Má náš manželský vzťah budúcnosť?
Ahojte,
Chcela by som sa podelit o svoj problém.
S muzom sme spolu uz desať rokov,.mame dve deti, 5 a
2r.
Odkedy sa narodili deti, islo to medzi nami vyrazne k horsiemu. V poslednom case nulova intimita,.nasa komunikacia je akurát pozdrav. Velmi mi chyba z jeho strany zaujem, objatie, pusa len tak. On je veľmi pracovne vytazeny, pridava si aj pracu navyse, aby sme si udrzali nas zivotny standard na RD
, okrem toho velmi aktivne sportuje, je to velmi pekny a úspešný muz. Ma aj na mna extremne naroky, aby som bola neviemako.oblecena, upravena, vsetko absolutne tiptop, stale navarené,.tiptop upratane.
Po tejto stranke robim co.mozem, stale som ale kritizovaná.
S deťmi som prevazne ja, abh sa.mohol.venovat svojim pracovnym a.sportovym.aktivitam, pripadne ide niekam s kamaratmi von. Ja sa mu snazim to umoznit, zalezi mi na nom a jeho vyrovnanosti. Nedostavam vsak žiadnu vďaku,.len kritiku, nezaujem, chlad. Povedal,.ze sa citi vytazeny a nema.na.toto.kapacitu,.neciti.mlmentalne medzi nami puto a sme spolurodicia. Upadam z toho do depresie.
Este chcem povedat,.ze aj ja som myslim velmi pekna a czdy upravena zena, mam kam ist byvat ak by bolo treba, ale nechcem trhat rodinu, deti su na muža tiež naviazane.
Ma to podla.vas.sanci.ma.zachranu? Nikomu som o tom nepovedala nevhcem ludi zatazovat. Dakujem vopred za n
@stalasavec nastav mu zrkadlo
Skúsila si mu narovinu povedať ako to vnímaš? Ak nie, skús a podľa jeho reakcií uvidíš, či má aj on záujem to dať dokopy (lebo aj od neho bude potrebné prispôsobenie ako aj od teba)...ak bude záujem u vás oboch, je to dobrý začiatok si myslím... Potom môžete riešiť tie najdôležitejšie veci podľa mňa v manželskom vzťahu - spravte si každý deň čas na rozhovor, keď aj len nejaký krátky o Tom aký ste mali deň, čo plánujete robiť zajtra, čo máš navariť, navrhni nejaký výlet atď...a čo od neho čakáš, skúšaj aj ty voči nemu, napr. len tak letmo mu daj pusu, vystiskaj ho po príchode z práce atď... A mimochodom, asi by nebolo odveci trocha mu priblížiť ten rodinný život, že to nie je idem za chalanmi kedy chcem a nestarám sa... skús nebyť vo všetkom taká tolerantná, normálne narovinu mu povedz nech si niektoré stretnutia odpustí, keď ide športovať nech vezme aj deti, alebo aspoň jedno (samozrejme ak je to druh športu ktorý to dovoľuje), ak ide napríklad behať a menšie dieťa ti vydrží ešte v športovom kočíku tak mu ho prichystaj a môže bežať s ním... A vysvetlí mu, že čím viac ti bude s deťmi a domácnosťou pomáhať, tým viac času budeš mať na starostlivosť o seba 😉
