Mám ísť na výlet s lakomým známym?
Ahojte,
moj znamy ma volal na vylet s nim a jeho kolegom na vystavu do Madarska. Kedze mam velmi rada motorky a auta aj by som sla, avsak svoje auto mam v servise, tak ist na mojom nemozem. Aj by som sla s nimi , samozrejme by som zaplatila za benzin, lenze vsimla som si uz skor, ze znamy sa rad necha pozyvat, a je tak trochu lakomy. Vstupne, jedlo a podobne poplatky mu v plane platit nemam okrem benzinu. Mam mu to na rovinu napisat alebo odmietnut ?
Je pravdepodobne, ze ta vola kvoli prispeniu na benzin, ak najde este jedneho, zatiahnete to cele 😃 Ale zase cena by sa s poctom pasazierov mala znizovat.
Ja po jednej skusenosti s clovekom, ktory jazdil ako idiot, nerada sadam do auta k ludom o ktorych neviem ako soferuju, to by ma rusilo asi viac. Tam by som sa normalne oddelila, dohodneme sa kedz sa kde stretneme, mobily funguju a ahoj znamy, vidime sa pri odchode.
Nejdi, tam by som mala strach ak mu nezaplatíš účet že sa urazí a nechá ťa v Maďarsku.
@anonym_autor podľa tvojich reakcií mi prídeš vypočítavá a lakomá ty, prepáč možno sa mýlim, ale pôsobíš tak na mňa.
@anonym_5a4709 ty si asi ešte nestretla taku výžirku, však nie? Ja som už mala tu česť a tiež by som špekulovala dopredu, ako sa nenechať zasa odzigat…
@anonym_autor podľa tvojich reakcií mi prídeš vypočítavá a lakomá ty, prepáč možno sa mýlim, ale pôsobíš tak na mňa.
@anonym_5a4709 kvoli comu ?
Je pravdepodobne, ze ta vola kvoli prispeniu na benzin, ak najde este jedneho, zatiahnete to cele 😃 Ale zase cena by sa s poctom pasazierov mala znizovat.
Ja po jednej skusenosti s clovekom, ktory jazdil ako idiot, nerada sadam do auta k ludom o ktorych neviem ako soferuju, to by ma rusilo asi viac. Tam by som sa normalne oddelila, dohodneme sa kedz sa kde stretneme, mobily funguju a ahoj znamy, vidime sa pri odchode.
@anonym_3c7d15 inak to aj mne napadlo , ze zhana ludi aby bolo zadarmo .
@anonym_autor ty svojim pozvaným kamošom, kamoškám automaticky platíš "všetko", resp. veľa pri spoločných výletoch, či aktivitách?
@anonym_06d844 niee , ale zo skusenosti poznam par ludi, co maju finty len, aby nemuseli nivim prispiet oni, a to nemyslim len cisto peniaze, ale aj pracu a podobne veci.
Nešla by som. Ak ťa taká výstava láka tak zavolaj niekoho blízkeho, veď je to aj o tvojej hrdosti. Ak je taký ako píšeš tak si zrejme povedal, že "napíšem tejto trubke tá pôjde a ešte mi to aj zacvaká"
@anonym_autor a co my vieme? Ked je lakomy mu napis, ze by si rada isla, ale teraz nemas vela penazi, akurat tak na vstupenku, ale na benzin mu prispiet mozes. Mozno ta zrusi aj sam🤣
@anonym_027051 dobre si predpovedala 😅 napisal , ze uz ma plne auto 😅 tak mozno aj zarobi na tom
Je to len znamy,dovezieme sa a povieme si o ktorej sa stretneme pri jeho aute. Vstupenku jedlo a program si riesi kazdy sam.Vyplatis za benzin a vybavene.
@anonym_autor Odmietnuť. Ja by som s takým človekom nešla.
@anonym_autor Odmietnuť. Ja by som s takým človekom nešla.
@anonym_ca6129 a ešte keď sú divní dvaja. Plus ešte niekto do štvorice ide, koho ani nepozná.
3 cudzí chlapi (a takíto divotvorní ) + 1 žena= toto zaváňa pruserom až na Balaton. Kašlem na takú výstavu, ešte im niečo mrdne cez nos a nechajú ju v Budapešti
@anonym_027051 dobre si predpovedala 😅 napisal , ze uz ma plne auto 😅 tak mozno aj zarobi na tom
@anonym_autor ty kokos, fakt ta odfajcil? Si mu napisala, ze mas maly budget?
