Manželská hádka o financovaní detí
Včera som si zbalila veci a chcela odísť od manipulátora. Zakázal mi odísť s deťmi. Vraj prečo by mali ísť zrovna so mnou a prečo nemôžu zostať s ním?
Celú dobu manželstva mi nedával na deti peniaze. Sotva som si za 3 roky nasporila 1000 eur príležitostnými prácami popri rodičovskom.
Vyčítal mi že mi zaplatil opravu auta za 1000eur. Vytočilo ma to nakoľko vyčítal mi že som mu nedávala polovicu na bývanie a že koľkokrát som ja kupovala dieťaťu mlieko a plienky, že to celé on financoval tak preto mi teraz nemusí dávať peniaze za oblečenie pre deti. Vzala som nasporene peniaze tých 1000 eur a hodila som mu ich na stôl za tú opravu auta.
Čo urobil? Nechal mi tých 1000 euro na stole a s odkazom ,,pre deti na oblečenie ! ,,
Vlastne vrátil mi nasporene peniaze...on dávať peniaze na deti nemusí? Veď mi tou tisíckou neurobil žiadnu milosť
@tamitamitami ako sa to vezme čo on platí, on platí tie veci, ktoré by platil aj keby sme my neexistovali. Poplatí svoje a preňho to haslo
autorka od takychto sa odchadza s kludom, bez kriku, s planom, s pracou a vlastnymi peniazmi.... inak ostanes v zlatej klietke... vlastne skusenosti...akokolvek sa ti nepaci co som pisala ine nie je musis zacat pracovat a odkladat si peniaze ...dat si ciel a ist za nim... a vyzivne ze ti radia ak nie je tpp, ale pan podnikatel ako moj ex budes cakat na vyzivne mozno aj navzdy...ja uz cakam 10 rokov 😂
@fairyy to je hnus 🤮
Nie, s takym sa neda. Podla toho co pises, je to hnusny egoista sebec jak das. Ale ze ani na tie SVOJE deti nepozera, to nechapem. Sak to neze si pytas na svoje kozmeticke ulety...ale to asi celkovo Vas vztah, vas dvoch nemohol byt v poriadku, ked sa takto sprava. Proste chumaj, urcite planovat odchod.
@fairyy to je zase čo za blbosť? Veď keď neplatí výživné, tak môžeš naňho poslať exekútora, to je jedno, či je podnikateľ alebo zamestnanec. Či podnikatelia nemusia platiť výživné? To odkedy?
@silvike
@janickacrazy nikdy mu sud neodklepol ziadne platit... tahame sa po sudoch roky rokuce... vzdy je nieco ako sa vykruti a sud odklepne, ze nemusi platit... na poslednom dokonca jeho pravnik mi povedal, ze ked si nedam pokoj budem ja platit jemu 🤣🤣 tak urcite
@fairyy Zlovensko. Tu je možné vše.. neprekvapuje ma to
@silvike Stavil by som sa, ze to jeho "chumajstvo" sa prejavovalo uz pred splodenim potomka. 🙂 Damy, preco to robite? Preco si robite deti s blbcom? To fakt staci, ze ma peniaze? ... Potom by ste nemuseli riesit taketo sra*ky.... Toto co tu opisuje autorka - to su sialene extremy. Dovtedy jej to nevadilo? Preco je teraz prekvapena?
Ved mu povedz, ze v manželstve je jeho prijem aj tvoj. Takze vsetko platite spolu. Aku polovicu mas platit 🙈🙈 pomotana cela doba toto. Asi tu cita na MK prispevky o platení veci na polovicu. Na druhu stranu nechapem, ze preco si mu tych 1000€ davala. Moj ani netusi co mam nasetrene alebo nie. A ked on vsetko plati uver a domacnost, tebe musi stacit 900€.
@hellwant rozvod nemáš hneď. Coze v pohode povyberas dovtedy. A zažila s aj prípad, že deň pred rozvodom vybral muz 30k z banky. A bolo. A predpokladám, že ona ani nemá kartu k účtu, cize sa absolútne nemusi báť. Mimo to, aj tu je dosť takých, čo od ex nevideli ani floka, neboj sa. A co sa tuka toho investovania, tak myslíš ze sudca dáva dopyt do celého sveta ci ako? Mimo to, aj tu je niekoľko možností, ako sa to dá "osetrit", neboj 😉 takže odídeš s takou hoľou ritkou ze az.
