icon

Manžel ma podvádza, no nechcem aby nás opustil. Ako zachrániť manželstvo?

Včera o 10:22

Ahojte, idem si sem pre radu úplne zúfalo. Potešila by ma rada najmä od mužov lebo sa viete na to pozrieť inou optikou než emočne. Dlhšiu dobu som mala pocit že ma manžel podvádza a tak som mu zobrala telefón a našla som v ňom správy s jeho milenkou. Je to jeho kolegyňa - podriadená. Trvá to už skoro rok. Teda prvá správa o sexe ktorú sa mi podarilo nájsť bola z toho obdobia. Úplne som sa z toho zrútila. Viem že mi budete všetci radiť aby som ho opustila ale ja to tak necítim. Je to dobrý muž aj otec a nechcem oňho prísť. Bojím sa že sa zamiloval. Bojím sa mu povedať že som na to prišla lebo čo ak nás opustí. Stále v sebe živím nádej že to je celé len o nejakom jeho úniku z každodenného života a že neplánuje s ňou nič viac. Nie som si tým však vôbec istá. Je to o to horšie, keď som videla fotky jeho milenky. Ťažko sa mi to priznáva ale je to krásna mladá žena chudunka, veľké prsia... V nedeľu večer odchádzajú z firmy na služobku a ide aj ona. Ja cez víkend nebudem doma ideme aj s deťmi ku kamoške, je to naplánované už dlho vrátime sa až v nedeľu ráno. Neviem či to naňho mám vybaliť tesne pred jeho odchodom alebo si to radšej nechať prejsť hlavou a porozprávať sa až keď sa vráti. Muži čo by ste robili na mojom mieste? Ja neviem či mám naňho kričať, či mám plakať, dávať mu ultimáta alebo či mu to nemám povedať vôbec a len zmeniť nejaké veci a dúfať že to ukončí? Som bezradná. Pýtala som sa jediného kamaráta ktorého mám a ten mi povedal že určite od nás nechce odísť že on sa len tak ventiluje že to muži robia len problém je že som na to prišla a nemám to vraj riešiť. Podľa mňa to nie je pravda že to muži bežne robia a trochu ma tou odpoveďou naštval pretože neznel vôbec prekvapene a bral to tak na ľahkú váhu. Lenže mne už budú navždy v hlave znieť tie správy o ich sexe, o tom ako sa teší ako jej ho tam ,,vrazí". Hnus čo som tam všetko našla

anonym_f36f6f
Včera o 13:10
@nadijaeren

@anonym_f36f6f a ty anonym si kto? A aký ja mám problém s manželom?

@nadijaeren ja si len pamatam tvoj problém z inej témy ked si zabudla zaškrtnúť anonym. Nebudem pisat aky mas problem ty vies.

orisker
Včera o 13:12
@patrike

@anonym_b2bf34 Naozaj rada storocia :
Trestný čin vydierania podľa § 189 Trestného zákona (§ 300/2005 Z. z.
) spácha ten, kto iného násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy núti, aby niečo konal, opomenul alebo trpel. Páchateľovi hrozí trest odňatia slobody na 2 až 6 rokov, pričom prísnejšie sadzby platia pri závažnejších okolnostiach (zbraň, dlhší čas, väčší rozsah).

@patrike ,
priateľu, nehnevaj sa, ale Tvoje právne vedomosti nie sú na takej úrovni, aby si tu dával rady.
Čo sa trestného činu vydierania týka - ona by predsa (napísaním tej zábavnej správy) manžela nenútila ani násilím, ani hrozbou násilia, ani spôsobením inej ťažkej ujmy, aby niečo ...trpel. Tu by skutková podstata trestného činu vydierania nebola naplnená (jej objektívna stránka).
V inej diskusii o "práve" vybrať si partnera si zas dal like na nenáležitú definíciu práva.
Pokiaľ sa v tom ozaj nevyznáš, mal by si sa zdržať takýchto rád.
Peace!
🙂

autor
Včera o 13:14

Celý deň nad tým musím rozmýšľať. Čo ak tých mileniek už bolo aj viac? Čo ak to s touto ukončí a časom príde do firmy nová dvadsiatka. Exploduje mi z toho hlava. Fakt ten rozhovor nebudem odkladať. Všetkým vám ďakujem za rady hlavne tým ktorí ste mi nenadavali

anonym_e42209
Včera o 13:21
@anonym_autor

Celý deň nad tým musím rozmýšľať. Čo ak tých mileniek už bolo aj viac? Čo ak to s touto ukončí a časom príde do firmy nová dvadsiatka. Exploduje mi z toho hlava. Fakt ten rozhovor nebudem odkladať. Všetkým vám ďakujem za rady hlavne tým ktorí ste mi nenadavali

