icon

Manželstvo v kríze

vcela1991
5. okt 2025

Ľudia potrebujem si vypočuť aj nazor inych.
S manželkou sme spolu 15rokov mame krásne 4 deti. Z môjho pohladu bolo naše manželstvo bez náznaku nejakého problému. Jasne boli škriepky výmeny názorov ale stále sa to udobrilo a našli sme spoločne riešenie, zlom nastal keď začala manželka chodiť do prace po 4 materských dovolenkách čiže po cca 13 rokoch. Netlačil som ju do prace keďže ja pracujem v zahranici turnusovo 20 dni preč a 10 dni doma každý mesiac čiže jej vyplata v domácnosti vôbec nechýba. Tuto prácu mám ešte od čias keď sme spolu začali chodiť čiže sme si nás vzťah vybudovali na tomto systéme. No zmena začala keď išla domprace manželka asi tak po 4 mesiacoch začala byt ticha domácnosť zrazu všetko bolo preč ja som si všimol že sa niečo deje keďže už ani nebola túžba z jej strany po mojich dotykoch odťahovanie sa atd. Vysvetlenie bolo že už nevie či ma má este rada a či chce ešte somnou byt. Dôvod že pozerám len na seba robím si čo chcem aj keď viem že ona stym nesúhlasí ,nevenujem sa jej, nieked viem povedať slova ktorú ju rania. Len na opis mojej povahy ano som svojsky ale nepijem a ani ruku som na ňu nikdy nezdvihol no rodina je pre mna základ bytia všetko som robil a robím len pre ňu a deti. Dostalo sa to po pól roku diskusii a z mojej strany snáh to napraviť do bodu či sa rozviesť alebo nie keďže som skúsil všetko no z jej strany je blokáda a neochota už a z mojej stráni chcem urobiť všetko pre to aby má začala zase milovať, no slova ktoré mi povedala ze ona chcel už len kvôli deťom a ze keď vyrastú neplánovala somnou zostať do staroby ale skúsiť to môžme že uvidi. Otázka znie má to zmyslel sa trapit a zachrániť niečo čo je rozpadnuté keď ten druhý nevie s istotou povedať či chce vybudovať vzťah nanovo? Prešiel si niekto niečim podobným? Podarilo sa vám to ustať ?

doriiis
5. okt 2025
@goodidea

@doriiis ja si tiež myslím že už niekoho má(jasné že sa neprizná, bola by blbá ), nejaku alternatívu...matka 4 detí nechce len tak rozvod ..mnoho žien tu žije s jedným, dvoma deťmi v totálne nefunkčných vzťahoch

@sima234
@goodidea ... Veru tak.Diabol sa skrýva v detailoch. V kolegovi, ktorý sa na teba pozerá dlhšie jak je nutné, ktorý ti povie, že vooobec nevyzeras na to, že máš 4 deti a že keby bol tvojim manželom on, nikdy by ťa nenechával na tak dlho samu. A už to je. Zensky mozog sa začne namotavat

anonym_bbc9af
5. okt 2025

Tiez si myslim, ze to v je nejaky chlap, nemusi ist hned o fyzicku neveru. A rozvadzat sa nechce logicky - kto by ku prichylil so 4 detmi, aj milenec by hned precitol. Ja som za razne riesenia. Polozit na stol rozvodove papiere a nech si pani riesi. Uvidis ako potom bude riesit poradne, atd atd, ked sa zlakne, ze pride o hniezdocko, kam sa teraz mohla vzdy vracat. A este jedna vec. Ak sa da, najdi si pracu na Slovensku, ona sa mozno aj spolieha na to, ze keby sa to nahodou stalo, tak stale bude mat dost zdrojov sa o deti starat z vysokeho vyzivneho, co dostane. Takto bude mat mensi priestor vymyslat. Jednoducho ta zena potrebuje studenu sprchu, lebo evidentne si mysli, ze si vo vasom manzelstve moze dovolit vsetko..a cim skor zasiahnes, tym skor sa preberie... a to pisem ako zena

goodidea
5. okt 2025
@doriiis

@sima234
@goodidea ... Veru tak.Diabol sa skrýva v detailoch. V kolegovi, ktorý sa na teba pozerá dlhšie jak je nutné, ktorý ti povie, že vooobec nevyzeras na to, že máš 4 deti a že keby bol tvojim manželom on, nikdy by ťa nenechával na tak dlho samu. A už to je. Zensky mozog sa začne namotavat

