Koľko financií pýtať od priateľa pri spoločnom bývaní?
Ahojte. S priateľom sme uz takmer rok spolu a rozmýšľame nad spoločným bývaním. Ja bývam s deťmi v mojom byte a on by sa prisťahoval. Keď nájomné rozpočítam na osobu vychádza to na 50€. Za stravu asi 100€? Čiže dokopy 150€mesačne by mi platil. Je to málo? Veľa? On toho veľa nezje, mäso a vajíčka mi väčšinou prinesie. Keď chodíme na výlety, väčšinou platí on jedlo alebo mi natankuje- chodíme na vylety mojim autom nakoľko je väčšie. Teraz bývame väčšinou cez víkendy u mňa, cez týždeň ako nám vychádza čas prídem za ním ja. Ďalšia vec, ktorá ma trápi ako prekonať strach zo spoločného bývania 😀 Bola som sama 4 roky a nechcem sa unáhliť aj keď ho mám rada.
Ďakujem za názory
@anonym_autor prečo sa nestahujes ty k nemu?
@maciatkolulu aj si čítala niečo? Strielas vedľa.
Ďakujem za názory 🙂 mne sa to zdalo primerané ale ozaj teraz rozmýšľam, že je to asi málo. K nájomnému- aj pri určovani vyzivneho sa berie ohlad na pocet ludí v domácnosti. Ja mam 3 deti + 1 nebiol. o ktore sa starám. Takze ked dam 300:6 je to 50 na osobu. Deti zjedia oveľa viac, 2 sú už v puberte, najmladšia je prváčka. On neje jedlá čo my, ziadne jogurty, ovocie, zeleniny velmi málo. Syn toho zje dvakrát toľko. On býva zatiaľ u rodičov. Varim každý deň, takže pre mňa sa v tomto podstate nič nezmení. Obedy si berie z domu, ked mu mama navarí 😀 On nevarí, ale pomôže aspon . Ku komentáru, že som dala nízku sumu aby som si ho udržala, tak to vôbec nie je. Jednoducho len nemam predstavu. Zasa nechcem to úplne prestreliť, keďže ako som uz písala, zaplatí ked ideme niekam spolu, obcas nafta, mäso. Nechcem aby dotoval moje deti, su moje a maju svojho otca. Ked mu nieco kupim tak mi da potom peniaze aj naviac, nerád odo mňa niečo prijíma len tak. Deti svoje nemá, deti ho nejakým spôsobom rešpektujú ale je to este stále náročné, hlavne s najmladšou a najstarším synom.
@anonym_autor mne to tak príde, že ti príde bývať piate dieťa. Od rodičov. To má 25 rokov? Ty máš dospelé dieťa. To som jediná, čo vidí tú situáciu v tom reálnom svetle?
A teda dodám, že dôležité je, aby ste boli na jednej vlne, čo sa týka financovania spoločného života, nie je to tak o konkrétnych sumách ako nastavení, keď to budete riešiť.
Jedno je co pytas a ine ci je muz chlap. Bez slova by dom daval polovicu vyplaty na chod spolocnej domacnosti.
Ďakujem za názory 🙂 mne sa to zdalo primerané ale ozaj teraz rozmýšľam, že je to asi málo. K nájomnému- aj pri určovani vyzivneho sa berie ohlad na pocet ludí v domácnosti. Ja mam 3 deti + 1 nebiol. o ktore sa starám. Takze ked dam 300:6 je to 50 na osobu. Deti zjedia oveľa viac, 2 sú už v puberte, najmladšia je prváčka. On neje jedlá čo my, ziadne jogurty, ovocie, zeleniny velmi málo. Syn toho zje dvakrát toľko. On býva zatiaľ u rodičov. Varim každý deň, takže pre mňa sa v tomto podstate nič nezmení. Obedy si berie z domu, ked mu mama navarí 😀 On nevarí, ale pomôže aspon . Ku komentáru, že som dala nízku sumu aby som si ho udržala, tak to vôbec nie je. Jednoducho len nemam predstavu. Zasa nechcem to úplne prestreliť, keďže ako som uz písala, zaplatí ked ideme niekam spolu, obcas nafta, mäso. Nechcem aby dotoval moje deti, su moje a maju svojho otca. Ked mu nieco kupim tak mi da potom peniaze aj naviac, nerád odo mňa niečo prijíma len tak. Deti svoje nemá, deti ho nejakým spôsobom rešpektujú ale je to este stále náročné, hlavne s najmladšou a najstarším synom.
@anonym_autor a zasa o niečo viac informácii. Ty máš pubertálne deti a on býva u rodičov? Prečo ešte nebýva sám? Aspoň v podnájme?
