Môj partner žije v minulosti. Ako to riešiť?
Ahojte, môj partner ako by žil v minulosti. Má 47 rokov, už nejaké zdravotné problémy, nepije, nechodí po vonku, nechodí po krčmách. Ale mal divokú mladosť do 30tky. Hokej, futbal, patril medzi fans, alkohol - veľa alkoholu, asi zjavne tam boli aj bitky, cesty s klubom na zápasy apd. Stále spomína na to, alebo skor sníva o tom, že keby mal 20, tak by s kamošmi sedeli na pive a pozerali by hokej a potom by išli večer ešte na futbal, už v dobrej nálade. Ako by mal ideálny sobotňajší deň... Takéto spomienky má často. Ako si užívali, ako ho nič nebolelo, ako vyvádzali, ako chodili povzbudzovať, koľko vypili, ako ich brali policajti, ako si užívali. Dnes som mu však povedala, že už má 47 rokov a už naozaj by nemal žiť v minulosti. Príde mi, že zostal zaseknutý tam a jednoducho o 27 rokov by už mal byť niekde inde - mentalne. My deti nemáme, sme iba sami dvaja, sme spolu 10r. Ale príde mi, že vlastne nie je spokojný s týmto životom. Dnes je sviatok zaľúbených, nedostala som ani jeden kvietok z lidla, ani malú čokoládu. Pozeráme hokej a rozpráva o svojich zážitkoch a sníva… a nikde v jeho živote nie som spomenutá ja. Ani sama neviem, čo som tým chcela povedať, asi to len napísať a prečítať si po sebe...
Kazdý sam je kováčom svojho šťastia,to asi vieš. Kde a s kym chces byt o 10 rokov? V starobe? Bez deti by som ja umrela na nudu a prazdno aj ked chapem,ze to som ja a ini to mozu mat inak.
PS a ten hokej ťa aspin zaujima?
ahoj, ja mam tiez uz 40+, a tiez spominam na casy, ked som bola tinedzer (ja na dvadsiatku uz ani nie, lebo to bolo o uceni a chodeni z brigady na brigadu) , bez zdravotnych problemov, bez financnych kriz, bez povinnosti chodenia do roboty, bez hadok s pubertiakmi ... a ten zoznam by mohol byt dost dlhy 🙂
Tak som sa asi aj ja zasekla v minulosti ... alebo len pritomnost je prilis vycerpavajuca.
Jemu asi chyba zabava a volnost s kamosmi ... a obcas si ho mozno mal dopriat.
S tym valentinom neviem, my neoslavujeme a ja by som mojho chlapa aj poslala pred dvere, keby mi doniesol nieco teraz 🙂
zostarol aje si toho vedomi... zije zivot co ho nebavi ale je zbabely aby ho zmenil .... a tak ostal ufrflany na gauci ... ak ho lubis skus ho z toho gauca dostat .. pomaly zaved zmeny ..uzivajte si zivot kym sa este da...
@anonym_autor moj má 49 rokov a tiež žije minulosťou..keď bol mladý zil v Amerike..ako on zarábal, ako cestoval..keď bol mladý mal max.1 kamosa,ale dlhodobé vzťahy a spomína ako zarábal, ako si užíval..keď ho volám niekde nech ‘zijeme’, tak naco, nechce sa mu..že pojdeme zajtra (neviem kedy je uňho zajtra).. je z neho domased ufrflany..taha má nadol s tou jeho energiou ako sa stále sťažuje 😱😱vôbec sa neposúva ..