@anonym_autor tvoj komentár, že ak to ukončí tak mu odpustis.. hm? A ostane v tej firme a každý den bude snou?

patrike
Včera o 13:25
@mandzula

@patrike Ake publikovanie cudzej komunikacie? To, ze mu ju hodi do kufra, je akoze ono?

@mandzula Ano, ta cast komunukacie, kde pise ta milenka je sukromna a stiahnut ju z mobilu a urobit dostupnou vo forme vytlaceneho papiera, to je pravny problem.
Rovnako je zakonom postihovane nahravanie telefonnych rozhovorov bez suhlasu, spionazny porgram v mobile na zaznamenie pisomnej komunikacie, otvaranie cudzich listov, nahravanie susedov cez stenu ...

autor
Včera o 13:26
@anonym_e42209

@anonym_autor tvoj komentár, že ak to ukončí tak mu odpustis.. hm? A ostane v tej firme a každý den bude snou?

@anonym_e42209 tak to určite nie ja budem trvať na tom aby odišla odtiaľ, keby tam ostala neverila by som mu už po tom všetkom

autor
Včera o 13:27
@patrike

@mandzula Ano, ta cast komunukacie, kde pise ta milenka je sukromna a stiahnut ju z mobilu a urobit dostupnou vo forme vytlaceneho papiera, to je pravny problem.
Rovnako je zakonom postihovane nahravanie telefonnych rozhovorov bez suhlasu, spionazny porgram v mobile na zaznamenie pisomnej komunikacie, otvaranie cudzich listov, nahravanie susedov cez stenu ...

@patrike nemusíš to stále dookola riešiť ja nejdem nič vytláčať ani ho vydierať ani nič podobné

anonym_e42209
Včera o 13:28
@anonym_autor

@anonym_e42209 tak to určite nie ja budem trvať na tom aby odišla odtiaľ, keby tam ostala neverila by som mu už po tom všetkom

@anonym_autor a o deti sa stara? VENUJE SA IM? a tebe?

anonym_8dca1c
Včera o 13:28
@anonym_autor

@klotildabazarik no odkedy som to zistila tak sme spolu nespali to si momentálne vôbec nedokážem predstaviť

@anonym_autor asi nemas dost seba ucty

PODLA MNA SI ZAPLATENY TROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL

mandzula
Včera o 13:29
@patrike

@patrike Lenze neohanaj sa slovom "publikovanie", pretoze vlozenie muzovi do kufra publikovanie nie je.

patrike
Včera o 13:30
@orisker

@patrike ,
priateľu, nehnevaj sa, ale Tvoje právne vedomosti nie sú na takej úrovni, aby si tu dával rady.
Čo sa trestného činu vydierania týka - ona by predsa (napísaním tej zábavnej správy) manžela nenútila ani násilím, ani hrozbou násilia, ani spôsobením inej ťažkej ujmy, aby niečo ...trpel. Tu by skutková podstata trestného činu vydierania nebola naplnená (jej objektívna stránka).
V inej diskusii o "práve" vybrať si partnera si zas dal like na nenáležitú definíciu práva.
Pokiaľ sa v tom ozaj nevyznáš, mal by si sa zdržať takýchto rád.
Peace!
🙂

@orisker Ok a co je teda z hladiska prava sms sprava "daj sem 5000, inak kazdemu poviem o milenke" ?

autor
Včera o 13:31
@anonym_e42209

@anonym_autor a o deti sa stara? VENUJE SA IM? a tebe?

