icon

Má náš vzťah napriek minulosti šancu?

1. okt 2025

Ahojte,
Potrebujem poradiť a možno počuť aj váš názor na môj problém. Ide o to, že mám priateľa už 4 roky. Dali sme sa dokopy, keď som mala 18 rokov. V skratke..momentálne mu začala extrémne prekážať moja minulosť (tá minulost je taká, že som sa pár krát pobozkala par krat aj s obchytkávaním, raz aj skoro došlo k intimnosti, len som to stopla + mala som pred ním priateľa, s ktorým sme sa pokúšali o intimnosti). Ja som sa priateľovi zdôverila, keďže som chcela byť úprimná a jemu na minulosti záležalo. V tej dobe to zobral v poriadku. Avšak teraz, keď sme sa už reálne rozprávali o svadbe ,spoločnom bývaní, deťoch mu zrazu začala extrémne prekážať moja minulosť. Veľmi nepekné veci mi už napísal a povedal aj do očí, vlastne ma aj nazval pobehlicou, že som najhoršie dievča aké pozná. Problém je ale v tom, že vraj ma veľmi ľúbi a nechce ma nechať, preto s tým chce zmieriť... Náš vzťah teda vyzerá takto: jeden deň vraví, že ma nechce a ľutuje, že ma spoznal, no a druhy deň mi vravi ako ma lubi , ako ma nikomu nedá. Ja som sa ho doteraz snažila pochopiť, avšak ja už takto ďalej nevládzem. Čo mám podľa vás robiť? Má náš vzťah šancu na záchranu? A som naozaj tak skazené dievča, že by ma už žiaden slušný chlapec nechcel? Veľmi ma mrzí moja minulosť...

anonym_5d21db
2. okt 2025
@anonym_autor

@derdia ja viem, sme len ľudia a každý robíme chyby nikto nie je dokonalý, preto si aj myslím, že vo vzťahu sú práve dôležité iné hodnoty a treba človeka prijať takého aký je, lebo inak to fungovať proste nebude ... aa presne ja už mám pocit ,že on sa práve v tom aj výživa, keď hovorí nenavistne veci ku mne aa vraj "bic zle nehovorí, však je to len pravda"

@anonym_autor mozes sa zveriť mame? Alebo niekomu inému?

anonym_5d21db
2. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5d21db no to mi všetko vtlkol do hlavy on ... toto je na nič, že mna uz pred týmto jeho rozpolozenim, trápilo ako som sa za mlada chovala, no a práve preto sa mu podarilo, vstiepit mi tento jeho názor do hlavy .... takú ránu som totiž od neho nečakala ... samozrejme, že chcem mať deti s niekym, pri kom si budem istá, že bude dobrý otec aa nie ze ma zacne pred deťmi ešte ponižovať alebo budeme mat nebodaj dcéru a bude si na nej nebodaj vylievat zlosť na ženy, ktoré sú podľa jeho slov skazene

@anonym_autor pises ako rozumne dievča, akoby si si uvedomovala ako velmi zlý je tento vzťah. Neviem ci si to pisala ale bývate spolu? Ak Ano zbaľ si najnutnejšie veci ako bude najskôr preč a chod k rodicom. Je dôležité aby si niekomu povedala co ti robi. Ak nechces dopadnúť ako ta žena co ju dosekal bývalý mačetou

anonym_162151
2. okt 2025

Ak spolu nebývate tak mu napíš že nechceš s ním byť lebo nie je panic ale je už skazený a blokli ho a budeš mať kľud..

autor
2. okt 2025
@anonym_5d21db

@anonym_autor pises ako rozumne dievča, akoby si si uvedomovala ako velmi zlý je tento vzťah. Neviem ci si to pisala ale bývate spolu? Ak Ano zbaľ si najnutnejšie veci ako bude najskôr preč a chod k rodicom. Je dôležité aby si niekomu povedala co ti robi. Ak nechces dopadnúť ako ta žena co ju dosekal bývalý mačetou

