icon

Mám u seba nasťahovanú rodinu priateľa a vzťah sa nám rozpadá. Ako ich dostať z domu?

jabura1
14. mar 2021

Mam u seba nastahovanu priatelovu rodinu. Matka a dve dospele deti obe su uz po 40 tke su inval. dochodcovia.
Vztah s priatelom uz nieje to co byval. Oni sa stale hadaju a on je z toho v depkach a mna si nezastane ani ked utocia slovne na mna co je velmi casto. Ospravedlnuje ich ze oni su chori. Suhlasila som ze budu u nas byvat a ze sa o nich postarame, dala so im v dome nasu spalnu a vedlajsiu izbu a mi sme sa prestahovali do obyvacky s priatelom, ale priatel mi uz neprejavuje lasku aj ked tvrdi ze ma lubi. Dala som pravidlo ze ziadny alkohol a ze na ekeltrinu treba prispievat kazdy 100€ priatel a jeho sestra zaplatili jeho brat dal peniaze matke a ona ze da az 20teho lebo inak nema. Jeho brat si napriek mojmu zakazu alkohol doniesol a opil sa a nadaval mi, priatel sa ma nezastal a nic neurobil. Tak som povedala ze jeho brat musi odist. Priatel ze nech si robim co chcem, tak vidim ze to nema zmysel natahovat dalej uz dlhsie sa koli nim nevieme zhodnut tak to ukoncime a nech si idu spolu byvat niekde inde, ale oni vraj nemaju kam nech vraj vyplatim priatela za dobu co bol u mna /to su uz 3,5 roka ze sme spolu / ze co u mna na dome odrobil ale pritom sam nespravil nic, ja som robila a on mi pomahal so vsetkym ci to bolo malovanie, murovanie, vodarske prace,... on najradsej upratoval a kosil. travnik. aj on je inv. dochdca tak prijem ma iba 160€ a este z toho dotoval rodinu ked nemali, vodicak nema ja som ho vzdy vozila za nimi ked boli cirkusy. Ja som na socialke tak tiez iba 120€ poberam, privirabame si predajom veci co ini daruju inak by sme asi nevysli z penazi a teraz mi uz dosla trpezlivost. Natankovat treba a minalo sa to na nich. Ked zratam prijmy a vydavky tak vydavky previsuju prijmy o 2-300 €. Ja som predala svoje auto, a tie peniaze im nedam to su na druhe auto ale som predala aj chatu a tam sme spolu minuli min. 3000 a nie na dom ale na jedlo a tankovanie. Ked som robila minulo sa celych 5000 a na dome sa nic neurobilo. Ja som davala do domacnosti 3 nadobok jeho prijmu a on chce aby som ho vyplatila ze inak nikam nejdu. Su u nas 2 tyzdne a nevidim ze by bolo nieco lepsie prave na opak. Poradte ako ich vystahovat z domu ktory patri mne a maju tu za dodavku osobnych veci ? Sami odist nechcu matka miluje tie dve deti opicou laskou a jemu tiez stale nadava ze sa o nich nestara.

gubiko
14. mar 2021

@vevesh omg..

juliet86
14. mar 2021

@jabura1 a kde byvali dovtedy? ach velmi sovialne pripady. este ma zaujima akym sposobom predavate veci co ini daruju? zaujimalo by ma to..

cacianka
14. mar 2021

Kamaratov kamarat, susedov sused = niekto pozna z okolia 4 dobre stavanych chlapov, vysvetlim problem, pozvem na kávu a koláč, a asocialov poziadam aby sa vystahovali. Aj s priateľom.
Dobre vyvetram

sissy27
14. mar 2021

@dilino ešte raz a budem písať pomaly, lebo vidím, že pomaly chápeš 😬 pokiaľ medzi nimi neexistuje žiadna nájomná zmluva (čo zrejme neexistuje) a nemajú v JEJ DOME zriadený trvalý alebo prechodný pobyt, tak sú len návšteva - nič viac a nič menej. Neexistuje medzi nimi ani pokrvný a ani zmluvný vzťah, to by som sa pozrela na to, že nemôžem cudzích ľudí vyhodiť z môjho bytu len preto, že poberajú čiastočný ID.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
15. mar 2021

