icon

Mám u seba nasťahovanú rodinu priateľa a vzťah sa nám rozpadá. Ako ich dostať z domu?

jabura1
14. mar 2021

Mam u seba nastahovanu priatelovu rodinu. Matka a dve dospele deti obe su uz po 40 tke su inval. dochodcovia.
Vztah s priatelom uz nieje to co byval. Oni sa stale hadaju a on je z toho v depkach a mna si nezastane ani ked utocia slovne na mna co je velmi casto. Ospravedlnuje ich ze oni su chori. Suhlasila som ze budu u nas byvat a ze sa o nich postarame, dala so im v dome nasu spalnu a vedlajsiu izbu a mi sme sa prestahovali do obyvacky s priatelom, ale priatel mi uz neprejavuje lasku aj ked tvrdi ze ma lubi. Dala som pravidlo ze ziadny alkohol a ze na ekeltrinu treba prispievat kazdy 100€ priatel a jeho sestra zaplatili jeho brat dal peniaze matke a ona ze da az 20teho lebo inak nema. Jeho brat si napriek mojmu zakazu alkohol doniesol a opil sa a nadaval mi, priatel sa ma nezastal a nic neurobil. Tak som povedala ze jeho brat musi odist. Priatel ze nech si robim co chcem, tak vidim ze to nema zmysel natahovat dalej uz dlhsie sa koli nim nevieme zhodnut tak to ukoncime a nech si idu spolu byvat niekde inde, ale oni vraj nemaju kam nech vraj vyplatim priatela za dobu co bol u mna /to su uz 3,5 roka ze sme spolu / ze co u mna na dome odrobil ale pritom sam nespravil nic, ja som robila a on mi pomahal so vsetkym ci to bolo malovanie, murovanie, vodarske prace,... on najradsej upratoval a kosil. travnik. aj on je inv. dochdca tak prijem ma iba 160€ a este z toho dotoval rodinu ked nemali, vodicak nema ja som ho vzdy vozila za nimi ked boli cirkusy. Ja som na socialke tak tiez iba 120€ poberam, privirabame si predajom veci co ini daruju inak by sme asi nevysli z penazi a teraz mi uz dosla trpezlivost. Natankovat treba a minalo sa to na nich. Ked zratam prijmy a vydavky tak vydavky previsuju prijmy o 2-300 €. Ja som predala svoje auto, a tie peniaze im nedam to su na druhe auto ale som predala aj chatu a tam sme spolu minuli min. 3000 a nie na dom ale na jedlo a tankovanie. Ked som robila minulo sa celych 5000 a na dome sa nic neurobilo. Ja som davala do domacnosti 3 nadobok jeho prijmu a on chce aby som ho vyplatila ze inak nikam nejdu. Su u nas 2 tyzdne a nevidim ze by bolo nieco lepsie prave na opak. Poradte ako ich vystahovat z domu ktory patri mne a maju tu za dodavku osobnych veci ? Sami odist nechcu matka miluje tie dve deti opicou laskou a jemu tiez stale nadava ze sa o nich nestara.

nominativ
30. mar 2021

No tak nič. Ženy... Aspoň si potom tieto šialené príbehy nechávajte pre seba, keď je očividne, že ste blbé. Lebo ja potom strácam vieru v ľudstvo.

cacianka
30. mar 2021

A ty im este aj pekne sviatky urob.navar aspon 3 rolky udeneho, 50 vajec, 20 reznov, 5kg salatu.napeč zopar plechov.aj chlastu nakup .
Nezabudni na studenu misu a 200 chlebíčkov

bikarbona
30. mar 2021

Ja by som ešte pripomenula, že si im dala 200€. Akoze tie prejedli a su spat.

lubkavargova1
30. mar 2021

Takze dalsi inzerat na FB a srdcervuci pribeh ako nemaju z coho zit...a ludia pekne daruju veci a oni predavaju a ked sa na to poukazalo, tak odrazu zmizol inzerat a samozrejme este predtym nadavky....takze ja naozaj nechapem, to sa na MK teraz vyrojili podvodnici jedna radost co sa stazuju aky maju zivot tazky??? Zaujimava doba toto je..cca tyzden uz toto s tu deje...to fakt admin tak hlboko klesol uz, ze ani na toto nedava pozor??