@anonym_5d21db noo áno, ja si to uvedomujem, že je to fakt veľmi zlé ... proste takto zdravý vztah nevyzerá aa hlavne ...takto sa vyrovnaný clovek nespráva, no žiť s nevyrovanym človekom si myslím, že nikto nechce ... bojím sa avšak ako on prijme rozchod, kedze vravi majetnicky ,ze ma nikomu nedá, snáď mi nespravi zo života peklo a bude sa mi mstiť .... a našťastie spolu nebývame, takže o to ľahšie to je aspoň v tomto

pikachu999
2. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5d21db noo áno, ja si to uvedomujem, že je to fakt veľmi zlé ... proste takto zdravý vztah nevyzerá aa hlavne ...takto sa vyrovnaný clovek nespráva, no žiť s nevyrovanym človekom si myslím, že nikto nechce ... bojím sa avšak ako on prijme rozchod, kedze vravi majetnicky ,ze ma nikomu nedá, snáď mi nespravi zo života peklo a bude sa mi mstiť .... a našťastie spolu nebývame, takže o to ľahšie to je aspoň v tomto

@anonym_autor zlatko blokni ho a ďalej nerieš prosím 🙏 povedz to doma rodičom nech ťa podporia keby niečo skúšal

autor
2. okt 2025
@anonym_5d21db

@anonym_autor mozes sa zveriť mame? Alebo niekomu inému?

@anonym_5d21db v podstate môžem, len tento môj úžasný priateľ mi tak zničil sebavedomie, ze ja sa to nikomu neodvážim povedať...hneď ma len napadne ,že čo si o mne pomyslia ľudia, hneď ma odsúdia, ze je to hanba.... no proste neviem sa tých myšlienok zbaviť, lebo som si to už za tých XY dni, ktorých fakt není malo ,čo mi to vyčíta, veľmi pripustila k telu jeho slová aa uverila im .... a teraz to bude ťažké dostať sa z toho, keď do toho vidím, ze je tu len jediná cesta-rozchod

anonym_5d21db
2. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5d21db v podstate môžem, len tento môj úžasný priateľ mi tak zničil sebavedomie, ze ja sa to nikomu neodvážim povedať...hneď ma len napadne ,že čo si o mne pomyslia ľudia, hneď ma odsúdia, ze je to hanba.... no proste neviem sa tých myšlienok zbaviť, lebo som si to už za tých XY dni, ktorých fakt není malo ,čo mi to vyčíta, veľmi pripustila k telu jeho slová aa uverila im .... a teraz to bude ťažké dostať sa z toho, keď do toho vidím, ze je tu len jediná cesta-rozchod

@anonym_autor normalny človek odsúdi jeho. Ved sa pozri kolko ludi tu prispelo, kazdy ta súdi iba ze si s ním, lebo si mladé dievča co ma život pred sebou. Ja som mama dvoch deti a je mi luto ze nemáš silu odísť ale verim ze to urobíš este dnes. Ľahšie sa ti to bude robit ked budes mat oporu. Treba o tom rozprávať neboj sa mama ani kamoska ta neodsúdia.

anonym_5d21db
2. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak chces využi psychoterapiu, malo by byt pár sedení cez poisťovňu, pripadne online zadarmo nieco. Ja chodim na psychoterapiu kvoli iným veciam lebo som sa nemala s kym porozprávať tak mozno aj to mozes využiť. Treba aby si sa dala dokopy, verim ze takt vzťah je strasne náročný na psychiku a sebavedomie.

bystrozraky
2. okt 2025
@anonym_autor

@bystrozraky tak lebo také dievča nikdy nemal... myslel si, že také dievčatá neexistujú a až teraz sa "zobudil" a vidi, že také práveže sú skoro všetky, lebo to sudi podla kamarátov, pritom som mu už veľa krát povedala, ze ved kamarát sa mu neprizná aká bola pravda... no on si ide stále svoje .... moja teória je trosku taka, ze on ma traumu z detstva, lebo sa mu vysmievali aa teraz viem, ze mi veľmi krat vravel ,ze by chcel vrátiť čas a byt opäť mladý, tak 15 ročný... podľa mňa sa mu vrátila akási depresia z minulosti, do toho nechce prijať fakt, že stárne, tak žiaľ našiel trhlinu v našom vzťahu, ktorú využíva vo svoj prospech, aby si zlepšoval svoje sebavedomie....