@anonym_e42209 áno venuje sa im vždy keď príde z práce majú pekný vzťah tešia sa naňho. Cez víkendy často chodíme spolu ako rodina. Niekedy dáme aj deti rodičom a vybehneme si sami dvaja. Toto je ďalšia vec o ktorú nechcem prísť. Nie je to typ chlapa ktorý sedí doma na gauči a pozerá do telky

anonym_e42209
Včera o 13:32
@anonym_autor

@anonym_e42209 áno venuje sa im vždy keď príde z práce majú pekný vzťah tešia sa naňho. Cez víkendy často chodíme spolu ako rodina. Niekedy dáme aj deti rodičom a vybehneme si sami dvaja. Toto je ďalšia vec o ktorú nechcem prísť. Nie je to typ chlapa ktorý sedí doma na gauči a pozerá do telky

@anonym_autor aspon nejake pozitivum 😔 daj vedieť aka bola reakcia..

weronika171717
Včera o 13:33
@anonym_autor

@anonym_autor a kedy mu to chceš povedať, že o nej vieš? Normálne som zvedavá čo urobí. Snáď to dopadne čo najlepšie pre teba. Držím palce. Potom daj vedieť ako to dopadlo. 🍀💛

lienkacervena
Včera o 13:34
@anonym_autor

@anonym_ccbcc1 ja bokom si tajne neodkladam žiadne peniaze ale keby chcem odísť muž by ma nenechal len tak bez ničoho s deťmi natoľko ho poznám. On celý čas nechcel aby som išla do práce lebo načo a veď doma ma treba viac.. ale teraz po materskej by som sa už do práce vrátiť chcela aj keď viem že nebude za to rád

@anonym_autor bolo by fajn keby sú predsa niečo bokom mala aby si nebola na neho odkázaná. K nevere sa nejdem vyjadrovať. Ja súdiť nikoho nejdem. Len ak by si sa rozhodla odísť aby ste mali aspoň na začiatok z čoho žiť. Nevravim že odísť hneď ako ostatné píšu treba si všetko s kľudom premyslieť. Nevravim že mu máš hneď odpustiť a tiež že to máš nechať tak. Ak už ma milenku asi tam láska z jeho strany nie je. Ty ho môžeš ľúbiť. Len na lásku treba dvoch. Nemusíš hneď urobiť ten krok daj si čas.

mysicka36
Včera o 13:36
@anonym_autor

@anonym_7dc62f áno dám vám vedieť

@anonym_autor Určite mu to povedz pred tou služobkou. Aby to nemal také jednoduché. Uvidíš ako sa zachová.

autor
Včera o 13:41
@mysicka36

@anonym_autor Určite mu to povedz pred tou služobkou. Aby to nemal také jednoduché. Uvidíš ako sa zachová.

@mysicka36 áno poviem. Ja som zvedavá čo mi odpovie na otázku že prečo to spravil a čo mu chýbalo doma. Lebo ja som sa celé roky snažila robiť všetko preňho. A spýtam sa aj že či sa chcel snažiť o dieťa popri tom ako s ňou spával. Lebo z tej predstavy mi je zle.

alobal
Včera o 13:41

Pozeram, ze rozne grcove odpovede tu lietaju, rovnako aky je stav dotycnej.. Ja mam len jednu radu. Musis sa pozriet do zkradla a pozriet sa, koho vidis - hrdu, alebo zufalo podriadenu zenu. Pokial Ti to Tvoje ostatne ekonomicko-rodinne pomery dovolia, mas z polovice vyhrate, keby robil prieky so svojim odchodom zo spolocnej domacnosti. KAZDOPADNE MUSIS S NIM SPRAVIT SVOJ ZIVOTNY ROZHOVOR. Emocie maj lubovolne, ale daj to von a musis poznat svoju cenu, co vsetko si vasmu spolocnemu zivotu dala. Ked sa nespamata, je vymalovane, rovnako moze byt paradne ohrozeny jeho profesionalny status, ak to das von. Otazka uz je len, ako sa rozhodnes.
Nevera je tazke svinstvo, da sa - ked obe strany chcu, to prekonat.. ale musia mat aj vyssie duchovne predpoklady, ze poznaju cenu lasky, ktoru kedysi prezivali a vo velkej lutosti z jej straty si chcu odpustit.. Na neveru je YT videi je kopec. Ale vyzera, ze toho Tvojho ma Satan pod krkom bez pochyb, podla toho ako je to v tom namoceny, nic utajene.. bleh.
Drzim Ti vsetky palce.