Skúsila si mu narovinu povedať ako to vnímaš? Ak nie, skús a podľa jeho reakcií uvidíš, či má aj on záujem to dať dokopy (lebo aj od neho bude potrebné prispôsobenie ako aj od teba)...ak bude záujem u vás oboch, je to dobrý začiatok si myslím... Potom môžete riešiť tie najdôležitejšie veci podľa mňa v manželskom vzťahu - spravte si každý deň čas na rozhovor, keď aj len nejaký krátky o Tom aký ste mali deň, čo plánujete robiť zajtra, čo máš navariť, navrhni nejaký výlet atď...a čo od neho čakáš, skúšaj aj ty voči nemu, napr. len tak letmo mu daj pusu, vystiskaj ho po príchode z práce atď... A mimochodom, asi by nebolo odveci trocha mu priblížiť ten rodinný život, že to nie je idem za chalanmi kedy chcem a nestarám sa... skús nebyť vo všetkom taká tolerantná, normálne narovinu mu povedz nech si niektoré stretnutia odpustí, keď ide športovať nech vezme aj deti, alebo aspoň jedno (samozrejme ak je to druh športu ktorý to dovoľuje), ak ide napríklad behať a menšie dieťa ti vydrží ešte v športovom kočíku tak mu ho prichystaj a môže bežať s ním... A vysvetlí mu, že čím viac ti bude s deťmi a domácnosťou pomáhať, tým viac času budeš mať na starostlivosť o seba 😉
@vero2802 ano uz som.mu.viackrat hovorila,.vzdy to.pomoze.na.par.dni,.par.dni.si ma ako zenu vsima viac. Ano,.som tolerantna, snazim sa aby nemusel nejak svoje potreby potlacat,. chodí hocikedy cvicit,.do sauny,.ja travim nekonecne hodiny na ihrisku. Moj zivot sa zredukoval len na varenie, obchod,. ihrisko,. on chodí do prace,.cvicit, chodi si kupovat.oblecenie, hocikam s kamošmi. Nevie sa vcitit do.mojej situacie, kedy mam v hlave nonstop kalkulacku ako z.rodicaku.navarit, postarat sa, casto mi hovori, ze uz mam nejaké oblecenie vyhodit.lebo je uz obnosene. Ja sa každé rano ale.upravim namalujem pekne oblečiem... neviem nie je to stale.nejak postacujuce.
@stalasavec nastav mu zrkadlo
@nitka1157 ako to myslis? Ze zacne aj ona odchadzat z domu, davat na prve miesto svoje aktivity a konicky a kamosky a za vsetko ho kritizovat? Ano, krasne zrkadlo, niekedy si to chlap zasluzi, a mozno aj tento.
Ale ze by toto bolo na zachranu vztahu? Skor cesta do pekla. A ona vyzera, ze ma zaujem nie hned odist, ale skusit to "spravit". Tak neviem ci zrkadlo tuto pomoze obnovit vztah, blizkost ci intimitu.
My sme si prešli podobným, kriza bola taká, ze manžel mal zbalenú tašku. Ale skúsili sme poradňu a pomohlo. Začali sme uplne od nuly - obed, rande, káva, kino. Aspoň raz za mesiac bez deti.
2 malé deti dajú zabrať každému vzťahu.
Dnes sme spolu 15r a opäť sme to my.
Nevzdávaj to, skús ešte zabojovať. Keď bude mať mladšie 5-6r, uvidíš veľký rozdiel.
Držím palce!
@vero2802 kazdy den den aj cvicim,.som v dobrej forme.aj po.detoch
.ked.mi dôjdu peniaze, posle.mi, ale je mi to hrozne neprijemne ze som v.takej situacii,.ze si ich musim pytat.
My sme si prešli podobným, kriza bola taká, ze manžel mal zbalenú tašku. Ale skúsili sme poradňu a pomohlo. Začali sme uplne od nuly - obed, rande, káva, kino. Aspoň raz za mesiac bez deti.
2 malé deti dajú zabrať každému vzťahu.
Dnes sme spolu 15r a opäť sme to my.
Nevzdávaj to, skús ešte zabojovať. Keď bude mať mladšie 5-6r, uvidíš veľký rozdiel.
Držím palce!
@veklipo dakujem❤️
"Ma aj na mna extremne naroky, aby som bola neviemako.oblecena, upravena, vsetko absolutne tiptop, stale navarené,.tiptop upratane.
Po tejto stranke robim co.mozem, stale som ale kritizovaná."
