icon

Len tak si chcem vyliať srdiečko

1. aug 2023

Viete ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy.... Momentálne to zažívam...
Poznáte ten pocit... Stretnete niekoho, ste kamaráti, časom zistíte, že si rozumiete až moc na to, aby ste tými kamarátmi zostali... Postupne si vytvoríte vzťah... Zhoda vás dvoch takých 75% ale stačí to na to, aby ste vo vzťahu pokračovali... Ste zaľúbení, užívate si jeden druhého... Aj keď názory alebo humor sa niekedy rozchádzajú, vy však viete, že to je maličkosť, keď v iných veciach fungujete viac než dosť... Zoznámenie s rodinou na jednotku, zoznámenie s kamošmi a kamoškami tiež super, začnete si myslieť, že ste si fakt súdení, aj napriek tomu, že sem tam ste hore, sem tam dole, veď ktorý vzťah je dokonalý? Taká láska ako z filmu, môže byť ozaj len vo filme... A prejdú roky a vy zrazu máte spoločný domov, vychovávate dieťa... Nemôžete byť šťastnejší... Alebo áno? Zrazu si pripadáte ako len spolubývajúca, aj napriek možnostiam intímny život minimálne, koľkokrát aj celý mesiac nič... A vám to chýba... Ten dotyk, objatie, pozornosť... Všimnete si, že tie popôrodné kilá ani po takmer trištvrte roku dole nejdú, cvičíte, stravujete sa zdravo, robíte všetko preto, aby ste sa partnerovi zase začali páčiť a začal po vás túžiť .. on tvrdí, že sa mu páčite stále, že len vymýšľate, ale vy vidíte na ňom, že to až tak pravda nie je... Nestačia rozhovory, pokusy, zvádzanie... Zrazu sa cítite neatraktívna, osamelá... Okrem tej intimity ale nemáte vo vzťahu žiaden iný problém... Ale chýba vám tá blízkosť... A tak postupne chradnete, lebo už sa necítite ľúbené, keďže aj pokus o objatie býva častokrát odmietnutý....

autor
1. aug 2023

@zmrzlinka2021 nie nie, toto tak nebolo, po 2 a pol roku sme išli do spoločného bývania a po roku a pol toho bývania sme si spravili bábo, keď som zistila, že s ním sa bývať dá, že si sedíme.... Pokazilo sa to po pôrode... Posledných takmer 8 mesiacov je to takto... Ja aj napriek vyčerpaniu z malej sa snažím byť všetkým doma aj pre neho.... A už som unavená.... Keď vidím, že to nepadá na úrodnú pôdu.... Sme spolu krátko, to je pravda, písala som o rokoch akoby to bola večnosť, ale pre mňa aj tých pár rokov je proste dosť na to, aby som to nechcela zahodiť, vlastne každý rok mi za to stál, teraz sa niečo pokazilo ale chcem to opraviť....

autor
1. aug 2023

@zmrzlinka2021 aj my sme si delili domácnosť.... Posledné týždne som na všetko sama... Prečo netuším... Umyje mi sem tam riad, alebo vynesie kôš, to je všetko.... Nehovorím, pre malú je úžasný otec, stará sa, kúpe sa s ňou.... Ale vidím, že je to medzi nami už inak....

autor
1. aug 2023

@toskanka no jeho dvaja kamaráti mu to povedali, doslova že závidia, že s ním idem na pivo, že čo by oni dali za takú babu ako ja, že aj o neho sa postarám, aj o deti a aj som k dispozícii mu, že sa fakt snažím, aby ten vzťah bol ok.... On si to všetko uvedomuje, čo vo mne má a zrejme to berie ako samozrejmosť....

autor
1. aug 2023

@1fifinka1 no ak niekoho má, tak na telefóne.... Lebo viem, že osobne by na takéto veci čas nemal.... Takže možno sa mu nejaká zapáčila v písaní, alebo ja neviem.... Chcem však tomu dať ešte poslednú šancu, moje deti ho ľúbia, naša dcéra takisto.... Skúsim to.... Naposledy....

