Manžel verzus dobrý kamarát
Som v komplikovanom manželstve, kde už niekoľkokrát boli vážne problémy a dôvera medzi mnou a manželom je narušená. Schyľovalo sa dokonca k rozvodu. Preto som si našla oporu, je to môj dobrý kamarát, ktorý ma vždy vypočuje, podporí a ktorému dôverujem veľmi.
Môj manžel o našom kontakte vie a je z toho nahnevaný. Dal mi ultimátum, že si mám vybrať medzi ním a kamarátom, ale ja sa nedokážem rozhodnúť. Nepovažujem svoj vzťah s kamarátom za niečo viac než priateľstvo, no on je pre mňa v tejto chvíli veľmi dôležitý.
Áno, v minulosti medzi mnou a kamarátom, keď sme boli opití, došlo k intimnostiam (bozkávaniu), ale je to už za nami. Bolo to počas manželstva. Bola som neverná. Bolo to v takom období, kde ma manžel odstrkoval os seba. Nechcem sa obhajovať, len píšem, že to nebolo z nudy.
Kamarát je zamilovaný do inej osoby. Ja s ním nemám žiadne iné úmysly. Nestretávame sa osobne. Len si napíšeme, keď sa potrebujem ja alebo on ,,vyžalovať’ˇ
Cítim, že potrebujem myslieť na seba a nechcem prerušiť kontakt s nikým, kto mi dáva podporu, no zároveň viem, že takto môžem ublížiť manželovi aj kamarátovi. Neviem, ako túto situáciu vyriešiť a potrebujem názor, či som v tom ja niekde „zlá“ alebo či je možné takto fungovať bez toho, aby som niekoho zriekla.
@anonym_autor keby tvoj manžel nemal dôvod tak poviem že ti nemá čo zakazovať ale v tomto prípade ho chápem. Takisto by som zakázala mužovi kamošku s ktorou mal pletky. Úplne normálne. Ale že ty si nevieš vybrať je dosť divné.
@anonym_c05454 Tak určitým spôsobom sa už rozhodla, inak by tu túto dilemu neriešila.
Kokos veď si ho s tým chlapom podvádzala. Keby je môj muž v kontakte s milenkou, teda pardon ex milenkou s ktorou ma podvádzal tak ho vyhodím s domu len sa tak po ňom zapráši.
V manželstve neni miesto pre kamarátou opačného pohlavia. A nech si o tom myslí kto chce čo chce.
Kokos veď si ho s tým chlapom podvádzala. Keby je môj muž v kontakte s milenkou, teda pardon ex milenkou s ktorou ma podvádzal tak ho vyhodím s domu len sa tak po ňom zapráši.
V manželstve neni miesto pre kamarátou opačného pohlavia. A nech si o tom myslí kto chce čo chce.
@mimikarol nebol to moj milenec.
Ja som len potrebovala niekoho komu sa vyrozpravam. A kedze on bol v tom zapleteny a vedel vsetko. Bol jedina volba. Ano skusala som to u jednej kamosky vyrozpravat sa, nakoniec to vyrozpravala doma a ktovie este kde. A potom ma poohovarala a pridala k tomu svoju verziu a klamstva
Prepac ale ozaj si taka hlupa?? Ved sa kamaratis a zalujes niekomu s kym si mu bola neverna. Normalne sa mi mozog zastavuje
@autorka na MK je strasne vela insecure zien, ktore veria tomu, ze ked odstrihnu muza od kamosiek, tak ho k sebe priputaju navzdy. Rovnako to vidia aj v opacnom garde. Sama pises, ze svedomie ti hovori aby si zacala mysliet v prvom rade na seba. Tvoj partner sa zariadi. Ak mu to bude neprekonatelne vadit, tak to s tebou ukonci sam. Rob ako to citis ty. Mysli na seba. Ja na tom nevidim nic nenormalne.
@anonym_autor píšeš, že im nechceš obom ubližovať. Čím ubližuješ kamarátovi? Ubližuješ manželovi, že riešiš vaše veci s kamarátom. Manžel ubližuje tebe a to berieš ako dôvod na to, aby si kontaktovala kamaráta. Načo taký vzťah, keď si navzájom ubližujete? Načo ostávaš s manželom, ktorému pravdepodobne na tebe nezáleží? Tebe nezáleží na manželovi asi tiež. Deti?