Trophy wife....
Muz je workoholik ktory ma este aj pomimo konicky, chod rodiny je na tvojich pleciach. Tak trocha zivot v zlatej klietke.
Vo vacsine pripadov vzdy rovnaky scenar. Bud vysoky standard zivota a laska ide bokom alebo nizsi prijem a dostatok casu na rodinu a potom starosti, ze nie su peniaze na dovolenky.
Negeneralizujem, ale podobnych tem tu uz bolo dost. Nezavideniahodny vztah, ale sla si do neho dobrovolne....
"Ma aj na mna extremne naroky, aby som bola neviemako.oblecena, upravena, vsetko absolutne tiptop, stale navarené,.tiptop upratane.
Po tejto stranke robim co.mozem, stale som ale kritizovaná."
Trophy wife....
Muz je workoholik ktory ma este aj pomimo konicky, chod rodiny je na tvojich pleciach. Tak trocha zivot v zlatej klietke.
Vo vacsine pripadov vzdy rovnaky scenar. Bud vysoky standard zivota a laska ide bokom alebo nizsi prijem a dostatok casu na rodinu a potom starosti, ze nie su peniaze na dovolenky.
Negeneralizujem, ale podobnych tem tu uz bolo dost. Nezavideniahodny vztah, ale sla si do neho dobrovolne....
@bu_bu_bubak vies, len ono to pred detmi tak nebolo. Pred detmi bol laskavy, pozorný, mily,.s citom pre moje potreby
Aha, cize doplnujuce informacie su, ze zijes z rodicaku a musis zobrat o peniaze pre rodinu ked Ti dojdu...
A to je panko vytazeny workoholik, ktory si pridava pracu navyse. To deti su len Tvoje, nie jeho? Ze sa mas o ne a domacnost starat z 490e mesacne a potom pytat peniaze? Mne to je vzdy normalne luto ked pocujem zeny, ktore toto rozpravaju akoze normalne fungovanie v manzelstve...
A travite teda nejaky cas len vy dvaja, ci nula bodov?
@bu_bu_bubak vies, len ono to pred detmi tak nebolo. Pred detmi bol laskavy, pozorný, mily,.s citom pre moje potreby
O tychto veciach sa treba rozpravat dopredu. Bez deti je kazdy vztah do istej miery idylka...
tak mne sa teraz píše ľahko lebo tvoj život nežijem... ale ja by som dala úplný reštart. A CHOĎ DO PRÁCE A NEBUĎ FURT K DISPOZÍCII 🙏
Aha, cize doplnujuce informacie su, ze zijes z rodicaku a musis zobrat o peniaze pre rodinu ked Ti dojdu...
A to je panko vytazeny workoholik, ktory si pridava pracu navyse. To deti su len Tvoje, nie jeho? Ze sa mas o ne a domacnost starat z 490e mesacne a potom pytat peniaze? Mne to je vzdy normalne luto ked pocujem zeny, ktore toto rozpravaju akoze normalne fungovanie v manzelstve...
@colsami nie nie, chodi na nakupy velke, ale ja planujem co sa bude kedu variť a pod. Detom praveze stale kupuje co treba
@stalasavec Nechcen sa ťa dotknút,ale nrobháňa aj iné? Nechcen ti dať chrobáka do hlavy, ale poznala som kedysi presne také typy chlapov.
Poradiť neviem. Chce to len rozhovor ,aj keď žiaľ nevedie k ničomu.
@colsami nie,.netravime,.nemame babky a pod...
@stalasavec Nechcen sa ťa dotknút,ale nrobháňa aj iné? Nechcen ti dať chrobáka do hlavy, ale poznala som kedysi presne také typy chlapov.
Poradiť neviem. Chce to len rozhovor ,aj keď žiaľ nevedie k ničomu.
