Mám synovi kúpiť viac darčekov?
Viem, že darčeky nie sú všetko
…aleeee… keďže sa blížia sviatky, postupne kupujeme darčeky. Všetko je v poriadku, iba s partnetom sa nevieme zhodnúť na darčekoch pre dieťa. Máme chlapca (7), na jeho darčeky sme mimuli okolo (1000€), keďže si prial Playstation a mobil. Už chodí do školy, tak sme si povedali, že už je správny čas, mu kúpiť aj niečo iné, než len hračky. No problém je, že nemáme v konečnom dôsledku pre neho žiadnu hračku, od rodiny dostane hry na playko, teda žiadne skutočne hračky nedostane pod stromček. Ja mu ešte chcem kúpiť detské spoločenské hry a nejaké lietadlo na diaľkové ovládanie, pripadne väčšieho plyšaka, lego, nech má aj normálne darčeky, nie iba elektroniku. Lebo mi príde, že v 7 rokoch pod stromčekom mať len 2 menšie krabice s mobilom a playkom je málo, no ale partner sa somnou háda. Jemu príde, že malého veľmi rozmaznávam, a že je zbytočne mu ešte kupovať niečo viac.
Lenže ja si neviem ani prdestaviť, ako bude reagovať, keď naozaj nájde pod stromom 2 menšie krabice. Určite sa poteší, lebo si prial aj playko aj mobil, no ale príde mi to málo pre 7 ročne dieťa. Čo si myslíte? Mám mu kúpiť ešte aj normálne hračky , aj keď partner nesúhlasí?
Dodám, že je zvyknutý mať veľa hračiek pod stromom, od kníh, po autodráhy a interaktívne zvieratká a vždy sa s nimi vyhráme celé prázdniny, neviem si predstaviť, čo budeme robiť s 1 mobilom a playkom celé Vianoce. Určite vyskúšame hry, ale nebudeme sa predsa celé prázdniny hrať virtuálne hry.
Ale tu vobec nejde o to, ze to stoji 1000.. 7rocne dieta netusi, aku hod otu ma 1000 eur. A teda, keby ste na stol pred mojho polozili 1000 eur alebo lego auto, ani sekundu by nepremyslal! 7 rocny chlapec potrebuje rozvijat svoju kreativitu,premyslat, zamestnat si ruky, ale tvorivo, je asinprvak cize urcite knihy, hry, hlavolamy... absoutne nie mobil, ani playko. Cele zle! Malemu by som nakupila xyz darcekov v tretinovej hod note, ktore by pre neho mali aj nejaku pridanu hodnotu.. toto je skor ze vycapim 1000 za darceky pre dieta, aby som sa ho zbavil. Smutne
@anonymous87 tak my sme detom kupili lego za vyse 100€ cez letne prazdniny. Aj knihy. Sice tie kupujeme aj na narodky a podobne. Asi mesiac dozadu sme im kupili dostihy 😂 hovorim muzovi ze uz im to dame na vianoce-jasne ze sme to uz aspon 3-4x hrali 😂 proste ozaj niekedy mam pocit ze maju vsetko. Ze sa toho za tie roky nazbieralo.
pripomina mi to harryho pottera ked dadley dostal o jeden darcek menej ako predosly rok …. co moze vyrast zo 7rocneho jedinacika ktory na vianoce dostane darceky za 1000€? nad tym si sa nezamyslala? 🤦🏼♀️
Jasneee že je to málo, tak za cca 5000 € je ideálne. Alebo žeby ste dali z toho niečo aj deťom do domova?
Ale príde mi to ako vymyslená téma 😉.
@hendikep no čo také z neho môže vyrásť?
Podľa mňa normálna zdravá a šťastná dospelá osoba.
Ženy ja nemám problém s tym, že sa navážate do mňa, ale dieťa mi z tohto prosím vynechajte. Žiaden závislák ani rozmaznanec a ani nevychovanec z neho doteraz nie je, a to aj pri mojej výchove, si predstavte. A ani nepredpokladám že zrazu po tohtoročných Vianociach sa zázračne zmení na strašné dieťa a na závislého maniaka.
