Manžel sa správa kruto a vyhráža sa
Zdravim Vas, chcem sa opytat co si o tom myslite. Som vydata 12 rokov, mame 2 deti, avsak nas vztah je niekedy velmi komplikovany a plny hadok, raz su dobre dni a raz horsie. posledne sme sa pochytili na banalnej veci, ja teda som to nebrala ako hadku. ale zrazu som zacitila ako ma chytil za krk a pritlacil, velmi to bolelo a zlakla som sa, preplakala som cely den a hovoril mi ze sa chovam ako p...a ze radsej pojde s kurvami von ako so mnou atd. a neustale urazky a skaredo mi nadaval.. ze naco tu hram divadlo, ze ma to vobec nebolelo a nech si nevymyslam a neprekrucam pravdu. ze sa z neho snazim spravit nasilnika, neskor sa mi vyhrazal, ze to nebude len krk, ale aj odseknuta hlava..a velmi vytoceny bol..je to len utrzok z toho co sa udialo, nezvykol sa tak spravat. je vybusny, vie zvysit hlas, ale takto ma posledne chytil za krk pred par rokmi, odvtedy nic, ale citim sa hrozne a velmi sa bojim cokolvek spravit, ze sa mi bude vyhrazat detmi ,ze ich vezme a mna vyhodi. raz sa ho dcerka opytala, co budeme robit zajtra a on jej odpovedal, ze zajtra vyhodime mamu z domu, neustale ponizovania, aka som neinteligentna a podobne. ja som si za tento vztah uplne prestala verit, niesom stastna, ale za vsetko obvinuje mna, ze keby som ho nebola vyprovokovala, keby som sa ospravedlnila a ze vzdy vsetko pokazim, samozrejme uplne skaredo mi to pvoedal. Kamarati ho zboznuju, je velmi oblubeny, mne by nikto neveril, a citim sa zufalo, ze nemam ako ujst z tejto situacie. ziadala som aj rodicov, aby nevstupovali do toho, pretoze mam strach, ze by vsetko bolo este horsie. velmi sa bojim a neviem co mam robit.. mozno len ja prehanam, a zbytocne to nafukujem, ale uz sme tak pohadani, ze si myslim, ze niet cesty spat a hlavne sa bojim akokolvek nadviazat komunikaciu, ze pride dalsia sprska nervov a hnevu. neviem co robit. neviem
Neprehanas a nenafukujes.
Ak mas rada svoje deti, preco si stale s nim? Toto chces aby videli, pocuvali, vyrastali v tom a pokladali to za normalne? Ze dcerke povie "vyhodime mamu z domu"?
Len pekne zavolaj rodicom nech do toho kludne vstupia. Poziadaj ich o pomoc - a bud rada ze ich mas, ich pomoc a podpora Ti bude velmi potrebna...
urcite neprehanas, ani nenafukujes, tvoj "drahy" vyzera byt ukazkovy manipulator, ktory zo seba este hra obet a vie ta tak zmanipulovat, ze este ty mas pocit, ze si urobila nieco zle atd.., preco si myslis, ze by ti vzal deti? ak mas moznost kam ist, ci uz k rodicom aspon (vysvetli im situaciu a ak su normalni a mate normalne vztahy, tak ta bez zavahania vezmu k sebe, aspon kym si inak nevyriesis byvanie), urcite nezostavaj v takom vztahu a co najskor odid aj s detmi, drzim palce!
Jednoducho musí čo najskôr za každú cenu aj s deťmi odísť. Aký väčší dôvod ako kombináciu psychického týrania a fyzického násilia potrebuješ?
a este ma zaujima, ze byt, v ktorom byvate, je Vas spolocny, alebo je pisany iba na neho, prip. mate hypo...?
A to ti nevadi, ze toto spravanie vidia tvoje deti? To chces aby aj oni mali taky zivot?
Ty nie len že nepreháňaš, ty to úplne podceňuješ! Tvoj muž je násilník, tyran, manipulátor. Tajne ho nahrávaj aby si mala dôkazy keďže pred všetkými je cukrík a čím skôr odíď aj s deťmi k rodičom, podaj žiadosť o ich zverenie do tvojej opatery a rozvod! Tu už nie je o čom.
