.
Mne je divné, že ty chodíš takto s partiou a o dieťa sa stará tvoj muž. Že on sa toho nezúčastňuje s tebou. Jemu to nevadí?
@ha_ha sem tam na pripomienky ale vie že som si nič neužila cez pubertu tak to proste musím dohnat..
Nedá sa dohnať puberta so všetkým, čo k nej patrí, keď už máš manžela a dieťa. Ináč to nemusí dopadnúť dobre.
Možno máš dáku poruchu 🤷Podľa mňa si troll, alebo troll, alebo troll alebo potom nevyzretá osobnosť,ktorá sa nemá kedy venovať rodinnému životu. To by som napísala aj chlapovi, čo sa chodí opíjať a šalieť na festivaly, zatiaľ čo ma doma rodinu.
Možno máš dáku poruchu 🤷Podľa mňa si troll, alebo troll, alebo troll alebo potom nevyzretá osobnosť,ktorá sa nemá kedy venovať rodinnému životu. To by som napísala aj chlapovi, čo sa chodí opíjať a šalieť na festivaly, zatiaľ čo ma doma rodinu.
@mdse ok keď si to myslíš tak fajn ;) nebudem nad tebou strácať svoju drahocennu energiu a čas ..
- mám 47 a tiež sa necítim dospelo (ak to má znamenať sebaisto, seriózne, apod.) No neprejavuje sa to takto. Vlastne ani nikdy neprejavovalo. Žúrky a diskotéky som nikdy nezažila.
Inak môj chlap mal tiež exku, ktorá ho nečakala doma, keď prišiel zo zahraničia z práce a ožrata doháňala mladosť, deti jej strážila mladšia slobodná sestra. Už je roky sťastne ženatý so mnou a mladici stále nedoplo, že je trápna a s deťmi si pokazila vzťahy.
Kedy príde pocit dospelosti? No budúci štvrtok asi nie. Príde vtedy keď si to upraceš v hlave
Autorka - nie je ani tak divne, ako je to veľmi smutné...
Škoda, že si nerozmýšľala skôr, ako si vhupla do materstva.
Malé dieťa potrebuje matku viac, ako matka potrebuje kazdo-tyzdnove žúrky, chlast a partiu...
A nevola sa to dospelosť ale zodpovednosť. To niektorí ľudia nedosiahnu nikdy...
A dohnať nemusíš nič, ty chces.. Čosi nahanas, nejakú tvoju utkvelu predstavu, čo musíš zažiť, aby si mala pocit, že žiješ naplno.... Zrejme si veľmi vnútorné nezrela osoba.
Ale že stračas svoj drahocenny čas na žurkach Ti nevadí... To je uplne jedno či sa citiš dospelo alebo nie, maš povinnosti, si na rodičovskej dovolenke tak sa podla toho aj správaj.
Aj keby bola troll. Taketo existencie poznam 😅 cez pubertu svatuskarky, ohovarali kazdu jednu co zurkovala, potom im preplo a popri manzelstve a babatku chceli dohanat co zameskali, ako som pisala uz raz.. teraz su rozvedene. A jedna aj bez dietata, lebo ktory sud by dal do starostlivosti dieta zene, co ma potrebu nahanat zurky a chlastacky. Ziadny
Inak môj chlap mal tiež exku, ktorá ho nečakala doma, keď prišiel zo zahraničia z práce a ožrata doháňala mladosť, deti jej strážila mladšia slobodná sestra. Už je roky sťastne ženatý so mnou a mladici stále nedoplo, že je trápna a s deťmi si pokazila vzťahy.
@mdse aj ja taku poznam, 45r alkoholicka, co tiez dohana stale mladost a ani si neuvedomuje, aka je trapna, ked lezi ozrata v jarku 😅😅 v 20musela byt vydata a mat dieta. Lebo to sa nerobi opacne. Najskor manzelstvo a potom sa zabavat po ozran party 😅 tak autorka, daj pozor, aby sa to nezvrtlo 😅
Tak ten pocit nepríde ako nejaký kamarát a nezazvoni ti pri dverách,že ahoj to som ja,tvoj pocit dospelosti. To je jednoducho tvoje vlastné rozhodnutie,že aha,už som dospelá, som zodpovedna nie len za seba ,ale aj za svoje dieťa. Je to o tvojom celkovom pohľade na život, mysleni, konaní...ty zatiaľ podľa toho čo píšeš, myslíš a konás ako nevyzreta pubertiačka.