@fairyy ľahko sa povie. Ako môže urobiť deťom to že ich tam nechá. Týmto čo sa ide diať .. môže deťom spôsobiť traumu. Predstavte si že ona sa zbalí a buchne dverami a čo tie deti ? Čo sú roboti ? Že budú sa hrať ticho s hračkami ? Nic sa nedeje? Toto je to nájhnusnehsue čo sa zene môže stať. Oženiť sa s kok….. om A urobiť si s ním deti. A nemať peniaze ! Lebo keby nemala deti s kok. Len sa zbalí a ide hocikde aj ku kamoske na jednu valendu. Chodí do roboty a postaví sa na nohy. A ide dalej. Čo s deťmi ? Kde ma ísť ak nemá kam. Bez centu. Do podnájmu s deťmi nechcú brat. Toto je to najhoršie čo sa v živote zene môže stat. A ešte keď pri prvom musela vidieť že je to kok. Tak nechápem prečo ďalšie. Potom toto čítam na priznaniach žien a že je takých žien milión ! Už by sa to malo na školách pubertackam ukazovať ako odstrašujúci príklad ! To by som kľudne zaviedla.
Ano máte pravdu. Som tak psychicky na dne vyčerpaná sama a nemám kam ísť
Alebo odideme a čo dám deťom jesť
Uvažujem že sa odstránim momentálne iné východisko nevidím nemám čo deťom do budúcnosti ponúknuť
Od začiatku bol taký. Spravila som osudovu chybu nenapraviteľnu teraz neviem čo zo sebou
Prestala som sa mať rada veď kto by ma chcel s dvomi deťmi bez peňazí ako bezdomovca ako mi bolo povedané môžem si ísť do poradovníka azylovy dom, muž mi to hodil na oči
@darinkal ze ich necha ocovi a pojde do roboty? z toho budu mat traumu? ja pisem ze potrebuje ist pracovat... a ze potrebuje peniaze na odchod... on je ich otec nenecha ich zomriet...iba si uvedomi, ze ich vlastne nechce mat v starostlivosti....ona im bude musiet najst jasle skolky skoly ... a na to potrebuje peniaze musi ist pracovat...takto by sme vsetky tie co nas okasalali chlapi ostali v zlatych klietkach
Tak to že ti nie je ochotný dať ani cent navyše je hnus. Aby pracujúci chlap nedal partnerke 20€ je úbohé.
Každopádne by som s ním túto debatu skúsila otvoriť ešte raz keď budete v dobrej nálade a dohodla sa na inom rozdelení financií. Otvorila by som aj hlbšiu debatu prečo financovanie domácnosti takto vníma a či si je vedomí že ti to nevychádza.
Možno by vám pomohla manželská poradňa.....
@fairyy Takto samozrejme je to ok. Samozrejme … veď písala že chodí na brigády. Tak sa niekto o ne staráte musel. Ale možno som zle pochopila , že odísť od deti. Možno by pre ňu bolo východisko nájsť si brigádu v zahraničí vysvetliť to deťom. Dokázala by zarobiť krásne peniaze na odraz. Muž by sa musel postarať. Deti by to museli pochopiť. Neviem aké staré ich ma. Druha vec je ako by s tým naložil jej muž či by jej nehádzal polena pod nohy ako to u takýchto typov chodí.
@lienka.7 lenze to je chyba zeny ze nedala ziadost na zistenie sudnou cestou ci nevyberal. To si musi uz dotycna poriesit a dat ziadosti. Akonahle da ona padny dôvod sud to ma preverit, pretoze v tom pripade ide uz o podvod. Jasne, ze sam od seba nezacne prehladavat. A ano je to na dlho.
@darinkal urcite jej bude hadzat polena, preto sa potrebuje financne pripravit...ona to zvladne tak ako sme zvladli aj my dalsie...teraz prisiel ten sok, ze on naozaj kasle na nu... a ona musi hladat cestu a plan a je na to sama a kvoli tomu, ze to boli sa nedokaze sustredit na to co dalej, vsetko co jej poradime bude pre nu aktualne absolutne neuskutocnitelne a nemozne ...teraz ma ten moment kedy sa rozhodne ticho dalej takto zit....alebo si spravit plan ako z tohto von
@darinkal neviem jazyk aby som šla do zahraničia. Som vyštudovala sestra
*vyštudovaná zs
No pokiaľ nemôžeš ísť napríklad k rodičom, tak jedine vydržať, kým malý pôjde do škôlky, ty do práce a postupne si niečo našetriť.
Autorka, postupne. S nasetrenymi peniazmi, rodnymi listami deti, podanymi sudnymi ziadostami. Urcite nie zbrklo a hrrr.
@fairyy ano hádže ich aj teraz vôbec nie je stotožnený s tým že chodím pracovat nakoľko už sa musíme striedat pri deťoch
Už má starosť že musí ísť poň do škôlky
@drahomirrra on si sporí do šuflíka. Viem, našla som

@tamitamitami a určite to nie je na rozvod? Potrebovala som natankovať pýtala som sa ho či by mi nemohol aspoň dvadsať eur dať na natankovanie alebo či by on natankoval. Ten mesiac bolo treba platiť aj ročnú poistku,hold nevyšla som. Nenatankoval a nedal mi ani cent. Ani tak ani tak. A týchto situácií bolo neskutočne veľa.
Jeho nezaujíma že nemám. To kde sme aby som si od kamarátky musela požičiavať