Být stále mlád, to bych si přál
Být stále mlád
Vzepřít se jednou pro vždy kalendáři
Jen mládí, nikdy stáří
Být stále mlád, zkouším to dál
Být stále mlád
I přes ty známky času ve své tváři
Být stále mlád
Stala se mi taková zajímavá novina
Pochopí to všichni, nejen moje rodina
Šel jsem mezi lidi, náladu si zvednout
A nějaká holka v tramvaji mě pustila sednout
No tak jsem hned volal známý, musíme to probrat
Zvedla to její sestra a nastal ten obrat
Začala mně vykat, no musim si zvykat
Když v tom ve sluchátku najednou slyšim ji říkat
Je tu nějakej starej chlap, šel čekat ven před dům
Podle mě mu může být tak asi 27
Tak to jsem musel zasáhnout a bránit svojí čest
Já jsem přece mnohem mladší, je mi 26
Neboj se taky se tě to bude brzy týkat
Dobrý den pane nebo pani, začnou ti řikat
Teď je podzim další
Už jsme zase starší
A už to bohužel bude jenom horší
Být stále mlád
Vzepřít se jednou provždy kalendáři
Jen mládí, nikdy stáří
Být stále mlád
Být stále mlád
Pamatuju jak jsme tenkrát sázeli břízy
Pamatuju jak jsi začla chodit na dýzy
Jak jsme měli schýzy
Co dostanem z fýzy
Užívali jsme si prostě svojí první mízy
Když jsem vlez na gympl
A viděl čtvrťáky
Řek jsem si co to je za chlapy
Ty maj snad už baráky
V těch mejch patnácti mi přišli tak starý dvacetiletý
Ve dvaceti zas byli důchodci třicetiletý
Pak se časem trošku, pozměnily role
Já mam zase narozeniny, no ty vole
Já už sakra pamatuju jak byla v krámech láce
Kolik je to let, co jsem přišel sem do práce?
Proč je zase olympiáda, vždyť byla loni
Zas tam budou běhat, proč ten čas tak honí
A už je zase Silvestr, MDŽ a Den matek
Pankrác, Servác, Bonifác už zas slaví svůj svátek
Je to asi týden, co byl 1. Máj
A v pátek už vidim děti jak vysvědčení maj
Teprv včera jsme přece spolu česali ovoce
Tak proč venku sněží, proč jsou zítra Vánoce?
Být stále mlád
Vzepřít se jednou pro vždy kalendáři
Jen mládí, nikdy stáří
Být stále mlád
Být navždy mlád
@anonym_autor moj má 49 rokov a tiež žije minulosťou..keď bol mladý zil v Amerike..ako on zarábal, ako cestoval..keď bol mladý mal max.1 kamosa,ale dlhodobé vzťahy a spomína ako zarábal, ako si užíval..keď ho volám niekde nech ‘zijeme’, tak naco, nechce sa mu..že pojdeme zajtra (neviem kedy je uňho zajtra).. je z neho domased ufrflany..taha má nadol s tou jeho energiou ako sa stále sťažuje 😱😱vôbec sa neposúva ..
@anonym_758afa ANDROPAUZA
Ja ľúbim počúvať zážitky z minulosti, tiež môj partner má 47 rokov a nevadí mi, keď mi rozpráva, čo zažil, čo prežil, koľko toho povystrájal. Zasmejeme sa na všetkom spolu, ja pozerám na neho ako na svätý obrázok, tie jeho emócie, úsmev, smiech. Proste ľúbim to. A hoci viem, že som vtedy v jeho živote nebola a čo? veď každý máme nejaké spomienky. Ja sama sa ho pýtam a nech veľa veľa rozpráva. A na Valentína kašlem 🤷♀️ hoci viem, že čoskoro mi zaklope na dvere a aj keď som ho žiadala, aby nič nekupoval, určite mi niečo donesie.
@anonym_758afa ANDROPAUZA
@anonym_580d2f idem si o tom prečítať..mam mladsie kolegyne a žijú prítomnosťou a budúcnosťou, plánmi..stále niečo vymýšľajú a môj len frfle..ale nič pre to neurobí😬
Kazdý sam je kováčom svojho šťastia,to asi vieš. Kde a s kym chces byt o 10 rokov? V starobe? Bez deti by som ja umrela na nudu a prazdno aj ked chapem,ze to som ja a ini to mozu mat inak.
@janinah ty, ako chváliaca sa inteligencia vzdelaná zdravotná sestra by si mala veľmi dobre vedieť, že splodiť dieťa nie je vždy možné, adopcia nie je tiež pre každého. A zmyslom života nemusí byť dieťa ale život sám .