@anonym_autor V tom môžeš mať pravdu. No ak je to tak, potom ho môžu v budúcnosti využívať kamaráti a nabulikajú mu čokoľvek. Presne taký prípad poznám. Oni sa na tom celkom dobre zabávajú – ako on počúva a oni mu nakecajú presne takéto hlúposti. Alebo mu povedia, kde investovať, a ten blbec to spraví... ale oni sami to nerobia. Počúva viac kamarátov ako vlastnú manželku, s ktorou sa ani neporadí. Pozri si toto video, ktoré má menej ako minútu, aby si pochopila, či je to láska, čo on cíti, alebo niečo iné: https://www.facebook.com/reel/823836903607463

pralinka25
2. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5d21db no to mi všetko vtlkol do hlavy on ... toto je na nič, že mna uz pred týmto jeho rozpolozenim, trápilo ako som sa za mlada chovala, no a práve preto sa mu podarilo, vstiepit mi tento jeho názor do hlavy .... takú ránu som totiž od neho nečakala ... samozrejme, že chcem mať deti s niekym, pri kom si budem istá, že bude dobrý otec aa nie ze ma zacne pred deťmi ešte ponižovať alebo budeme mat nebodaj dcéru a bude si na nej nebodaj vylievat zlosť na ženy, ktoré sú podľa jeho slov skazene

@anonym_autor autorka a on bol panic?
Neboj sa toho ze bude o tebe hovoriť. Otoc to proti nemu. Ak by to aj urobil s kľudom Angličana povedz ze je len zatrpknuty lebo si ho opustila tak si kadeco vymýšľa. Bodka. Proste klame.

evazhoufova
2. okt 2025
@anonym_autor

@evazhoufova nie len obaja z kresťanských rodín... on vlastne ešte viac ako ja, bol vychovávaný názorom, že si mám nájsť slusne dievca, no ale tu mi potom ale nejde akosi do hlavy, ze prečo so mnou potom ostal, mal si ist za svojimi hodnotami od začiatku a nie zrazu po toľkých rokoch zmení názor a este mi zacne vyčítať, ze ja som mu tym skazila život... najprv si akože myslel ,že ma normálnu priatelku ,ze je to v dnešnej dobe normálne a teraz zrazu to nie je .... toto akosi neviem pochopiť, prečo takto zmenil názor az teraz ,kde bol doteraz so svojimi hodnotami akymi bol vychovávany ?

@anonym_autor a on akoze sexovat mohol?

pasomnica
2. okt 2025

Prosím ťa, zbav sa tohto idiota, nech si hovorí hoci komu čo chce, ešte sa ti normálne aj vyhráža, že čo bude luďom hovoriť, keď sa rozídete!!!!!!!!!!!!!!!! Veď to je čistý psychopat, totálny magor!!!!!!!!!!!!!!! A ty by si si toto chcela zobrať za muža??? Zdôver sa s týmto rodičom prosím ťa, ja keby som tvoja mama tak mu tak vynadám minimálne, že strach. A ešte nedajbože by povedal, že si nejaká pobehlica alebo čo, už by mu letela jedna. MAGOOOOR

anonym_162151
2. okt 2025
@pasomnica

Prosím ťa, zbav sa tohto idiota, nech si hovorí hoci komu čo chce, ešte sa ti normálne aj vyhráža, že čo bude luďom hovoriť, keď sa rozídete!!!!!!!!!!!!!!!! Veď to je čistý psychopat, totálny magor!!!!!!!!!!!!!!! A ty by si si toto chcela zobrať za muža??? Zdôver sa s týmto rodičom prosím ťa, ja keby som tvoja mama tak mu tak vynadám minimálne, že strach. A ešte nedajbože by povedal, že si nejaká pobehlica alebo čo, už by mu letela jedna. MAGOOOOR

@pasomnica presne ! Keby moja dcéra mi toto povie tak mu vynadam až by sčernalll

enmery
2. okt 2025

Kto z nás Ťa odsúdil?Nikto, ale viaceré z nás už vieme čo to o živote, aj o psychológii. Muž ponižujúce ženu, je na úrovni muža, ktorý ženu dokopy. On Ťa neľúbi, chce vlastniť, ma nulové sebavedomie. Akomanzelka by si bola neschopná, otrasná matka, otrasná gazdiná a toto by Ti robil aj pred deťmi, ver mi. A aj keby by si odišla, robil by Ti peklo cez deti do konca života. Zachráň sa.

