icon

Manžel sa správa kruto a vyhráža sa

29. júl 2024

Zdravim Vas, chcem sa opytat co si o tom myslite. Som vydata 12 rokov, mame 2 deti, avsak nas vztah je niekedy velmi komplikovany a plny hadok, raz su dobre dni a raz horsie. posledne sme sa pochytili na banalnej veci, ja teda som to nebrala ako hadku. ale zrazu som zacitila ako ma chytil za krk a pritlacil, velmi to bolelo a zlakla som sa, preplakala som cely den a hovoril mi ze sa chovam ako p...a ze radsej pojde s kurvami von ako so mnou atd. a neustale urazky a skaredo mi nadaval.. ze naco tu hram divadlo, ze ma to vobec nebolelo a nech si nevymyslam a neprekrucam pravdu. ze sa z neho snazim spravit nasilnika, neskor sa mi vyhrazal, ze to nebude len krk, ale aj odseknuta hlava..a velmi vytoceny bol..je to len utrzok z toho co sa udialo, nezvykol sa tak spravat. je vybusny, vie zvysit hlas, ale takto ma posledne chytil za krk pred par rokmi, odvtedy nic, ale citim sa hrozne a velmi sa bojim cokolvek spravit, ze sa mi bude vyhrazat detmi ,ze ich vezme a mna vyhodi. raz sa ho dcerka opytala, co budeme robit zajtra a on jej odpovedal, ze zajtra vyhodime mamu z domu, neustale ponizovania, aka som neinteligentna a podobne. ja som si za tento vztah uplne prestala verit, niesom stastna, ale za vsetko obvinuje mna, ze keby som ho nebola vyprovokovala, keby som sa ospravedlnila a ze vzdy vsetko pokazim, samozrejme uplne skaredo mi to pvoedal. Kamarati ho zboznuju, je velmi oblubeny, mne by nikto neveril, a citim sa zufalo, ze nemam ako ujst z tejto situacie. ziadala som aj rodicov, aby nevstupovali do toho, pretoze mam strach, ze by vsetko bolo este horsie. velmi sa bojim a neviem co mam robit.. mozno len ja prehanam, a zbytocne to nafukujem, ale uz sme tak pohadani, ze si myslim, ze niet cesty spat a hlavne sa bojim akokolvek nadviazat komunikaciu, ze pride dalsia sprska nervov a hnevu. neviem co robit. neviem

zuzanna33
29. júl 2024

Nebáť sa! Neodpustit ani jednu urážku tým čo robí dáva najavo že môže, zahráva sa s tebou. To nemá z láskou, úctou nič spoločné ale ak si to necháš budeš ako handra... Rodičia nech zasiahnu a poriadne deťom vysvetli kde je pravda a každý výstup nahravaj pretože bez dôkazov si bezmocná ak si chceš naďalej ničiť život zostaň, poslúchaj a dávaj najavo že všetko je vlastne tvoja vina a on je Pán tvorstva!!! NIKDY viac by som si toto nenechala robiť (píšem z vlastnej skúsenosti) Zostarnes utrápená,sama a zničena. Život máš len jeden vždy je cesta len nehľadaj výhovorky.
P.S. Ako nedávny prípad zavraždenej Cynthie domáce násilie sa neodpúšťa!!!

derdia
29. júl 2024

Kde pracuje v polícii SBS a podobne...?
Daj si pozor aby mu nepreplo a neskončila si ako Cynthia... 😔

lilitela
29. júl 2024

Tak to sa budes divit - clovek, ktori vystupuje navonok ako super, tak prave to je jeho slaba stranka, aby nestratil taku tvar pred tymi cudzimi. Takze nielen rodicov, ale aj ostatnych do toho zatiahnut, ak bude treba.
Zavolaj k sebe na navstevu rodicov, mama nech ide s detmi von a ty v pritomnosti otca povedz v klude muzovi, ze to ako sa sprava nebudes dlhsie tolerovat. A ze este raz nieco take a podobne urobi, tak sa o tom dozvedia vsetci v okoli, ze to nebudes tajit. Aj zaklam, ze mas nahravky. A ak by ti chcel nieco spravit za to, ze mu to takto oznamujes, vie o tom aj tu pritomny otec a aj tvoja nepritomna matka, a ti to nebudu tajit. Ale ze primarne je v zaujme vsetkych, aby sa situacia zlepsila a nikto nebude nikomu nic hovorit, ze to ostane medzi vami - ale len do chvile, kym neurobi zas nejaku hlupost.
Ak chce od teba odist moze, ak by mu toto ultimatum nevyhovovalo.
Toto by mohlo pomoct. Vztah ti to sice nezlepsi, cize nezacnete spolu mat idealne partnerstvo, ale mal by ti dat pokoj.