@doriiis presne tak, ona musí mať nejaké zadné vrátka ak je ochotná opustiť vzťah kde treba riešiť logistiku okolo 4och detí

goodidea
5. okt 2025

@vcela1991 aha čiže ona sa nechce rozviesť? Ale nemiluje ťa chce s tebou len ostať kým deti odídu? No tak ja by som už písal rozvodové papiere a dovidenia, ale to musíš ty vedieť svoju cenu

anonym_7c1cad
5. okt 2025
@anonym_bbc9af

Tiez si myslim, ze to v je nejaky chlap, nemusi ist hned o fyzicku neveru. A rozvadzat sa nechce logicky - kto by ku prichylil so 4 detmi, aj milenec by hned precitol. Ja som za razne riesenia. Polozit na stol rozvodove papiere a nech si pani riesi. Uvidis ako potom bude riesit poradne, atd atd, ked sa zlakne, ze pride o hniezdocko, kam sa teraz mohla vzdy vracat. A este jedna vec. Ak sa da, najdi si pracu na Slovensku, ona sa mozno aj spolieha na to, ze keby sa to nahodou stalo, tak stale bude mat dost zdrojov sa o deti starat z vysokeho vyzivneho, co dostane. Takto bude mat mensi priestor vymyslat. Jednoducho ta zena potrebuje studenu sprchu, lebo evidentne si mysli, ze si vo vasom manzelstve moze dovolit vsetko..a cim skor zasiahnes, tym skor sa preberie... a to pisem ako zena

@anonym_bbc9af súhlasím do bodky. Rozhodnutie mať štyri deti bolo aj jej rozhodnutím, že muž dobre zarobí a je dve tretiny mesiaca v ťahu, jej vyhovuje. Vôbec sa týmto nechcem zastávať jej muža, poľovnítctvo a všelárarstvo sú veľmi náročné koníčky. Ale treba jej dať najavo, že z toho vzťahu môže vycúvať aj muž a predostrieť jej, nech si uvedomí následky. Majú štyri deti, zrejme malé, ked sa len teraz vrátila do práce, určite treba zabojovať o udržanie manželstva.

anonym_bbc9af
5. okt 2025
@anonym_7c1cad

@anonym_bbc9af súhlasím do bodky. Rozhodnutie mať štyri deti bolo aj jej rozhodnutím, že muž dobre zarobí a je dve tretiny mesiaca v ťahu, jej vyhovuje. Vôbec sa týmto nechcem zastávať jej muža, poľovnítctvo a všelárarstvo sú veľmi náročné koníčky. Ale treba jej dať najavo, že z toho vzťahu môže vycúvať aj muž a predostrieť jej, nech si uvedomí následky. Majú štyri deti, zrejme malé, ked sa len teraz vrátila do práce, určite treba zabojovať o udržanie manželstva.

@anonym_7c1cad Tiez si myslim, ze tomu manzelstvu treba dat sancu, stale su tam male deti a aj nejake city, ale to musi chciet aj ona. Zatial si kladla podmienky iba ona, asi si je prilis ista jeho laskou a ze ju neopusti. To manzelstvo potrebuje restart, castokrat si az ked to stratiem, uvedomime cenu. Tak to bolo aj v mojom manzelstve, ja som vsak cakala dlho a ked bol rozvod na stole, tak to bolo uz tolko lasky, ale pre mna uz bolo neskoro. Nech to autor riesi razne hned, kym to nedopadne neverou.

anonym_aa813d
5. okt 2025

Malo by to zmysel, keby chcela ona. Ak je tam emočná nevera, tak tomu nechaj čas. Netlač na pílu, nerob nič, čo by si nerobil ďalej vo vzťahu, ak by ste ostali spolu. Buď sám sebou a daj jej na javo, že udržať manželstvo chceš. Ešte ma napadlo, že si nikde nespomenul či k nej vôbec niečo cítiš, či ti len nevyhovuje to, že všetko je tak ako si si naplánoval. Nikdy ťa nezaujímalo, či to takto naozaj chce aj ona? Je super, že si šéf, ale žena potrebuje cítiť aj záujem o seba a nie že je kulisa v tvojom živote ako si si ho urobil sám. Pravdepodobne bola submisívna a dala do úzadia seba a vekom zistila kto je a čo by chcela a ty ju už asi nepočúvaš, lebo si si zvykol, že ona sa nechá viesť. Zmenila sa a ty musíš zmeniť svoj postoj, lebo inak ju stratíš.

