icon

Mám zostať, alebo odísť od manžela?

9. sep 2021

Dobre ranko. Riesim takú dilemu. Sama neviem či od toho očakávam. Mám manžela. Sme spolu 11 rokov, manželia 8. Mame dve detičky. Muž je co sa týka otcovstva vzorný. Môžem ísť na kávu, ku kamoskam, hocikam a viem že sa postara. Navarí, úprace, operie, o deti sa postara. Mal milenku, chybu sme si priznali obaja, chodili sme do manželskej poradne a toto sme vyriešili. Ja to v sebe asi nemam uzatvorené ale snažím sa. A vidím že aj on sa snaží. Ale. Manžel je veľmi náladový. Hocikedy vybuchne. 2 krát má zbil. Nie zbil ale po ústach som dostala. Dnes som mu niečo ráno vytkla a už má zdrapol za vlasy dotiahol k zemi a ťahal kým som neprivolila k jeho názoru. Ja ho ľúbim, nám všetko klape. Len mu proste raz za čas prepne. Po dnešnom ráne ako som viezla dcéru do školy tak som plakala. A veľa rozmýšľa a preto zakladám diskusiu. Čo robiť? Zamestnanie mám no napriek tomu som finančne zavisla na ňom. Keby som veľmi chcela tak o rok cca by som vedela mat našetrené a osamostatniť sa. No neviem čo vlastne chcem. Ja som človek ktorý radšej veci opraví a zachráni ako zahodi. Neodsudzujte ma, my naozaj riešime veci racionálne. Len tie jeho “prepinaky” mi vadia a ja neviem ako ďalej. Ďakujem za každý normálny komentár.

h2
9. sep 2021

To nemyslíš vážne! Kvôli životnému štandardu si ochotná toto tolerovať?

dskjhfdlkdjhl
9. sep 2021

Standard? Tak si ten standard uzivaj a cakaj. Ale deti to vidia a trpia, to si len naivne myslis, ze nie.

nikyball
9. sep 2021

Ľudia ktorí sa sa milujú si neubližujú , nebiju sa a nehľadajú si milenky. Musíš si ujasniť čo vo vzťahu chces. Ak lásku tak toto asi nebude ono

autor
9. sep 2021

@h2 nevidíš medzi nás. Neodsudzuj prosím. Sama sa hnevam na seba že je to tak ako je.
@dskjhfdlkdjhl Som veľmi rada že s nami žiješ a vies presne čo naše deti vidia a ako žijú 😀

vero013
9. sep 2021

Mat ako zivotny standard milenku, cez usta, tahanie za vlasy, bitie je skvely zivotny standard... Vola sa to "priority". Mne by viac vyhovoval zivotny standard keby som si zila spokojny zivot skromne sama s detmi bez nasilia...

jaskolka
9. sep 2021

To môžeš, ale čisto hypoteticky, odídeš, z naaporenych(ponoziek) si kúpiš byt. A on logicky môže kľudne sa zaujímať, odkiaľ si mala peniaze. Co potom, povieš, že si vyhrala v sportke? Alebo zdedila po strýkovi z Ameriky? Nechap to zle neodradzam ta, ale čakať a trpieť len preto lebo musíš šetriť sa ti môže aj vypomstiť.

dskjhfdlkdjhl
9. sep 2021

Ako som uz pisala, evidentne sa snazis obhajovat svoj zivot, tak si ten standard uzivaj a nemusis sa riadit ziadnymi radami zien z MK.

autor
9. sep 2021

@jaskolka a ako inak ? Kľudne poraď. Ja ozaj neviem. Nemôžem odísť hneď. Musim vydržať. Našetriť a tak riešiť veci.