enmery
29. júl 2024

Uf, autorka, keby som mohla, zavolám za Teba. Všade. Niekto sa za Teba musí postaviť. Prosím, napíš to každému z rodiny, ak majú všetkých 5 pohromade, prídu po Teba. A dôkazy-neraďte to psychicky zdeptanej žene-ona nevie, kde je sever. Či si myslíte, že sudca rozvádza len manželstvá, kde je dokázané domáce násilie?Ostatní sú odsúdení zostať do smrti spolu?Prvoradé je odísť teraz hneď!

slavka1988
29. júl 2024

@enmery no samozrejme ja osobne nevaham zbalim veci a u mna taký zhasol ale sú ženy ktoré sa nevedia len tak odstrihnúť a možno ma niake psychické problémy a zato ani nemôže

sashulla
29. júl 2024

Toto vôbec nie je dobre. A casom sa nasilie bude ešte zhoršovať. Skus, ak sa dá, si to nahrať na telefón. Nenápadne. Nech máš dôkaz a môžeš to použit. Hocijakú komunikáciu s nim... odísť od takéhoto násilníka je hádam samozrejme. Nikto si nezaslúži, aby sa k nemu takto niekto správal.

enmery
29. júl 2024

@slavka1988 Na psychické problémy je tu lekár. Partner nemá byť boxovacím mechom, ani terapeutom. Akékoľvek násilie je NO GO a nediskutuje sa prečo.

basulaak
29. júl 2024

Moze byt sociopat. Moj brat ma takuto “diagnozu” a ma 2 deti. Spociatku je vzdy normalny namota zeny, maju deti a potom to zacne. Pistol k hlave jednej, druhej vedla hlavy pastou prerazil dvere, pred tretou si sibrinkoval nozom po zilach ta mi volala a revala. Vzdy boli podla neho na vine zeny. Takze oni su tipicky tym, ze su velmi oblubeni v kolektive a cool. Ale v skutocnosti su to sociopati/psychopati, ktorym razom prepne. Proste ho opusti.

jumama
29. júl 2024

Ja sa spytam takto: Dokazes pomenovat dovod, preco zostavas?
Bude to nejaky druh strachu, co ta mata, a preto je velmi dolezite pomenovat si ho.

Je to strach, ze ti ublizi?
Je to strach, ze ti vezme deti?
Je to financny strach?
Aký je to strach, co prezivas, kvoli ktoremu nevies odist? Pomenuj si ho.

Pretoze potom, ked si ten strach pomenujes, budes sa na to vediet pozriet aj racionalne a mozno dokazes odist.

Ak je o strach, ze ti ublizi - tak uz sa to deje, uz ti ublizuje. Ak odides na bezpecne miesto, tak sa to diat nebude.
Ak je to financny strach - tak ano, ruzove to po odchode spolu s detmi byt nemusi, nemusi byt ochotny platit vyzivne atd atd. Ak by ta aspon spociatku podporili rodicia a mala by si u nich zazemie, skus sa o tom s nimi porozpravat, skus sa im zverit. Ak odides z toho vztahu, tak mas nadej znovu najst samu seba, neustrachanu a silnu, zamestnat sa za dobry plat a zit stastne.
Ak je to strach o deti - tak nemoze ti ich vziat, ma zaujem starat sa o ne teraz? Nebude mat ani potom. Rozchod a rozvod moze byt tazky boj, ale casom to vsetko vysumi. Su to len hnusne slova, ktorymi vie ze ta zrani, ktorymi vie, ze vyvola tvoj strach. Nenechaj ich prerast do fyzickeho nasilia voci sebe a detom. Musis odist, musis vas ochranit.