@cukroska nie, poznam ho natolko,.ze si to nemyslim,. resp ze by mi povedal,.ak by to tak aj malo byť
@colsami nie,.netravime,.nemame babky a pod...
@stalasavec a nemate par euro na opatrovatelku? Raz do tyzdna 3-4 hodiny? To by bolo trebars 20 euro.
My sme babky k dispozicii tiez nemali, ale 6 euro na hodinu raz za cas sa nam na opatrovatelku naslo. A to sme si nadstandardne nezili.
Pozri, ak spolu ako par cas travit nebudete, vztah pojde do kytek. Ako inak sa ma vybudovat ci opravit, zlepsit ci zintenzivnit? A hovorim, to je len zaciatok, ako to chciet podchytit... Takze musite vediet ci CHCETE - travit spolu cas, ci si na to vyslovene chcete vytvorit priestor. To je zakladna otazka...
@stalasavec a nemate par euro na opatrovatelku? Raz do tyzdna 3-4 hodiny? To by bolo trebars 20 euro.
My sme babky k dispozicii tiez nemali, ale 6 euro na hodinu raz za cas sa nam na opatrovatelku naslo. A to sme si nadstandardne nezili.
Pozri, ak spolu ako par cas travit nebudete, vztah pojde do kytek. Ako inak sa ma vybudovat ci opravit, zlepsit ci zintenzivnit? A hovorim, to je len zaciatok, ako to chciet podchytit... Takze musite vediet ci CHCETE - travit spolu cas, ci si na to vyslovene chcete vytvorit priestor. To je zakladna otazka...
@colsami mozno to znie cudne, ale neriesili sme to zatial,.mozno aj rpeto sme tam.kde sme.. jediný spolocny cas je ked deti zaspia,.ale to iz po rokoch nie je asi az take.lakave a zaujimave
@vero2802 ano uz som.mu.viackrat hovorila,.vzdy to.pomoze.na.par.dni,.par.dni.si ma ako zenu vsima viac. Ano,.som tolerantna, snazim sa aby nemusel nejak svoje potreby potlacat,. chodí hocikedy cvicit,.do sauny,.ja travim nekonecne hodiny na ihrisku. Moj zivot sa zredukoval len na varenie, obchod,. ihrisko,. on chodí do prace,.cvicit, chodi si kupovat.oblecenie, hocikam s kamošmi. Nevie sa vcitit do.mojej situacie, kedy mam v hlave nonstop kalkulacku ako z.rodicaku.navarit, postarat sa, casto mi hovori, ze uz mam nejaké oblecenie vyhodit.lebo je uz obnosene. Ja sa každé rano ale.upravim namalujem pekne oblečiem... neviem nie je to stale.nejak postacujuce.
@stalasavec no práve to je problém skoro u každého chlapa ktorého žena je doma s deťmi... Ako by si mysleli že deti niekam posadíš a v kľude si môžeš porobiť čo potrebuješ a potom máš veget... Ja som to môjmu dala skúsiť kedysi, velice rýchlo svoj názor prehodnotil 😂😂 ono môžeš cvičiť, líčiť sa, snažiť sa ako dokážeš, no aj tá psychika sa na zovňajšku ukáže... A povedzme si pravdu, ty si/máš blízko k vyhoreniu a doma s deťmi v Tom stereotype je to čistá ponorka, poznáme to asi všetky...ako ti tu už radili, skús vybaviť stráženie detí a spravte si nejaký pre vás oboch zaujímavý program...