Nikdy nespomína na naše pekné časy, na naše pekné chvíle, nikde v jeho predstave ideálneho dňa nie som ja. On predo mnou nemal vážny vzťah, mal všetko také veci, čo trvali max pár mesiacov, nikdy nie dlhšie ako pol roka. Ešte mi stále hovorí, že ako sa s každou rozchádzal, ako pil a ako to oni netolerovali, ako ich striedal ... v jeho živote nepočujem ani raz slovo partnerka, priateľka, spoločný život. Jeho ideálny život je v jeho 20tke.
@janinah ty, ako chváliaca sa inteligencia vzdelaná zdravotná sestra by si mala veľmi dobre vedieť, že splodiť dieťa nie je vždy možné, adopcia nie je tiež pre každého. A zmyslom života nemusí byť dieťa ale život sám .
@anonym_580d2f a ty anonym by si mala čitať s pochopením...a mohla by si reagovat na autorku,nie na mňa,lebo potom by som si mohla namýsľať,ze mi závidíš,maj sa😀
Nikdy nespomína na naše pekné časy, na naše pekné chvíle, nikde v jeho predstave ideálneho dňa nie som ja. On predo mnou nemal vážny vzťah, mal všetko také veci, čo trvali max pár mesiacov, nikdy nie dlhšie ako pol roka. Ešte mi stále hovorí, že ako sa s každou rozchádzal, ako pil a ako to oni netolerovali, ako ich striedal ... v jeho živote nepočujem ani raz slovo partnerka, priateľka, spoločný život. Jeho ideálny život je v jeho 20tke.
@anonym_autor keby s tebou nechcel byt,tak nieje
A pre niečo je
Mohol byt stále vetroplach,mat milenky, kamošky, kamošov,ruka hore
A ajtak ste spolu
Skús sa s ním o tom fakt porozprávať,tak úprimne kamarátsky
no nie dnes radšej
Lebo emócie hokej, emócie Valentín
A to niekedy nesadne ako by malo
@anonym_580d2f a ty anonym by si mala čitať s pochopením...a mohla by si reagovat na autorku,nie na mňa,lebo potom by som si mohla namýsľať,ze mi závidíš,maj sa😀
@janinah bože určite ti závidím tvoj život, ktorý by bol bez detí nuda. Asi by som ti mala závidieť to nič a prázdno? To si fakt fandíš.
@anonym_580d2f tak niecim ťa zaujimam,ked mi vypisuješ,aj by som ti vratila pozornosť,ale vieš,anonymovi ťažko....😉
@janinah nepotrebujem k životu tvoju pozornosť. Fandi radšej hokeju, nie sebe 😘
@anonym_autor keby s tebou nechcel byt,tak nieje
A pre niečo je
Mohol byt stále vetroplach,mat milenky, kamošky, kamošov,ruka hore
A ajtak ste spolu
Skús sa s ním o tom fakt porozprávať,tak úprimne kamarátsky
no nie dnes radšej
Lebo emócie hokej, emócie Valentín
A to niekedy nesadne ako by malo
@anonym_3300c3 jeho kamaráti sú dávno ženatí, majú deti, rodiny, manželky, žijú rodinami. Povedala som mu, nech ide pozerať hokej do krčmy, že s kým? .. Povedala som mu, nech ide večer na zápas.. že s kým?? So mnou samozrejme nepôjde.
@anonym_3300c3 jeho kamaráti sú dávno ženatí, majú deti, rodiny, manželky, žijú rodinami. Povedala som mu, nech ide pozerať hokej do krčmy, že s kým? .. Povedala som mu, nech ide večer na zápas.. že s kým?? So mnou samozrejme nepôjde.
@anonym_autor a keby si mu povedala, poďme do krčmy spolu pozrieť? spýtala si sa ho alebo si myslíš?skus mu len povedať, čo keď by sme išli ďalší zápas pozrieť spolu niekde
@janinah Nie kazdy ma to stastie mat deti. Ak im nebolo dopriate,co ma teraz ist skocit z mosta? Lebo na starobu sa bude bez deti nudit? Predstav si,ze aj bez deti vies prezit krasny a plnohodnotny zivot a nenudis sa.