@anonym_027051 možno je na modrom koniku a prečítal si že je lakomy
Snažíte sa vyriešiť konflikt skôr, než nastane, pretože sa v skutočnosti obávate momentu, kedy by ste museli v reálnom čase povedať „nie“ a čeliť tlaku alebo trápnemu tichu. Vaša myseľ teraz nepracuje na pláne cesty, ale na systéme, ako sa vyhnúť pocitu zneužitia. To je vyčerpávajúce a kradne Vám to radosť z výletu ešte skôr, než ste nastúpili do auta. Paradox je, že problém často nie je samotný výlet, ale nepovedané očakávania. Keď zostanú len vo vašej hlave, vytvárajú napätie ešte skôr, než sa čokoľvek stane. Praktickejšie a zároveň psychologicky zdravšie je pomenovať veci jednoducho a pokojne dopredu. Nie ako obvinenie, ale ako informáciu. Napr v duchu: že rada pôjdete, benzín samozrejme prispejete, ale ostatné si každý rieši sám. Keď sú hranice vyslovené normálne a včas, často sa ukáže, že situácia je oveľa jednoduchšia, než naše obavy. Vopred si v sebe vnútorne ujasnite, že nie ste zodpovedná za jeho očakávania, len za svoje činy. Keď príde moment platenia vstupného, jednoducho si kúpte svoj lístok a odstúpte od pokladne. Ak príde na jedlo, objednajte si a pri platení vecne oznámte: „platím si toto“. Bez ospravedlňovania, bez vysvetľovania. Skutočný problém tu totiž nie je jeho lakomosť, ale vaša obava z toho, že ak by k takej situácii došlo, nebudete vedieť asertívne a v pokoji ustáť svoju hranicu bez pocitu viny. Nastavenie hranice nie je konflikt. Je to spôsob, ako si zachovať dobrý pocit zo situácie. Čoho sa v skutočnosti viac obávate? Že by mohol byť lakomý alebo že by ste vy nedokázali v správnej chvíli povedať „toto už nie“?
@anonym_027051 som mu napisala, ze nie som nikoho sponzor , a kazdy si riesi svoje . Napisal mi ze uz ma plne auto. Tak som mu popriala vela stastia na vylete 😅
@biba_18 ja s nim nie som casto osobne a nepoznam ho dlho preto nie je kamarat ale len znamy. Dnes sa mi ozval ohladom tej vystavy lebo vie, ze taketo veci, vylety sa mi pacia. Ako priklad uvediem, este minuly rok ma volal na vianocne trhy do mesta. To sme platili kazdy za seba ok. Potom sme sa zastavili este na kavu, ked ju vypil tak uz bol na odchode akoby nic. Az casnicka na neho pozerala. Bolo mi trapne tak som poprosila ucet spolu. Odvtedy som ho nevidela. A dnes sa len tak ozval.
@anonym_autor ja by som strápnila jeho a zakricala naňho ze si zabudol zaplatili kávu -zaplatila by som len ze seba..je to jeho trapas, nie tvoj..k téme, nešla by som ani keby ma veľkodušne pozval a aj sa ponúkol nedajbože zaplatiť mi vstupenku..vyšiel by ta nabudúce 2x viac lebo ved on dobráčisko za ten zaplatil vstupné
@biba_18 ja s nim nie som casto osobne a nepoznam ho dlho preto nie je kamarat ale len znamy. Dnes sa mi ozval ohladom tej vystavy lebo vie, ze taketo veci, vylety sa mi pacia. Ako priklad uvediem, este minuly rok ma volal na vianocne trhy do mesta. To sme platili kazdy za seba ok. Potom sme sa zastavili este na kavu, ked ju vypil tak uz bol na odchode akoby nic. Az casnicka na neho pozerala. Bolo mi trapne tak som poprosila ucet spolu. Odvtedy som ho nevidela. A dnes sa len tak ozval.
@anonym_autor viac by som s nim nesla otrasne hovado
@anonym_autor viac by som s nim nesla otrasne hovado
@renesance80 predpokladam , ze podobne zmyslajucich ma aj kamaratov. Tym, ze uznema miesta v aute a jeho pristupom sa to vyriesilo samo.