Preboha, toto je strop!Nechcem o Tebe čítať v novinách po rokoch týrania-prosím, zbaľ sa a odíď, aj s deťmi. Zver sa niekomu z rodiny. Prediskutuj možnosť kam ísť. Tu ide o život.
Ak mas nasetrene , rychlo prec, pripadne ak sa da, rodicov poprosit o pomoc
pomaly by som sa pozerala po nejakom bytíku, lebo podnájme...
proste si robila plány do budúcna - ale bez neho.
Jedinú chybu, ktorú robíš je ostávanie s týmto idiotom z mne neznámeho dôvodu.
Volať linku dôvery. Toto je už veľmi nebezpečné aj čo urobil, aj ako sa vyhrážal. Tie nadávky, hrozne.
Krv vo mne zovrela autorka. Až si hovorím, koľko je medzi nami takých ťuťu muťu zlatíčok, čo nepijú, nehazadrujú, pre všetkých by sa rozdali, sú ako med a doma sú to skutočné monštrá.
Neviem čo by som robila. Asi by som začala inštalovať skryté kamery a tie jeho násilne výbuchy by som ukázala jeho rodine a známym. Nech vidia toho dokonalého somára, keď nehrá svoju rolu ale je prirodzený.
Nutne vsetko nahraj, zbieraj dokazy, kup si kameru, chod k psychologovi, lekarovi na zaznam, cokolvek. Pis smsky kamaratke, mame, komukolvek, nech mas dokazy.
Autorka chcem ta podporit. Si klasicky pripad psychicky tyranej zeny, teraz uz aj fyzicky tyranej. Narcista tyran ta presvedci, ze vsetko je tvoja chyba, keby si ty to a ono atd. NIE!!! Ty nemozes za jeho spravanie, za to moze len ON sam. Postupne odkladaj, pripravuj sa, s tymto clovekom predsa nemozes ostat zit, co ta nakoniec raz zabije ked sa mu na tebe nebude nieco pacit? Prosim zavolaj na linku dovery, objednaj sa k psychologovi q urcite aj tu dievcata co to zazili ti budu vediet poradit. Neboj sa, takito su vsetci naoko uzasni kamarati, priatelski. To len doma zeny a deti nie vzdy vedia, aki su to ludia v skutocnosti. Drzim ti velmi palce na tejto zlozitej ceste, ale napriek tomu ver v lepsiu buducnost. Raz sa to velmi ulavi ❤️
Prosim... rob ako pise @liv1 . Zbieraj dokazy, ulievaj si peniaze, chystaj sa na odchod. Zdover sa rodine, kamaratkam, psychologovi. Ak nemas peniaze, chod do zdielaneho bytu-staci ti 1 izba na zaciatok. Dolezity je psychicky klud. Bude to zo zaciatku velmi velmi tazke, ale nebudes lutovat. Zapisuj si kedy a ako bol k tebe hruby, aby si mala nejake podklady, NENAPADNE si nahravaj jeho vystupy. Ale prosim ta odid. Kvoli detom,kvoli sebe,lebo bude z teba psychicka troska. Deti ti nezoberie, neboj sa.
Ale davaj pozor nesmie ta pri tom nahravani chytit, ak ta chytil pod krk chod aj teraz s tym k dr aby bol zaznam. Existuju aj dobre kvalitne teraz neviem ako sa to vola diktafony? Take malinke. Telefon aspon teda moj pipne ked zacnem nahravat. A este ti chcem povedat, ze keby si sa chcela vyrozpravat, kludne mi mozes aj napisat sukromnu spravu. Kedykolvek. Drz sa.
preboha prečo si este stale tam? Chces aby ta raz nasli v igelitovom vreci? Tvoj muz je psychopat a ver, že tie vyhrazky je schopný naplniť. Pre dobro seba aj detí čim skôr preč
narcistická porucha osobnosti ako vyšitá. Pred druhými hrá divadielko a doma ukazuje svoju pravú tvár. Budeš to mať ťažké aj odísť, aj zostať. Ale posnaž sa odísť, v tomto nemôžeš vychovávať deti. Nájdi si podcasty o tejto poruche, správajú sa ako cez kopirák.
