icon

Mám na partnera príliš veľké nároky?

30. máj 2025

Môj partner robí každý deň od 6:00 niekedy do 17:00-18:00 okrem víkendov to má niekedy voľno niekedy ide aj sobotu
Potom príde z práce a ide sa osprchovať najesť a lahnut si ..robí stredne náročnú fyzickú prácu aj si niekedy oddýchnu, moja otázka je čo robí váš partner keď príde z práce ? Sú na tom vaši muži podobne ? Mám to nechať tak ako to je ďalej ?

Strana
z3
zmrzlinka2021
30. máj 2025

No pokial sa neplanujes vydavat a mat deti, ok.

Ale ak planujete spolocne zavazky, mne by sa to nepacilo.

Moj muz je s nami, niekedy ideme spolu este na prechadzku, niekedy len doma kecame. Niekedy ma kazdy cas osamote. Niekedy spolu upratujeme.

autor
30. máj 2025
@zmrzlinka2021

No pokial sa neplanujes vydavat a mat deti, ok.

Ale ak planujete spolocne zavazky, mne by sa to nepacilo.

Moj muz je s nami, niekedy ideme spolu este na prechadzku, niekedy len doma kecame. Niekedy ma kazdy cas osamote. Niekedy spolu upratujeme.

@zmrzlinka2021 už máme dcéru 1 a pol ročnu a som vydatá

zmrzlinka2021
30. máj 2025

Tak to je iné.
Lebo okrem praci musi aj on stihat aj dieta, aj domacnost.
Zachvilu ty nastupis do prace a rovnako to budes musiet sklbit.

Rozpravala si sa s nim ako to ty vnimas a co ocakavas?

zuzidr
30. máj 2025

môj manžel ma ťažkú fyzickú prácu chodí od 7-8 a príde okolo 16, potom ide na dvor kde už tri roky maká, robí plot, dlažbu, záhradu, kosí a podobne...okrem nedele aj celú sobotu, samozrejme, keď nemáme iné plány so synom na zápas, alebo sme odcestovaní alebo na výlete...ozaj len málo kedy príde a ide si lahnúť, to len keď je chorý, alebo v zime ked nie je pivnici, alebo ked leje 🙂 takže ak máš iné predstavy - treba ich odkomunikovať 🙂

lucka_ke
30. máj 2025

po práci podniká, nakupuje, občas uvarí, chodí s deťmi zo školy na súťaže, určite neleží na gauči

tanyan
30. máj 2025

Podľa toho popisu to vyzerá, že on žije pri Vás a nie s Vami... Absencia spoločného a spoločenského života je jedna z najistejších ciest zo vzťahu.
Môj manžel robí v 4-zmennej prevádzke 12-hodinové zmeny. Niekedy príde unavený po dennej a vládze sa len najesť a oddychovať pri tv s nami v obývačke. Ale väčšinou má aj tréning alebo urobí večeru a aktívne sa zúčastňuje rodinného života. Okrem toho vďaka zmennosti väčšinou robí dcére rozvoz (škola, krúžky). A keď má voľno tak aj upratuje a čokoľvek, čo treba.

deti95060810
30. máj 2025

nie nemáme to takto... robí manuálne a keď príde tak doma ďálej funguje - záhrada, dvor, menšie opravy v domácnosti, nemá problém ....
keby si len sadol a čakal tak ja sa s deťmi môžem aj zblázniť.

kitycat
30. máj 2025

A aspon zarobi?

oceanahory
30. máj 2025

A kedy sa venuje dietatu? Lebo ten moj pride domov z prace a prve co riesi je, aby sa vedel co najviac venovat pomaly trojrocnemu synovi, castokrat ho berie von na ihrisko a pridu domov az na veceru a ja si v klude porobim veci doma alebo si oddychnem, ci spravim iny program. Sice ten moj nerobi manualnu pracu, ale aj tak si myslim, ze ten tvoj je velmi pohodlny ...