alobal
Včera o 13:43
@lienkacervena

@anonym_autor bolo by fajn keby sú predsa niečo bokom mala aby si nebola na neho odkázaná. K nevere sa nejdem vyjadrovať. Ja súdiť nikoho nejdem. Len ak by si sa rozhodla odísť aby ste mali aspoň na začiatok z čoho žiť. Nevravim že odísť hneď ako ostatné píšu treba si všetko s kľudom premyslieť. Nevravim že mu máš hneď odpustiť a tiež že to máš nechať tak. Ak už ma milenku asi tam láska z jeho strany nie je. Ty ho môžeš ľúbiť. Len na lásku treba dvoch. Nemusíš hneď urobiť ten krok daj si čas.

@lienkacervena tato odpoved sa mi paci

anonym_018eab
Včera o 13:44
@anonym_b2bf34

Ak by si bola trochu krava a chcela vyťažiť zo situácie, pošli zo súkromného čísla sms "poviem tvojej žene o tvojej afére s kolegyňou ak nezaplatíš 5tis € na tento účet" .. založ si revolut a povydieraj ho trochu. Získaš peniaze a on bude dos*atý až za ušami, že sa to dozvieš 😅
Ja by som k**ota potočila poriadne - ako mentálnu ujmu a za peniaze by som šla na dovolenku alebo odložila

@anonym_b2bf34 Ja odpadnem, toto nemá chybu

sticker
nyusika
Včera o 13:46
@anonym_autor

@anonym_ccbcc1 ja bokom si tajne neodkladam žiadne peniaze ale keby chcem odísť muž by ma nenechal len tak bez ničoho s deťmi natoľko ho poznám. On celý čas nechcel aby som išla do práce lebo načo a veď doma ma treba viac.. ale teraz po materskej by som sa už do práce vrátiť chcela aj keď viem že nebude za to rád

@anonym_autor hej hej...evidentne ho velmi dobre poznas 😀 😀

anonym_db4193
Včera o 13:46

Skôr keď mu to nepovieš a nebudes to riešiť,tak je pravdepodobné, že ta tak či tak on raz opustí
Lebo ak mu niečo chyba,ta nemiluje,nieje spokojný aj keby s touto to skončil,tak príde iná a raz to bude nejaká pre ktorú ťa nechá
Lebo to nie sú len úlety s kadekym
Ale dlhý milenecký vzťah s niekým s kým mu je veľmi dobre na toľko aby zradil rodinu, klamal a riskoval rozchod
On uz teraz to riskuje a nie to časom, keď prídu city k inej
Takže, keď zachrániť,tak čím skôr lebo rokmi čo bude s milenkou,tak bude mať veeeeeelmi ďaleko citovo k tebe a k teoretickej náprave

anonym_018eab
Včera o 13:53

Daj vedieť, že ako si dopadla. Tipujem, že najväčší "problém" bude podľa neho to, že si mu liezla do telefónu. Inak nechápem ho - tak už keď mám milenku a nechcem aby na to žena prišla, tak si telefón zabezpečím heslom alebo odtlačkom prsta a nie mať voľne dostupné informácie o zháňaní kondómov....

anonym_018eab
Včera o 13:55
@nyusika

@anonym_autor hej hej...evidentne ho velmi dobre poznas 😀 😀

@nyusika Tiež som sa nad tým pousmiala. Že minimálne rok ju podvádza, je z toho prekvapená, lebo to nečakala a v zápätí povie, že ho pozná...Oukéj 😀

anonym_8d9270
Včera o 13:56

Ahoj,ja by som na tvojom mieste konfrontovala milenku s tým,že si prišla na to,že spolu spávajú,ale za ten čas všetko medzi vami doma normálne fungovalo. Nech slečinka vie,že muž podvádza teba,ale aj ju. Kto vie,čo jej "chudáčik" narozprával. Viem,že ťa to bolí, ale do budúcna mysli trochu ma seba,čo je pre teba najlepšie...