123andy123
30. mar 2021

@jabura1 ja si myslím,že budeš na tom partnerovi citovo závislá a nikoho iného nemáš. Tak isto on je závislý na tvojom majetku a vlastne cela jeho rodina. Ale nezdá sa mi žeby ta mal naozaj rád, ved keby ta mal tak nerobí to co ti nechceš, teda nezavolal by ich späť. Musíš myslieť v prvom rade na seba, lebo nikto iný na teba brať ohľad nebude aj keď si vo svojom. Ktovie aké vážne diagnózy sú to keď nemôžu pracovať.. ach jaj chovas si hadov. Ale rob ako uznáš za vhodné. A to, ze predávaš veci ktoré niekto s dobrým srdcom chce podarovat, niekomu kto to potrebuje a nemá na to tak ten si to bude musieť od teba kúpiť. Fakt super privyrobenie. To si nemôžete nájsť niečo na par hodín denne, nech je z vás aspoň niekto na niečo.

karolinakr
30. mar 2021

@jabura1 ked vtačka lapaju pekne mu spievaju no toto bola velka chyba vziat späť

jabura1
autor
30. mar 2021

@zirafienka ja som neni romka a priatel s rodinou su miesanci cize maju aj romsku krv, ale to ho predsa nerobi horsim ako mi

elizabet173
30. mar 2021

@jabura1 to je úplne jedno, či si alebo nie si rómka, na tom vôbec nezáleží, len si dáš so sebou mávať a nerozumiem, na čo si tu pýtaš rady, aj tak sa nimi neriadiš. Aby som dala niekomu 200 eur, aby vypadol a ešte ho nakoniec zobrala späť a dala sa oklamať tým, že 6.4. dostanú peniaze. Odkiaľ? Kto vypláca na začiatku mesiaca ešte aj po sviatkoch?

jabura1
autor
31. mar 2021

@elizabet173 dostavaju dochodky 2 a 4 dvaja z nich ale koli sviatkom to bude az 6.4 vyplatene

elizabet173
5. apr 2021

@jabura1 a 10.40tu píšeš znovu, že nechcú odísť...

romanovic
10. apr 2021

@jabura1 ako to dopadlo? Su prec?

kassandra25
10. apr 2021

@jabura1 no a naco mame na slovensku policajtov. Staci ich zavolat, ukazat list vlastnictva a zakyvat hentym vo dverach. To nemysli dospela zena vazne, ze sa toto pyta.

gubiko
11. apr 2021

@kassandra25 prečítaj si, čo tu baby píšu. nie je to s políciou úplne takto jednoduché.

každopádne, niekedy zhruba aj vieme, čo robiť, no potrebujeme povzbudiť, podporiť. predsa medzi sebou majú aj emočné väzby. pre mňa by to tiež nebolo úplne jednoduché vyhodiť niekoho, s kým som žila v jednom byte. a v tomto prípade podľa mňa oni budú vedieť "ako" na autorku. podľa mňa sú to veľmi dobrí manipulátori v kombinácii s tým, že autorka je radšej s niekým, ako sama, čo sa dá tiež ale chápať.
no už to raz skúsila a podarilo sa jej to. len to neustála v čase. nevadí. možno sa jej to nabudúce podarí. pretože to semienko, že chce byť bez nich tam už je a len tak nezmizne. znovu a znovu bude túžiť žiť inak a bez nich. no bez emočnej podpory z iných zdrojov, ako je táto "partia" okolo nej, to ide veľmi ťažko. bez podpory sa ťažšie ustáva takáto situácia. no celú jej situáciu nepoznáme, no už má túto skúsenosť so sebou, že sa vie postaviť, keď sa rozhodne, a to je dobré.
a naše očakávania o tom, ako by to malo dopadnúť, ako by to malo celé vyjsť, tie si môžeme odložiť do románových predstáv o životoch druhých, alebo do filmov. aspoň ja si nakoniec vždy vravím, že to je život. a život píše rôzne príbehy. nakoniec je jedno, kto si o nás čo myslí. dôležité je, že sme život chytili za pačesy. a ďalej by sme sa už nemali viniť, ak to nešlo podľa predstáv. mali by sme byť sami k sebe dobrí a láskaví, aj keď sme niečo nevydržali. mali sme na to určite dobrý dôvod, ktorý teraz možno ešte nepoznáme. no ak budeme mať zase potrebu sa postaviť za to, čo pre seba chceme, tak to môžeme opäť urobiť, alebo aj neurobiť, nikto nám to neprikazuje. je aj to vždy bolo len na nás, ako sa rozhodneme. @jabura1

merlinja
11. apr 2021

A von, všetci a okamžite!!

gubiko
11. apr 2021

@merlinja 😀 😀

jabura1
autor
11. apr 2021

@romanovic ano 8.4 som ich odstahovala nasli si podnajom tak isli tam

jabura1
autor
11. apr 2021

@kassandra25 no policajti boli este 1 krat ale povedali ze ked som ich dobrovolne pustila odist musia chciet sami nemozem ich vystahovat ked oni nechcu, len sudnou cestou

jabura1
autor
11. apr 2021

@gubiko dakujem za podporu a povzbudive slova je to ozaj tak niekedy vieme co robit a predsa sa potrebujeme uistit ze to chceme urobit

bikarbona
11. apr 2021

@jabura1 juchuuuuu, snáď budeš mať pokoj.