pasomnica
2. okt 2025
@anonym_162151

@pasomnica presne ! Keby moja dcéra mi toto povie tak mu vynadam až by sčernalll

@anonym_162151 ja som sa až rozčúlila normálne, že by som si od autorky vypýtala naňho číslo a sama mu vynadala

anonym_162151
2. okt 2025

Po rozchode ho prihlas k jehovistom 🙂))))

mysicka36
2. okt 2025

Bože prečo si taký chuj nájde dievča ako si ty? Takú jemnú osobu, ktorá má v hlave výčitky, zato že sa v puberte s niekym muchlala pod barákom?
Škoda že sa s ním nedokážeš rozísť a stále len opakuješ, ako si nečisté dievča, akokeby si robila eskort.
Na mňa také niečo vybafol môj frajer, s ktorým som v 18 prišla o panenstvo (asi po roku vzťahu, keď už aj nejaké hádky boli) že som nebola panna, lebo som nekrvácala, že iné krvácali. Jasné, budem sa chváliť, že mi zašpinilo nohavičky. No ale k pointe, v ten moment sa ma to tak dotklo, že som debilovi povedala, že keby som bola skúsenejšia, neostanem s ním tak dlho, lebo v posteli nieje žiaden zázrak a nájdem si niekoho schopnejšieho. Bum a bolo vymalované, čumel jak kkt ani na slovo sa nezmohol. A veru že som neklamala, som zistila až keď som skúsila aj iných partnerov. Ale to som ja držka, ktorá si samú seba vážim a nenechám sa urážať od debila.

tykat
2. okt 2025

@anonym_autor psychopat, utekaj.

autor
3. okt 2025
@evazhoufova

@anonym_autor a on akoze sexovat mohol?

@evazhoufova ano ,lebo on uz mal nato vek, prvý bozk a sex mal v 19... preto ma tak extrémne odsudzuje aa ešte ze u chlapov je to iné... každý chlap chce čisté dievca a žena si zacne aj s mužom, co prostriedal kadeco... no smutne ....

autor
3. okt 2025
@anonym_5d21db

@anonym_autor normalny človek odsúdi jeho. Ved sa pozri kolko ludi tu prispelo, kazdy ta súdi iba ze si s ním, lebo si mladé dievča co ma život pred sebou. Ja som mama dvoch deti a je mi luto ze nemáš silu odísť ale verim ze to urobíš este dnes. Ľahšie sa ti to bude robit ked budes mat oporu. Treba o tom rozprávať neboj sa mama ani kamoska ta neodsúdia.

@anonym_5d21db no áno to vidím a to mi práve aspoň trošku nabralo sebavedomie, že ja fakt niesom tak zla, aby som si toto zaslúžila.... veľmi si vážim každý koment a všetkým vám ďakujem, pomohli ste mi 🙂 vidim to už fakt len na rozchod ,lebo tu nie je čo zachrániť a ono sa to aj tak nelepši, stale si ide svoje ...ze on ma pravdu, ja som bola ta zla a vlastne, že môžem ďakovať, ze so mnou ostal a neutiekol hneď na začiatku, lebo každý by utiekol, tak sa aspoň vyfarbil a vidím ako so mnou chce manipulovať, jemu musi chýbať sebavedomie alebo ja nechápem...a je mi to fakt cele veľmi ľúto .. musím avšak mat svoju hodnotu a nenechať sa urážať a este od človeka, ktorého som extrémne ľúbila, kde to vlastne celé bolelo omnoho viac a aj boli

autor
3. okt 2025
@pasomnica

@anonym_162151 ja som sa až rozčúlila normálne, že by som si od autorky vypýtala naňho číslo a sama mu vynadala

@pasomnica možno by mu to pomohlo zobudiť sa ako hlúposť fakt robí a možno ani nie, pretože ten svoj názor ma hlboko zakorenený v sebe ...

mischy00
3. okt 2025

Preboha, len sa za neho nevydavaj 🙏🙏🙏🙏🙏

pikachu999
3. okt 2025
@anonym_autor

@pasomnica možno by mu to pomohlo zobudiť sa ako hlúposť fakt robí a možno ani nie, pretože ten svoj názor ma hlboko zakorenený v sebe ...