@anonym_autor len raz si s kamaratom ostala nahodou sama a hned ste sa bozkavali. Hned bolo zabudnute, ze ste iba kamarati a nic viac. Cize ak by si s nim mala castejsie kontakt osamote a nerusene, je dost velka pravdepodobnosť, ze by ste sa davno posunuli na inu metu. Tiez by som ti take kamarátstvo netolerovala. Nechces riesit manzelske problemy, len hladas vyhovorky a ospravedlnenia.
@anonym_autor za mňa je to veľmi zle čo robíš. Ničíš si manželstvo. Trochu nezrelé, muž mi ublížil a idem sa vyplakať k inému mužovi. A niekedy v minulosti si sa s ním aj bozkávala atď. A teraz si to obráť, že by ti to robil muž po každej hádke. To by bol hajzlík, že? Na tvojom mieste a) by som ublíženia riešila s manželom štýlom toto mi ubližuje, keď to takto hovoríš, tak poďme si sadnúť a rozobrať to na drobné čo a ako budeme riešiť do budúcna, alebo b) našla si terapeuta, kde má toto "žalovanie" na muža aj zmysel, lebo terapeut ti možno pomôže zachrániť manželstvo a takisto pochopiť , čo možno vidí tvoj manžel, alebo c) ukončí to "komplikované manželstvo" a neubližuj mužovi viac ako je nutné.
… tak ja nezakazujem manželovi kamarátky. Vďaka Bohu som to nikdy nemusela robiť … lebo môj manžel je natoľko uvedomelý, že sám od seba vie, že mať takého “kamarátske” vzťahy je maximálne v manželstve nevhodne. A vživote ho to nenapadlo. Kto to toleruje a ešte obhajuje jeho vec. Svojou “toleranciou” zhadzuje vo vzťahu akurát tak seba a svoju hodnotu … a Ty tiež len obhajuješ svoje dávno pošpinené svedomie …
@colsami takze keby si na tom zle, si smutna a chces sa niekomu vyrozpravat. A vies ze je tu niekto kto ta vypocuje nenapisala by si mu? Uprimne
@anonym_autor Ja nie. Ja sa nestazujem a nevyplakavam nikomu. A uprimne,zeny ktore placu na ramene kamaratovi,mi boli vzdy nesympaticke. Ak nemas oporu v muzovi,tak naco si s nim? Ak ti ublizuje natolko,ze sa musis zalovat niekomu,tak o com je potom take manzelstvo?
@anonym_autor uprimne ti rozumiem, že potrebuješ toho kamaráta. Lebo ti dáva niečo čo tvoj muž nie. Lenže to je asi tak všetko čo ti vie dať. On je v ľahkej pozícii. Píše ti a vypočuje ťa ale on s tebou nežije nezdiela osobne všetky vaše problémy. Najprv si vyrieš vzťah s mužom tak aby ti neublizoval ani on tebe ani ty jemu a počúvajte sa navzájom. Kamarát ti odíde z mysle.
Takémuto typu opory v rozpadajúcom sa manželstve sa vraví “Prevozník”. Môže to byť a) milenec b) nový vzťah, kvôli kt. žena opustí manžela (ale vzťah nakoniec nevydrží) alebo c) hociaká náhodná chlapská duša, idúca okolo (kamarát, sused, kolega…). Prevozník obecne proste prevedie tú ženu zo vzťahu do slobody, pomôže jej citovo sa odpútať od partnera tým, že nechá city ženy naviazať na seba. Nie sú to poväčšine romantické city, je to skôr emočná závislosť. Prevozníci to samozrejme nerobia vedome, je to skôr projekcia tej emočne nestabilnej, závislej ženy. Ona potrebuje “zachrániť”’od “zlého” manžela a hľadá niekoho, kto ju zachráni a pomôže jej zvládnuť to, na čo ona sama nemá gule.
Takže tvoja otázka nie je či manžel, alebo kamarát. Otázka je či manžel áno alebo manžel nie. Kamarát je len most, cez ktorý prejdeš, ale rozhodnúť sa prejsť musíš sama.
Takémuto typu opory v rozpadajúcom sa manželstve sa vraví “Prevozník”. Môže to byť a) milenec b) nový vzťah, kvôli kt. žena opustí manžela (ale vzťah nakoniec nevydrží) alebo c) hociaká náhodná chlapská duša, idúca okolo (kamarát, sused, kolega…). Prevozník obecne proste prevedie tú ženu zo vzťahu do slobody, pomôže jej citovo sa odpútať od partnera tým, že nechá city ženy naviazať na seba. Nie sú to poväčšine romantické city, je to skôr emočná závislosť. Prevozníci to samozrejme nerobia vedome, je to skôr projekcia tej emočne nestabilnej, závislej ženy. Ona potrebuje “zachrániť”’od “zlého” manžela a hľadá niekoho, kto ju zachráni a pomôže jej zvládnuť to, na čo ona sama nemá gule.
