icon

Mám vrátiť prsteň po rozchode?

8. jún 2022

Len pre predstavu, aktualne sa rozchadzam s partnerom, resp.nebavime sa a pri citani charakteristike narcistu sa mi otvorili oci. Velmi som bola zamilovana a dost mi ublizil.
Nezili sme spolu, boli sme spolu 1 a pol roka oficialne a pred tym cca 1 rok neoficialne. Minuly rok na 40 som mu navrhla prsten ako dar a symbol nasho vztahu. Nie zasnubny, ale commitment ring ( nezijeme na Slovensku ). Aby bolo proste jasne, ze niekoho mam.
On prsten odo mna v podobnom duchu odmietal. Prsten som si sama vybrala, stal cca 400e. Teraz sa mu chystam odniest jeho veci, ked nebude doma a neviem co s tym prstenom. Nechcem byt detinska, ale vsetko co predstavoval uz nechcem mat na ociach. Samozrejme uz ho nenosim a bol by skryty. Co myslite?

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
kubkovamama
9. jún 2022

Ahoj,ja som prsteň po ex vyhodila.Niekto povie,že krava,plno peňazí atď,ale v tom období som cítila taký hnus a sklamanie,že to proste bolo niečo čím sa mi nesmierne uľavilo.Tiez som ale za to,že dary sa viac-menej nevracajú,príde mi to také divadelné gesto,takisto pýtať niečo späť..to sa mi zas stalo na margo exsvokry,pýtala späť napr.5e overal z Lidla čo mi dala k narodkam alebo tisíce eur,že za "stravovanie".Ale to už je o niečom inom.Takze urob čo ti intuícia radí.Nno ešte by som chvíľu počkala,čo on,či ho nebude pýtať,ak áno samozrejme vrátiť.Tak zatiaľ nehádž do rieky.🙂

beronsche
9. jún 2022

Snubny prsten od byvaleho som mala zastrceny medzi inymi cackami, co uz nenosim, tam ho nasla dcera, ta sa s nim teraz hra.. 😁 Takze aj takto sa da..
Veci maju iba taky vyznam, aky im my sami pripiseme.

Autorka - privelmi to riesis. Nechces ho, tak ho proste pribal medzi jeho veci a hotovo.

maminkadeticiek
9. jún 2022

Vratila by som jedine a iba zasnubny prsten,ziadny iny.Teda pokial si ho sam nevypyta,co by bolo.dost ubohe,ale vtedy by som vratila.Darceky sa nevracaju,je to ozaj trapne a detinske.Ked ho necgces tak ho predaj,daruj alebo daj ho stopit a vyrobit iny prsten.

maryskas
9. jún 2022

Vrátila by som ho. Nech vidí, že to myslíš vážne a ukončuješ túto kapitolu... aj snubáky by sa mali podľa mňa vracať.. príde mi to také trápne, keď na ňom ženy "zarobia". Ale každý to cíti inak :D

alienkami
9. jún 2022

Ja som snubný prsteň vrátila. Žiadne teatrálne gesto - jednoducho ten vzťah stagnoval a neposúval sa vpred, tak som mu ho vrátila s tým, že nech si to premyslí. Napokon sme sa rozišli.
Ten prsteň vlastne nechceš. Nosiť ho nebudeš. Ja by som ho vrátila. Normálne v škatuľke s ostatnými vecami. Nech s ním robí co chce.

zemiakovysalat
9. jún 2022

Predala by som 🤣 kupila flasu dobreho vina a oslavila slobodu.

zemiakovysalat
9. jún 2022

@alienkami 🙈 ja som 1 vyhodila z auta ako blba 18 ročna... ah stare dobre časy

bnov
9. jún 2022

Keďže, si si ho "vynútila", tak ho vráť. Darčeky si nechaj, je to iné, ale prsteň by som vrátila.

gerrwie_girl
9. jún 2022

Bol to darček. Bola by si hlúpa keby si mu ho vrátila. Predaj a kup si niečo pekné 🙂.

penelope2066
9. jún 2022

Predaj ho

diaszoky
9. jún 2022

Milka radi ze ano

17alexis
9. jún 2022

Vratit urcite. Ten prsten znamenal nieco, co uz nie je. Nechat si ho ci predat je velmi sebecke!