Vzdy, ked ta ten strach chyti zacni zhlbka dychat a pouzi metodu 5,4,3,2,1... menuj 5 červenych veci kolo seba, 4 modre, 3 žlte, 2 zelene, 1 bielu... farby si kľudne vymysli svoje a klludne vzdy ine. Je to o tom, že prinutiš svoj mozok rozmyšľať a vnimať TU a TERAZ, nie strach.

A zapamataj si jedno: Nie je to tvoja vina ani chyba. On je narcis.

Ludia, ktory s narcisom neziju, nechapu, co je narcis. On je zvonka pre vsetkych super chlpaik, ale to je len fasada. Doma zazivas nieco celkom ine.

A este co je velmi dolezite: Narcis sa nikdy nezmeni! Kdezto ty si to skaredo odskaces. Ludia si myslia, ze narcizmus je len ta vonkajsia grandiozita. Ale na narcizme je najhorsie to, aky dopad ma na partnera narcisa. Vzdelavaj sa o narcizme, pozri si video o narcizme:

https://www.youtube.com/watch?v=t86wTStv-4U
slavka1988
29. júl 2024

@enmery nuž súhlasím áe nie kazda žena ma takýto názor

luczach
29. júl 2024

@basulaak Ako skoncil? V base? Lieči sa? Co s takym clovekom?

Dakujem za odpoved.

basulaak
29. júl 2024

@luczach nijak. Zije si dalej. Posledne mal pomer so svojou studentkou, aj tej sa vraj uslo zopar “po papuli”. Uz uci inde. Nic s takym clovekom.

tanyan
29. júl 2024

@basulaak Prepáč, viem, že je to tvoj brat, ale podľa mňa by mali takíto ľudia nosiť povinne niečo ako šarlátové písmeno alebo žltú hviezdu, aby ich vedela spoločnosť odlíšiť. Škoda, že sa to nedá...

basulaak
29. júl 2024

@tanyan zial, tiez si to myslim. Rodinu si nevyberame. Sme zvedavi co dalsie sa raz dozvieme…

negymama
29. júl 2024

@basulaak a to bol od mala takyto, prejavovalo sa to v detsve? vraj taki ludia zvyknu mat asocialne spravanie, kradnut, klamat tyrat zvierata.

basulaak
29. júl 2024

@negymama ano byval problemovy od detstva. Nekradol, ale vymyslal si na rodicov nepravdy pred psychologickou, pri vsetkom zlom co sa v skole stalo bol aj on a pod. Na mna ziarlil, chcel mi v detstve ublizit. Proste, ma to od mala. Bazil po obdive. To ma dodnes.

autor
Autor odpoveď zmazal
enmery
29. júl 2024

Autorka, toto, čo si predviedla, je ukážková "varená žaba". Presne takto reagujú a presne tieto slová používajú týrané ženy. Ty to bohužiaľ nevidíš, my áno. Potrebuješ pomoc. Povedz to svojej rodine. Nie, nie je to dobrý chlap, nie, deťom neublížiš, keď od neho odídeš-práve naopak, nie, nevezme Ti deti-o tom rozhoduje sudca, psychológovia, kolízne a nie tento odpad/tvoj manžel/. Každý deň bez neho, hoci aj v azyláku, bude rajom oproti tomuto. Každá žena, ktorá nabrala odvahu odísť, ľutuje len jedno- že to neurobila skôr. A žiadnej dieťa nevzali!To štandardne používajú tieto "hovná" mysliace si, že sú mužmi. To sú fakty. NIE, TY ZA TO NEMÔŽEŠ. Aj keby si stála na mihalniciach a dýchala ušami, dialo by sa to. Zavolaj na linku dôvery, ozvi sa svojim rodičom, súrodencom, kontaktujte centrum právnej pomoci. Máš deti-chráň ich ako levica!☝️

pandorra
29. júl 2024

Baby ti radia dobre, odid kym je cas. Taketo vyhrazky nie su v poriadku. Spomen si na tu hadzanarku, co teraz zomrela:(

luczach
29. júl 2024

@basulaak Preco takyto chlap baži po obdive? A co ak ho zena prestane obdivovat?

jakubrianka
29. júl 2024

@dota6 myslím, źe tu vôbec nie je namieste žiadne ďalšie provokovanie ho. Chodí okolo neho po špičkách, keby našiel kamery mohol by ju ….