anonym_ea824b
5. okt 2025

Poznam taky par, ktory ma 4 deti a rozvadzaju sa. Zena si nasla milenca. Skus patrat aj tymto smerom, ci v tom nie je tretia osoba. Mozno nejaky kolega v praci.

anonym_7bbc9a
5. okt 2025

@vcela1991 áno prešla som si tým aj ja. Zrazu sa vyhýbal, odťahoval, vyhováral. Prestal chodiť domov z práce, radšej išiel k mame atď. Keď som sa ho pýtala, čo sa deje, tak vraj nič, len potrebuje byť sám. Nevedela som, čo som spravila, nič iné, ako inokedy,...vrtalo mi v hlave, či niekoho nemá, vraj nie, že on nikoho nechce, ale už ani mňa. Ze deti má rád, ale mňa má rád už len ako spolubývajúcu. A sex mame len preto, že to potrebuje, nie ze po mne túži 🙄🤣 to bolo také poníženie, že už som nedokázala okolo neho ani prejsť. On prišiel z prace. Ja som odišla, a tak cele dni, mesiace, rok, až som podala o rozvod. Syn mal vtedy 4 roky, najmladší. Pred súdom povedal, že ja som ho donútila mat 3 deti, že on túžil po slobode, že sa cítil ako vo väzení a uvedomil si to, keď som nastúpila do prace. Ze zrazu bol sam a všetko zvládol bezo mňa. Keď som si balíka veci a aj detom, vtedy asi pochopil, že už bude sám úplne, rozplakal sa, ale mnou to už nepohlo. Snažila som sa mu dat všetko, teplo domova, lásku, objatia, milovanie, nikdy sme sa nehádali, vždy sme sa smiali, chodili po výletoch, oslavách, moja rodina ho mala rada, mňa jeho. Nikto nechápal, čo sa s ním porobilo. Ale tak, život ide ďalej. Ja mam partnera, ktorý ľúbi aj moje deti a on je sám. Deti k nemu chodia, majú ho radi, dá im všetko, veľakrát mi aj povedal, že ľutuje, ako mi ublížil, ale už to nejde vrátiť späť 🫡

anonym_da9723
5. okt 2025

@vcela1991 podľa mňa si uvedomila tvoju svojskú povahu, a potom aj tie kruté slová čo píšeš. Uvedomila si že má nejaký príjem, že v práci je stále k svetu, že už nemusí znášať manželstvo, ktoré jej nevyhovuje. Dostane výživné plus jej plat a zvládne to sama, aj bez teba tých 10 dní. Zistila, že jej je bez teba lepšie a tých 10 dní, čo sú doma sú pre ňu len zle dni, ktorých sa chce zbaviť. Rozved sa a daj žene pokoj, čo aj chce. Už nie je čo riešiť.

bruno1
5. okt 2025

Koľko máte ,s manželkou rokov ? Ak má manželka ,okolo 40 ,tak to je tá povestná ,druhá puberta .Nevšímaj si tie ženy čo ti tu nakladajú,si dobrý manžel .Poniektoré si ,akoby mysleli ,že peniaze padajú z neba.Spoločne ste sa rozhodli pre viac detí a ty si preto musel za peniazmi ,do sveta.Asi ťa nepoteším ,ale tiež si myslím ,že jej v práci niekto motá hlavu.

anonym_da9723
5. okt 2025
@bruno1

Koľko máte ,s manželkou rokov ? Ak má manželka ,okolo 40 ,tak to je tá povestná ,druhá puberta .Nevšímaj si tie ženy čo ti tu nakladajú,si dobrý manžel .Poniektoré si ,akoby mysleli ,že peniaze padajú z neba.Spoločne ste sa rozhodli pre viac detí a ty si preto musel za peniazmi ,do sveta.Asi ťa nepoteším ,ale tiež si myslím ,že jej v práci niekto motá hlavu.