toskanka
1. aug 2023

@autorka Neviem, aká si ty povaha, ale ja by som mu povedala, že pohár trpezlivosti sa už plní a keď sa naplní a preleje, bude už neskoro a bude to jedno tebe. Nedokázala by som sa len tak sústrediť na seba a žiť si svoj život, mať sa rada a pod., keby som toto nemala vyriešené. Som typ, čo potrebuje riešiť a vyriešiť 🙂. Ale ty rob, ako to cítiš ty.

autor
1. aug 2023

@toskanka toto on vie, že môj pohár trpezlivosti preteká.... Ale myslí si, že preháňam, že sú to len reči.... 🤷

toskanka
1. aug 2023

@autorka Tak máš už len 2 možnosti.
1) salamizmus
2) radikálnejší krok

1fifinka1
1. aug 2023

@autorka maj sa trochu rada. Trochu dosť a prestaň sa mu nukat na to tacke, prestaň byt dokonalá, prestať predstierať, že ťa nikdy neboli hlava a prestaň byt ľahká korisť. Si úplne že oddaná jemu a to je podľa mňa úplne strašne. Pre vás oboch. Úprimne s tebou asi musí byť strašná nuda, keď si vlastne taka dokonalá. Nemyslím to v zlom, ale čo by ho vlastne malo na tebe ešte vzrusovat, keď sa mu sama vo všetkom nukas? Prečo to robíš? Snažíš sa aby všetko fungovalo, aby bol spokojný aby aby aby... Sama píšeš, že si z toho unavená. Prečo to teda robíš? Žena si v najlepších rokoch. Mňa aj hlava boli, aj mam svoje nálady, aj nie som dokonalá, aj som ráno strapata, aj sa mi občas nechce upratovať a aj tak ma môj muž miluje a dokazuje mi to každý deň. Ty chceš stále zachraňovať, ale problém je, že to chceš ty. A iba ty. A zachraňovať by mal tvoj muz. Ale on nechce, tak je na čase sa už konečne spamätať, lebo najkrajšie roky života tráviš s mužom, ktorý už o teba nestojí. Prepáč za úprimnosť.

karolinakr
1. aug 2023

Ale ty nemožeš prisposobovat seba do vztahu na 100%, ked dostavaš naspäť 5%.. takto to nefunguje .Ludia ta volaju von, a ty hned z ruky zamietneš, ze chodiš len s rodinou? Si moslimka? Oni chodia len s mužom a rodinou..A vyčitky svedomia, ked sa baviš? Muž nenaplňa tvoje potreby a ty sa 100% obetuješ jemu..To znie dost zvlaštne

karolinakr
1. aug 2023

@1fifinka1
@bodka70
bohužial tieto dievčatá maju pravdu..Dava mi to viac zmysel ako tvoje tužby autorka byt kamoška na pive mužovi
A ked ti da dole ruky, ked mu ideš dat bozk a prevrati oči, to by ma dost urazilo
U najlepšieho " kamaráta" samozrejme nie 😾

goodidea
1. aug 2023

Sú dve možnosti buď sa mu nepáčis alebo proste to nepotrebuje ..skrátka ako 60% žien a viac nepotrebuje sex často kludne raz a viac za mesiac mu stači, je hormonálne takto nastaveny

hugger
1. aug 2023

@autorka v akej si vyrastala rodine?

taga
1. aug 2023

Bla bla bla dalsi letny pateticky sloh, neda sa to ani docitat

ahhola
1. aug 2023

Prečo ti krachol prvý vzťah?

hugger
2. aug 2023

Ked len davas to co davas straca hodnotu pretoze toho davas prilis vela. Vysledkom je ze nedostavas nic naspat.