matkahelka
9. sep 2021

a ak ti za ten rok sposobi silny otras mozgu, vybije zuby ci cokolvek? jeskovi oci, na mna muz za 13 rokov manzelstva ani nekrical, nie to, aby na mna dvihol ruku. a za vlasy ma kmase akurat tak obcas pri sulozi. to skutocne v 21.stor. v demokratickej krajine strednej europy zena toleruje takyto fyzicky prejav nadradenosti?! fuj. uz by som bola v garsonke, v azylovom dome, kdekolvek! len nie s nim! a nenahovaraj si, ze deti o nicom netusia, pokial nemas batolata, tak vedia velmi dobre, deti su omnoho vnimavejsie, ako si rodicia myslia.

jaskolka
9. sep 2021

A tiež sa prikláňam k názoru, že deti vedia, čo sa deje, teda nemusia úplne to vidieť, ale vnimaju, že mama je smutná, otec naštvaný. Im stačí ton reči, vás pohľad, tvoja tvar (píšeš ze si dnes plakala, keď si šla do školy s dcérou). My dospelí zvykneme si myslieť, že deti sú hlúpe a slepé, že kým sa nehadame pred nimi, je to ok. Figu, deti sú ako citlivá hubka, všetko absorbujú a hoci možno nepochopia, o čo ide, vedia vycítiť medzi riadkami. Už môj 1 ročný, syn veľmi dobre vie vnímať, kedy som smutná a kedy veselá a reaguje na to.

bozzie
9. sep 2021

Nemas fakt nikoho, kto by ti pomohol. Rodina, surodenci, fakt nikto? Toto nie je ziaden standard. Ak chlap dvihne ruku na zenu, to je podla mna konecna. Ako kolvek ho lubis, proste toto nema ziadnu cenu, kedze on si ta nevazi. Ak by ta lubil, nikdy by ti nic z toho nebol schopny spravit

h2
9. sep 2021

To nie je odsudzovanie. To je údiv.

jaskolka
9. sep 2021

Veď ti tu všetky radíme... Riešiť to teraz a hneď. Lebo už včera bolo neskoro...

number19
9. sep 2021

Ake stare mas deti? Nemozes sa vratit aspon na ciastocny uvazok do prace? Aspon na zaciatok sa zacat takto osamostatnovat...

stanulienkat
9. sep 2021

Keď ste mali od začiatku talianske manželstvo, na akého Boha si si ho brala a na akého Boha si si s ním robila dve deti??? Niektoré ženy sú také sprosté, že si asi iné nezaslúžia. A keď pôjdeš do malého bytu, zníži sa ti štandard??? V pohode, tak s ním zostan bývať a kúp si prilbu a chrániče na ksicht, aby ti nebolo vidieť modriny.😬

0silvia0
9. sep 2021

tu sa nedá nič iné poradiť. Len pre istotu odkladaj a o rok uvidíš.

kristianka2255
9. sep 2021

RAZ! by to moj muz urobil, ze ma zdrapi za vlasy, alebo mi streli facku 🤔akoze este sa opravis, ze nie zbil 🙏precitaj si prosim co si napisala. Ked ti da facku to je ok hej, to neni bitka? keby plujes krv to by bola bitka? alebo ako si to predstavujes?😳

kristianka2255
9. sep 2021

a este dalsia vec, to vies mat aj sex s niekym kto ta zdrapi za vlasy a drzi na zemi kym mu neprikyvnes?

bloger
9. sep 2021

Prajem ti aby si sa rozhodla správne a podľa možností aké máš ale určite nie je dobré aby si trpela niečo takéto hoci tvrdíš, že tiež máš svoje chyby na toto nemá žiadne právo ti ubližovať

liljana
9. sep 2021

Ak tam bola aj milenka a vasa komunikacia je uz aj fyzicka, tak tak ci tak smerujete k rozchodu. Oddelenym vam bude lepsie. Ak sa vie postarat o deti, tak by nemal byt problem sa na nich dohodnut. Aj detom bude lepsie, ked nebudete spolu a budu mat stale oboch rodicov.
Nasilnici muzi su dva typy. Jeden to ma v povahe a je nasilny pri kazdej prilezitosti (alkohol,...), druhy su nervaci, co nevydrzia psychicky tlak od partnerky. Zena mu s niecim dovtedy brnka na nervy, kym nevydrzi a reaguje nasilne, aby zastavil stres. Vy ste asi ten druhy pripad.