kassandra25
11. apr 2021

@jabura1 coze??? Ved byt je tvoj. Nie ich. Zistila by som si to hlbsie na policii, nezda sa mi to.

jabura1
autor
11. apr 2021

@kassandra25 zistovala som si to oni mi toto povedali neda sa ich vystahovat len ked sami chcu odist mozu asistovat aby neboli bitky

jabura1
autor
11. apr 2021

no priatelia teraz mam dalsi problem, rozisla som sa aj s priatelom a neche odist, ze ked si najde nieco pojde a to pri jeho prijme asi tak skoro nebude neda mi teraz spat, robi mi zle vyhraza sa mne aj vsetkym co su na mojej strane, obmedzuje ma co robit ? nechcem mu ublizit.

deny81
12. apr 2021

@jabura1 tak ked sa vyhraza, obmedzuje, smer policia. Ziadne take ze mu nechces ublizit lebo bla bla bla. On sa ti moze vyhrazat? Ak su znaky ze ide o domace nasilie, policia moze obmedzit osobe pristup do obydlia na urcity cas. Je to zopar dni, ale snad by aj to pomohlo.

canany
12. apr 2021

@jabura1 ved nech ide za svojou rodinou, kde sazestia oni, zmesti sa aj on

cacianka
12. apr 2021

No vidíš.to mas za to ze si pomohla jeho rodine.
Ziadne také ze odide az ked on bude chciet. Zbal mu saky paky do vreca, vyloz pred dvere.najlepsie ked si odbehne von.pozicaj si susedovho vlciaka aj so susedom a jeho ženou, urob mu kavu nech chvilu posedia.
Ze bude volat policajtov ? No nech. Alebo volaj ty. Poziadas ich o vykázanie lebo utocil na teba, vyhrazal sa a mas ibavy o svoju bezpečnosť, zdravue a život. Mozu na 48h a ty okamzite podaj navrh na neodkladne opatrenie - zakaz priblíženia , na súd.

kassandra25
12. apr 2021

@jabura1 volaj policiu. Ale ved musis mat pravomoci len v tvojom a vlastnom byte. Vyhodila by som ho jak zumpu s nejakymi chlapmi. Vymenila zamky. On nema list vlastnictva. Hentakeho mat....fuj

karolinakr
12. apr 2021

A však som hovorila, že to bola chyba ich vziat naspat, teraz už ani on nechce odísť.Bingo
Musiš si zjest kašu, čo si si sama navarila
Tomu sa hovori, učim sa na vlastnych chybach

elizabet173
12. apr 2021

@jabura1 tak, zbavila si sa aspoň ich, ale radili sme ti vyšmariť ich všetkých. Inak keď vymeníš zámok, tak on nezmôže nič, nemá žiadne právo tam bývať. Ak má náhodou u teba trvalý pobyt, ten mu zrušíš behom pár minút, zmluvu o nájme nemá, daj mu veci pred bránku a vymeň zámok. A najmä nerieš, či má kam ísť, neboj sa, veľmi rýchlo si niečo nájde. A keby sa veľmi trepal, nepoznáš dvoch, troch dvojmetrových mužov, tak okolo 120 kg, aby mu dali jasne najavo, že ten dom bude obchádzať z diaľky?

jabura1
autor
18. apr 2021

@elizabet173 tak uz aj byvaly je prec v piatok dostal na zaklade tr. oznamenia "zasa opity sa vyhrazal ze ma otrieska o stenu a zapali dom " vykazanie zo spol. obydlia na 10 dni, teraz musim podat navrh na sud na neodkladne opatrenie a ten vyda rozhodnutie aby do domu nemohol vstupovat tak uvidim co bude dalej. On mi teraz vypisuje že si chce deliť spoločný majetok ktorý sme spolu vraj nadobudli počas spolužitia. lenže my nie sme manželia my sme neni nič boli sme len partneri alebo priatelia o nikdy nič nemal dom som kupovala ja všetko je na mojom mene ešte aj jeho pes je za čipovaný na mňa tak neviem čo stále odo mňa chce nikdy nechcel nič dať na jeho meno a to som mu núkala aj dom.

elizabet173
18. apr 2021

@jabura1 aké neodkladné opatrenie? Vymeň zámok, zruš trvalý alebo prechodný pobyt a dovidenia. Ak by sa dalo, nebuď v tom dome sama, nemohol by tam byť načas niekto z tvojej rodiny? Ale niekto taký, kto má kde bývať, aby sa história nezopakovala.