@anonym_autor a keby si mu povedala, poďme do krčmy spolu pozrieť? spýtala si sa ho alebo si myslíš?skus mu len povedať, čo keď by sme išli ďalší zápas pozrieť spolu niekde
@anonym_3300c3 povedala som mu, odpoveď bola, že čo by sme tam robili, že jemu sa nikam nechce a že zápas môže sledovať aj doma.
@anonym_3300c3 povedala som mu, odpoveď bola, že čo by sme tam robili, že jemu sa nikam nechce a že zápas môže sledovať aj doma.
@anonym_autor no ale dobre aj tak
Keby zas moc naozaj chcel tak ide s tebou,bez teba
Ale sám povedal, radšej doma
@anonym_autor no ale dobre aj tak
Keby zas moc naozaj chcel tak ide s tebou,bez teba
Ale sám povedal, radšej doma
@anonym_3300c3 je doma, lebo kamoši už žijú inak a nechodia pijakovať po krčmách...
podla mna muz ktory nema hobby, zivotny ciel tak spomina na mladost...proste vzdy by mal mat clovek nejaky ciel v zivote, ci uz cestovanie, alebo turistika, alebo hocico ine a to je presne ten typ muza co ma rad party zivot a ked vidi ze kamarati su inde a on nema ziaden ciel v zivote tak len spomina, zakomplexovany
Má splín, bilancuje, možno má pocit premárneného života... dopraj mu nejaký čas pokoj, odstup... možno si uvedomí, že bez teba by bol jeho život ešte prázdnejší.
@anonym_3300c3 je doma, lebo kamoši už žijú inak a nechodia pijakovať po krčmách...
@anonym_autor
mne uplne uslo, preco s nim vobec si?? Ja som dnes na Valentina rada, ze muz nepinda, kedze som sposobila maker s domacim spotrebičom 😁. Doma mame 3 malych vakentinov a vecer ked zaspia tak si mozno aj pusu na dobru noc stihneme dat 😂.
A zajtra mozno upeciem kolac.
Ale nechapem co ty s nim ked nie si stastna. Kolko mas rokov? Ved ho vymen a on nech dospie. Ist s nim do krcmy na hokej?? No to tak! Ved si urob Valentina pre seba, chod na na kavu a on nech sa utapa v sentimentalite sam. Zvlast ked nemate deti! Kokoos, ruka hore a hajde na dovolenku. By som sa tak nechala s💩 od zabrzdeneho chlapa, co rad spomina na bitky, chlastacky a policajtov !
Má splín, bilancuje, možno má pocit premárneného života... dopraj mu nejaký čas pokoj, odstup... možno si uvedomí, že bez teba by bol jeho život ešte prázdnejší.
@oliva276 premárneného života? Čiže našich 10r je premárnený život?
@oliva276 premárneného života? Čiže našich 10r je premárnený život?
@anonym_autor z jeho pohľadu zjavne áno
Ľudia sa radi a často vracajú v spomenienkach do časov ktoré im boli príjemné a cítili sa dobre .Je to normálne.Aj ja si veľakrát zaspomínam ale to neznamená že som nespokojná s terajším životom .A ani ja som nedostala nič na Valentína sme spolu päť rokov a je mi to popravde jedno 😁
Co Tvoj chlap robi cely den? Vy ako spolu travite realne cas? Spolocne.
Autorka, možno ty to tak nevnímaš, ale pravdepodobne nejaký pocit nenaplnenosti života zjavne má.

Veď sa ho na rovinu opýtaj
Že či je spoko s vaším životom
Podľa mňa je fajn, že spomína ma staré,, dobre,, časy a vie ti o tom porozprávať
Len znies, že si neistá vašim vzťahom
No môže to byt len vek
Už nevládze toľko, nemá takú energiu, už sa nevie tak nadchnúť ale podľa mňa to nemusí byt smerované na vás ale, že to on nieje vo forme ako by chcel a nie ze nieje vo forme to čo je medzi vami
Aspoň tak nejako by som to chapala a ked nie,tak opýtala sa ho priamo
No nie počas hokeja😋😘