luccija
30. máj 2025

A čo robís ty, keď príde?zavoláš ho s vami von, na zmrzlinu...bývate v byte?neviem asi vstáva o 05 a príde o 18 a ide aj v sobotu myslím, že má toho dosť.Pohra sa s malou, okupe ju, prečíta knižku?

majamat
Autor odpoveď zmazal
lucia13022023
30. máj 2025

Môj muž podniká v IT sfére, je 90% doma na homeoffice. Je vo svojej pracovni a pracuje, akoby doma nebol. Keď mu "padne", stará sa normálne o dieťa, o domácnosť, ma čas na seba, ma čas na mňa.

anjelicek26
30. máj 2025

12h nech to beries s akejkolvek strany nie je normalne tahat dlhodobo... cez vikend sa vam venuje?

marhulka13
30. máj 2025

My pracujeme spolu v jednej firme , ale kvôli deťom na striedačku. Úplne rovnocenne pracujeme ak doma, no muž skôr vonku na dvore robí čo treba a ja vnútri. V zime úplne rovnako.

janickacrazy
30. máj 2025

No je asi unavený po 12 hodinách v práci, môj tiež tak robí. Ale cez víkend sa vždy venuje deťom aj mne aj domácnosti. U vás je to cez víkend ako?

konecneteplo
30. máj 2025

Je potrebné byť empatický a pozrieť sa na to aj z druhej strany. Pre niečo v tej práci je, že? Aby doniesol domov peniaze, za ktoré nakŕmiš vaše dieťa. Niekedy keď sme ešte žili v jaskyniach, chlapi (lovci) boli celý deň (alebo niekoľko dní) na love, aby doniesli domov korisť, aby sa jeho žena a dieťa mohli najesť a tiež nebol doma. Ženy sa medzi sebou stretávali, klebetelili, atď, starali sa o oheň.
Choroba dnešnej doby vážené, poniektoré máte mišung v hlave od nudy. Snáď chcete, aby pri vás sedeli chlapi od rána do večera a robili vám ešte depiláciu? Proste takú má prácu, treba to rešpektovať. Ked je v tej praci spokojný alebo je donutený okolnosťami. Nie každý sa narodí povolaním syn.
Radšej si kúpte knihy na rozvoj osobnosti, ako napríklad Prečo muži nepočúvaju a ženy sa nevyznajú v mapách, alebo Preco muži klamú a ženy plačú.

konecneteplo
30. máj 2025

A čo je ešte horšie je pýtať sa iných, čo robí váš partner keď príde z práce domov a porovnávať a porovnávať. Žite si svoj život nehľadiac na druhých životy. Každý má iné nastavenie, rutiny, zvyklosti. 100 ľudí 100 chutí. Pre niečo si si ho zobrala a máte spolu dieťa, tak komunikuj s ním keď sa ti niečo nepáči, nehľadaj rady týkajúce sa tvojho súkromia na MK. Sadnite si, KOMUNIKUJTE nájdite kompromisy aby si bola spokojná aj ty aj on. Ale nepytaj si rady tu od žien, lebo sa dostaneš do depresií a este sa ti aj manželstvo rozpadne.

mogaa
30. máj 2025

skôr ty si polož otázku čo očakávaš ty od svojho partnera.....všetko je o komunikácii...

dahlia25
30. máj 2025
@konecneteplo

Je potrebné byť empatický a pozrieť sa na to aj z druhej strany. Pre niečo v tej práci je, že? Aby doniesol domov peniaze, za ktoré nakŕmiš vaše dieťa. Niekedy keď sme ešte žili v jaskyniach, chlapi (lovci) boli celý deň (alebo niekoľko dní) na love, aby doniesli domov korisť, aby sa jeho žena a dieťa mohli najesť a tiež nebol doma. Ženy sa medzi sebou stretávali, klebetelili, atď, starali sa o oheň.
Choroba dnešnej doby vážené, poniektoré máte mišung v hlave od nudy. Snáď chcete, aby pri vás sedeli chlapi od rána do večera a robili vám ešte depiláciu? Proste takú má prácu, treba to rešpektovať. Ked je v tej praci spokojný alebo je donutený okolnosťami. Nie každý sa narodí povolaním syn.
Radšej si kúpte knihy na rozvoj osobnosti, ako napríklad Prečo muži nepočúvaju a ženy sa nevyznajú v mapách, alebo Preco muži klamú a ženy plačú.