anonym_f7eabb
Včera o 14:12

Mimo témy, mňa tak irituje, že nech je akákoľvek téma, vždy musí niekto v komentároch kvičať, že to je "TROLL" najlepšie so zapnutým capslockom. 🙂 Samozrejme, sú tu také témy, ale aby tie isté osoby pomaly písali v každej téme, kde sú zúfalé ženy, ktoré si nevedia dať rady a preto skúšajú anonymne koňa, že je to troll a autor musí ešte vynakladať úsilie, že jej problém je fakt reálny, to je dosť. Potom mám pocit, že troll kričí, chyťte trola.

mysicka36
Včera o 14:13
@anonym_8d9270

Ahoj,ja by som na tvojom mieste konfrontovala milenku s tým,že si prišla na to,že spolu spávajú,ale za ten čas všetko medzi vami doma normálne fungovalo. Nech slečinka vie,že muž podvádza teba,ale aj ju. Kto vie,čo jej "chudáčik" narozprával. Viem,že ťa to bolí, ale do budúcna mysli trochu ma seba,čo je pre teba najlepšie...

@anonym_8d9270 Nie, to v žiadnom prípade. Ona sa musí porozprávať s manželom.

@anonym_autor
A ak môžem poradiť, nedaj eso z rukáva, že to vieš zo správ z mobilu. Začni s tým napríklad, že ich tvoja kamarátka niekde videla.... len nehovor čas a miesto, aby sa nedovtípil, že blafuješ ak bude vedieť, že to nieje možné v tom čase napríklad.
Ak si ju videla na fotke, popíš ako vyzerá, na akej pozícii u nich robí. A zatlač, ako je možné, že to tak dlho s ňou ťahá (a zase žiadny presnejší časový údaj)
A ak sa vieš vyrovnať aj s odpoveďou, ktorá sa ti páčiť nebude, spýtaj sa či ju ľúbi.

anonym_730cdf
Včera o 14:14

pises, ze sa chces vratit do prace... mala by si manzelovi povedat, ze nastupujes na dievcinkine miesto... aby teda mohol vrazat vylucne do zakonitej.... a stalo by ho to jedny peniaze... mimochodom si uz asi posledna, kto o tom este nevie, alebo si to nesuska... deti daj kamoske a hor sa na sluzobku... a ziadne ze bez emocii. riadne tóčo s ním porob... hrdost ti pošliapal on sám, chces mu odpustiť, tak hrdosť mas na nizkej urovni... tak hor sa do škandálu.... ked už mas byt za tú bez hrdosti, nech to má aspon grady...

mysicka36
Včera o 14:17
@anonym_730cdf

pises, ze sa chces vratit do prace... mala by si manzelovi povedat, ze nastupujes na dievcinkine miesto... aby teda mohol vrazat vylucne do zakonitej.... a stalo by ho to jedny peniaze... mimochodom si uz asi posledna, kto o tom este nevie, alebo si to nesuska... deti daj kamoske a hor sa na sluzobku... a ziadne ze bez emocii. riadne tóčo s ním porob... hrdost ti pošliapal on sám, chces mu odpustiť, tak hrdosť mas na nizkej urovni... tak hor sa do škandálu.... ked už mas byt za tú bez hrdosti, nech to má aspon grady...

@anonym_730cdf na scény je času dosť, teraz treba aby sa vyjadril, čo mieni pánko ďalej robiť, keď už to manželka šplechne do tváre. A čakať na reakcie.

anonym_b2bf34
Včera o 14:22
@mandzula

@patrike Lenze neohanaj sa slovom "publikovanie", pretoze vlozenie muzovi do kufra publikovanie nie je.

@mandzula okrem toho v manželstve predsa nie je "tvoje a moje" ale všetok majetok je "naš" čiže aj kufor ktorý si zbalí a kúpili ho zo spoločného účtu je ich :D

anonym_acf043
Včera o 14:24
@patrike

@anonym_acf043 Ani nie. Normalny trestny cin a ziadny Revolut to nezachrani, Revolut je EU banka a na doziadanie nasich organov musi poslat udaje o majitelovi uctu.
Sukromne cislo ? Opat nezmysel, historiu komunikacie operator uklada a on vie presne, kto je to "sukromne cislo". Opat to ma policia vysetrene za 10 minut.

@patrike aky trestny cin, trestna by mala byt nevera, tak nech necha prachy v sacku v krikoch v bode a 😂