Má partner právo vyžadovať upratovanie v dome?
S partnerom bývame v dome ktorý kúpil on. Ja som do domu vložila tiež financie a veci ktoré sme mali v byte. Neprispievam na hypotéku lebo dom nieje písaný na mňa ale inak v domácnosti tiež financujem. Otázka je však, že či som povinná mu doma robiť slúžku? Žiada odomna aby som každý deň upratovala,vynasala smeti aby bolo doma čisto. Samozrejme to robím alebo teda robila som až do momentu keď sa prestal o domácnosť zaujímať. Keď prídem z práce v dome je ustavične špina a bordel a úprimne už má nebaví stále upratovať dookola za to,že on není schopný udržiavať poriadok. Vadí mu že keď prídem z práce a ľahnem si lebo mám tiež zdravotné problémy beriem lieky a často som unavená,že v kuse má obvinuje,že nič nerobím ale už som z toho všetkého otrávená. Neustále bombardovanie o upratovaní. A vrchol bol keď jeho rodičia povedali,že sa chovam akoby som tam bola na návšteve. Úprimne v tomto vzťahu už sa necítim dobre lebo nikam nechodíme lebo treba robiť okolo domu (ako keď ustavične musím upratovať), on neprejavuje záujem ani o sex a keď už by som chcela musím to iniciovať ja nikdy on a príde mi to ako len aby si odbil povinnosť. Neda sa s ním ani porozprávať lebo to ustavične len ja niečo riešim. Už fakt neviem ako ďalej. Nemám kam ísť a z môjho platu by som nájom nezvládla.neviete mi poradiť čo už mám povedať alebo urobiť aby nemal pocit že som jeho partnerka nie spolubývajúca alebo slúžka ktorá ho má ustavične obskakovať. Chcieť od neho upratať? Kdeže veď to je ženská robota
Len si nerob deti, to automaticky vsetko ohladom nich hodi na teba a ty skonci na psychiatrii a mozno na rozvodovom ;)
Upratovanie. Chóre. Každý deň? Nehrozí. Veď nech aj on niečo pôsobí. Si není jeho slúžka
@anonym_autor To nerob, radšej vymeň muža beta verziu, za verziu 2.0
@pletko325 lenže kde takého nájsť,m mám skoro 40 chlapi chcú mladé žaby nie staré zenske
@pletko325 lenže kde takého nájsť,m mám skoro 40 chlapi chcú mladé žaby nie staré zenske
@anonym_autor ser na muzov ;)
Zhod ruzove okuliare, pleskni si hlavu o stenu a priznaj si, ze si urobila chujovinu svojho zivota …. Potom zacni racionalne uvazovat, zhanat blocky a potvrdenia, ktore ti pomozu tvoje peniaze dostat naspat, aby si mala startovne. Amant ta ojebabral a ty si bola natolko zalaskova a naivna, ze ta obral aj o pisigate … teraz si len v pozicii hlupeho personalu, ktori moze drzat hubu a krok … bude to len horsie a nakoniec aj tak skoncis na ulici … tato story nema haopy end … on vedel, co robi … a ty by si mala vediet, co zacnes robit …este mas sancu nejak sa z toho dostat … ked budes mat 60 tak jedine, ze ho zamordujes a zdedis … len musi najskor povedat ano …
@motylik2559 ja som mala na byte čisto a poriadok hlavne preto že som mala 4 mačky a bordel mi vadí. Upratovala som svoj byt. Takže keď dom je jeho tak by si ho mal aj on upratovať je to jeho vizitka
@anonym_autor No dobre a co vlastne potrebujes vyriesit? My ho "nedokopeme" k tomu, aby zacal upratovat. Hod s nim rec, normalne ako dvaja dospelaci bez hadok a uvidis. Mna osobne by to nebavilo takto. Takze zariad sa podla toho co ti povie a ci aj splni, ak nejaku napravu slubi. Ak nie, tak vyuzi,ze mate podlozene co si dala do domu a arrivederci🙂
Myslím, že nároky partnera na teba budú len rast a tvoje sily a trpezlivosť budú ubúdať.Urob možné i nemožné,aby si od neho odišla.Hovori sa,ze lepší zemiak z pahreby a pokoj, než sedieť pri stole plnom dobrôt bez pokoja.
@anonym_c4e8e3 nie som žiaden troll
@anonym_autor tak na kyho vola si vrazila prachy do cudzieho
@pletko325 vieš čo v niečom máš pravdu lebo to vidím aj u nich doma mama ich obskakuje lebo sú naučený ale ja som mu povedala,že nie som povinná dom je hlavne jeho nie môj. A ja vidím že on je bordelar lebo všade sú rozhádzané hlavne jeho veci a neuzná,že ten bordel je hlavne jeho. Keď aj upravené potom chodí a vkuse otravuje kde som mu dala toto kde hento
@anonym_autor veď nech si každý odloží svoje veci, potom ani neporiadok nebude. Nech mladý pán kúpi robotický vysávač, ten pozbiera z podlahy a vy môžete ísť kľudne vonku na prechádzku.
@anonym_autor jezisi, dalsia co vrazila vsetky peniaze do cudzieho domu.... a potom ide s holou ritou, apropo nechces nieco vrazit ked prisporis nejake euricka aj do mojho domu?
