Krachujúci vzťah
Dobry den, dlhodobo uz neviem co mam robit, muz je podla mna vyhoreny z prace a vplyva to aj na nas vztah.
Mame skolkara okolo ktoreho beham povacsine ja, domacnost ja, pracujem, z jeho strany neurobi v domacnosti takmer nic, jedine to co mu poviem a niekedy ani to, uz zacinam byt alergicka na vsetko, toto decembrove obdobie tomu velmi nepridava, mam toho vela aj v praci a ked sme doma tak cez vikend upracem, navarim a on bud cita spravy alebo nieco pozera na nete.
Vravela so mu, ze nech zmeni pracu, ale to nejde tak jednoducho, k lekarovi ho dokopat neviem.
Mate niekto podobnu skusenost, ako ho k niecomu motivovat, je sanca ze sa nieco zmeni?
@zmrzlinka2021 polievku netreba? koľko trvá času uvariť polievku cez víkend?
To si dieťa nezaslúži mať večer jedlo max omeletu za 15 min?my sa stravujeme v práci, decká v škole neviem si predstaviť večer nemať jedlo len niečo suché či odflahnute.
Prečo by sa mala platiť upratovačka, keď pán je hnily?to je min.60 eur mesačne môže si radšej niečo kúpiť.Takze ty jej radis, že má byť lenivá ako on a budú spokojni
Autorka neviem podľa čoho súdis, že muž je vyhoreny z práce možno je vyhoreny z rodiny.
Asi je v uniforme, keď potrebuje povolenie nadriadeného, ale, keď ho práca nebaví treba si za tym štát
Na takého muža platí ja uvarim, vyvesias prádlo?
Dať mu jeho povinnosti ako dieťaťu.Nakupovat, vyhodiť smeti, okúpať syna aj ty by si si rada sadla a čítala mobil on môže, lebo ty mu to umožnis.Ja chodím a otravujem už si to spravil?Kedy?
ak ide o vyhoretie donit ho ist na PN proste ho vezmi k lekarovi chod s nim dnu potrebuje podporit
vseobecny moze predpisat aj par terapii na vymenny listok
@elizabet173 sú služby, respm druh pracovného ci služobného pomeru, kde pokiaľ nechceš dat výpoveď ale iba zmeniť miesto, musí súhlasiť nadriadený na pôvodnom mieste, jeho vyšší nadriadený nadriadený na novom mieste. A keď ti to nepodpíšu, tak smola
Jedine vtedy, keď podpise najvyšší nadriadený, tak nesúhlas priameho nadriadeného sa môže obísť.
@autor presne rovnaká situácia ako u nás. Len s rozdielom, že v tom období som ja bola tehotná s dvojičkami. Ale s manželom to tiež bolo tak, že bol už znechutený z práce a nadriadený 3x nepodpísal prestup na iné miesto. Tiež nie súkromný sektor. Ak chceš, môžeme si o tom napísať súkromne ako to dopadlo. 🙂
Pomôže Vám len komunikácia. Môj partner je veľká pomoc v domácnosti preto, ze ho o to poprosím. Nevidí riad v umývadle, špinavú linku ani 173 zavarených pohárov s jedlom, ale keď ho poprosím, spraví všetko do jedného. Sme spolu 10 rokov a už sa stalo ze aj umývačku sám vyložil alebo dal prať a vyvesil... 😉
Práca je unavna a zničujúca hlavne ak človeka nenapĺňa. Opäť je to vec komunikácie s kolegami, nadriadenými a áno, niekedy je riešením výpoveď (som čerstvo doma, ani nikam nenastupujem, tak som sa v predošlej praci znicila, ze trpim migrenami 4x tyzdenne ani nevidim...). Tento stav sa dal obísť tým, že by som to riešila skôr.
Víkend na horách je skvela vec ak vytvorí podmienky na rozhovor a iný pohľad na vec, ale vrátite sa do rovnakej situácie, v ktorej obaja budete potrebovať hľadať cestu k lepšiemu zajtrajsku. Co tak spoločne varenie (ak vie a chce), môj manžel občas rad vari, ja ho podporím a upratujem okolo neho alebo mu pomáham a už je to aktívnejší spoločne strávený čas, ktorý vytvára lepšiu atmosféru.
Treba nájsť drobné krociky opačným smerom. A časom možno aj pomoc prijme ak sám usudi, že ju potrebuje.. držím palce.
@madeleine zalezi ako to muz preziva lebo moj je tak psychicky zniceny, ze pride domov a lahne na gauc a tiez si robim vsetko viac menej sama. Ale u nas to je tym, ze nema vyplatenu ani staru pracu, ani brigadu, v novej praci pride vyplata az v januari a to sa az dnes priznal, ze hladaju niekoho dalsieho na tu istu pracu co mu pride, ze pre 3 ludi tolko prace nie je cize dost mozne, ze jedneho dvoch slabsich prepustia a nechaju si len jedneho no uvidime. Uspory sme uz polovicu minuli lebo vsak moja vyplata nepokryje vsetko. A veru ani ja nemam chut sa extra usmievat lebo ucty treba platit a pytat sa muza ci mu uz poslal peniaze a ako to vidi tiez na pohode nepridava. A oatat doma a dat sa dokopy ako ty nema moznost, jednak nema narok na podporu v nezamestnanosti a tuto pracu ledva nasiel po 3-4 mesiacoch. Ako podporujem ho, ale ak mu toto teraz padne sme fakt v haji. Cize u nas to teraz tiez nie je idealne. Snazim sa ho odbremenit, ale tiez nemozem robit vsetko sama.
Jedine zmena prace, mame to iste..