Napríklad u nás keď sme cítili že to ochladlo a dostávame sa do role spolubývajúcich tak sme odpratali deti a spravili si nanovo akoby prvé rande... Pekne postupne, ja som prišla s tým že poďme úplne od nuly ako by sme sa znova spoznávali, najskôr na mňa kukal ako na blba ale nakoniec to bola sranda, opäť nás to zblížilo a odvtedy si minimálne raz za mesiac spravíme nejaký program, kde spomíname a snažíme sa priblížiť veciam, kvôli ktorým sme sa vlastne dali dokopy... A bol to ten najlepší nápad ako sa k sebe dostať späť si myslím ☺️
"stale navarené,.tiptop upratane.....aby sa.mohol.venovat svojim pracovnym a.sportovym.aktivitam, pripadne ide niekam s kamaratmi von" celé zle 😁 potom jemu podobní vypisujú správy mne 🤷 a som presvedčená že ja tvoj level "neviemako.oblecena, upravena, vsetko absolutne tiptop" zďaleka nedosahujem 😀
@cukroska nie, poznam ho natolko,.ze si to nemyslim,. resp ze by mi povedal,.ak by to tak aj malo byť
@stalasavec Tak to je dobre.Mozno he taký..povaha..
Je proste.velmi orientovany na vykon, ma extremne naroky na seba ale aj na mna. dostava sa mk ale len kritika
@stalasavec ahoj. Ja tak veľmi dúfam, že toto je vymyslená téma... Strašne ma to mrzí...
Áno, nádej je, ale treba na tom pracovať. Z tvojej strany nastaviť sebe hranice a z jeho strany mať aspoň malú vôľu a schopnosť milovať. Lebo to, ako sa správa teraz, má od lásky neskutočne ďaleko. Ohľadom hraníc ti veľmi veľmi veľmi odporúčam knihu Hranice v manželstve. Nájdeš aj PDF na nete, keď dáš do Google (nedávam link, minule som sem skopirovala, a nešiel otvoriť, ale keď si to tá žena sama našla, tak normálne šlo). Pusti si aj podcast Ako si nezobrat teľa, zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-... To k tomu, čo píšeš, že sa zmenil príchodom detí. Isto? Zmenilo sa jeho vonkajšie správanie, podľa novej situácie. Ale zmenil sa aj on? Naozaj predtým dokázal milovať, skutočne milovať, a zrazu to nedokáže?
To, že musíš prosiť o peniaze, je tragédia.
To, že netravi s vami čas, tiež.
A to, že ty mu robíš obrovský priestor pre neho a on to zneužíva, tiež.
Že nevyužívate služby aupair, aby ste mali kvalitný partnerský čas,...
Rozumiem, že nevieš ako a snažiš sa budovať vzťah najlepšie ako vieš. Mnohí z nás majú pokrivené predstavy o vzťahoch aj z domu... Fakt ti odporúčam tú knihu 🙂
Pozri... My sme 10 rokov manželia. Šťastní manželia. Máme 3 deti, veľký dvojizbák a obytný príves z tretej ruky, v ktorom si plníme sen o slobode a cestovaní. Nemáme veľa peňazí, práve naopak. Ale manžel je v práci 8 hodín denne, žiadne nadčasy. Lebo to, na čom nám záleží, je byť spolu. Vzťahy.
@stalasavec vždy sa príchodom deti niečo zmení.... Predpokladám aj napriek tomu ze väčšina z nás miluje svoje deti žeby nám pôrodnosť opäť krásne klesla ak by sme dopredu vedeli čo nás čaká čo všetko sa príchodom deti zmení- nemyslím tým len telo a zdravie ale aj všetko ostatné ako vzťahy, celkové nastavenie atd. Mame akosi v sebe zakorenené svoj život po narodení deti podriadzovat im bez ohľadu na náš komfort. A zrazu príde čas kedy žena má okolo 40, 50 a uvedomí si ze ten chlap ktorý je vedľa nej si život celý čas užíva a jej utiekol pomedzi prsty ..... a tam žiaľ smerujes aj ty. Muž pre ktorého je žena atraktívna a chce ju je proste s nou, pomáha a je oporou tak to je všetko ostatné sú len reči. Tvoj chlap je s tým s kým chce byť a kde chce byť a s vami to žiaľ nieje. To sa nezmení a ak aj áno tak mozno na chvíľu lebo vzájomný vzťah nevyskladas na podriadzovani sa ..... to že sa o seba staráš a si atraktívna je skvele ale to ti moc nepomôže fyzická krása je ta tam .... zovsednie. Koľko mužov si našlo iné a neboli tak atraktívne ako ta ich ..... to ze máš všetko v domácnosti krásne je tiež super ale tiež to nehrá rolu ..... kolko práve tých extremne málo správnych chlapov toleruje u svojich žien nedokonalu domacnost, unavu ci nalady a napriek tomu všetkému sa tešia domov a sú s nimi? Všetko ale uplne ze všetko je len o tom cite medzi mužom a ženou a ten je po rokoch veľmi prchavy. Máš jedinú možnosť a tou je že začneš žiť pre seba nie pre muža, prestaneš robiť veci pre neho ale začneš pre seba ..... tým ze podriadis život deťom a mužovi ktorý si to neváži dosiahneš jedine to ze vyhories ako polovica iných žien a bud sa zmieris alebo začne byť časom doma dusno...