Priklanam sa k nazoru @toskanka ze keby si si vybrala partnera ktory je nastaveny podobne a je rovnako oddany tebe ako ty jemu budete mat dokonaly vztah. Mozno to nebude spalujuca vasen ako z romantickeho filmu ale vedela by si vytvorit zdravy dlhodoby priatelsky vztah s dostatkom emocionalnej a fyzickej intimity ktory by vas naplnal oboch. Vola sa to laska.

Ak vsak tvoj sucasny partner ocakava vecnu zalubenost, mocenske hry, ze mu budes unikat, tvarit sa nedostupne (to co ti navrhuju @1fifinka1 @karolinakr ) co pre teba pravdepodobne nie je prirodzene, je na tebe do akej miery si pripravena na takuto rolu sa podujat a dlhodobo udrzat. Sanca tu je kedze si taka bola ked ta spoznal.

karolinakr
2. aug 2023

Akože ja nemam nic proti tomu, ked je niekto mily a ustretovy k psrtnerovi, ale ked druha strana unika a prevracia očami, niekde je problem - nestoji o to..Treba sledovat mimoverbalnu komunikaciu, nechce ta v osobnom priestore a to je medzi milencami dosť pruser . Takze ta nechce a teraz sa zatiadit podla toho - kašlala by som na nejake piva s kamošom.Možno ma inu... trebars jedna z možnosti..Uvariš mu upraceš, postaraš o decka, çiže vyhadzovat ta nebude - to by si znižil komfort..Pekne sa porozpravate, si mila, ustretova, ale to sexualne a motyliky v bruchu si možno vyrieši inde..ktovie ..👀

toskanka
2. aug 2023

V každom prípade je to pre ženu dehonestujúce, keď mužovi porodí dieťa a on sa k nej potom správa ako keby bola toxický odpad, ktorého sa nemôže už ani dotknúť a odmieta akúkoľvek komunikáciu na túto tému.

Čomu trocha nerozumiem, sú autorkine hranice. Že ako kamoš je super. V čom je jeho správanie super? Že ma vezme na pivo?

karolinakr
2. aug 2023

@toskanka presne, inde diskusia, opustil ma tehotnu v 4.mesiaci .. chlapi su ako monštra fakt,
gentlemani a rytieri len v rozprávke

katkajaromer
2. aug 2023

Já jsem tak šťastná, že tohle nezažívám. Mám skvělýho chlapa, 14 měsíců manžela, rozvedl se především kvůli mě, to jiskření je tam pořád, oba potřebujeme tělesný kontakt, a nemyslím jen sex, běžně se několikrát za den líbáme a objímáme, a to je nám už 45 let. Je to chemie. Upřímně si teda myslím, pokud chemie vyprchá, asi není na čem stavět.

toskanka
2. aug 2023

Dávam link na zaujimave citanie.

https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/jitka-douch...

Vypichujem:

Je přátelství podmínkou opravdové lásky?

Podle mě ano. Základ opravdové lásky je přátelství, láska přichází spolu s přidanou hodnotou vzájemné přitažlivosti. Přátelství je jedna věc, kdy si velmi rozumíme a baví nás stejné věci, můžeme se jeden o druhého opřít, když bude třeba, ale opravdovou lásku si bez hlubokého přátelství nedovedu představit.

autor
14. aug 2023

@goodidea lenže pred tým sme nemali problém aj dvakrát za deň... Pri deťoch samozrejme len cez víkend, keď boli u babky... Teraz deti majú prázdniny a nič... V podstate už vážne medzi nami nič nie je... A musím sa s tým jednoducho zmieriť... Vydržím ešte kvôli bývaniu, lebo nemám kam ísť, čakám preto na mestský byt a potom už odídem ....

autor
14. aug 2023

@hugger v smutnej.... Mamina znášala "zlo" od môjho otca, 20 rokov to držala len kvôli deťom... Potom sa rozviedli a našla si ešte horšieho... To som utekala z domu s deťmi, lebo som sa ho bála, ale mamina mala ružové okuliare ďalších 11 rokov...

