icon

Manžel pozval priateľov na rodinnú dovolenku. Čo robiť?

Včera o 08:08

Ahojte, čo by ste robili na mojom mieste?

S manželom sme plánovali dovolenku, po troch rokoch, deti boli moc malé, tak sme si robili len také mini výlety. Veľmi som sa tešila, na spoločný čas pre nás a deti. Lenže teraz sa bez môjho vedomia dohodol s našimi kamarátmi, že pôjdeme spolu ako partia.

Možno to niekomu príde normálne, ale mňa to úprimne dosť nahnevalo. Chcela som mať pokoj, čas pre rodinu, nie riešiť ďalších ľudí a prispôsobovať sa.

Dovolenku rušiť nebudeme, asi sa prispôsobím :-/ Ale teda neviem sa nejako na ňu tešiť :-/
Možno ma to prejde?

Strana
z2
cyberk
Včera o 08:09

tak si booknite dve, jednu s kamosmi a druhu ako rodina 🙂
mne npr by to nevadilo, cim viac ludi, tym vacsia zabava 🙂

martinmmartin
Včera o 08:11

Tak asi uz ma "rodinneho casu" on po krk, furt tie iste temy, decka ktorym vsetko podriadis a ovladaju ta, rozpravky, zvatlanie, plac ....ma to nonstop doma a na dovolenke to mat asi nechce

catherin4

Mne by to vadilo, mal sa ta aspon opytat, vobec ta nerespektuje

anjelicek26

Hnevalo by ma to, ze sa ma neopytal... rada chodim s partiou, deti sa zabavia, vecerr pokecame, za mna je to este lepsie ako len klasicka rodinna dovolenka, spolu mame casu doma dost.. take 2 v 1... ale to kazdy vidi inak, aky typ dovolenky chce..

krasneleto
Včera o 08:15

@anonym_autor ja naopak pri malych detoch preferujem skupinu... s dcerou sme osve zacali chodit od 4 rokov, dovtedy s bratom a jeho detmi, nech maju deti spolocny cas a my sme sa pri nich nejako prestriedali tiez tak, aby kazdy mal aj pocas dovolenky cas... inak s malymi detmi dovolenku za dovolenku nepovazujem, ak robim cely den to iste ako doma, akurat pri mori :D

lukbe
Včera o 08:35

Mal sa spýtať a spolocne to prebrať. Zrejme to nie je prvý pripad, ktorý s tebou nekonzultuje.

anonym_f4ae7d
Včera o 08:38

@anonym_autor mali by ste o tom rozhodnut spolu ; nie poza tvoj chrbat

anonym_b0cb80
Včera o 08:47

@anonym_autor áno, nahnevalo by ma ze sa nespytal. Také veci sa konzultujte dopredu.
Ale....pri deťoch je lepšie keď je viac ludi, deti sa zahrajú spolu, viac si oddýchneš...
Prispôsobovanie by som neriešila, každá rodina si bude robiť svoj program a stretnete sa len keď budete vsetci chcieť a bdie vám vyhovovať...tak to mávame my keď ideme viacerí.
Takže úplne by som sa z toho nerucala...ale žalúdok by som manželovi vyčistila riadne

anonym_e74654
Včera o 08:54

Aj mne by to vadilo
Len je otázne, či proste nebral ohľad ako by si si to predstavovala ty,tak to zariadil ako jemu vyhovuje
Alebo ratal s tym, že ta to poteší.....

anonym_ea164c
Včera o 08:55

Na ziadnu dovolenku s partiou by som nesla.

anonym_b4bdbe
Včera o 09:00

Hnev daj nabok, je pod nim schovana ina emocia. Pomenuj ju.
Ja si myslim, ze je to sklamanie. Mas pravo byt sklamana, mas pravo to sklamanie vyjadrit muzovi. Mame pravo aj na negativne emocie, aj na ich vyjadrenie.