@konecneteplo Myslím, že autorka je dosť empatická, keď mu toto toleruje bohvie ako dlho.
Nie, nechceme aby pri nás sedeli a robili depiláciu. Chceme, aby sa správali ako súčasť rodiny a domácnosti. Autorka spomína, že majú dieťa - tzn. rola otca nie je len doniesť každý mesiac 900 eur (vymyslela som si sumu) a tváriť sa, že jeho participácia tým končí. No nekončí.
Ako si napísal, že "od nudy"? Toto môže povedať jedine osoba, ktorá nemá ani šajnu o tom, čo všetko (priemerné) ženy robia a o čo sa starajú. Máš mylný obraz, nie všetky sedia doma s vyloženými nohami, muž platí upratovačku a iné služby, žena len chodí s kamarátkami na kávičky, kozmetiky, hlúposti. Pozri si iné príspevky niektorých žien, matiek malých detí, ktoré spia o polovicu menej ako ty, ty hrdina. Ale požadovať nejakú aktivitu od vlastného manžela, resp. hoci aj pozornosť, to je ale drzosť, čo?
Chápem, že práca je náročná. Aj to, že po 12tkach muž asi nepôjde rúbať drevo, ale to asi autorka ani neočakáva. Ide o normálne zaradenie aj do manželského života preboha + Pozor, autorka pravdepodobne po skončení materskej nastúpi opäť do práce. Kto bude potom vykonávať všetky činnosti? Kto sa bude starať o domácnosť, o deti? Ona sama určite nie, takže muž by sa mal rýchlo spamätať a pripraviť na to, že po robote ide "do druhej". Rovnako, ako žena.

konecneteplo
30. máj 2025
@dahlia25

@konecneteplo Myslím, že autorka je dosť empatická, keď mu toto toleruje bohvie ako dlho.
Nie, nechceme aby pri nás sedeli a robili depiláciu. Chceme, aby sa správali ako súčasť rodiny a domácnosti. Autorka spomína, že majú dieťa - tzn. rola otca nie je len doniesť každý mesiac 900 eur (vymyslela som si sumu) a tváriť sa, že jeho participácia tým končí. No nekončí.
Ako si napísal, že "od nudy"? Toto môže povedať jedine osoba, ktorá nemá ani šajnu o tom, čo všetko (priemerné) ženy robia a o čo sa starajú. Máš mylný obraz, nie všetky sedia doma s vyloženými nohami, muž platí upratovačku a iné služby, žena len chodí s kamarátkami na kávičky, kozmetiky, hlúposti. Pozri si iné príspevky niektorých žien, matiek malých detí, ktoré spia o polovicu menej ako ty, ty hrdina. Ale požadovať nejakú aktivitu od vlastného manžela, resp. hoci aj pozornosť, to je ale drzosť, čo?
Chápem, že práca je náročná. Aj to, že po 12tkach muž asi nepôjde rúbať drevo, ale to asi autorka ani neočakáva. Ide o normálne zaradenie aj do manželského života preboha + Pozor, autorka pravdepodobne po skončení materskej nastúpi opäť do práce. Kto bude potom vykonávať všetky činnosti? Kto sa bude starať o domácnosť, o deti? Ona sama určite nie, takže muž by sa mal rýchlo spamätať a pripraviť na to, že po robote ide "do druhej". Rovnako, ako žena.

@dahlia25 Preto hovorím nech sa doma o tom baví s mužom.
Mňa neppznáš, tak nemudruj, starám sa o svoje dieťa viac ako ktorýkoľvek bežný otec... dokonca mu aj žehlím, chystám jedlo, uspávam a spim presne tak ako píšeš.

autor
30. máj 2025
@janickacrazy

No je asi unavený po 12 hodinách v práci, môj tiež tak robí. Ale cez víkend sa vždy venuje deťom aj mne aj domácnosti. U vás je to cez víkend ako?