Autorka - vy ste Romovia? Ked každy ma invalidny dóchodok,cela rodina.Ked oni nemaju kde byvať, tažko sa ich zbaviš,sú radi, že maju strechu nad hlavou a sú rodinne založeny, čiže priatel ich bude branit zubami nechtami
V podstate uź teraz sa citia s tebou ako jedna velka rodina

derdia
Autor odpoveď zmazal
sissy27
15. mar 2021

@karolinakr nuž podľa niekoho áno 🤷‍♀️🙄

chvostik1
15. mar 2021

Ty máš priateľa s ktorým si 3,5r a do svojho domu si k sebe po 3.5r nastahujes jeho celu jeho rodinu (mamu a dvoch dospelých bratov)? Všetci ste na dávkach (napísala si, že poberas 120e ak ma zrak neklame). Privyrábaš si predajom tebe darovanych veci? Neuraz sa, ale toto mi sedí na tých menej prispôsobivých....všetci na ID ale ani jeden dospelý nepracuje (lebo sa im nechce?) (pracovať a mať ID sa vzájomne nevylučuje). A ty nepracuješ z akého dôvodu?

nairia
15. mar 2021

kopnut do riti priatela aj s celou rodinou, uplietla si si na seba riadny bicisko obrovsky. tu len pravne poradenstvo, rozhovor s priatelom a hajde svinskym krokom von z tvojho.

lujza123
16. mar 2021

Oznámiť im dátum dokedy sa majú vysťahovať a v deň D si zaplatiť 4 gorily z nejakej SBS nech ich vypracu. Pokiaľ tam nemáte nejaké zmluvy vôbec by som to neriešila žiadnou oficiálnou cestou, lebo to je naozaj na dlhé lakte.

jabura1
autor
27. mar 2021

Priatelia dakujem vsetkym za odpovede uz odisli odomna dnes ale teraz dalsi problem, co s ich vecami co tu nechali aby ma neobvinovali ze som im pokradla co uz aj tak vykrikuju len ako sa ochranit a veci sa zbavit ???

gubiko
27. mar 2021

@jabura1 wow, si super! toto je také super, keď niekto príde povedať, ako veci dopadli. teším sa. ako sa ti to celé podarilo?
k tvojej otázke. kam odišli? nemôžeš ich zaviesť tam? prípadne dať na nejaké neutrálne miesto, sklad, garáž? napríklad na jeden, jeden a pol mesiaca? a keď si ich dovtedy nevyzdvihnú, dať ich do zberného dvora.
moja svokra dávnejšie prenajímala byt, keď tí ľudia odišli, tak zostali po nich veci. dala ich do pivnice. stále hovorili, že po ne prídu. ale neprišli viac mesiacov. potom ich porozdávala v rôznych centrách, útulkoch a pod.
pokiaľ by si si ich nechala u seba na nejaký čas, možno by sa dalo to písomne ošetriť. že by si spísala dohodu, ktorú by podpísali. a v nej by stálo, že oni ťa žiadajú, aby si skladovala po dobu max. xy dní ich veci. len teda takú dohodu by si musela dodržať aj ty, že by si ich nemohla vyhodiť počas toho obdobia. ale tie veci, pokiaľ nemajú o ne záujem, alebo sami neiniciujú, aby si ich vzali, ja si myslím, že ťa nemôžu obviniť z krádeže. ako by si mohla ukradnúť niečo, čo je u teba doma len z toho dôvodu, že oni si to stále neodniesli?