A tak by som muzovi povedala presne to co si napisala tu: Prisoposobim sa tento raz, lebo vidim, ze tak budes stastny. Nepopieram ale, ze som trochu sklamana, ze si sa ma nespytal. A som trochu sklamana, ze nejdeme sami. Dufala som ze budeme mat na seba viac casu, teraz sa bude en cas delit medzi nas a kamaratov. Ako som povedala, je to v poriadku, prisposobim sa, lebo ta mam rada a chcem aby si bol stastny. Nabuduce by som mala rada moznost spolurozhodnut, prosim nabuduce sa rozhodujme spolu a dohodnime spolu.

Viem si predstavit, ze u neho taka odpoved moze vzbudit hnev tiez. S tym ohnom zas musi vediet narabat on - uvedomit si, aky pocit ma skryty pod tym svojim hnevom on. A porozpravat ti o tom pocite.

anonym_9dfdde
Včera o 09:04

dala by som mu deti a zostala doma.Alebo by som išla niekam sama.A tiež by som mu to neoznámila

anonym_03d713
Včera o 09:06

@anonym_autor Kamaráti s ktorými bude dovolenka spoločná, majú deti v podobnom veku ako vy?

anonym_7ddd5b
Včera o 09:16

Neviem co za chlapov to niektore mate, v poslednom case sa neprestavam cudovat nad diskusiami tu na koni 🤔

anonym_39c870
Včera o 09:23

@anonym_autor chodili ste s nimi aj predtým?asi si myslel, ze deti odrastli, plánujete dovolenku tak si to zopakujete.Chlapi rozmýšľajú inak len tak medzi rečou povedal, že v lete ideme k moru kamarát no mohli by sme ísť spolu a je to dohodnuté.To len ženy všetko komplikujú plánujú podľa menzesu, správnej konštelácie splnu.Dovolenku rušiť nechceš tak si to len uži.
Ja by som bola rada za takú dovolenku, ale málokedy sa vieme dohodnúť.Deti sa zabavia, vy si večer posedite celý rok ste spolu mňa by to nudilo

anonym_f6b16b
Včera o 09:32

prežili sme krásne dovolenky s kamarátmi a ich deťmi, aj sami muži chodili s deťmi, deti sa poznajú dones sú tam kamarátstva, robili sme si aj solo program, proste ako kto chcel, ale deti sa tešili

anonym_ea164c
Včera o 09:48
@anonym_7ddd5b

Neviem co za chlapov to niektore mate, v poslednom case sa neprestavam cudovat nad diskusiami tu na koni 🤔

@anonym_7ddd5b Asi tak. Neviem si predstavit, v akom vesmire by mi oznamil chlap, ze berie na rodinnu dovolenku aj partiu. What the ....? V tom momente by som si isla hladat dovolenku dalsiu, ale len pre seba😃

rachel36a
Včera o 09:50

Mňa by to potešilo...často chodime na dovolenky s priateľmi...

gribka1
Včera o 09:51

Jediný problém je, že ste sa o tom nebavili vopred. Toto by mňa určite štvalo.

euka210
Včera o 10:09

@anonym_autor pokial maju deti, ze sa tie vase s nimi zabavia, tak to moze byt ok. My sme tak boli so svagrinou 3x. Ale ano, na druhej strane hladat kompromisy moze byt niekedy unavne.
Ale ze sa o takejto veci nediskutuje a rozhodne bez Teba, je pre mna cervena ciara.

majlo1234
Včera o 10:26

Ak aj kamosi maju deti vo veku vasich deti, moze vam byt dokonca lahsie. My tak chodime odkedy mame deti, dost mi to ulahcuje dobolenku, pomozeme si, postrazime navzajom a paradoxne mame aj cas na seba.
Ale tiez ma stve, ked sa rozhoduje bezo mna

ljmmm
Včera o 10:26

nech ide pekne s detmi a kamaratmi. Stastlivo. Joj to budes mat krasny klud doma 🙂

majlo1234
Včera o 10:27
@martinmmartin

Tak asi uz ma "rodinneho casu" on po krk, furt tie iste temy, decka ktorym vsetko podriadis a ovladaju ta, rozpravky, zvatlanie, plac ....ma to nonstop doma a na dovolenke to mat asi nechce