@stalasavec ahoj. Ja tak veľmi dúfam, že toto je vymyslená téma... Strašne ma to mrzí...
Áno, nádej je, ale treba na tom pracovať. Z tvojej strany nastaviť sebe hranice a z jeho strany mať aspoň malú vôľu a schopnosť milovať. Lebo to, ako sa správa teraz, má od lásky neskutočne ďaleko. Ohľadom hraníc ti veľmi veľmi veľmi odporúčam knihu Hranice v manželstve. Nájdeš aj PDF na nete, keď dáš do Google (nedávam link, minule som sem skopirovala, a nešiel otvoriť, ale keď si to tá žena sama našla, tak normálne šlo). Pusti si aj podcast Ako si nezobrat teľa, zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-... To k tomu, čo píšeš, že sa zmenil príchodom detí. Isto? Zmenilo sa jeho vonkajšie správanie, podľa novej situácie. Ale zmenil sa aj on? Naozaj predtým dokázal milovať, skutočne milovať, a zrazu to nedokáže?
To, že musíš prosiť o peniaze, je tragédia.
To, že netravi s vami čas, tiež.
A to, že ty mu robíš obrovský priestor pre neho a on to zneužíva, tiež.
Že nevyužívate služby aupair, aby ste mali kvalitný partnerský čas,...
Rozumiem, že nevieš ako a snažiš sa budovať vzťah najlepšie ako vieš. Mnohí z nás majú pokrivené predstavy o vzťahoch aj z domu... Fakt ti odporúčam tú knihu 🙂
Pozri... My sme 10 rokov manželia. Šťastní manželia. Máme 3 deti, veľký dvojizbák a obytný príves z tretej ruky, v ktorom si plníme sen o slobode a cestovaní. Nemáme veľa peňazí, práve naopak. Ale manžel je v práci 8 hodín denne, žiadne nadčasy. Lebo to, na čom nám záleží, je byť spolu. Vzťahy.
@any_soj dakujem za názor..detom sa venuje, hlavne cez vikendy ich (teda nas,,) vselikam berie,vymysla vylety. To zas nemozem.plvedat. jedno vikendove doobedie mam aj na volno,. môžem si robit co chcem. Slobody ma.on nepomerne viac, a ja sa mu prisposobujemz to je pravda. Nevadilo by mi to ale keby mi prejavoval pozornost.
Pokial viem, jeho rodicia s príchodom deti uz velmi nefungovali, vela sa hadali, jeho mama uz nezije ale k otcovi bola velmi dominananta rozkazujuca kriciaca.
Ja pochádzam z laskyplnejo vztahu prejavujuceho si neznosti
o mojich aktuálnych vztahovych lroblemoch som nikomu nepovedala, nechcem ludi zatazovat. Ale rozumiem ze robim zrejme chybu ze som prilis tolerantna, chcem mu dopriať, hovorim.si a cncem vela veci zvládnuť sama,.mam problém poziadat o pomoc druhého cloveka.