Autorka situácia je u vás tak moc vyhrotená, źe pre ochranu teba a detí musíte od neho odísť hneď. Bolo by dobré sa telefonicky poradiť o krokoch s nejakÿm centrom pre týrané ženy. Ak si mala otlačky, zranenia, hoc modriny, treba to ísť všetko spísať za lekárom. Pre vašu ochranu by si ho mala (keď budete v bezpečí) udať na polícii. Výbav si predbežné zverenie do vÿchovy a zákaz priblíženia sa k tebe a deťom. Čo povedia jeho kamaráti nerieš, asi si rozumejú a vedia prečo, nech ťa zaujíma čo povedia tvoje deti.

liv1
29. júl 2024

Vies, ty detom neublizis. Naopak, dievcata (inak kolko maju rokov?) aspon budu vediet a naucia sa, ze toto si ku nim ziaden muz nesmie dovolit. Teraz je to naopak, ten rodinny model je ten, ze napriek tomu ze ta tyra, ostavas s nim. Ja viem ze je to tazke ten prvy krok, viem. Videli dcery inak na vlastne oci co urobil?

liv1
29. júl 2024

@jakubrianka kamery uz v dnesnej dobe su aj v obycajnom pere napriklad

janette2021
29. júl 2024

Pridaj sa do FB skupiny Nikdy Viac. Poskytnú pomoc, aj odbornú, pomáhajú ženám tajne sa odsťahovať od tyrana, nájsť bývanie, právnika...
A čítaj o živote s narcistom, manipulátorom. Pochopíš veľa veci, aj svoje reakcie, naučíš sa lepšie reagovať. Ten tvoj je nebezpečný. Buď opatrná, nič NIČ mu nehovor, nehádaj sa s ním, nespominaj odchod ani rozvod.
A čo najskôr všetko povedz osobe, ktorej veríš. Takej, ktorá uverí tebe a nie jemu, a udrží tajomstvo. Kamarátka alebo rodičia.

basulaak
29. júl 2024

@luczach nasleduju milenky. Tam ma novy zdroj obdivu

kalifka
29. júl 2024

Jednu vec si uvedom tu v žiadnom prípade nejde o teba, ale o deti. Keď majú v tomto vyrastať ...
Žena má vždy na výber !!!

mk22
29. júl 2024

Máš rodičov, všetko im povedz.
Neverím, že ti nepomôžu.
Máš prácu, príjem..
Ty si povinná chrániť svoje deti.
Neboli ta, že to vidia, cítia??
Kvoli deťom to sprav.
Čaká ťa kľudný, pokojný život, ty ie si po i na toto znasat.
A hlavne sa neboj vyrážok, deti ti nevezme. Takých kecalkov už bolo.

jakubrianka
29. júl 2024

@liv1 a myslis si že on to nevie? Riskovala by si to na jej mieste keď ju už chytal pos krk? Ona je matka detí, nemôže si dovoliť takéto pokusy.

liv1
29. júl 2024

@jakubrianka co ze nevie. Myslis ze po tych rokoch tyrania bude hladat v jej veciach spionske kamery? Minochodom sama autorka napisala, ze ho uz raz nahrala.

Autirka pozri. Tu maju rozne veci. Mozno sa ti to bude hodit. Ja by som nevahala. Ale musela by si to kupit osobne, alebo najlepsie niekto uplne iny. https://www.spyelektro.sk/kategoria/odposluch-p...

jakubrianka
29. júl 2024

@liv1 autorke ide o život a mala by od neho utiecť dnes/zajtra. Ty jej ideš radiť riskovať a namiesto rýchleho úteku si ho ešte nahrávať? Si myslíš že si nevšimne nové zariadenie?

Autorka nerob blbosti a utečte od neho ale rýchlo. Chytal ťa za krk, vyhrážal sa ti źe ti odreže hlavu nabudúce… utečte 🙏.