vondolina
9. jún 2022

buď by som ho vrátila alebo predala, nosiť by som ho nenosila, lebo by mi ho to pripomínalo a bola by som najskôr z toho na nervy. Sranda by bola, ak by si ho vrátila a on by ho posunul potom ďalej, svojej ďalšej 😀

katika9145
9. jún 2022

Mna by napriklad zaujimalo nielen hodnotenie partnera, ale aj tvoja sebareflexia😁 do akej kategorie by si sa zaclenila ty? My s manzelom napr. sme ani obrucky nemali za tolko...ale vies co? Mame krasny vztah uz 14 rokov, vobec nepochadzam z chudobnych pomerov, ale pred svadbou sme nechceli take dary ,lebo stava sa hocico, ale chvalabohu ani nemuseli riesit, co s tym potom....snad sa poucis do buducna a prajem ti pravu lasku❤

katika9145
9. jún 2022

A k otazke,ved sa ho spytaj,co s tym prstenom...ked ho bude pytat,tak vratis,ked nie, tak posunut,predat atd...len naco schovat,ma to zmysel???a urcite pretrhnut puto

tanickalc
9. jún 2022

Nebol to lacný darček. Ak ste si také dary dávali bežne, že napr. ty si mu dala na jeho narodeniny niečo v podobnej hodnote, tak si ho môžeš nechať ako písali baby, šperk bez citových väzieb alebo predáš alebo pod.
Ak si mu takú dráhu vec nedala, toto by som vrátila, aby som nebola dlžná...

autor
9. jún 2022

@katika9145 Vies co, s muzom sme mali trapne obrucky, asi najlacnejsie co sa tu daju kupit a veru dobre sme spravili, tiez mi lezi niekde zapatroseny. Akoze snubak, som stratila. Tu sa snubaky kupuju v cene sa mi zda 3 vyplat, takze kludne to moze ist aj do 10 tis eur. Co by som v ziadnom pripade ani nechcela. Ale rozvod nebol taky dramaticky u mna ako toto. Toto bolo jedinecne, vela emocii a tiez vela energie. Velka lekcia zivotna pre mna. Nelutujem, posunie ma to dalej a naucilo ma to vela tiez. Len je to dost bolestive.

lenkaaa25
9. jún 2022

Ja by som ho šupla do záložne. Je to Tvoj darček, ktorý si dostala. A aspoň budeš mať nejaké peniaze 😉

modraslamka
9. jún 2022

ja som chcela vratit. Povedal ze nechce. Ok nechala som si. Predala som 😁😁😁 totalne pod cenu z 600 nema hodnotu ani 200.

ankare
9. jún 2022

Predaj. Budeš mať z toho aspoň osoh.

obuveli
9. jún 2022

Ja som po rozchode vsetko vratila, vyhodila. Treba mat cistu plochu na dalsi vztah a nie si pripominat stare hriechy. Byt som dokonca vymalovala a prestavila...

lucmirka124
9. jún 2022

Predaj a daj peniaze niekomu okom vies ze mu zivotne pomozu,,, ak nemas nudzu o peniaze, a nevies co snim, ani nechat, ani vratit, ani si za tie peniaze nieco kupit mozno takto by som to,,, ak vies urcite ze on ten prsten nebude pytat nazad,,

zuzla14
9. jún 2022

Ja som sa rozisla so snubencom. Nechcel ho naspat, ze bol kupovany pre mna tak si ho mam nechat. Moja mama aj stara mama mi vtedy povedali, ze prsten sa nevracia a nesmie sa ani predat. Uz si nepamatam preco. Chcela som ho dat ako "zlomkovy" ked sme si s manzelom dali vyrobit obrucky. Kazdy koniec je zaciatok niecoho noveho, tak som ho chcela pouzit na novy lepsi zaciatok. No ale odmietli mi ho vziat, ze je ho skoda vzhladom k jeho hodnote. Takze ho mam stale doma...uz 12r. Mozno sa nastvem a ozaj ho dam casom roztavit 😄

pipina5
9. jún 2022

Po niekoľkých rokoch idem predať odložený snubák a obrúčku a môj terajší snúbenec ide predať svoju predchádzajúcu obrúčku a ideme si kúpiť naše obrúčky, nakoľko sa budeme brať. Príde mi to super. Nechápem prečo vracať človeku niečo čo má hoci aj malú hodnotu, keď on Vám aj tak nič nedá za to, že Vám ublížil.... Ale ak by ma to malo ťažiť a snáď by ma ten prsteň ešte aj strašil, tak jo.

gerrwie_girl
9. jún 2022

@pipina5 presne. On jej doublizoval a ona mu má ešte vrátiť prsteň ktorý potom predá on a ešte si "zarobi"? By som ho kaslala 😀

ambamamba
9. jún 2022

Vratit alebo predat.

larsen
9. jún 2022

Určite by som mu ten prsteň vrátila. Už len pre ten pocit, určite by som ho aj tak nenosila.

lienka.7
9. jún 2022

A prečo vlastne? Ty si od neho pýtaš dary ktoré si mu dala ty? Ked ho nechceš, daj do zalozne alebo roztavit a urobiť z neho co ja viem privesok.
Inak to len ženy takto vysiluju, chlapovi to je úplne jedno.

lilly16
9. jún 2022

Určite vrátiť aby ti ho nepripominal