darinkaninka
9. sep 2021

Tvoj manžel je výbušný cholerik. Povahu nezmení nikdy. Ty ho už poznáš, vieš kedy to v ňom už vrie a viac sa neovláda. Skús zatiaľ nejsť za jeho hranicu, aby nedochádzalo k fyzickým útokom a určite si pripravuj zadné vrátka.Viac takýchto napadnutí už netoleruj. Viem že s dvoma malými deťmi je to ťažké, ale pri prípadnom ďalšom násilí volaj políciu, zdokumentuj lekárom, aby on pri tvojom odchode nehádzal vinu na teba. Je to manipulátor, podľa toho, že ťa násilím donútil pritakať mu, bez dôkazov by otočil všetko proti tebe. Drž sa a never, že deti nevedia. Ticho trpia. Možno škôlkarka ešte nie, ale staršie dieťa určite.

winki13
9. sep 2021

No podľa prečitaho autorka neni anjelik a dam ruky do ohna, ze ona je tá čo provokuje....aj preto nechce policiu.

andi80
9. sep 2021

Po prečítaní celej tejto diskusie v tom mám jasno. Ty si už rozhodnutá. Zostávaš s manželom, lebo... deti, peniaze, životný štandard a v neposlednom rade láska. Budeš mu trpieť milenky, občasné menšie či väčšie bitky, lebo veď "nikdy nie je tak zlé, aby nemohlo byť horšie". Začni si robiť finančnú rezervu. To, že ty si ochotná toto všetko trpieť, neznamená, že on raz nebude mať dosť teba a nenájde si nejakú inú "fackovaciu bábiku". Sama vieš, že toto nie je správne riešenie, no momentálne to inak riešiť nevieš a ani nechceš.

ibrunova
9. sep 2021

Tuším, že aj autorka má za ušami..

darinkaninka
9. sep 2021

@winki13 Nesúhlasím. Násilie je neprípustné, aj keď ma niekto provokuje. Je to úplne primitívny spôsob, ako reagovať na niečo, čo sa mi nepáči.

mamutka
9. sep 2021

Nejak som to nepochopila, že odísť hola, bosá, že nemáš kam, že treba rok počkať. Nepísala si, že prácu máš? Ved sa nastahuj do podnájmu. Aj s deťmi. Potom sa ti aspoň rozsvieti, lebo ten inak vzorný a férový ocko to podľa mňa len tak nenechá. Deťom rýchlo vysvetli, kde im bude lepšie. Myslím ze tu nevyriešis čakaním rok nič. Podľa mňa taky človek nikdy nedopusti, aby si v kľude odišla a zobrala si aj deti. Keď je schopný ťahať ta k zemi za vlasy, nechcem si ani predstaviť, čo urobí, keď si ta jedného dňa pocka keď vylozis deti v skole. Skôr by sa ten človek mal liečiť, ale ako to dosiahnuť, to si neviem predstaviť.

juliet86
9. sep 2021

chodte opat do poradne s tymto problemom

liljana
9. sep 2021

@darinkaninka nasilie je nepripustne, fyzicke, aj psychicke (mobbing, sikana,...). Zeny su lepsie v tokm psychickom, muzi v tom fyzickom. Psychicke sa tazsie dokazuje, ved sme sa len tak cele dni "hadali".

mamamasama
9. sep 2021

nečitam diskusiu, ale žena... ty si chorá, alebo ťa zmlátil až tak, že ti poškodil mozog??? Chlap mal milenku, mláti ťa a ty sa pýtaš, či s ním ostať? Vzorný otec??? Neverím vlastným očiam.

u2jana
9. sep 2021

Na znizeny standart sa vykasli. Co je lepsie, zit vo velko byte s debilom, co ta obcas prepleskne, alebo mat klud a pohodu v malom byte? Zalezi na tebe a tvojich prioritach….