Ako ked uz , tak uplne zmenit firmu. Zmana len pracovneho zaradenia, byva zvacsa este horsi. Mal by si ale na par dni vziat aspon volno, alebo sa teda aspon nechat vypisat, aby si oddychol a upratal si tak aj myslienky, ktore mu zjavne davaju dost zabrat
@athom chápem ťa čo hovoríš o starostlivosti ženy o seba ale toto nie je teraz jeho kľúčový problém. Zažil som to tak viem pomerne kompetentne poradiť. On má problém v práci má trápenie. Rieši to oddychom a analgetikom vo forme webu a pozerania videí bezduchých. Hodí ho to na chvíľu preč od problémov. Ten oddych je Ok ale pozeranie webu nie je oddych a dostáva ho to ešte do vacsej frustrácie. On potrebuje rozdeliť svoj čas na prácu v ktorej ma problémy ale aj na rodinu v ktorej môže mať úspechy a potešenie. Vy sa mu vzdaľujete a to je ešte horšie potom. @athom má pravdu v tom že ty mu môžeš veľmi pomôcť. Ale nie skrášľovaním sa. Vy potrebujete obaja nájsť práve hodnoty vo vašom vzťahu vo vašom živote a rodine. Možno aj to skrášľovanie k tomu patrí ale teraz by to vyznelo smiešne a ak by to bolo len o tom tak to nestačí. On nutne potrebuje zmeniť smer pozornosti. Potrebuje sa zaoberať tebou, dietatom, domácimi prácami hoci len jednoduchými. A ísť na výlet alebo prechádzku. Zbierať do hlavy iné vnemy, mierne vnemy, reálne vnemy, prijemne vnemy hoci sa mu nebudú zdať najprv príjemné. Nebude to fungovať hneď ale postupne sa to bude zlepsovat. Vianoce sú výborná príležitosť. Len sa musíte vyhnúť zbytočným zhodím a stresom. Menej je viac. Maly výlet ale výlet. Maly stromček ale urobíme ho všetci, slabý sex ale sex. Atd. Neočakávať zazraky stíšiť sa a zmierniť svoje nároky. Získa v rodine zázemie a spokojnost nazbiera si pozitívne zážitky nemusia a ani nesmú byt adrenalínové. Nerobiť teraz žiadne veľké zmeny v živote. Byt k sebe láskavý aj k druhým. A prijat sa aj s chybami aj ho druhého aj s chybami aj cely vzťah prijat aj keď nie je dokonalý. Dôležitá nie je dokonalosť ale pokrok. Dnes to bolo o trosku lepšie ako včera. A ak nie dnes tak bude zajtra. To je veľmi pomáhajúce.
Sorry ten predošlý príspevok som začal písať athonovi ale je vlastne pre teba.
Skončíš ako on, lebo na teba je náklad o to väčší, že musíš všetko organizovať, premýšľať, nemá čas si tvoj mozog odpočinúť. Sú proste chlapi, ktorí spolupodieľanie sa na rodine majú u zadku. A tým, že ty si tá zodpovedná, jemu vyhovuje. Je únavné žiť v takom vzťahu. Skúsila by som manželskú poradňu.
@athom tebe polenom po hlave jedine tak..
my sme to mali takto asi dva roky. Vydrzala som, vyplatilo sa. Zmenili sa pomery v praci a uz je dobre.
Veľmi ťažko reagovať, dokopy nič neviem z príspevku. Ako vieš, že muž vyhorel? Ani môj sa o nič nestará, neni kedy robí od do večera. Proste sa nedá reagovať na tvoj príspevok
vedela by som vám niečo účinné odporučiť na základe vlastnej skúsenosti... je to na dlhšie, nechce sa mi to rozpisovať, resp. nemám toľko času.... môžete mi, ak chcete, napísať správu príp. tel. kontakt a ja sa potom ozvem.... rada pomôžem....
@athom ty si riadny chmulo. Autorka pise, ze vyhorel z prace. Poznam taku situaciu, zazila som ju. Neustale stresy a nedocenenie. Pomoze len zmena prace, alebo vedenia. Mohla by som mat pri sebe aj Brata Pitta, aj celu vatru z prikladanych polienok, aj tak ma nic nebavilo. Mne pomohla zmena vedenia, nastal iny styl jednania v praci, normalny zaujem o zamestnanca. Skoncili intrigy a prieky. Bolo to v poslednej chvili, uz som mala podpisanu dohodu o skonceni PP, zaucala som novu silu, ktora napokon nenastupila. Nova riaditelka ma presvedcila nech zostanem, zvysila mi plat a tri roky fungujeme uplne v pohode.
@athom a muzi nie su ini? 😁
@lucilaines ty mi hovoris z duse dusucej 😀 aj som sa zasmiala, aj pravdu si napisala... ;) bohuzial je to tak, ze HORMONY urobia so ZENOU uplne niekoho ineho a ked nema POMOC tak ma v prdeli... a si povie no co.. proste nevladze a ano hovorim sama za seba pred niekolkymi rokmi to bolo tak, ze ano tiptop mila zlata usmievaa a dnes proste aj vyštetknem. aj som podrazdena.. aj jeednoducho jee toho na mna vela.. a tiez by som niekedy chcela NIC NIKOMU NEHOVORIT.. amen.
@athom takze ty si autorka 😀 takze kto vlastne si?
- autorka, ktorá píše akého ma chlapa a že v podsate ho ma plne zuby
- alebo si ten chlap, ktorý pride domov a hovno urobi?
@athom bože to sú také keci toto až to bolí... Keď chcem normálnu radu idem za kamoškou, farárom, psychológom, alebo za svojím mužom ci matkou alebo otcom... 😂