icon

Moje dieťa odmieta návštevy u babky, čo robiť?

22. feb 2024

Mám 5r syna je predškolák, dá sa povedať že je bezproblémové dieťa no treba mu venovať sa veľa času.
Babka (svokra) býva 20 km od nás, v rámci možností sa navštevujeme keď to práca a čas dovolia. Babka už je na dôchodku. Keď sme u nich chvíľu sa povenuje malému a potom ja sa mu venujem, ideme von na výlety po okolí, voláme aj babku no nechce sa jej. Tak dá sa povedať ako keby sme u nej ani neboli len tak prespime. Vnútri dlho malý nevydrží, volám babku von na dvor nech si sadne na lavičku nechce sa jej. Malý nemá s ňou žiadne zážitky ani vylety. Moja mama ešte pracuje k nej chodíme ešte menej lebo ťažko zladiť kedy má ona voľno a kedy my. Ona tiež nevie sa venovať malému vlastne ani mne sa nevenovala, nikdy ma nebrala na výlet nikam, len na ulici som sa hrávala s ostatnými deťmi.
Svokra velice chce aby malý k nej isol na týždeň cez leto na prázdniny, s čím nesúhlasím, neviem či predstaviť čo by tam týždeň spolu robili keď sa mu nevenuje keď sme tam cez víkend. Pýtam sa syna či tam chce ísť, nechce že on pôjde iba keď pôjdem s ním tam aj ja. Lenže ja budem chodiť do práce tak nemôžem. Teraz babka je urazená že nechceme k nej dávať dieťa, ale čo keď on sám tam nechce ísť..mám ho tam dať nasilu?

Strana
z2
autor
22. feb 2024

@ahhola Svokra nemá žiadne záľuby ani moc nechodí von. Celé dni len sleduje telku a surfuje po internete. Ako dobre nech si oddýchne na dôchodku no mohla by sa trochu aj rodine venovať sa nie

sense
22. feb 2024

Nie nedala by som.... Moja dcéra bude mať 11, moja mama teda babka sa jej venuje ale dcéra na prázdniny ist nechce. A plne to rešpektujem. Keď príde babka k nám dcéra nemá problém s nou par dni ostať keď som ja mimo dom ale ku nej nie

autor
22. feb 2024

@pe_mi Ja nie som žiadna superzena. Chodím do práce, doma normálna domácnosť malého zapajam do všetkeho, aj do varenia aj keď idem sadiť do záhrady "akože" mi pomáha. Nevenujem sa mu 24/7 má čas aj pre seba. Keď sa zabaví sám robí si pracovné zošity kreslí, hra sa s autami, aj rozprávky má dovolené.
Svokra chce že už je dosť veľký aby isol k nej na týždeň cez leto. Mňa by to ani nenapadlo ho tam dávať keď vidím že nevedia ho zabavit.

autor
22. feb 2024

@jana_eyre_2 O tom mu hovorím často že aby isol k babke že bude tráviť čas aj s ňou, že babka sa teší naňho a takéto pozitívne veci. No nechce tam ísť sám.
Ináč nie som náročná, mne by áno nevadilo keby pozerali telku alebo boli len na dvore kreslili s kriedami alebo sadili v záhrade, hlavne aby spolu vydržali a vymýšľali nejaké činnosti

autor
22. feb 2024

@januska12323 Skúšali sme nedopadlo to dobre.

autor
22. feb 2024

@sense Aj to ma napadlo žeby babka došla ku nám, povedala som jej že nemusí variť ani nič robiť u nás že ja všetko spravím. Môže sa venovať len vnucikovi, no nechce ku nám dôjsť. Že není zvyknutá na nové miesta

janka_266
22. feb 2024

tak svokra nech sa hecne a vymyslí mu program na jeden deň a postupne viac podľa jeho ďalších reakcii, nemôže čakať, že dieťa s ňou bude týždeň pozerať telku

janickacrazy
22. feb 2024

Otázka je, či naozaj nutne potrebuješ, aby bol u babky cez tie prázdniny. Lebo ak obaja s mužom chodíte do práce, tak neviem, či budete mať toľko dovolenky, aby ste vykryli celé prázdniny. Alebo ho daj do tábora, sú aj denné tábory, tam sa mu venovat budú.

autor
22. feb 2024

@janickacrazy Dávame ho do táborov cez leto, len svokra došla a tým nápadom nech ide k nej na prázdniny malý.

sense
22. feb 2024

Tak jej treba rovnako povedať ze syn nie je zvyknutý spat niekde inde....

Strana
z2