@bruno1 dobrý manžel? So svojskou povahou, krutými slovami? Poľovník vo voľnom čase a včelár keď je doma 10 dní???? Si sa zasekol v stredoveku, nie???

terezia74
5. okt 2025

@vcela1991 keď počujem od muža že neslope a nebije ženu, tak ma začína napĺňať na vracanie.
Tvoja žena určite niekoho ma, v práci, aj keď tvrdí že nie.

anonym_7c1cad
5. okt 2025
@anonym_da9723

@vcela1991 podľa mňa si uvedomila tvoju svojskú povahu, a potom aj tie kruté slová čo píšeš. Uvedomila si že má nejaký príjem, že v práci je stále k svetu, že už nemusí znášať manželstvo, ktoré jej nevyhovuje. Dostane výživné plus jej plat a zvládne to sama, aj bez teba tých 10 dní. Zistila, že jej je bez teba lepšie a tých 10 dní, čo sú doma sú pre ňu len zle dni, ktorých sa chce zbaviť. Rozved sa a daj žene pokoj, čo aj chce. Už nie je čo riešiť.

@anonym_da9723 s jedným príjmom a výživným na štyri deti to zvládať sama, no veľa šťastia, nechcela by som to ani len skúsiť

bruno1
5. okt 2025
@anonym_da9723

@bruno1 dobrý manžel? So svojskou povahou, krutými slovami? Poľovník vo voľnom čase a včelár keď je doma 10 dní???? Si sa zasekol v stredoveku, nie???

@anonym_da9723 odvážny anonym ,už to tu začína byť ,ako na FB ,keď vieš čítať s porozumení ,tak poľovníctva sa vzdal a chodí iba na poľovačky 4- 5 krát do roka.Včelárstvo,okrem času prinesie aj ceľkom pekné peniaze do rozpočtu.To akú má povahu ,zistila až po tom ,keď sa vrátila do práce?

anonym_eedf9c
5. okt 2025

nie nema to zmysesl-zostaneme spolu kvoly detom znamena -nadalej plt ucty a vydavky lebo ja to so 4 detmi nedam a aj tak tu niesi tak si budem uzivat ... to ze ste sa odcudzili sa dalo cakat ... ked si bol doma kolko si pomahal v domacnosti? kolko si pomahal zene a kolko mala cas len ona bez deti ? vies co to je lietat okolo 4 deti bez pomoci?

enmery
5. okt 2025

"Áno, som svojský"... nepijem a nebijem ju. Roky v zahraničí, ona na deti a domácnosť sama a ty vkuse v prievanu kvôli vcelám a poľovníctvu. Ďalej ani netreba čitať. Zjedz, čo si svojou "svojkosťou" navaril.

anonym_da9723
5. okt 2025
@bruno1

@anonym_da9723 odvážny anonym ,už to tu začína byť ,ako na FB ,keď vieš čítať s porozumení ,tak poľovníctva sa vzdal a chodí iba na poľovačky 4- 5 krát do roka.Včelárstvo,okrem času prinesie aj ceľkom pekné peniaze do rozpočtu.To akú má povahu ,zistila až po tom ,keď sa vrátila do práce?

@bruno1 trošku neskoro milý Bruno, sa rozhodol byť dobrým manželom, nie? Prečo sa nesprával dobre k žene vždy? Keď mu už horí bydlo, tak vie byť aj človekom, nie len stavby vedúcim?

aurora33
5. okt 2025

@vcela1991 jedna vec je chodiť do zahraničia, druha vec je tieto koníčky, čo zaberajú fakt veľa času. Cudujem sa tvojej žene že ma s tebou 4 deti.

bruno1
5. okt 2025

@vcela1991 Urobil si chybu ,že si sem napísal, tu ti len ženy naložia ,ale neporadia a niektorē aj s chuťou.A teraz k tebe , tvoja budúca ex manželka ti jasné povedala ,že s tebou chce len do vychovať deti .V podstate si už len pre ňu šraitofla.Začni si rýchlo zhánať, dobrého rozvodového právnika.Urob si v Nemecku druhý účeta odlkoň čas peňazí ,nech máš z čoho začať.Stávajú sa aj horšie veci.Deťom sa venuj,tak ako doteraz,aj keď máš malú šancu že by ti ích súd zveril.Drž sa chlape ,takýchto prípadov poznám na mrte ,dokonca aj z druhéh strany.

anonym_da9723
5. okt 2025
@anonym_7c1cad

@anonym_da9723 s jedným príjmom a výživným na štyri deti to zvládať sama, no veľa šťastia, nechcela by som to ani len skúsiť

@anonym_7c1cad výživné na 4 deti od otca s príjmom v Nemecku nebude také malé zase.

anonym_7c1cad
5. okt 2025
@bruno1

@vcela1991 Urobil si chybu ,že si sem napísal, tu ti len ženy naložia ,ale neporadia a niektorē aj s chuťou.A teraz k tebe , tvoja budúca ex manželka ti jasné povedala ,že s tebou chce len do vychovať deti .V podstate si už len pre ňu šraitofla.Začni si rýchlo zhánať, dobrého rozvodového právnika.Urob si v Nemecku druhý účeta odlkoň čas peňazí ,nech máš z čoho začať.Stávajú sa aj horšie veci.Deťom sa venuj,tak ako doteraz,aj keď máš malú šancu že by ti ích súd zveril.Drž sa chlape ,takýchto prípadov poznám na mrte ,dokonca aj z druhéh strany.