autor
14. aug 2023

@ahhola partner sa mi priznal pred pôrodom, že si so mnou spravil dieťa kvôli tomu, aby si ma udržal... po pôrode zostal agresívny a nemal problém sa na mňa zahnať rukou keď som mala pár tyzdnovu dcérku na rukách, tak som to ukončila....

autor
14. aug 2023

@hugger keď ma spoznal, bola som divoká, zábavná, stále usmiala, plná aktivít, nespútaná... Toto o sebe napísať naozaj môžem, lebo taká som vždy, keď som single. Ale keď príde vzťah, nechcem byť stále pojašená, beriem to vážne a zodpovedne, tak aj hormóny sklidním ako sa hovorí... Aktivity síce nedávam bokom, ale postupne to vo mne zhasne nezáujmom druhej strany, lebo jeho to nebaví, lebo sa mu nechce atď atď a postupne upustím teda od toho...

autor
14. aug 2023

@toskanka nie, že ma vezme na pivo, ale proste keď sa k sebe chováme ako kamaráti, tak naozaj fungujeme, pozrieme si tv, smejeme sa, rozprávame o práci, spomíname, aj sa podpichneme, fakt super... Ale ako partneri sme proste každý inde.... Možno ozaj nejakú má, síce tvrdí, že nie, ale kto by sa priznal? Už to nejak vydržím a odídem pri prvej príležitosti....

autor
14. aug 2023

@katkajaromer presne tak.... U nás to bolo asi len to poblaznenie, ktoré síce trvalo dlho, ale spoločným bývaním vyprchalo.. čo som si myslela, že práve to bude to práve orechové, že už nebudeme musieť čakať na víkend a budeme spolu tvoriť rodinu... On povie, že my rodina sme, ale ja takúto rodinu nepoznám a nemám ten dojem, že by sme ako rodina aj žili...

karolinakr
14. aug 2023

Tak si sa rozhodla odist? Vsak "kamarati" možte byt aj potom

karolinakr
14. aug 2023

Dobre si urobila.Tiež by som odmietla byt v manželstve celibate, to možeš byt aj single

autor
14. aug 2023

@all No, dlho som tu nebola... Boli sme na dovolenke, ktorá začala tak, že som chcela ísť na druhý deň radšej domov, ale utriaslo sa to a bolo naozaj super.... Po príchode domov som myslela, že už to bude konečne v pohode, že sme potrebovali proste vypnúť a oddýchnuť si, zažiť niečo nové.... Tak som si užívala ten pocit pohody a jeho blízkosti .... Prešli nejaké tie dni a zas je to o ničom... Včera sa to možno medzi nami aj ukončilo, lebo už sa ani nerozprávame.... Vybuchla som, lebo ja už nebavilo, ako všetko otáča proti mne... Poplakala som si, ale dnes je to už lepšie, uvedomila som si, že tadiaľto proste cesta nevedie a my čím dlhšie budeme spolu bývať, tým to bude horšie....
Keďže nemám kam ísť, o to horšie to znášam, on neodíde, teda doteraz odmietal odísť, po včerajšku už s tým asi problém mať nebude... Len horšie to bude s nájmom, keďže som u súkromníka, sama to na rodičovskom neutiahnem.... Celé zle toto....

autor
14. aug 2023

@karolinakr nemám na výber, síce sa budem trápiť aj bez neho, ale myslím si, že menej než s ním... A nechcem, aby deti v takomto prostredí vyrastali, včera som sa im pred ním ospravedlnila za to, do akého prostredia som ich priviedla a že mi to je ľúto... On nereagoval, resp skôr sa tváril urazene.... V poslednej dobe sú často svedkami našich hádok a to nechcem, nehovorím, máme aj super dní, teda nie super, ale že fungujeme... Ale keď príde hádka, znášajú to zle a toto nedovolím, aby naďalej vyrastali v takom prostredí a aby si nebrali príklad z toho, že je to ok....