@anonym_autor už aj robíš niečo pre to aby si sa s ním rozišla či ešte nie sú rozhodnutá? 😅

komplikovana
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_5d21db no áno to vidím a to mi práve aspoň trošku nabralo sebavedomie, že ja fakt niesom tak zla, aby som si toto zaslúžila.... veľmi si vážim každý koment a všetkým vám ďakujem, pomohli ste mi 🙂 vidim to už fakt len na rozchod ,lebo tu nie je čo zachrániť a ono sa to aj tak nelepši, stale si ide svoje ...ze on ma pravdu, ja som bola ta zla a vlastne, že môžem ďakovať, ze so mnou ostal a neutiekol hneď na začiatku, lebo každý by utiekol, tak sa aspoň vyfarbil a vidím ako so mnou chce manipulovať, jemu musi chýbať sebavedomie alebo ja nechápem...a je mi to fakt cele veľmi ľúto .. musím avšak mat svoju hodnotu a nenechať sa urážať a este od človeka, ktorého som extrémne ľúbila, kde to vlastne celé bolelo omnoho viac a aj boli

@anonym_autor drzim palce, bud silna a nenechaj sa uz na ziadne « sladke reci » prehovorit. Ak by sa ti dalo, vyhladaj bud na nete, alebo osobne nejakeho terapeuta, aby ti pomohol dat do normalnu tvoj obraz o tebe a tvojom sebavedomi. V zivote sa musis spolahnut na seba, mat sa rada a hlavne sa rozhodnut kym si. A nebat sa nastavit si vlastne limity.

autor
3. okt 2025
@pikachu999

@anonym_autor už aj robíš niečo pre to aby si sa s ním rozišla či ešte nie sú rozhodnutá? 😅

@pikachu999 už áno, 1. Krok bol ten, že som si uvedomila, že fakt sa ku mne chová zle a nie je to normálne ... toto mi dosť pomohlo

pikachu999
3. okt 2025
@anonym_autor

@pikachu999 už áno, 1. Krok bol ten, že som si uvedomila, že fakt sa ku mne chová zle a nie je to normálne ... toto mi dosť pomohlo

@anonym_autor super teším sa 🙏

bomba36
3. okt 2025

Ja sa len spýtam, akí sú jeho rodičia?
Ak toto správanie voči matke doma videl bežne a prevzal si to ako vzor do života, tak sa priprav že tvoj život s ním bude peklo na zemi.

autor
3. okt 2025
@komplikovana

@anonym_autor drzim palce, bud silna a nenechaj sa uz na ziadne « sladke reci » prehovorit. Ak by sa ti dalo, vyhladaj bud na nete, alebo osobne nejakeho terapeuta, aby ti pomohol dat do normalnu tvoj obraz o tebe a tvojom sebavedomi. V zivote sa musis spolahnut na seba, mat sa rada a hlavne sa rozhodnut kym si. A nebat sa nastavit si vlastne limity.

@komplikovana ďakujem, noo myslím, že po tomto všetkom pár sedení bude potrebných, lebo bez sebavedomia sa mi bude ťažko fungovať v živote a vidim, že už vôbec nemám na to silu zvládnuť to sama, keďže mi toto cele neskutočne ublížilo, možno až viac ako malo ....

autor
3. okt 2025
@bomba36

Ja sa len spýtam, akí sú jeho rodičia?
Ak toto správanie voči matke doma videl bežne a prevzal si to ako vzor do života, tak sa priprav že tvoj život s ním bude peklo na zemi.

@bomba36 no práveže jeho rodičia majú krásny vzťah, len on má v sebe akúsi agresiu, ktorú fakt neviem odkiaľ má

bielasovicka
3. okt 2025
@anonym_autor

@bomba36 no práveže jeho rodičia majú krásny vzťah, len on má v sebe akúsi agresiu, ktorú fakt neviem odkiaľ má

Mimochodom, on sa ti vyhráža, že o tebe povie škaredé veci keď sa s ním rozides? Toto celkom nechápem. Ved to by mal on opustiť teba, keďže si taká skazena, a štetka, a neviem co ešte..... Tak prečo ta chce? Sa ho opýtaj. Je to debil neskutočný. Ukončí to s nim čím skôr.
@anonym_autor