Takže tvoja otázka nie je či manžel, alebo kamarát. Otázka je či manžel áno alebo manžel nie. Kamarát je len most, cez ktorý prejdeš, ale rozhodnúť sa prejsť musíš sama.
@deninka233 neviem ci sa to tak odborne vola,ale paci sa mi to pomenivanie "Prevoznik" 🙂
@anonym_autor jasne ze mamzel ma byt prvorady
@anonym_autor presne ti rozumiem.. nachadzas u kamaráta niečo čo ti pri manželovi chýba..nehovorím že je to intímneho charakteru..môže to byť len že doma máš stereotyp a pri kamarátovi si sama sebou a viac energická, uvolnená, akokeby iný človek.. možno ťa ten domáci stereotyp dusí.. musíš sa pozrieť na seba či by si nevedela byť pri manželovi sama sebou a skúsiť to pomaličky. A poznám to, keď kamarátovi sa skôr vyrozpravas ako nejakej babe.. mnoho mužov vie aj počúvať a nemyslia len na jedno.
@colsami takze keby si na tom zle, si smutna a chces sa niekomu vyrozpravat. A vies ze je tu niekto kto ta vypocuje nenapisala by si mu? Uprimne
@anonym_autor v prvom rade by mal byť tvoj manžel číslo 1 komu sa chceš a potrebuješ vyžalovať. Ak máte problémy v manželstve a tebe za to stojí viac kamarát ako vlastný manžel za mňa máš vážny problém. Nepochopila si o čom je hlboký vzťah a manželstvo. A z toho vyplýva, že veľmi asi netúžiš, aby sa vaše manželstvo dalo doporiadku.
@anonym_autor ako raz povedal jeden múdry človek, kamarátstvo medzi mužom a ženou neexistuje. Jeden vždy chce niečo viac.
Ja ťa neodsúdim za to, čo sa stalo. A dokonca som názoru, že muž a žena môžu byť priatelia. Ani neviem, čo by som robila. Možno si však z mojho komentáru niečo vezmeš.
V prvom rade si myslím, že zákazy typu “buď ja alebo on” do vzťahu nepatria. Ani to, že ti manžel zakazuje sa s niekym kamarátiť.
ALE treba si uvedomiť, že ty si tá, čo prekročila hranicu. A je jedno že to bolo len raz a že to bol len bozk. Narušila si dôveru a tá sa späť ťažko získava. Nečudujem sa mužovi, že mu vadí, že ste naďalej v kontakte. Tu by bolo naozaj na mieste to ukončiť. Zároveň manželovi určite nie je príjemné, že rozoberáš súkromné veci s kamarátom (aj keby to bola žena, to je jedno, niektoré veci sa zo vzťahu proste nevynášajú).
Vieš o čom je pravý vzťah? Že tvoj partner je číslo 1, ten, komu sa chceš vyžalovať, ten, kto ťa podporí v ťažkej chvíli.
Ste obaja ochotní pracovať na vzťahu? Super, zájdite do manželskej poradne a zamakajte na ňom! Tebe chýba pochopenie a to, aby ťa niekto vypočul. Chce to aj zmenu z manželovej strany, nielen to, že ti “zakáže kamaráta”. A ty chceš manželstvo zachrániť? Ak áno, je načase obmedziť kontakt s týmto kamarátom, ale zamerať sa na manželstvo. Pretože ak je tvoj manžel otvorený zmene, je neúctivé z tvojej strany naďalej udržovať blízky vzťah s niekym, s kým došlo k akýmkoľvek intímnostiam počas manželstva.
Premysli si, čo naozaj chceš, čo chcete obaja. Ak je pre teba prednejšie kamarátstvo než manželstvo, ak potrebuješ kamaráta na to, aby si sa pri manželovi psychicky nezosypala, tak je na mieste ukončiť manželstvo (bez ohľadu na to, či s kamarátom ostaneš alebo neostaneš v kontakte).
Z vlastnej skusenosti viem povedat, ze pri takomto type priateľstva je len otazka času, ked jeden alebo druhý bude chcieť viac ako kamarátstvo. A vzdy ked ten jeden ma rad niekoho iného, tak ten druhy sa tvári ze je to ok a on vlastne nic viac nechce 🙂. Ak by ste sa považovali len za priateľov bez iných úmyslov, tak NIKDY by ste sa nebozkavali. Je jedno ze ste mali vypite. Ja som tiez v živote kadečo uz zažila ale ak niekoho beriem skutočne ako kamaráta a nikdy neuvažujem nad ním inak, tak by som mohla byť neviem ako opitá, nikdy by som sa s nim nebozkavala.
