Mám zostať vo vzťahu bez lásky a podpory?
Nemilujem svojho manžela. Na začiatku nášho vzťahu pred 12 rokmi som ho mala rada ale keď som ho spoznala nechcela som s ním ostať no on stále pribehol s tým že sa zmení. Nakoniec počas kovidu nás rodičia dotlačili k svadbe. Rozumejte môj manžel ma nebije nekričí ale inak ma život s ním vôbec nenapĺňa. Jedine čo robí je že platí byvanie ktoré by som dokázala platiť aj ja sama nakoľko tiež chodím do práce kde zarábam dobre na naše slovenské pomery. Inak v domácnosti nepomáha absolútne všetko okolo domu(kosenie údržba vŕtanie stavanie chlapské roboty) aj doma (varenie,upratovanie,staranie o dieťa,pranie,atď.) musím robiť sama aj napriek tomu že som sa s ním o tom už milión krát bavila že ak mi nezačne pomáhať nemám dôvod s ním ostať. Teda jediný dôvod je naše dieťa keby sme ho nemali tak už by ma pri ňom nedržalo nič. Po sexuálnej stránke je to tiež nula bodov. Rozprávať sa s ním nedokážem bez toho že by sme sa nepohádali. Otázka znie či by ste ostali s takým mužom. Ja nechcem svoj život prežiť po boku niekoho koho nemilujem a do konca života po niekom umývať a upratovať chcem niekoho kto mi bude pomáhať aspoň tým že vynesie smetiak a naloží umývačku bez toho aby som musela o to prosiť. On je strašný bordelár a 12 rokov proste doňho hučím stále dokola nech už začne niečo robiť na čo mi on stále odpovie že som šibnutá. Ak sa s ním rozvediem bude to masaker znenávidia ma všetci vrátane celej mojej rodiny nakoľko ho všetci zbožňujú keďže on je presne ten typ chlapa ktorý vyzerá prítulne a je neskutočne komunikatívny a vie sa vopchať do priazne hocikomu. Ešte by som vám tu dokázala napísať celé litánie o tomto vzťahu od začiatku až po tehotenstvo prvé roky po pôrode kde skoro nikdy nebol doma ale radšej sa venoval svojím koníčkom. Ani do roboty by nechodil keby som ho do nej nedokopala jemu bolo dobre doma pri rodičoch, bývanie som tiež našla ja lebo on chcel ostať bývať s rodičmi proste som dala tolko snahy do tochto vzťahu aj sa prehováram každý deň že veď v šťastí aj nešťastí ale už to asi viac nevydržím …
Napíšeš, že nechceš žiť s niekým koho nemilujes, kto ti v ničom nepomáha.... ale pýtaš sa na MK čo máš robiť? Ty kokos čo si nesvojpravna? Veľmi dobre vieš čo máš robiť. Keď vieš, že všetko zvládneš sama a si sebestacna.... kľudne s ním ostan a vyplakavaj ďalej.
Napíšeš, že nechceš žiť s niekým koho nemilujes, kto ti v ničom nepomáha.... ale pýtaš sa na MK čo máš robiť? Ty kokos čo si nesvojpravna? Veľmi dobre vieš čo máš robiť. Keď vieš, že všetko zvládneš sama a si sebestacna.... kľudne s ním ostan a vyplakavaj ďalej.
@simcas75 mne to príde, že ona sa skôr boji svojej rodiny. Tlaky, naliehania, dohovárania a podobne, to je ťažko ustáť, ak ho ozaj tak "žerú". Odstrihnúť sa od partnera/manžela je jedna vec, ale od celej rodiny je niečo iné a aby človek ostal sám, prípadne s malými deťmi. To je iná nálož na psychiku aj mentálny a fyzický stav človeka
Dám ti radu a zamysli sa nad ňou. Porieš si čím skôr bývanie a keď to bude hotová vec, vylož karty na stôl. Rodičom napíš list: všetko čo si napísala tu, dopodrobna im vymenuj všetko, na čo si úplne sama,( časť sexu) môžeš vylúčiť. Napiš im, že už viac nevládzeš a vieš, že sama s dieťaťom to zvládneš oveľa lepšie. Nezabudni dodať, že ich ľúbiš a ak im na tebe úprimne záleží, ťa v tomto rozhodnutí podporia. Ak nie bude ťa to bolieť,ale máš len jeden život a ten chceš stráviť čo najdlhšie so svojím dieťaťom. Nezabudni im dodať, že názory typu nebije ťa, nepije neobstoja... Zdorazni im, že navrch na rozvod si už podala. Že im za všetko ďakuješ, ale je čas myslieť na seba a svoje zdravie.
@bmaryen vieš čo, ja sa Ti úprimne veľmi čudujem, že si to s ním toľké roky vydržala. Vy žijete ako dvaja spolubývajúci a ty mu na dôvažok robíš ešte full servis. Akože nechápem 🤦♀️ Mala si sa s ním už dávno rozviesť. A už vôbec nie pristúpiť na sobáš. To nikto z rodiny nevidí, že si nešťastná ? Či len vidia úžasného chlapa (v ich očiach) ? Myslím si, že rozvod bude pre teba aj dieťa najlepšie rozhodnutie. Nie si predsa naňho odkázaná.

@bmaryen Bude to ešte horšie,bude ti vadiť úplne všetko a budete sa stále hádať.Neostavaj s ním len kôli dieťaťu alebo kôli tomu čo povedia ostatní.Je to tvoj život,tvoje šťastie.Vies koľko takých je a ostávajú v takomto vzťahu lebo čo ak to alebo hento.Netrap sa ďalej začni žiť.Niekde na teba caka snáď lepší život.