A 300e je len nájom, alebo aj voda, plyn, elektrika? Príp. nejaké ďalšie náklady v súvislosti s bývaním?
toto nemôže byť reálne. toto sa neopýta žena, ktorá sa stará o 3 + 1 deti... a ešte akéhosi chlapa "od rodičov". no to vieš...
Zo starostlivosti maminky rovno do starostlivosti priateľky. Dokáže ti byť oporou a v budúcnosti sa postarať o rodinu ak ešte sa nedokázal postarať sám o seba?
@maciatkolulu ma 4 deti, prestahovat aj tie? a co skoly? v tomto pripade asi nerealne, aby ona isla k nemu.
NEŤAHAJ HO K SEBE! Stretávajte sa len tak! Deti si toto nezaslúžia. Hádam ma teraz väčšina pochopi, čo som svojimi komentármi chcela povedať.
Zo starostlivosti maminky rovno do starostlivosti priateľky. Dokáže ti byť oporou a v budúcnosti sa postarať o rodinu ak ešte sa nedokázal postarať sám o seba?
@anonym_9eba2f Mama mu navari a nabali do prace. No ty kraso. Ako skolacikovi😃 Tohto by som nebrala ani za nic. Pribudne ti doma akurat velke dieta.
@zuzana76 to kto povedal. Len aby to zas nebola žena ktorej všetko platí chlap. Ja si do svojho auta platím veci sama sak je moje. Keď ideme jeho autom, platí on. A aby mi dával na stravu a ešte som si to zapisovala? Je to moj chlap či môj najomca? U nás je to pekne rozdelené že raz on niečo kúpi, raz ja niečo kúpim. Ale aby mi dával peniaze ako fakt to si radšej nastahujem niekoho cudzieho
@anonym_3f15a7 toto funguje vtedy, ak sú obidvaja rozumní a ani jeden nechce využívať toho druhého. Je tu na MK ale príliš veľa tém, kde ženy opisujú, ako práve tento model nefunguje. Stále ide len o priateľa
@anonym_autor Vôbec nechoď do vzťahu, že Tvoje deti su tvoje. Jasné, ze majú otca. Stretavajte sa ako doteraz a netahaj ho domov. Lebo okrem peňazí tu väčšina zabudla, ze budeš mat o polovicu viac prace s varením, praním, nákupmi, upratovaním a niečo mi hovorí, ze este aj toto bude viac na Tvojich pleciach. Počkaj.
@enmery rozumná žena sa automaticky nedeleguje do role slúžky, teda mňa osobne to ani nenapadlo. Kým sme sa spoznali, žil môj muž sám, takže sa sám postaral o všetko, Nevidela som dôvod, prečo by to som to mala automaticky prebrať na seba. Raz navarím ja, raz on, niekedy spolu, uoratuje aj on aj ja, perie práčka, vyvešia raz jeden, raz druhý. Aj s exmanželom sme fungovali tak isto a to býval s rodičmi, kým sme sa zobrali. Spolužitie muža a ženy má byť pre každého z nich ľahšie, nie ťažšie
Za 150€ by som ho tiez doma nechcela, stupne ti aj spotreba aj upratovanie,.pranie. Radšej nech sme ako sme. Dajme tomu že zarobí ako nejaký priemer 1200 to ti dá 150€ a zvyšok si gazduje sám na seba? Si štedrá. Stravu bývanie a full servis mu chces poskytnúť za 150€ mesačne?,... Prečo ho chces takto živiť. Keby býval v podnájme nájom platí dajme tomu 450 plus strava
@anonym_d32318 prečo full servis? Mám 50+, full servis som v živote žiadnemu mužovi neposkytovala. Píše sa rok 2025. Ale súhlasím, že suma je nízka
Polovicu, ako stare su deti.
My s chlapom platime na polovicu, Ja mam ešte dceru.
A takisto aj starostlivost o domscnost treba rozdelit
@maciatkolulu aj si čítala niečo? Strielas vedľa.
@anonym_a27de8 no nie,nestrieľam,nezachytila som nič ohľadom iného mesta a tak. Nasťahovať k pubertalnym deťmi cudzieho muža tiež nie je len tak. Za mňa chlap u mamičky je dôvod na výkričník a veľký. Dá sa riešiť aj inými spôsobmi ako si napakovat k štyrom deťom chlapa a pritom si nebyť celkom istá.