cacianka
27. mar 2021

@jabura1 super ze si spravila poriadky.🍀

jabura1
autor
28. mar 2021

@gubiko no podarilo sa to nahodov policajti samozrejme nic ze nemozu, tak ked jeden z nich odisiel z domu na nakup, ked sa vratil zakazala som mu vstup na moj pozemok a do domu, a oni dve ho samotneho vonku nenechaju tak sa obliekli za velkeho cirkusovania (cela ulica vonku samozrejme) isli za nim a vraj niekam do hotela isli.

jabura1
autor
28. mar 2021

@jabura1 ale bojim sa ze za takehoto stavu ze som ich prinutila odist mi podpisovat nic nebudu 😉
a na 99% mam istotu ze sa budu mstit tak preto to musim volako zariadit aby som mala nejake dokazy ze som si ich nic nenechala

jabura1
autor
28. mar 2021

@jabura1 a hlavne dala som im 200€ za to ze odisli 😂

jabura1
autor
28. mar 2021

@vevesh tak tie dva mesiace co treba ich veci uschovat je zakonna lehota, ci to je na dohode s nimi
alebo si ja mozem povedat kolko ich som ochotna u seba mat ?

vevesh
28. mar 2021

@jabura1 nam povedal pravnik, ze zakona lehota. Potom s nimi mozes robit, co uznas za vhodne...

bikarbona
28. mar 2021

@jabura1 ooooch, no hlavne, že odišli. Vymeň aj zámky, ak sa dá.

cacianka
28. mar 2021

Aj s frajerom odišli ?

gubiko
28. mar 2021

@jabura1 tak im napíš sms alebo email, niečo o čom je dôkaz, že máš ich veci a po dobu max. 2 mesiacov si ich môžu vyzdvihnúť, že im ich po túto dobu "uskladníš", a že preferuješ, aby to bolo čo najskôr. zároveň ale, keď budú mať po ne ísť, tak neviem, aby si tam asi nebola sama s nimi.. prípadne ako budú mať prísť, nech nahlásia, čo chcú a zanes to pred bránu.

gubiko
28. mar 2021

a hej, tie zámky vymeň na sto percent, to je dobrá poznámka.

jabura1
autor
28. mar 2021

@cacianka nie priatel este je u mna, ved ma lubi, ale chodi okolo mna ako kopka nestastia a hlada im cely den podnajom mozno najde taky kde sa zmesti aj on, dnes som im vsetko zbalila a odniesla do obyvacky a vydrhla si spalnu, prestahovala sa nazad tak priatel asi bude spat s vecami a psami tam, uz dnes im bol zobrat nejake veci co potrebovali tak uvidim ako sa rozhodne a zamku zatial nemenim oni nemali kluce iba priatel a ten ich ma zatial stale

bikarbona
29. mar 2021

@jabura1 no len kluce sa daju aj rozmnozit. Ja by som takym ludom neverila vobec nic.

gubiko
29. mar 2021

@jabura1 keď ťa ľúbi, tak to zvládne. vy máte byť tandem. keď sa postará o svoju rodinu, bude lepšie. ja teda ale tiež uvažujem, ako je na tom tvoja dôvera v neho? predsa len sa ťa nezastal, keď mal.. zvládne túto novú rolu, čo si myslíš?

jabura1
autor
29. mar 2021

@gubiko no tak novy zvrat okolnosti zasa su u mna priatel ma uprosil ze do 6.4. potom dostanu peniaze a pojdu do podnajmu 😔 viem ze robim chybu ale neviem byt taka tvrda ako by som mala 😔

bikarbona
29. mar 2021

@jabura1 😟

elizabet173
29. mar 2021

@jabura1 neverila by som ani slovo ani im, ani priateľovi. Sú na dávkach, aké budú vyplácané 6.4.? Žiadne. Odkiaľ im prídu peniaze? Spadnú z neba? Takže ťa budú vyžierať ďalej.

zirafienka
30. mar 2021

Autorka, @karolinakr sa ťa pýtala, či ste rómovia a na to si odpoveď nedala. Ale už si si raz dokázala urobiť poriadok a scenár sa opakuje. Už ti bolo poradené asi všetko. Škoda námahy.