Dakujem za vas názor
@stalasavec vždy sa príchodom deti niečo zmení.... Predpokladám aj napriek tomu ze väčšina z nás miluje svoje deti žeby nám pôrodnosť opäť krásne klesla ak by sme dopredu vedeli čo nás čaká čo všetko sa príchodom deti zmení- nemyslím tým len telo a zdravie ale aj všetko ostatné ako vzťahy, celkové nastavenie atd. Mame akosi v sebe zakorenené svoj život po narodení deti podriadzovat im bez ohľadu na náš komfort. A zrazu príde čas kedy žena má okolo 40, 50 a uvedomí si ze ten chlap ktorý je vedľa nej si život celý čas užíva a jej utiekol pomedzi prsty ..... a tam žiaľ smerujes aj ty. Muž pre ktorého je žena atraktívna a chce ju je proste s nou, pomáha a je oporou tak to je všetko ostatné sú len reči. Tvoj chlap je s tým s kým chce byť a kde chce byť a s vami to žiaľ nieje. To sa nezmení a ak aj áno tak mozno na chvíľu lebo vzájomný vzťah nevyskladas na podriadzovani sa ..... to že sa o seba staráš a si atraktívna je skvele ale to ti moc nepomôže fyzická krása je ta tam .... zovsednie. Koľko mužov si našlo iné a neboli tak atraktívne ako ta ich ..... to ze máš všetko v domácnosti krásne je tiež super ale tiež to nehrá rolu ..... kolko práve tých extremne málo správnych chlapov toleruje u svojich žien nedokonalu domacnost, unavu ci nalady a napriek tomu všetkému sa tešia domov a sú s nimi? Všetko ale uplne ze všetko je len o tom cite medzi mužom a ženou a ten je po rokoch veľmi prchavy. Máš jedinú možnosť a tou je že začneš žiť pre seba nie pre muža, prestaneš robiť veci pre neho ale začneš pre seba ..... tým ze podriadis život deťom a mužovi ktorý si to neváži dosiahneš jedine to ze vyhories ako polovica iných žien a bud sa zmieris alebo začne byť časom doma dusno...
@lb1984 on mi hovoril a zdoraznoval.ze peniaze co zarobi su predsa aj moje, atd, ja mam skor problem.s.tym ze si ich musim pytat. On mi ich posle len teda musim si vypytat.a ja mam s tym problem.
Este dodam, ze povedal ze on sa stara o velmi vela veci, a ja sa staram.len o to ze som s detmi a o to aby mali co jest. (Teda inými slovami on sa predsa stará o vsetko a ja "iba o toto"). A tym padom on potrebuje ten svoj priestor
Inak ty si neplateny personal s reprezentativnymi funkciami. Vsetko musi byt tip top (asi aj je a este pinda) … evidentne bol mily a pozorny kym nedostal novu trofej … reprezentativnu rodinu. Workoholik aby udrzal standard na RD … ano svoj … ty ziaden nemas , ked ratas eura z RP … zober polku vyplaty a mas standard aj ty. s tym tip top to nebude take lahke ked nastupis so prace a on nezacne doma nieco robit. Treba s nim narobit poriadok … to, ze budes tolerantna Ti nepomoze, ako s jednobunkovcom … nechape pekne dohovaranie… nakric na neho. Mozno mu padne chvost a vrati sa na zem … z domu je zvyknuty

Mate nejaky cas na seba? Deti su uz dost velke aby ich zvladli babky tety (ak mate) alebo opatrovatelka (ak nemate). Aspon na par hodin. Ak sa o vas vztah starat nebudete, nijak z popola nevstane. A nedokazete to, ak nebudete spolu travit ten cas ako muz a zena, bez prace, bez deti... Keby len par hodin raz za cas.
To je zaciatok.