Manžel mi nechce dovoliť splniť si sen
Spolu sme 15 rokov. Ja mám 35. Približne 6 rokov trenujem na výstup na Mount Everest. Ale narodilo sa nám dieta, ma 3 roky. Buduci rok by som chcela ísť na výstup, ale povedal, že ak tam pojdem, rozvedie sa so mnou. Prisahal mi na svoju babku, že to urobi. Príde vám to fér ? Denne tazko trenujem, mám za sebou rôzne narocne výstupy. A tvrdí, že je to psycho.
Tak asi sa boji o teba
Ja k tomu len toľko, že treba ist na ten výstup
Bojí sa o teba. Ty si mu pred šiestimi rokmi o svojom sne povedala? Vtedy súhlasil?
Toto by som tiez muzovi neodsuhlasila
Nemozes jednoducho len skoncit pod vlak? Ci co si potrebujes dokazat? Ked ty mas nahaku ci tvoje dieta bude vyrastat bez matky, tak aspon on sa boji.. 🙄 takto riskovat.. nepochopim
Tiez by som malzelku nepustil 🙂 Maximalne tak na Gerlach, ak by trenovala 🙂 Urcite vies ako to chodi na Evereste, ked sa tak dlho pripravujes. Podla mna je to hnusna masovka plna egocentrickych turistov.
tiez si myslim, ze sa boji. to sa vsak da odkomunikovat aj normalne a nie prisahat na babku (to este niekto robi???). ja ti velmi fandim, nech sa ti tvoj sen splni. bola som v himalajach a je to zazitok na cely zivot 🔥 este mi napadlo, ze mozno tam vstupuje aj jeho strach o dieta, vies. ked si zacala na to trenovat, aky mal na to nazor?
Ako keby nemáte dieťa tak ťa chápem
V tomto prípade chápem muža
Chod,nech sa rozvedie,ja sa tiez na kazdej dovokenke bojim o muza ,ale neobmedzujem ho
Toto je vymyslene, ci ziadna zodpovednost za dieta? Ak nie neboj sa, urcite sa s tebou nerozvedie.
Podla mna sa nerozvedie iba sa boji. Plus to teda nieco aj stoji.
Uplne ho chapem a suhlasim s nim. Jedine co nechapem je to, ze si ani po narodeni dietata neprehodnotila tento svoj maximalne nebezpecny a dovolim si tvrdit ze pre matku aj nezodpovedny sen. Ak to teda nie je vymyslene na rozprudenie debaty.
Pochop ho, že nechce byť vdovec.
Je to strach.
@lelelienka aj Lucia J. Ma dieta. Sla. Splnila si to a vrátila sa
Sa postav pred biedronku ak chces pomaly postupovat v nekonecnom rade.
Sa o ňu bojíte? Everest? To je nič ťažké. 😜
Ak ste ešte nepočuli tento príbeh tak bol raz jeden Švéd ktorý nasadol na bicykel, išiel 13 tisíc kilometrov pod horu, vyliezol 100 metrov pod vrchol Everestu ale už bol skoro večer tak zišiel dolu. Vtedy ale nastala pohroma na hore, neváhal a tak ľuďom hore na hore pomohol. Potom znovu išiel hore - zase bez kyslíka a šerpov a po zdolaní vrchola odbicykloval naspäť do Švédska 😁
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Göran_Kropp
Mohol to podať samozrejme inak, no je to strach. Ja by som muža tiez odhovarala. Nevravím o zakazoch, ani by som sa mu nevyhrazala. Ale povedala by som mu, že nechcem aby nas syn vyrastal bez otca. To by mu otvorilo oči. Aj keď on by na to nikdy ani len nepomyslel, je to sebecké.
Ja by som si s horolezcom nikdy nezačala. Nezniesla by som ten strach, či sa mi vráti, odlúčenie na expedíciách. Proste nie, toto ide úplne mimo mňa. Tieto veci ste mali mať dávno vydiskutované.
@janulka1802 spoznali sme sa vdaka tomuto hobby..
@janulka1802 ja ani s motorkarom
Tak práve preto ma taky prístup. Vie co ti hrozí viac ako my lajici.
Si totalny sebec a nechápem čo si za matku
Necudujem sa muzovi a uprimne sa cudujem tebe fakt sa ti cudujem, ze si nevies v zivote v takom veku usporiadat priority
Chuda dieta, chudak muz
Snad ta nebudu oplakavat naveky zamrznutu na evereste
Manžela by som zobrala do nejakej poradne. Nech popracuje na svojich strachoch alebo možno ma úplne iný problém s tým ako strach. A hlavne akým spôsobom o.tom komunikuje. Ak by mne chlap povedal, že sa rozvedie tak na just by som spravila co chcem a ved nech sa, ak.len toto nas drzi pokope.. koľko veci robí veľa ludi denne, hocičo hocikedy sa môže stať, on určite vie na čo a prečo trenujes roky... takže mi to príde sebecké od neho.
Za mňa ak nepôjdeš, a hlavne takto z donútenia, časom to môžeš ľutovať a budeš ho obviňovať = aj tak sa rozvediete alebo niečo podobné. Proste rozhodnutie neísť musí prist od teba.
@taktotedanie V takom veku? A čo má ísť keď bude mať šesťdesiat? Ma ideálny vek. Dnes je to výlet ako na Kriváň.
@hiro s vami ja komunikovat nebudem, vase nazory su v kazdej diskusii mimo realitu, uz ma prosim neoznacujte
Dovidenia
No ja pôjdem proti prúdu názorov, podľa by si tam mala ísť a splniť si svoj sen. Môj muž napríklad jazdí na motorke. On to miluje a ja sa síce trochu bojím, ale nechám ho, lebo viem, že ho to baví. Stat sa môže hocikedy hocičo. Či ideš autom, na motorke, peši, lietadlom, to je jedno.
@janickacrazy prosim ta ako mozes porovnavat jazdu na motorke s vystupom na everest?
Jasne umriet mozu obaja to hej

mozno ma proste o teba strach ci?