@anonym_autor toto je tak strasne chore. Prerus kontakty s kamaratom a tu energiu radsej venuj zachrane manzelstva. Aku ma toto buducnost? Kamarat ak je kamarat, tak to pochopi a nebude "ublizeny" ako pises.
@anonym_autor ty si ten problém.
@anonym_autor su tu 2 motivy, na jednej strane by som nezniesla, ak by mi partner zakazoval kamaratov na druhej strane kamarat, s ktorym si sa bozkavala meni pohlad na vec. Ako niekto pisal vyssie, hranica bola (tebou) prekrocena, dovera narusena a tam naozaj nestaci, ci ty povies, ze ale my sme OZAJ len kamosi, nic viac nechceme a nic viac nikdy nebude. Za mna su to len slova, ktore sa nemaju o co opriet, len o daco rozbite. Ocividne ste to nedali dokopy. Kamaratovi vysvetli situaciu a ak potrebujes riesit, nech sa paci, terapeut pre teba alebo parova terapia pre vas s manzelom. Na toto by lepsie vedel odpovedat odbornik, ale ak by ste mali byt kamosmi s tym kamosom, tak az potom, co budes mat s manzelom ozdraveny vztah (alebo sa rozidete)..
Hlavne si musite uvedomit ako fungujete ci fungujete ako manzelia (partneri) alebo ako spolubyvajuci, co vas spaja a co chcete do buducna. Na to nestaci len jeden ale obaja. Ked budete mat toto vyriesene tak miera kontaktov z kamaratmy/kamaratkami a rezim s nimi (ako casto sa stretat a kde ci ste pri tom obaja) bude na vzajomnej dohode a tolerancii. Zvazit odbornu pomoc je na vas na oboch.
@anonym_2e48b2 nestretavame sa ja a on. Nikdy sme sa tak ani nestretli. A ano sme v partii iba tak sa stretneme osobne. A vtedy co sa stalo, sme nahodou zostali len my dvaja. A take sa nic opakovat nebude v tom mame obaja jasno.
@anonym_autor vži sa do situácie tvojho manžela. Páčilo by sa ti to? Bola by si spokojná?
Ak chceš zostať v manželstve, zdôveruj sa manželovi. Ak ťa nechce vypočuť, napíš mu to. Prečíta ta keď bude mať čas bude nad tým premýšľať.
Všetko je o komunikácii. V rodine.
@anonym_autor neklam manzela, kamarata, nas a HLAVNE samu seba, ze je to len kamarat na vyrozpravanie.
Podla mna 'kamaratstvo" nedokazes ukoncit kvoli tomu, lebo to uz nie je len kamaratstvo. Je to vztah. Vztah, v ktorom viete o sebe intimnosti, ste si enocne spriazneni, fyzicky sa pritahujete. Toto sa uz pravdepodobne neda ukoncit. V kazdom pripade nie si voci manzelovi uprimna a vlastne nie si uprimna ani sama k sebe a ani ku "kamaratovi". Zijes v klamstve
Z vlastnej skusenosti viem povedat, ze pri takomto type priateľstva je len otazka času, ked jeden alebo druhý bude chcieť viac ako kamarátstvo. A vzdy ked ten jeden ma rad niekoho iného, tak ten druhy sa tvári ze je to ok a on vlastne nic viac nechce 🙂. Ak by ste sa považovali len za priateľov bez iných úmyslov, tak NIKDY by ste sa nebozkavali. Je jedno ze ste mali vypite. Ja som tiez v živote kadečo uz zažila ale ak niekoho beriem skutočne ako kamaráta a nikdy neuvažujem nad ním inak, tak by som mohla byť neviem ako opitá, nikdy by som sa s nim nebozkavala.
@gerrwie_girl presne tak. Milenecký bozk je z určitého hľadiska väčšia nevera ako sex. Je v tom už chémia a silná náklonnosť.
@gerrwie_girl to bolo este pred tym, vtedy sme sa ani dobre nepoznali..

@anonym_autor keby tvoj manžel nemal dôvod tak poviem že ti nemá čo zakazovať ale v tomto prípade ho chápem. Takisto by som zakázala mužovi kamošku s ktorou mal pletky. Úplne normálne. Ale že ty si nevieš vybrať je dosť divné.