Bohužiaĺ,iná cesta nevedie,len rozchod - rozvod. Poznám takých ako Tvoj muž, navonok inteligentný a obľúbený,dokonca priťažlivý so šarmom. V súkromí kamarátku psychicky aj fyzicky napádal - ide o typ domáceho psychického a fyzického násilia.
Zobrať odvahu ho opustiť bude určite ťažké. Toto,čo žiješ je strop,nič horšie neexistuje. A určite je nevyspytateľný a Ty nikdy nevieš,do akého dňa sa zobudíš.
Toto nie je ziadna manzelska kriza.Toto je na policiu.Uplne vazne.Fyzicky utok,nebezpecne vyhrazanie,zastrasovanie,mam pokracovat?Nechapem na co cakas.Kedy vyhrazky naplni?Boli by mi jedno co je toho dovodom,co je to za pacienta,ziadost o rozvod uz by bola podana.
v ten deň, keby ma takto chytí buď odíde z domu on, alebo ja... ako vážne??? toto tolerovať, potom nič iné tu nečíta človek, ako sa chovajú k vám muži.
ženy majte trochu hrdosti.
Ja len dufam ze deti nie su svedkovia tohto vsetkeho🙏
Takto im znicit detstvo a zivot
Spamataj sa!
Prečo sa nezoberieš k rodičom aj s deťmi keď sa ho zjavne bojis ale ešte sa ho aj zastávaš? Ono niekedy z lásky k mužovi naozaj zabúdame na úctu k samej sebe a ak sa nechceš rozviesť navrhni poradňu ak uvidis zmenu no vrat sa ale niečo zrejme robiť musíš
A ty, si ešte s tým bláznom? Preboha, keby mňa chytil muž pod krk a potom vykrikoval, ze mamu vyhodime z domu a ze to nabudúce bude odseknuta hlava, uz by ma tam nie ze nebolo, ale už by som bola na polícii podať TO.
Máš rodičov, súrodencov, kamošku? Hocikoho, kde sa dá ísť? Lebo toto určite nie je normálne správanie a ver tomu ze bude len horšie
@slavka1988 Poradňu na fyzické a psychické násilie?To je dúfam vtip.🙄 Ona má baliť kufre, volať rodičom, kamošom, aby jej prišli pomôcť, linku dôvery a nechať sa nasmerovať, centrum právnej pomoci. A nepotrebuje ani dôkazy, dôležité je, nech vypadne od mužského odpadu a chráni deti.
Ja by som sa báala o život pred detmi ťa chyti za krk.Hanba hned by som voalala rodičom odsťahovala sa tam.Tvojí rodičia ťa nevychovali pre hajzla.Počula si teraz o prípade čo ten psychopat zabil tu mladu ženu zostali dve male deti siroty.TY nevieš čo je to afekt v afekte ťa človek môže zabiť.Určite by som išla an ošetrenie a išla na policu ho zahlasiť.O deti že TI vezme to su len sproste reči to už bolo veľa takých hrdinov.Aspoň máš kam ísť že máš rodičov.Veľa žien tu s MK musi tiež toto zaživať a nemajú kam ísť TY aspoň máš rodičov.NeNechaj aby sa dieťa pozeralo ako otec bije mamu.Keby si bola moja sestra tak už je debil v base.a Pre súd je dobre mať pri rozvode aj lekárske správy to tiež zavaži aj čo sa týka teba aj deti.Ja by som išla aby bol zaznam aj na polici to sú pre súd dobre dôkazy.
Najhorsiu vec ktoru mozes spravit je ostat ticho, tutlať to a ospravedlnovat to vetou vsak su aj pekné dni. Lebo nie su. Je to klam. Cakas az ti zacne skrtit aj deti a v noci vas zabije vsetkych?? Málo sa tohto deje vo svete aj na slovensku?! Vsetkych zo svojho okolia zalarmuj! Rodinu, známych! Moze byt akokolvek sarmantný v okolí, pravda sa ukaze ked bude zatlaceny do kúta a odhalený na verejnosti. Za dverami bytu je hrdina pred slabou zenou.

Berie drogy, hra automaty? Je psychicky chorý?
Takto sa človek len tak nezmení...