@bruno1 mám pocit, že máš pravdu, že ho manželka skutočne potrebuje len ako bankomat. Aj keby medzi nimi bolo čokoľvek, asi bola na mieste komunikácia, keď bola s niečím nespokojná, Len je zvláštne, že zistila, že s ním nechce zostarnúť práve v čase, keď nastúpila do práce. Ja si tiež myslím, že jej tam niekto motá hlavu, že zistila, že je žiadaná, obdivovaná, nie len matka, ale aj žena. Že to možno roky nepočula od vlastného manžela, to je druhá vec. Ale vysloviť to, že s ním bude len kým odrastú deti, sú nesmierne tvrdé slová. Ona sama najlepšie vie, prečo ich vyslovila. A keďže sa ona pripravuje na to, že sa raz rozídu, na jeho mieste by som robila to isté, presne to, čo si mu poradil.

telefon00
5. okt 2025

No, kamarát, asi máš konečnú. Je to len na nej...

anonym_7c1cad
5. okt 2025
@anonym_da9723

@anonym_7c1cad výživné na 4 deti od otca s príjmom v Nemecku nebude také malé zase.

@anonym_da9723 aj keby bolo 1600 eur a ina zarobila tiež toľko, čím si nie som až tak istá po štyroch MD, pre piatich ľudí je to pri dnešných cenách nič.

anonym_7c1cad
5. okt 2025
@aurora33

@vcela1991 jedna vec je chodiť do zahraničia, druha vec je tieto koníčky, čo zaberajú fakt veľa času. Cudujem sa tvojej žene že ma s tebou 4 deti.

@aurora33 hádam jej nedržal pištoľ pri hlave či? Vidí už pri prvom, maximálne druhom dieťati, aký je muž a otec, zvlášť, keď túto prácu robí od začiatku ich vzťahu. Ja by som toto nedala, ale ani by som nemala štyri deti.

aurora33
5. okt 2025
@anonym_7c1cad

@aurora33 hádam jej nedržal pištoľ pri hlave či? Vidí už pri prvom, maximálne druhom dieťati, aký je muž a otec, zvlášť, keď túto prácu robí od začiatku ich vzťahu. Ja by som toto nedala, ale ani by som nemala štyri deti.

@anonym_7c1cad ved to ano. Ja som to myslela tak, že ta žena je tak zvláštna, že jej to doteraz nevadilo a držala, vychovávala 4 deti aj napriek jeho práci a koníčkom a zrazu bum. Cele to je také zvláštne.

anonym_7c1cad
5. okt 2025
@aurora33

@anonym_7c1cad ved to ano. Ja som to myslela tak, že ta žena je tak zvláštna, že jej to doteraz nevadilo a držala, vychovávala 4 deti aj napriek jeho práci a koníčkom a zrazu bum. Cele to je také zvláštne.

@aurora33 ťažko povedať, autor nikdy nenapíše celú pravdu, ale ako žena a matka by som nechcela takto žiť. Zaujímavé je, že keď jej navrhol zmenu práce, nechcela. Možno jej vyhovuje naozaj len ako bankomat a v práci sa zjavil niekto, kto jej hovorí to, čo chce počuť. Lebo keby bola skutočne tak nespokojná, tak to povie skôr, nie?

vcela1991
autor
5. okt 2025
@bruno1

@bruno1 ona 34 ja 38

goodidea
5. okt 2025
@aurora33

@aurora33 nieje to zvláštne...ľudia sa menia celý život ..až sa na staré kolená vôbec nespoznajú

luccys
5. okt 2025
@bruno1

@bruno1 Sorry, ale ked nemas o vcelarstve, nakladoch a vynosoch z toho ani sajnu, zdrz sa komentara...nie, naozaj to nie je tak, ze kupim si vcely a stacam med 10x do roka a predavam pohar za 15e😃