@enmery rozumná žena sa automaticky nedeleguje do role slúžky, teda mňa osobne to ani nenapadlo. Kým sme sa spoznali, žil môj muž sám, takže sa sám postaral o všetko, Nevidela som dôvod, prečo by to som to mala automaticky prebrať na seba. Raz navarím ja, raz on, niekedy spolu, uoratuje aj on aj ja, perie práčka, vyvešia raz jeden, raz druhý. Aj s exmanželom sme fungovali tak isto a to býval s rodičmi, kým sme sa zobrali. Spolužitie muža a ženy má byť pre každého z nich ľahšie, nie ťažšie
@anonym_50f911 Teba ani mňa by to nenapadlo, prečítaj si realitu MK, ako žijú ženy.
@anonym_50f911 Teba ani mňa by to nenapadlo, prečítaj si realitu MK, ako žijú ženy.
@enmery máš pravdu, veľa žien si nedokáže vážiť sama seba. Ešte ma v tvojom príspevku zarazila tá poznámka o sexe, veď to je bonus pre oboch, či?
@maciatkolulu býva síce v rodinnom dome ale s rodičmi. Hoci ich mam rada a priestor by tam bol tak určite nie.
@anonym_autor rozrátavanie nájmu ako pri deťoch 🤦♀️ žena veď on má byť rovnocenný partner pre Teba, nie ďalšie dieťa do domácnosti. Ak nemá v pláne starať sa o tvoje deti a áno aj finančne tak to čo je za partnera a vzťah. To pre mňa nie je chlap ale ďalšie decko na krku.
Ranajky a vecera pre chlapa 2 x 2 eura x 30 dni, obedy ma od maminky (divne), vikendy asi pri Tebe, tak 8 x 4, .tj. 120+32, dajme tomu 150 za stravu a to len preto, ze obedy v pracovne dni neriesis. Za 100vku nezozenie ani zdielanu izbu, takze minimalne tolko na byvanie. Dokopy 250 ako nevyhnutne minimum, len aby si ho nezivila ako decko. A to ratam s tym, ze urobi nieco v domacnosti (navari, uprace, odvezie, ...). Ak nepomoze, tak by to stale bolo len dalsie dieta na Tvojom krku. Ked by si si ho aj tak chcela nechat, tak starostlivost o domacnost 5 eur denne, minimalne dalsich 150 za nervy, ktore budes mat z jeho spinavych ponoziek a neozehlenych kosiel. A to stale by obisiel ako kral, aka by som bola spokojna, keby sa o mna za tych par supov niekto postaral.
@anonym_autor po prečítaní tvojho posledného príspevku som úplne zmenila názor. Nesťahuj si toho muža k sebe, prečo vlastne? Netušila som, že je detí toľko, že nie sú celkom malé a že tvoj priateľ nežije sám, ale využíva mama hotel, kde mu mamička ešte balí jedlo do práce. Navyše, deti ho celkom neberú. Len si skomplikuješ život, ked si ho k sebe nasáčkuješ
@enmery máš pravdu, veľa žien si nedokáže vážiť sama seba. Ešte ma v tvojom príspevku zarazila tá poznámka o sexe, veď to je bonus pre oboch, či?
@anonym_50f911 no ako kedy, veď si tu prečítaj témy ako funguje sex v niektorých manželstvách. Jedna tu písala, že každý deň si muž vyžaduje pohlavný styk, a keď žena nedá, pôjde za milenkou, ešte jej to aj oznámil, aby vedela 🤣🤣
@maciatkolulu Tak asi preto ze ma deti?Ze ma vlastne byvanie a nebude tahat deti kade tade?
@anonym_50f911 no ako kedy, veď si tu prečítaj témy ako funguje sex v niektorých manželstvách. Jedna tu písala, že každý deň si muž vyžaduje pohlavný styk, a keď žena nedá, pôjde za milenkou, ešte jej to aj oznámil, aby vedela 🤣🤣
@anonym_a4b84e čítala som tú tému, na hlavu celé. Rozmášľam márne, aké pohnútky vedú autorku témy k tomu, aby si toho muža k sebe nasťahovala
@anonym_a4b84e čítala som tú tému, na hlavu celé. Rozmášľam márne, aké pohnútky vedú autorku témy k tomu, aby si toho muža k sebe nasťahovala
@anonym_50f911 tiež to nechápem. A ešte keď ma 4 deti 🤦🏻♀️
@anonym_autor Kolko máš od neho pýtať?? Normálny chlap by sa teba opýtal,že koľko ti má prispievať.......

@anonym_autor ak to je s deťmi ešte náročné, nehnala by som sa do toho a netlačila na to, ku nám sa tiež mamin partner nasťahoval v istom bode a je to veľký zásah do súkromia a domova, možno to má ešte nejaký čas, predpokladám, že si ich nezoznamovala hneď a teda sa nepoznajú ani rok. A teda keď už na to príde, tak tie financie asi uvidíš, že aké budete mať náklady na stravu, keď sa reálne zabehnete.