Ale tak ved Vy ste rodicia, vy este do znacnej miery urcujete comu sa ten vas syn bude venovat. Nechapem naco ste teda PS5 kupovali 7 rocnemu chlapcovi 🙄 Mali ste nakupit normalne hry, hracky, knihy a pod. Teraz sa da naozaj na nete vybrat kvantum aj inych veci ako len takychto elektroblbosti.
to ze je “ zatial ok” nevypoveda o nicom, ten mobil este predsa nema nie? a to playko tiez … a ze co moze z neho vyrast? napriklad pedopsychiatricky pacient … ale Ty si matka, kazdy ma pravo vybrat co je pre jeho dieta prospesne
🤣🤣🤣🤣🤣🤣👍treba rozdúchať vášne,nech to trochu žije na Tom modrom konikovi. Aj keď pic.zmussss tu je dosť rozšírený,o Tom niet pochýb,ale aj tak neveriiiiim tvojej téme ani náhodou.
@mirkava a ty čo dávaš deťom do domova?
Predstav si, že dávame, síce nie do domova, ale deťom v núdzi pomáhame, vždy darujeme všetko čo už sa vyrástlo alebo hračky. A aj nové veci kúpime. Sú stránky kde presne ľudia v núdzi píšu, čo potrebujú, a vieš im pomôcť, nie len do domova sa dá. Taktiež rôzne zbierky, dobrovoľníctvo….
Dúfam aj ty pomáhaš…
To je pkne, že pomáhate, ak je z čoho treba sa podelit 👍
Je absolútne jedno v akej sume to je. Žiadna z nás nevie aký životný štandard žijete. Nemôže sa porovnávať obrazne povedané "dcera ropného magnáta" a "dcéra matky samoživiteľky".
Ale za mňa sú to neprimerane zvolene dary. Nejde absolútne o hodnotu, to je na vašom životnom štandarde. Za mňa je na takéto veci priskoro.
A hej asj by som kúpila aspoň knižku nejakú, alebo puzzle, alebo čo
no teda, keby si nemala na to rozpocet, tak nemas nad cim rozmyslat. myslim si, ze sedemrocnemu je playko a mobil teda dost. mozno este tak spolocensku hru, ze by ste sa spolu zahrali. moja dcera ma 12, asi jej dame mobil a nic ine nedostane, nanajvys nejake drobnosti typu: zapisnik.
uz som to tu tusim do nejakej temy pisala, ale skoda, ze nie su vymyslene niektore prispievatelky.. lebo z niektorych nazorov mi tu je az uzko.. a este ste presvedcene, aka skvela je vasa vychova.. boze, niektori ludia fakt nie su schopni dovidiet dalej, ako na spicku vlastneho nosa
Ženy pokoj, to je len téma na rozdúchanie vášni a komentárov. Žiaľ je to smutné, lebo niekto nemá 1000€ na mesiac na vyžitie pre celú rodinu a niekto tu bude machrovať aké drahé vianočné darčeky dáva a ešte sa mu zdá málo....
A tak hracky uz mu netreba ked date playko a mobil. Nebude mat uz o ine zaujem. Normalne som smutna, ze toto niekto sedemrocnemu daruje..
Moji maju X-box od 3 a 10 rokoch...a nie, nie su z nich ziadny zavislaci....teraz su uz dospely chlapci, starsi robi, mladsi je maturant...na x- box uz ani nechodia, maju svoje pocitace, kazdy sa okrem hier venuje inemu...starsi hudbe a mladsi programuje...
@patus_2 Neviem či na rozdúchanie. Ver tomu, že sú aj takí ľudia čo nemajú problém s € a tým pádom nemajú problém dať 1000€ na darčeky 7 ročnému dieťaťu.
