icon

Mám platiť rodičom za bývanie po škole?

1. feb 2024

Co si myslite o tom ked mlady clovek vystuduje a ide pracovat, este byva s rodicmi a rodicia vyzaduju peniaze na byvanie od neho?

Strana
z6
evaplev
2. feb 2024

Je to úplne normálne. Náš syn nastúpil do práce a od tretieho mesiaca začal platiť. A to teda dáva 500€ mesačne. Zarába od 1500€ do 2000€. Ja mu z toho 300€ dávam na INVEST. A 200€ si nechávam na stravu. O tom že mu šetríme samozrejme nevie a šetrí si aj sám. Ja keď som začala pracovať tiež som prispievala je to úplne neznáme.

evaplev
2. feb 2024

Normálne tam malo byť nie neznáme.

joannita
2. feb 2024

Autorka tak chod teda byvat sama niekam, ked sa ti nepaci ze ti rodicia "beru z platu" a uvidis kolko usetris potom.
Halo. Preco by ta mali rodicia zivit?

zuzik1407
2. feb 2024

Svhvalujem.Ja platím hypotéku,byt,stravu.dcera má 20,a dáva mi 100€....Myslíš ,že je to veľa má celý mesiac????choď do podnájmu a potom uvidíš......

luccija
2. feb 2024

@cecilia29 to je zaujímavé a motivačné super🙂
Autor autorka a dokedy by mali rodičia platiť deťom?vidím to na mojich kamaratkach deti mali skoro, takže už sú babky v 46 r jedno dieťa veľké vydate s dieťaťom, druhé malé ešte doma.Este ich nevypiplali a už prispievajú vydatým dcerám na nábytok, byvanie, pre vnucatko atď... A na druhej strane starnucim rodičom liečenie, nové spotrebiče.
Majú tak dajú, ale kedy doprajú niečo väčšie aj sebe?každá sa sťažuje, ale prispeje, lebo mladí očakávajú🙂v lete dve dovolenky s jednou babkou s druhou.Ona pred 25 r bývala u svokry a pri mori bola po 10 r.Nema to konca.Ked nevieš ušetriť nájdi si brigádu nečítam všetko možno sa opakujem, alebo bohatého partnera čo Ti na to napísať?
Si dospelá, dospelý pracuješ...už netreba byť sebecký a dopriať aj rodičom a možno sami nemajú na rozhadzovanie čo také rozvedené ženy...

madielilly
2. feb 2024

Vlastné bývanie,za 3-5 rokov??To je vtip???Ako ja pracujem uz od roku 2010.Moja mama si odomna vypytala len 50 eur mesacne kedze uz som ukoncila VS.Ale 7 rokov som mala len roboty s platom s ktorym sa nasetrit urcite nedalo tolko aby som si mohla dovolit do 5 rokov vlastne byvanie a to som aj par rokov tahala dokonca aj 2 roboty naraz.Teraz od 2017 mam robotu so 4 cifernou sumou na vyplate.Ale akurat tak od 2018 sa mi podarilo najst super najom bez prehnanej sumy.Ale na hypotéku a vlastné byvanie aj tak stále nemám a to uz mi bude 35

zafir01
2. feb 2024

@madielilly no ... Vidíš ,a tu píšu ,že keď nedávas € ,tak máš potom v pohode vlastné bývanie 😂 .. ideálne za 3 roky .
Ja som dávala peniaze a teda viac ,a manžel prvé roky vlastne nechával celú výplatu rodičom ,lebo nemali pre ďalších mladších súrodencov .a aj napriek tomu v 36 máme svoj postavený dom zaťažený už len 22% hypotekou .

Takže to nebude v Tom ,či doma rodičom detí prispievajú alebo neprispievajú 🤔

zdenka17388
3. feb 2024

Úplne normálna vec platiť rodičom za bývanie
Predsa nežijem zadarmo
Ja som sa odsťahovala od rodičov v 18 rokoch, týždeň po stužkovej a staraj sa mi bolo povedané
U "nastavajucej" svokry som žila 3,5 roka a platili sme jej neskutočné peniaze, ona nám neodpustila ani cent
Za tie peniaze čo sme platili jej, sme si nakoniec zobrali hypotéku a šli bývať samy

sinusoida
4. feb 2024

Keď už bude zarábať, treba aj prispievať, treba sa naučiť, že nič nie je zadarmo 😀

Strana
z6