@anonym_706a9b Pls aj do mojho. PLS PLS. Ja ta ani nebudem nutit upratovat😄😄
@anonym_autor Ty si predala SVOJ byt ? Peniaze z predaja si vrazila do JEHO domu ? Dobre tomu rozumiem ? Takto pred 40tkou ? A to si nechcela pred 40tkou mat naozaj nieco na seba napisane ? Nechapem. A deti pises ze planujete. To ako kedy ? Ved mas pred 40tkou ! Nie pred 30tkou. Tak to uz je byvsom povedala aj neskoro. Ako da sa, ale neskoeo to je veru.
@anonym_autor Stara budes 45-48+, mas este 5-8 rokov. Ak ich nezabijes dalsim pchanim penazi do domu, ktory ti nepatri.
@anonym_37f96f nemám rodičov
@anonym_autor Zaujímavé...predtým si mala kde bývať , aj si to financovať...teraz už nemáš?
@anonym_autor Ty si predala SVOJ byt ? Peniaze z predaja si vrazila do JEHO domu ? Dobre tomu rozumiem ? Takto pred 40tkou ? A to si nechcela pred 40tkou mat naozaj nieco na seba napisane ? Nechapem. A deti pises ze planujete. To ako kedy ? Ved mas pred 40tkou ! Nie pred 30tkou. Tak to uz je byvsom povedala aj neskoro. Ako da sa, ale neskoeo to je veru.
@anonym_8c027f aj mňa by zaujímalo, či predala byt alebo bola v podnájme a on sa k nej nasťahoval a preto to berie, že bol u nej. To sú dve rôzne možnosti a ich objasnenie by vysvetlilo, koľko peňazí do toho domu vrazila.
@autor je mi to ľúto. Dom je jeho, bordel je jeho a ty sa máš starať. To je strašne. Normálne mu skús vysvetliť, že máš rovnaký nárok na oddych po práci ako on. Urči hranice spôsobom: ak je upratovanie iba na mne, bude sa upratovať po mojom - každý piatok vypucujem celý dom, cez týždeň si po sebe upratuje každý sám. Ak sa mu nepáči neporiadok, ktorý urobil, môže si ho po sebe upratať.
Možno je aj správny čas sa porozprávať, ešte keď nie sú deti, že ako si predstavuje spolunažívanie on a ty povieš prezmenu svoju predstavu. Môžete hľadať kompromisy, aby bolo príjemne aj jemu a aj tebe.
Ak si do domu vrazila peniaze, spis si, čo všetko si do domu kupila a opýtaj sa ho, ako sa bude riešiť tvoj príspevok, keďže na liste vlastníctva nie si. Možnosti je niekoľko. Vráti ti celú sumu a nebudeš na LV alebo si peniaze ponechá, dá ta na LV a budeš prispievať mesačne 200€ (podľa dohody). Z upratovania/prania/varenia/nakupov nepoľavuj. To si rozdelíte podľa toho, ako sa k tebe zachová. Ak chce ísť 50:50, tak nech je to 50:50 ale aj s LV a starostlivosťou o dom. Ak však chce iba vlastniť, mať samé výhody a ty máš otrocit a nemať z toho nič, skús pohľadať zdieľané bývanie, kde budeš mať 1 izbu z 3 a ušetríš na najme. A časom si nájdeš niekoho, kto ta nebude ťahať do druhej šichty po práci. Predstav si, že máš väčšie deti, prácu a neschopného partnera čo od teba očakáva servis po práci a on nepohne prstom. Na deti potrebuješ vyspelého a zrelého muža na ktorého je spoľah. A nie muža čo ti nepomôže, hodí na teba všetko a ešte vyžaduje servis.
Držím ti palce 🍀
No pozor moja, nebud si taka ista tym, ze Ti tie peniaze musi vratit, prejde iste obdobie a je vsetko premlcane.. Odides s holou ritou a igelitkou. Vypytaj si pekne peniaze naspat a dufaj, ze bude fer ... Ale podla mna prachy nikdy viac neuvidis. Mas naprd vztah, mozes v nom ostat a robit sluzku jemu a este aj jeho rodicov doopatrovat alebo mozes odist a chlap sa bude rehlit, ako dobre s Tebou vyjebal. Vyber si.
@motylik2559nejde o darčeky. Áno finančné to máme podložené takže vie že keby som odišla musel by mi vrátiť všetko čo som do toho domu vrazila. O darčeky mi nejde. V byte musel upratovať lebo býval u mňa ale nežiadala som to od neho
@anonym_autor čo sa stalo s tvojim bytom?
keď ste bývali v tvojom byte,tak si nemala mizerný príjem a zdravotné ťažkosti?
prečo je dom iba jeho a nie spoločný?Prečo si vrazila všetky svoje peniaze do cudzieho domu?
Si kompletná?

@anonym_autor Čo chceš počuť? Že tvoj partner je vlastne super a máš to s ním výdržat? Alebo sa ti majú na donio poskladať na tvoj vlastný domček?
Keď ti toxický vzťah stojí za bývanie v dome a občasný darček tak s tým chrunom ostaň.
Keď nie tak na čas k rodičom ci kamarátom a hľadaj zdieľané bývanie.
Píšeš že chodíš do práce a na domácnosť prispievas ale nepíšeš koľko a aké sú tvoje skutočné náklady. Písať to sem nemusíš nikoho do toho nič, daj to na papier keď chruno nebude doma a namiesto 1000 a 1 dôvodov prečo nemôžeš odísť pouvazuj čo sa dá.
Vyhováras sa na drahe lieky - koľko percent príjmu zhltnú, naozaj ich potrebuješ? Existuje lacnejšie generikum? Nevieme aké máš diagnózy no pravda je ze kopec ľudí berie predražené placebo.