@martinmmartin tak ci tak tu rodinu bude mat na dovolenke. Ci si myslis, ze on si uzije s kamosmi a zena sa bude “podriadovat detim”?

anonym_4aa88b
Včera o 10:34

Kto je ako zvyknuty. Znama chodi zo spolkom, zaplnia cely bus. Cestu spolu, potom kazdy svoj program, v jedalni spolu. Oni sa tesia, ze je s kym hodit rec, citia sa bezpecnejsie v noci na odpocivadlach, inspiruju sa. Niekto by takuto "masovku" psychicky nedal🤣 🌴🌴🌴

brrunetkaa
Včera o 11:12
@martinmmartin

@martinmmartin Jaj a ma to mat na dovolenke len žena lebo ju to baví a ona sa tam bude o ne starať kým on bude s partiou či ako?

muchotrafka298
Včera o 14:01

Moja kamoska len raz isla s rodinnymi znamymi, co ju ukecali, ze ake to bude super. Bohuzial nebolo, lebo absolutne neboli kompatibilni v nicom. Jedna rodina chcela do noci byt hore a vstavat na obed, druha vstavala o 7,00 rano a boli cely den na plazi. Realne sa videli hodinku denne na veceri. Nedokazali ist ani na nejaky vylet v destinacii, lebo sa nevedeli casovo zladit. Pre obidve strany to bolo trapenie. To, ze s niekym sa vidis parkrat do mesiaca na hodinku niekde vonku neznamena, ze si skvele budete rozumiet na spolocnej dovolenke. Byvala kolegyna detto, rozvadila sa na zivot a na smrt so svojou top kamoskou tiez isli prvy a poslednykrat spolu na dovolenku. V kuse sa tam hadali, kto sa komu prisposobi, co kto chce robit. Katastrofa. Takze nie vzdy je vyhra ist s kamaratmi, ze ved ved deti sa prehraju.

sulavikova
Včera o 14:07

@anonym_autor vadilo by mi to. Tiež mal podobné nápady, nakoniec sme nikam spolu nešli.

lienka.7
Včera o 14:12
@muchotrafka298

Moja kamoska len raz isla s rodinnymi znamymi, co ju ukecali, ze ake to bude super. Bohuzial nebolo, lebo absolutne neboli kompatibilni v nicom. Jedna rodina chcela do noci byt hore a vstavat na obed, druha vstavala o 7,00 rano a boli cely den na plazi. Realne sa videli hodinku denne na veceri. Nedokazali ist ani na nejaky vylet v destinacii, lebo sa nevedeli casovo zladit. Pre obidve strany to bolo trapenie. To, ze s niekym sa vidis parkrat do mesiaca na hodinku niekde vonku neznamena, ze si skvele budete rozumiet na spolocnej dovolenke. Byvala kolegyna detto, rozvadila sa na zivot a na smrt so svojou top kamoskou tiez isli prvy a poslednykrat spolu na dovolenku. V kuse sa tam hadali, kto sa komu prisposobi, co kto chce robit. Katastrofa. Takze nie vzdy je vyhra ist s kamaratmi, ze ved ved deti sa prehraju.

@muchotrafka298 presne toto sme zažívali aj my, preto sme potom chodili na obyčajné rodinné dovolenky iba sami. Plus ešte keď sme napr.chceli my zmrzlinu, tak naši museli kúpiť ak ostatným deťom, lebo ich rodicia povedali ze na to nemajú a nasim bolo blbé aby sa tie deti kukali na nás. Aj s inými vecami b problém. Zladenie sa 0 bodov.

anonym_66f460
Včera o 14:30

@anonym_autor reagovala by som rovnako

marca12
Včera o 14:37
@cyberk

tak si booknite dve, jednu s kamosmi a druhu ako rodina 🙂
mne npr by to nevadilo, cim viac ludi, tym vacsia zabava 🙂

@cyberk Ano,lebo bezne maju ludia na 2 dovolenky

Strana
z2