@janickacrazy cez víkend v sobotu niekedy robí a v nedeľu má voľno ale to si musí oddýchnuť aj kus všetko je na mne preto sa pýtam ako to majú ostatné zmeniť prácu nemôže

autor
30. máj 2025
@anjelicek26

12h nech to beries s akejkolvek strany nie je normalne tahat dlhodobo... cez vikend sa vam venuje?

@anjelicek26 no musí lebo inak by sme nevyžili áno keď je doma tak dcéru výkupe prebali môžem mu ju nechať na starosti a v noci tiež vstáva keď ja nezvládnem ..len toto že cez týždeň je všetko na mne

autor
30. máj 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat nemôže zmeniť prácu lebo by sme nevyžili

autor
30. máj 2025
@luccija

A čo robís ty, keď príde?zavoláš ho s vami von, na zmrzlinu...bývate v byte?neviem asi vstáva o 05 a príde o 18 a ide aj v sobotu myslím, že má toho dosť.Pohra sa s malou, okupe ju, prečíta knižku?

@luccija áno bývame v byte ..malej sa povenuje to áno úplne ma zastúpi len tá domácnosť je na mne stále

anickaaa6aaa
30. máj 2025

Tak ale nehnevaj sa ale ak som pochopila tak si doma, alebo? Kedy ma stíhať aj iné veci keď je dlho v práci.

sense
30. máj 2025

No ale veď ty si doma , nemôžeš mať všetko ak peniaze ak to aby sa muž staral o domácnosť. Lebo podľa toho čo píšeš v rámci svojich možností sa stará.
Tak mu navrhnú inú prácu kde nebude toľko, s ty si nájdi tiež prácu ...on pomôže s domácnosťou a ty s financovanim
Pretože prepáč ja keď som v práci aj s cestou 12 hodín , tiež nerobím nič v domácnosti v ten den

ibrunova
30. máj 2025

Každý deň 12 hodín robí a niekedy aj cez víkend? To je moc.

huxy
30. máj 2025

Píšeš, že nemôže zmeniť prácu, lebo by ste nevyžili. Čiže musí robiť aj 12-tky. Robila si už ty niekedy 12-tky? A celý týždeň vkuse? Plus niekedy aj v sobotu robí? No, ja keď prídem po 12-tke domov, tiež chcem mať kľud. Všetko čo potrebujem spraviť, robím keď mám voľno.
Inak neviem čo presne od neho očakávaš, keď ty si vlastne doma. Aby on po 12-tkach robil čo konkrétne? Ja nehovorím, ze starostlivosť o domácnosť a dieťa má byť len na žene. Ale tak si potom vyber či takto alebo zmena práce a nevyžijete 🤷🏼‍♀️

cukroska
30. máj 2025

Môj syn to má rovnako, každý deň vstáva pred piatou hodinou ráno a príde domov večer v rovnakom čase a robí aj každú druhú sobotu.Ano príde unavený veľmi. denne najazdí cez 400km ,nezastaví sa celý deň.Často má dni ,že nestíha ani obed. Zatiaľ deti nemajú, ale pri takej práci mať čas na rodinu,to je iný záhul.Mne keď robil muž nočné,po polnoci išiel a prišiel poobede, nIekedy večer, a pár krát do mesiaca sa mu podarilo skončiť ako mal ráno. Tak to bol sviatok.Pracoval tak 6 dní v týždni, raz mal v mesiaci aj 270 hodín za mesiac. To bol brutálny záhul.Vtedy sme sa videli len na chvíľu a stále spal.Vsetko úplne som musela zvládať ja.A takto sme žili takmer 6.rokov, kým si našiel inú prácu. Ale to bolo dávno.

tiezjedna
30. máj 2025

a čo presne v byte cez týždeň nestíhaš, keď inak ti je manžel k ruke, keď má čas a priestor? Moc nechápem

Strana
z3