Ináč, minule tu jedna mamička pýtala pre 2 deti sladkosti lebo je samozivitelka a písala mi že aj na autobus do mesta je jej veľa dať keď som jej napísala že možno v meste bude Mikulasska akcia. Bývala fakt vedľa mesta takže ten autobus hlavne keď dieťa mladšie malo ho zdarma ešte by ju nevyšiel veľa.. Že ona chodí veľmi malo do mesta lebo doprava tiež nieje zadarmo.
Len sa tak zamýslam aké veľké rozdiely sú medzi ľuďmi.
Ty nie si celkom normalna, vies to ze? Synovi zarabas na poriadny problem a na jeho zdravy vyvoj mozes zabudnut
@mateson napríklad motorku dostane alebo skúter, v 18tke auto a po 20tke byt, rôzni ľudia sú v rôznej finančnej situácií, nerozumiem čomu na tom nerozumieš 😀
@guliver19 bože, tieto výkriky do tmy, ja sa fakt už smejem nahlas... 😉 Ste sa tu niektoré zbláznili, ale že komplet! To fakt si myslíte, že decko, ktoré dostane v 7 rokoch PS a mobil skončí ako závislák bez záujmu a vďačnosti?! To je tak blbá myšlienka až to bičom plieska. Naši mali PS oveľa skôr než syn autorky. Aj Nintendo, aj mobil. Najmladšiu to nezaujíma vôbec, prostredný (10) hrá tak max hodinu denne, keď má tréningy tak ani to nie. Za to sú počas týždňa na bazéne, korčuliach, golfe, atletike, tancovaní, anličtine, cez víkend jazdíme momentálne lyžovať. Najstaršia si k tomu sadne tak raz za mesiac, pretože študuje na VŠ a pritom brigáduje.
Áno, sú to drahšie veci. No a?? Logicky kto má, dá, keby nemal, tak kúpi niečo iné, čo nenabúra rozpočet. Ale vyhlasovať to plošne za zlo, odsudzovať autorku a konštruovať tu bludy o autách a bytoch v 18, je totálne ujeté😖
Kedze uz dostal Play station, nemal dostat aj mobil alebo naopak. Mobil za 500 eur pre 7 rocneho? Ste kompletni?
Je zvyknuty dostavat....ta veta hovori sama za seba
Kamarátka má prváčku na ZŠ a celá nešťastná mi hovorila, že malej sa deti v triede smejú, že nemá ešte smartphone a nazývajú ju chuderou. Chorá doba toto
Moj 7 rocný dostane novú futbalku s logom oblubeneho klubu lebo chodí uz druhym rokom na futbal, karticky a album na ne,lebo si vymienaju v skole. Keby chlap dovlecie playko zeniem ho s tym naspat. Dost ze decká dnes otupujú na youtube, tiktoku.... este kysnut na playku. Prepac ale co takto detský mikroskop? Encyklopediu o vesmire? Stavebnicu? Ladove korcule? V 7mich rokoch dostat to co ste kupili vy, s tym si zarobite dost na problemy. Co date v 10.rokoch? Ibaze by to playko bolo skor darcek pre chlapa ale s nálepkou pre syna.
Ahoj, podla mna je to ozaj prilis. Nerobis tym dobru sluzbu dietatu. Mobil by som odlozila a dala na narodky. Radsej dokupila lego,al.futbalovu loptu al.nieco podobne. A knihu.
Mam 4 chlapcov, no mobil ma iba moj takmer 11 rocny. Moje takmer 9rocne dvojicky si este zelaju ozajstne hracky. Ked nebehaju po vonku skladaju su gravitrax ci Kapla kocky. Doma mame aj nintendo s vela hrami no smu ho hrat minimalne. Deti maju by detmi. Nebran im v tom
@emma022 Tak to je naozaj choré. A my sme na ZŠ zbierali farebné voňavé papieriky, skákali cez gumu a hrali céčka 😁😁😁

Kdeže je naše detstvo a radosť z Vianoc aj z darčekov, ktoré boli 'hodnotné' a iné........