Tak keď som mala 27, tiež som sa necítila dospelo a ani na dieťa. To som si spravila keď som sa vyburila a potom založila rodinu a mala zodpovednosť za niekoho. Potom som sa cítila dospelo.
klobuk dole, ze manzel toto cele podporuje, ale plati tu pravidlo:
za dobrotu na zobrotu ! vsetko musi niekde zacat a to uz zacalo.
Dovtedy sa chodí so džbánom..
až kým si manžel nenájde rozumnejšiu partnerku, ktorá bude mať záujem o rodinu..
Už i veľmi malé dieťa bude chápať, že mama je tá, čo s ňou v noci nie je, že je tá čo s ňou nie je ani ráno( lebo dospáva noc) že nie je tá, čo vari obed a že je to len tá do počtu, z ktorej je tatinko nešťastný..
A možno, keď si tvoji parťáci založia rodiny a nebudeš mať s kým chodiť tak ťa to prejde..
Život si treba užívať, ale chodiť po diskotékach, keď máš manžela a dieťa by malo výnimočné a nie pravidelné..
Tak držím palce, nech ťa robí šťastnou to čo máš doma a nie vonku..
Az ti dospivajici dcera rekne, ze ji nemas co narizovat, a ze te ma v pazi, protoze jsi beztak celou dobu byla nekde v kelu a jediny, kdo se o ni staral byl otec.
Stara nie si, Ale si uz matka. Verim, ze o dcerku sa mimo tych vecerov, ked zurujes a ran, ked si po nich, o dcerku staras. Ja som chodila do 30tky, potom uz malokedy, lebo som si nasla uz vazneho frajera, on na take veci nebol, chodili sme skor po vyletoch a dovolenkach. Ale teraz, ked sa da, isem rada na teambuliding ci si obcas sadnut s kamoskami. Mozno by som aj zvladla disku, keby som sa mohla po nej vyspat. Na vianocnom vecierku som presvlani bola do druhej..a to som mala skoro 48..
Obcas sa treba vyblaznit a zabudnut na vek. Ak mimo toho nezanedbava clovek rodinu, vie sa vystriedat aj s frajerom/manzelom a obaja ste s tym ok.. kludne nech zuruje, kto ako dlho chce.
A my mame ako vediet kedy Ta tie decke zabavky prestanu bavit ked ty sama to nevies 😃
Niektorí nedospejú nikdy...
Poznám pár kde sú obaja už pred dôchodkom majú dospelé deti a ona stále chodí po výletoch vyparí sa na vikend a o všetko sa stará muž. Už mali k tomu aj priblemy a šli sa rozvádzať. Ona úplne nevhodná na rodinný život. To nie je o dospelosti. Je to tvoje hobby. Ako má niekto bicykel alebo známky. Alebo túžiš po spoločnosti. Riešením je nájsť si záľubu v rodinnom živote. Začať to robiť.
Dlho som sa nad tymto pocitom zamyslala, roky rokuce, ze ty kks, mam 3x rokov a ja sa stale citim ako decko, proste vnutri som decko len fyzicky starnem. A ze ci takto sa citia aj moji rodicia? A tento rok som to pochopila, skoro mi umrela mamina, akoze fakt uz sme s tym ratali, ze je koniec a ja som sa zacala citit dospelo. Neviem to opisat, karty sa obratili, teraz sa ty staras o mamu, nie ona o teba, ty sa o nu bojis a lucis sa s nou. Nastastie ju pred mesiacom zachranili❤️ ale teraz som sa stala dospelou. A to mam dve deti, muza, dom, pracu,skolu,atd. Ale az teraz. Akokeby daco mlade vo mne umrelo s maminou “smrtou”

Počkaj každý piatok? Mužovi nevadí, že má doma 15 ročné decko?